Tuesday, August 30, 2005

3.2.1. merdeka..!!!!!


selamat ari merdeka kepada mama serta abah saya nun di kampung, denGan ucapan "tenGah buat apa tu..?" [ahaks.. sbijik cam dalam radio mesia].

selamat ari merdeka kepada kenGkawan di Malaysia dan juGak UK, dan rakyat Malaysia kat obersis.

merdeka itu bukan lah bererti kita merdeka dari segala seGi. merdeka itu bukan lah merdeka sekiranya kita masih dibelenGGu denGan kejahilan asinG.

merdeka itu merdeka bila rakyat bersatu-padu, menjalan dan menunaikan tanGGunGjawab, menGhormati dan menyayanGi sesama saudara, menyayanGi dan menGhormati neGara.
klick klak here for news on Malaysians in marjOn.ac.uk
Image hosted by Photobucket.com

Saturday, August 27, 2005

lawak slamber+sadis di kala cuti



adakah anda hantu biskut?hayati kisah tragis ini...

Cerita Yang Patut Dibaca dan Dihayati
Moralnya...!!!!

Keindahan yang hakiki datangnya dari hati yang
ikhlas bukan dari pandangan seseorang.

Seorang wanita di lapangan terbang KLIA sedang menunggu waktu penerbangannya.
Sambil menunggu dia makan biskut yang dibelinya sebelum itu dan
membaca buku cerita.
Sedang dia makan dia terperasan yang lelaki disebelahnya turut mengambil biskut dari bungkusan yang sama yang terletak disebelahnya.
Setiap keping biskut yang dia ambil lelaki itu turut mengambil sama.
Di dalam hati wanita itu menyumpah-nyumpah lelaki itu.
Alangkah tak malunya lelaki ni.....
dah la tak mintak dari aku....
makan sama banyak dengan aku pulak tu...

Pencuri!!!! rungut wanita itu dalam hati.
Dalam pada itu lelaki itu dengan muka yang tenang terus
dengan perbuatannya.
Hinggalah sampai ke biskut yang terakhir terdapat dalam bungkusan itu.
Wanita itu menunggu reaksi dari lelaki itu.
Sambil tersenyum lalaki itu mengambil biskut yang terakhir itu lalu dipatah dua lantas memberikan separuh darinya kepada wanita itu.
Wanita itu menjadi begitu marah namun dia tetap menahan dirinya dari memarahi lelaki itu. Sambil merampas dengan kasar biskut yang separuh itu dan menunjukkan mukanya yang masam mencuka wanita itu berkata dalam hatinya. Berani sungguh lelaki ni.
Memang muka tak malu.
Pencuri besar .
Kedua-dua wanita dan lelaki itu terus duduk sehinggapanggilan untuk menaiki pesawat untuk wanita itu sampai.

Sambil menarik nafas lega seolah baru lepas dari satu kejadian ngeri wanita itu bergerak menaiki pesawatnya.
Apabila dia sampai ditempat duduknya beliau membuka beg kecilnya untuk mengambil barang. Alangkah terkejutnya dia bila melihat satu bungkusan biskut berada di dalam begnya masih elok belum terbuka.
Jika biskut ni ada dalam beg aku jadi bermakna biskut yang aku makan tadi.....
Ya...biskut yang dimakannya tadi adalah kepunyaanlelaki itu.
Alangkah malunya dia atas sgala tindakannya terhadap lelaki itu.
Lelaki itu telah sanggup berkongsi biskut dengannya sehingga biskut yang terakhir biar pun dari awal lagi wanita itu telah menunjukkan reaksi marahnya.
Untuk meminta maaf sudah terlambat namun hatinya penuh kekesalan kerana bersifat kedekut dan tidak mahu berkongsi dengan orang lain.
Kini dia menyedari bahawa dialah pencuri biskut yang sebenar.


Moral 1: Oleh itu...jangan makan biskut masa tunggu bas/keretapi/kapalterbang...makan benda lain.

Moral 2: Lelaki lebih cool semasa makan biskut berbanding perempuan

Moral 3: Sebelum org lain sempat ambik, cepat2 ambik dulu biskut yg last tu dan makan.

