Friday, July 15, 2005

tebabOm..!!

Image hosted by Photobucket.com

tadi belek2 utusan.. kunun nye ade news la pasal penGebom kat london tu dah kenal pasti. pastu.. terinGat lak peristiwa ari tu bende tu terjadi [ape punya bahasa aku Guna daa..]. aku kat manchester nGan 4 oranG member laGi. destinasi seterusnya ialah london. tapi, kitoranG beli tiket bas asinG2. 2 oranG naik bas lain, 3 oranG laGi bas lain. aku termasuk dalam Group yanG tiGa oranG tu. bas kitoranG ke london kul 12pm. sampai je kat stesen bas national express kat manchester tu, tup tup .. bas cancel. memula aGak blur.. sebab tak sempat nak reGister pon dalam kepala otak aku ni yanG bas tu cancel, tetibe tlepon nokia 2650 aku berbunyi [eceh.. cam karanGan lak]. eQin call. cakap london kene bom. terkujat nye aku ketika tu sampai takde perasaan. sebab tatau nak pikir ape dah. rasa cam dalam cerita 'day after tomorrow, war of the worlds, etc. terkejut sanGat kot. pastu aku pon baGitau la kat memember yanG lain. dok sebok2 pasal bas kene cancel dan london kene bom, terlupe terus ape lanGkah yanG seterus nya.
"where should we Go?"
"what do we do next?"
kalau ada kat london masa tu, senanG je. peGi je kat MSD, setel. masalah nya kitoranG bukan kat london. kitoranG kat bumi asinG manchester. walaupon tak asinG sanGat sebab asyik denGar pasal manchester united. dah laa takda sesapa. melayu tak nampak batanG idunG pon. nak sewa hotel, sure penuh dan mahal. sedanG kan yanG kitorang sewa bilik kat hostel untuk dua malam pon dah kena bayar 15pounds untuk satu malam. tu lah hostel palinG murah nye.. huhu.. kopak la saya. nak balik plymouth, rasa cam tak best lak. sebab dah beli tiket bas ke cardiff dan memanG wajib Gi cardiff sebab member sofi convo. takkan nak balik plymouth pastu Gi cardiff balik. so, akhir nya sbulat suara membuat kputusan akan terus ke cardiff tanpa sinGGah kat london. tiket lak mahal.. adeh laa.. kene 30pounds. tiket yanG beli sbelum ni [london-cardiff] kira burn laa.. sib baik beli tiket nGan harGa yanG aGak murah. emm.. rase cam pelarian pon ade. nak jauhkan diri dari london, sanggup naik bas ke cardiff nGan tiket yanG mahal dan perjalanan yanG makan 6jam. damn. wat the heck..
alhamdulillah la sampai ke cardiff. semua nya ok.
kat sini aku nak ucap mekasih bebanyak kepada kenGkawan yanG sudi amik berat pasal aku. sanGGup anta sms [20sen wooo] tanya khabar and show concern and all that. abah aku lak bertindak sbaGai penGhubunG. haha.. klakar lak sebab oranG mesia laGi cepat sampai news dari oranG kat sini. mana aku nak cari tv. ade tv kat stesen bas tu, tapi deranG tak pasanG. tanak baGi orang panik kot. what ever lah. aku just harap aku dan kenGkawan semua selamat, sampai lah saat aku balik mesia nanti. actually, benda2 camni lah aku takot terjadi. dari mesia laGi. insyaAllah semua nya akan selamat. kalau tak selamat pon, nak buat camne. dah takdir.
kan? kan? kan? hehe..

No comments:

Post a Comment

saya yakin saya kunci komen ini..!!