Wednesday, June 29, 2005

GiGi oh GiGi~


Image hosted by Photobucket.comImage hosted by Photobucket.com
[smentara nak tunGGu klinik bukak, aku pon pose la sbelah keta SUBARU nih.. plate dia sempoi oh.. T9 BAD. perGh...]

stelah beberapa hari aku menGadu GiGi sakit, akhir nya buat appointment nGan dentist. kate tutor welfare aku, it takes a few weeks to Get an appointment. so, aku pon call la smalam. pastu makcik yanG anGkat fon tu cakap "we'll call you tomorrow to confirm the date for your appointment". so, aku bajet dalam next week or somethinG la. skali, paGi ni dapat call, dia kate appointment aku kul 2petanG ni juGak. tak sanGka lak senanG nak dapat appointment. alhamdulillah... elok le. laGi pon 2malam sbelum tu, aku tak leh tido sebab sakit GiGi. hampeh tol. siap nanGis-nanGis laGi. tak tahan woo.. mase jumpe dokter tu [dr. anna marie smith-sempoi oranG nya], dia kate aku ada 2 pilihan. samada nak buat root canal [matikan akar] atau pon cabut. aku terinGat la Bob cakap kalo GiGi tu boleh diselamatkan, laGi baGus.. so, aku tanya la makcik dokter tu brapa harGa nya. skali dia cakap 300pounds. walah wei... mahal Gilos.. so, takde pilihan lain, aku terpaksa cabut. bayar la 10pounds. huhuhuu... setel masalah. kuranG satu GiGi.. nGeeee... apa leh buat. salah aku juGak sbelum datanG sini tak Gi tampal lubanG tu. huhuhu... takpe lah.. aaa.. tu je nak citer. penGalaman cabut GiGi kat UK. kehkeh...

Tuesday, June 28, 2005

suatu hari nanti

Image hosted by Photobucket.com
Gambar ni, amik dari jiran sbelah rumah, eQin. terkenanG lak saat-saat nak mem-blah-kan diri ke sini. dalam otak hanya pikir satu je. "akhir nya sampai juGak saat ni.." ehek.. abis.. dah dekat 3 tahun dok tunGGu. sejak masuk IPBA, lecturer asyik cakap je pasal overseas.. selama 3 tahun Gak la kitoranG ni excited tak henGat. sampai naik bosan. sebab tu bila oranG tanya apa perasaan dapat peGi obersi, aku jawab je "biasa ja..". sebab dah tak excited sanGat dah. asyik dok cakap pasal menda tu sejak 3 tahun lepas. huhhh.. kiranya, sampai takda perasaan lah. haa.. Gitu lah. tapi bila tiba saat nak pisah nGan oranG yanG tersayanG. Allah je yanG tau saat tu. kuar juGak air mata aku nih.. kunun nya beberapa minGGu sbelum tu dah janji tanak nanGis. tak tertahan beb... huhuuu... Gambar yanG kat atas tu, di amik masa kitoranG nak masuk ke boardinG Gate. mase tu oranG luar tak leh masuk dah. tapi kan.. mase tu klakar sanGat. sebab tempat tu penuh nGan family kitoranG je. hehe.. deranG sumer ade kat aras atas. kitoranG kat bawah. rasa cam Glamor lak. sebab sambil jalan nak Gi naik ketapi mini ke kapal terbanG, sambil tu tak henti-henti flash camera nGan lambaian mak bapak serta kuarGa. aku inGat lagi masa tu aku sempat cakap kat sapa tah, "heh.. rasa pelik lak..." hehe.. memanG pelik pon. tapi.. tu lah. kenanGan yanG takkan dapat dilupakan seumur hidup aku. kenanGan yanG maniis.. mane laa tau kan.. esok-esok, aku lak nak nGantor anak aku Gi blajar kat obersi.. heheh.. mudah-mudahan... ok lah.. aku mau tiduran. cau..

Sunday, June 26, 2005

happy as a hippo?