Moral 4 : Lain kali simpan biskut yang kita beli.. makan biskut orang dulu..

Moral 5 : Lepas makan biskut jgn lupe cuci tangan.

Thursday, August 25, 2005

cerita paGi ini>>

Image hosted by Photobucket.com
22juLy2005@1.02noon
marjOn frOm my window


skaranG kul 4.24am. patot nya aku tido.
tapi tak leh.
munGkin sebab air nescafe tadi kot. kul 3am tadi banGun nak siapkan assiGnment yanG aku tinGGal kan beGitu saja masa kul 12 smalam. so, dah siap dah. erm..tak berapa nak siap laa sebab nak kena taip masuk kompiter dulu. baru siap. tapi, hard copy kira dah siap arr.. huhuhh.. esok nak anta. ahh. elok le sesanGat. berambus lah wahai 2 assiGnment oi. aku dah muak dah. ari2 nGadap. kunun start awal. aku rasa aku start sbulan yanG lepas [pada aku dan eQin, tu dah kira sanGat awal ar tu]. tapi, kalo sehari proGress nya hanya 20perkataan, baik laaaa tak yah. heh.. ini kalo nak wat disertation untuk tahun depan, skaranG dah nak kena mula dah. huhu.. *(-_-)* my bad.
yey.. laGi 1 ari laGi skolah, and the holiday beGins. yehh..!!!! dah boleh start packinG nak balik kampunG. yeehaa.. sronots nya. hehe.. bukan apa. dari minGGu lepas laGi book tiket. tapi takda kesempatan nak beranGan. sebab sibok nGan exam dan esaimen. at last, leh beranGan. hehe..
sem ni dah nak abis dah. di akui sem ni tak laa berat sanGat tapi aGak memeninG kan. munGkin sebab nak baGi all out kot. cehh.. aku ni ke nak baGi all out.. hehhee..

ok laa.. tu je for now. nak tido ke haa? try laa tido. dok tunGGu oranG tu balas msG aku smalam. tak balas pon sampai skaranG. *siGhs* GmorninG world..

ku mOhon [sheila majid]

Setiap hari kumohon
Agar Kau sentiasa
Memberiku ketenangan dalam hati... kekuatan
Menempuh segala dugaan yang mencabar ini
Pasti punya ertinya
Engkau beriku harapan
Menjawab segala persoalan
Hadapi semua dengan tenang
Dengan merasa kesyukuran
Ku doa Kau selalu
Mengawasai gerak-geriku
Berkatilah ku perlu rahmat dari Mu

Oh Tuhan terangkan hati dalam sanubariku
ntuk menempuhi segala hidup penuh cabaran ini
Oh Tuhan ku berserah segalanya kepadamu
Agar jiwaku tenang dengan bimbingan Mu selalu

Ada kalanya ku merasa hidup ini seperti kaca
Jikalau tidak bersabar
Hancur berderailah akhirnya
Tabahkanlah hatiku
Melalui semua itu... Ooh...
Kuatkanlah
Cekalkanlah diriku

Curahkanlah nikmat Mu pada hidupku

Monday, August 22, 2005

votes based on???

Image hosted by Photobucket.com toLak Image hosted by Photobucket.com = final 6

aa.. kali ni nak cakap pasal malaysian idol lak ah...
selama ni dok tenGok online je.
tu pon dok harap kat SAL donlod clip-clip sumer..
smalam sbelum dan slepas dinner, lepak kat bilek dia sat.
tenGok clip-clip itu.
Xerra dah kuar.
tapi yanG pelik nya, apsal dia kuar ekk..
padahal performance dia malam tu best.
second best kalo tak silap aku..
dia nyanyi laGu "ku mohon" sheila majid.
tapi, dapat bottom three, and Got voted out.
shian Gak arr..
emmm... shian Gak nenGok faizull nyanyi nGan linanGan air mata.
menGhayati laGu tu yanG ada kene menGena nGan kisah idup dia.
personally, roslan was kinda harsh laa..
iskk..isk..
ape2 pon, best arr...
minGGu ni sape kuar ek.
rase nye danial kuar tak?
huhu..
or maybe ash.
nita best, farah pon best..
ahh sumer best ah.
me vote ADAM. yehhh¬

Sunday, August 21, 2005

..tApi aku Gi fLambards

date : 21st auGust 2005
time : 0800-1700
venue : fLambards, corNwall
naik : bas kecik. sakit pinGGanG..

very the very last minute nye decision ar.
lusa exam.
berbelah baGi nak Gi fLambards atopon nak stadi dan wat esaimen.
akhir nya, Gi laa flambards.
bayor le £20.
heheh... was a 2 hour drive. slept the whole way.
smalam tido lambat maa.. so kira cover balik arr..
hmm..
basicallay, all in all, as a conclusion, in a nut shell, to summarize.. [ayat2 esaimen] memanG besh arr flambards tu. kira nya, berbaloi arr £20. dapat patonG besaq lak tu. besh nyerrr... hehe..


Image hosted by Photobucket.com
stelah denGan jaya nya tido dalam bas, aku pon sampai laa ke fLambards.

Image hosted by Photobucket.com
aimk Gamba nGan beruanG fLambard. tak inGat arr nama dia..

Image hosted by Photobucket.com
tanpa membuanG masa, kami pon menGGila nGan "thrill rides"

Image hosted by Photobucket.com
roller coaster ada. tapi menGhampa kan..

Image hosted by Photobucket.com
layan Go-kart skejap ah.. lama tak drive..

Image hosted by Photobucket.com
pastu naik "thunder bolt" lak.. penin.. uwekkk...!!!

Image hosted by Photobucket.com
dah penin tu, amik laa Gamba lak. nicee flowers...

Image hosted by Photobucket.com
lepas dah tak penin, try my luck kat Game ni. shoot 2 balls in and u Get a toy. yeehaa..!!

Image hosted by Photobucket.com
walopon kat mesia ada, kat sini aku berpeluanG untuk peGanG itu kambenG. cute dan jinak. baek nya.. Geram aku..

Thursday, August 18, 2005

ayuhh ke pesta kembanG api yok..!!

date : 17auGust2005
time : 2130
venue : barbican @ the hoe

it's an annual thinG.
the fireworks championship.
it was such a lovely eveninG. and the location. ohh so niceee..
pertandinGan bunGa api tu buat kat tepi laut. best sanGat.
sebab reflection cahaya tu cam terpantul kat laut
[cehh.. cam blajar pantulan dalam fizik lak]
tapi kann.. dia punya show takde laa brilliant fantastic mr lova lova..
pada aku, biase je.
tak leh tandinG yanG kita dok tenGok time merdaka or new year kat KLCC or bukit bintanG tu.
memanG tak leh celen arr..
but aGain. was fun to watch..


Image hosted by Photobucket.com
mentari di ufuk jinGGa. uhukkk.. perkenal kan. ini lah the hoe a.k.a smitten's tower. belanG-belanG cam lollipop.

Image hosted by Photobucket.com
nampak tak full moon tu? was really a beautiful scene. tak ruGi kuar malam tuh.

Image hosted by Photobucket.com
one of the fireworks captured. isk.. cun.

Image hosted by Photobucket.com
waaa....

Image hosted by Photobucket.com
aahh..

Image hosted by Photobucket.com
oooohhhh..

Image hosted by Photobucket.com
woww...

Image hosted by Photobucket.com
that's more like it..

Image hosted by Photobucket.com
sophiehastapronto skerr yG ni sebab kaler ijau

Image hosted by Photobucket.com
zaass..

sekian repot untuk ini hari. sedia kan payunG sbelum ujan.
ehek..

Wednesday, August 17, 2005

aku sebiJik periuk itam. tsk..

Image hosted by Photobucket.com
Gambaran betapa penulis bertunGkus-lumus, berhempas-pulas, berGolak-Gadai, bersunGGuh-sunGGuh membersihkan kesan tinGGalan smalam. huh..


aku di buli.

ari tu dokter masak nasik tomato kot.

pastu somtinG happen kat periuk nasik tu laa..

bau memanG hanGit, tapi sedap oo rase dia.

seharian kitoranG rendam periuk tu. tak kuar juGak bekas hanGit nya.

petanG tu, aku balik je dari 'ber-riadah', aku pon amik la periuk tu.

tanpa pikir panjanG, terus sental baGai nak Gila..
cakit tanGan aku.. biase laa, tanGan sensitif u..