Image hosted by Photobucket.com
happy as a hiPpo?!
kejadah nya tu? ehek.. quoted from muneer :P happy ke skaranG? aGak arr.. smalam lpas balik keje, terus Gi asda. sebab nak beli blender. alih-alih, blender tader.. tapi takpe. sebab aku terjumpa nGan ex aku.. hah?! ex?! *Gelak Gedik* ex student daa.. si DYLAN. budak palinG nakal dalam kelas aku. sabar je laa... denGar citer dulu die penah tendanG cikGu kelas tu.. huish.. bebudak zaman skaranG. tapi.. dia still inGat kat aku.. "miss Rose..!!" dia panGGil. huh.. tak sanGka lak dia still inGat. rasa benGGa lak. haha.. hmm.. cuti skolah dah mula. shok ke? apsal aku tak rasa syok pon? aniiiih skali. maybe sebab kerja kot. so, rasa cam takda holiday ar. hmm.. takpa.. isnin [the week after] aku nGan sisters from 33 akan mem-berambus-kan diri ke manchester. yahoo!! tak sabar nya saya.. dah lama ashik denGar about manchester.. manshester united. akhir nya ada peluanG untuk jejakkan kaki ku yanG bersaiz 7 ke sana. kekeke.. janGan jeles ek, especially to CAPIQ. kahkah.. sure jeles Gila. hmmm.. mula nya plan nGan bebudak bila kat manchester tu nak drive ke ALTEN TOWERS [100Xbest dari GentinG]. tapi la plak.... abah ku tak kasik aku drive, lantas tidak menGhantar lesen memandu ku. takpe bah.. so, tatau la camne. lpas Gi manchester tu, akan juGak mem-berambus-kan diri ke cardiff. member sophie nak graduate. so, kitoranG temankan dia arr... alanG2, Gi le jenjalan kat cardiff skali. before that, akan stop kat london.. rindu london.. hek.. aaaa.. banyak juGak plan. sesi mem-berambus-kan diri dari plymouth akan mula dari 4julai sampai 11julai. sminGGu la juGak. hoh. kalo tak puas jalan juGak, tatau la aku. kehkeh.. ok la. tamau bebel bebanyak.. nak kene Gi masak. ari ni last day amir kat villaGe. so, kene masak special sket. haha.. special la sanGat. haa... dah nak peGi tu, janGan lak tak reti nak datNg jenGuk anak-anak yanG 5 oranG kat sini tau.. thanks for the PS2..!!!! meninGGalkan kesan yanG amat dalam skali dalam.. bukan dalam idup, tapi kat tanGan aku. hahaha.. habis mlecet. huhuhhhh... penat arr... *doooshh* merebahkan diri ke atas lantai dek kerana kpenatan yanG terlampau.. bofore that nak cakap "thank u so much for carinG me from a far, sayanG..!!"

Monday, June 20, 2005

bila hari bapak smakin dekat

biLa haRi bapaK dah beRlalu..
Image hosted by Photobucket.comhmm.. lupa lak nak wish slamat ari bapak kat abah aku. "slamat hari bapak, abah". abis.. nak wat camna? bila anGah call je rumah, abah tarak. outstation memanjanG. apa leh buat.. emm.. just wanna saya "thanks". and i mean it. thanks sebab banyak buat anGah matanG. buat anGah banyak berfikir. tentanG masa depan and so on. my future is built with u as the constructor. thanks for all the help. even thouGh i didnt like it [once aGo], i seem to be thankinG u now, rite? so, thanks aGain. *azam: buanG yanG keruh, amik yanG jernih..* tsk..tsk..

Tuesday, June 14, 2005

anniversary

aNniversaRy >>
Image hosted by Photobucket.com
hua.. 14hb june 2005. anniversary bulan ke 4. dah pat bulan ek. tak sanGka.. tak sanGka. tak sanGka boleh bertahan sejauh ni. sbenar nya memanG tak letak harapan yanG tinGGi pon. tapi sebab parents pon suka. especially my abah. apa leh buat.. oranG cakap, bila mak bapak suka, laGi berkat. so, aku pon terpaksa laa suka. alih-alih..dah 4bulan dah pon. huhhh.. cepat sunGGuh masa berlalu. macam yanG aku lalui. pahit-manis-suka-tak suka. kekadanG meluat. buh-san. tapi.. menGenangkan family, ku teruskan jua.. ecehh...tapi tu lahh.. tak sanGka dah 4bulan. ish..ish.. lama-lama rasa sronok plak *Gelak* dah jadi sebahaGian dari hidup. tapi...yanG dulu takkan boleh dilupakan. semua tu kenanGan.. memori~ jiwanG lak. huhuhhhh.... baru 4bulan ke? nak balik malaysia..!!! *sabar leli, sabar.. blajar baGi abis. lpas tu berambus la hanG*

Monday, June 13, 2005

peRsonaLity pRob?!

peRsonaLity pRob?! i now work at the hospital on weekends. i haven't been there for the last two weeks. was sick.. aGain.. anyway, saturday was a disaster. becoz of me, lunch was served half an hour late. huhhh.. i do blame myself. but frens blame our manaGer, coz she was supposed to teach me n she never did mention that food was supposed to Go in the oven at 11am. i just realized it half an hour later. huhhh.. but.. everythinG was fine after that coz.. ehehk.. u Gotta know how to Get ur bos to have faith in u.. i somehow tend to have that skill. *laff* and i had a chance to make up for all the mistakes i did on the next day. however, sunday was a disaster for my fren.. *poor thinG* nothinG's riGht. everythinG she does will either Get the bos mad or she'd Get complaints. *poor, poor thinG* i think the bos has a personality problem. it's like, one minute she's so sweet, and the other minute u Get massive scoldinGs from her.. huh.. wat's ur problem Girl.. lady bos problem? u know.. the thinG with a lady beinG the bos.. ahaks.. well..personally, i think it's just normal. i've part-time worked at alot of places.. so, quite use to the environment. to my fren, chill out. don't quit, orait?

Sunday, June 12, 2005

a new Look..

Image hosted by Photobucket.com stelah bloG yang lama dah di tamatkan riwayat nya sebab ada virus apa tah *frust* maka wujud lah bloG baru. hopefully yanG ni akan kekal... nGeeeee.