Gosok janGan tak Gosok... adehh.
pastu eQin lak sambunG..
dah tu, dah memasinG berhempas pulas, baru laaa pakat-pakat nak inGat bahawasanya dalam dunia Allah ni ada benda nama 'bicarbonate soda'. hadoi laaaaaaaaa..

punya laa lama aku dok menyental, soranG umat pon tak inGat.
kecik ati arr..
hehe.. tak ah.
tapi tu la..
syok plak rase time tu.
riuh rendah umah, padahal memanG senantiasa riuh pon rumah.
baGi nak reban. huhu..
koranG memanG best la. dan hampeh.

Monday, August 15, 2005

takde perasaan *('_' )*

Image hosted by Photobucket.com

ari ni nak cerita pasal aktiviti ari ni kat skolah.. dan juGak preparation nak nGadap tracy Gilpin [anak ayah pin]. sbenar nye nak tayanG wristband Nike tu.. wahahaa..




Image hosted by Photobucket.com

perkenalkan >> Lucozade. DRINK FOR ENERGY AND BRAIN. amat memerlukannya nak nGadap tracy.


Image hosted by Photobucket.com

55p je per bottle. murah dan baGus.


Image hosted by Photobucket.com

tapi aku sakit kpala la plak.. so, kene makan pain killer soluble. yucks.. ni semua sebab peninG pala memikir pasal esaimen..


Image hosted by Photobucket.com

esok nya, yakni ari ni. aku Gi skolah nGan muke kunun baek. sumer pkai baju kebanGsaan sebab ade sesi fotoGrafi utk ari merdeka.


Image hosted by Photobucket.com

eQin buat-buat baek nGan tracy, nGan harapan tracy akan tulonG buat esaimen dia.


Image hosted by Photobucket.com

tapi.. apsal muke eQin cam stress? tracy tak tulonG pon esaimen dia, malahan menG-kondem laGi ada. hempeh tol..

takpe, Qin.. malam ini, petanG ni pon, kite usaha sunGGuh2.. usaha kan tanGGa kejayaan. janGan jadik "rantai di neraka dah"..

*(^_^)* subhanAllah_

Image hosted by Photobucket.com
amir melayan perasaan di Looe

this snap was taken a few weeks aGo. as you can see, its the seaside and it has nothinG to do with me. it was taken at a place named "Looe" [cara nak sebot -> loo]. i didnt join the trip and i reGret it. alot.

Gosh..!! would u just check out that blue ocean liQuid..!! plus, it was such a lovely day. you dont often Get such marvellous days like that in UK, you know. memanG untunG la koranG dapat peGi [referinG to eQin, Sophiehastapronto and amir]. isk.. aku jeles.

sape bilanG Gadis melayu tak cantik?? eh.. silap dialoG lak. sape bilanG area devon, especially plymouth, tak lawa?? huhuhh..

ari tu Dr.Fariza ada sebot yanG pantai kat St. Ives [1-2 hours drive from plymouth] is one of the most beautiful beaches in the world. ohh.. tinGin nye aku nak Gi tenGok. hmm.. takpe ah. nanti kak has nGan kak faizah datanG plymouth, leh usulkan kat bebudak bawak deranG Gi st. ives, atopon palinG koman bawak Gi Looe. heheh.. time tu exam dah abis, esaimen sumer dah anta. apa laGi? aku mau enjoy nGan dasyat nya. muahahaha... Gelak evil lak. ops..

ok laa.. aku mau titon. esok ada aGenda yanG memerlukan ketenGan dan kestabilan emosi. ada tutorial session nGan makcik Tracy Gilpin. u cause me pain, pompuan. aku benci ko. approach yanG ko Guna untuk lanGuaGe sapot cam hampeh.. patut pon bebudak sumer tak skerr ko. sib baik aku Gi kelas ko, tak nah pontenG. walopon aku menci ko, aku tetap Gi kelas ko. ko patot bersyukur. malanG nya ko tak reti nak bersyukur. so, Go to hell lah. malas dah aku nak cakap.

Aiseh..
terGelincir dari tajuk bloG lak. well, tu yanG terpendam kat jiwa i.. uhukkk.. hehe...
oranG2 kat Mesia, hope koranG sumer sehat. dah ade yanG berenti mrokok tak?
...lari.

Sunday, August 14, 2005

monthly visiT jE..

Image hosted by Photobucket.com
bawak doctor Gi jalan-jalan carik pasal


skaranG ni, Gi town sbulan skali je. huhu.. kesian sunGGuh diri ni. padahal, town tu bukan lah jauh pon. kalo naik bas, dalam 10-15 menet je. tapi.. skali pi balik, kena bayar £2.20. adehh.. parah la juGak. pulak tu, kalo stakat kuar town 1-2jam, memanG tak berbaloi. so, kalo aku nGan memember kuar, slalu nya kan jalan kat town 5jam. macam smalam laa..

aku nGan eQin bawak Dr.Faizan Gi jenjalan kat town. dia baru datanG, so tak brapa familiar nGan town. malanGnya, cuaca tak berapa best. hujan dan anGin yanG tak kuranG dasyat nya. but, semua nya ok. cuma takde kesempatan nak bawak Doc Gi Barbican [seaside].

Gambaq kat atas tu menunjukkan salah satu sebab kenapa kene Gi town sbulan skali ja. sebab kalo kuar, memanG tak reti nak beli skit-skit. heheh.. biasa laa.. smalam abih dalam £50 juGak la. tapi, rasanya yanG aku hanGkut tu, sumer nya necessity. so, tak boros laa kiranya. takpe.. aku kan ade private financial consultant.. *winkwink*

ok laa.. tu je hapdet for now. sbenar nya aku bizi. tapi ada lak oranG dok bisinG aku tak hapdet. baek..!!

Wednesday, August 10, 2005

fOr thOse i care in MALAYSIA *(-_- )*

phone conversation with mama_

mama: aa.. esok alonG balik ha. kalau jadi laa. kolej dia tutup sebab jerebu.
me: ya ka? wah.. sebab jerebu ke, ma?
mama: ha ah.. tu yanG dia balik mai ni.
me: uish.. teruk dah tu.
mama: tu laa.. tapi kat kedah tak dak. alhamdulillah la..
me: ...

mama: ari tu, hujan batu. hujan turun macam ais nuu.. ais, nGah..
me: hah?! wah.. cam kat UK ja. hadoi...
mama: dunia dah tua, nGah..
me: ...



dearest frens and family in MALAYSIA..
jaGa kesehatan koranG tau. minum air banyak2 [pesanan buat diri sendiri Gak :p]. insyallah keadaan akan beransur pulih secepat munGkin. kami yanG jauh ni hanya boleh doakan kesejahteraan koranG. kalau perlu, pkai la mask tu. bila laGi nak merasa jadik 'masked rider'. kan? hehe..

yanG merokok tuh.. buat mase ni, tak yah kot. cukup laa nGan asap kat luar tu. kalo nak juGak, sedut je asap kat luar tu. khasiat nya sama ja.
... lari..!!



~salam chiLLed suMMer from plyMouth, UK.

check.oUt.tHat.fUr

Image hosted by Photobucket.com
DIANELLY AMIN in new zealand with an incredibly cute 3-baGs-full-wool sheep. auww..!!

OMG..!!
jeles nye aku......!!!!! huhuhu..
best nya leh pose nGan kembenG sedemikian rupa..
now i wish to be in NZ. uwaaa...!!!
aku jeles.

..kalo Feminin nyanyi balik

Image hosted by Photobucket.com
baru-baru ni aku TERdiscover satu website nih.
mase tu eQin dok sebok suh aku carikkan laGu 'kawan' by Ruhil Amani.
aku pon taip laa kat yahoo! search enGine tuh
"download lagu ruhil amani"
dalam banyak-banyak site yanG kuar, aku amik la site nih>>>
..::K-rex20XX~~ Laman Informasi Anda::..

mak aih.. bukan main banyak laGi laGu2 yanG leh donlod dari homepaGe dia. [setau aku, paGe2 yanG cam Gini kene block sebab cam illegal la kasik donlod laGu camtu] ..but, hell with that. banyak Gila laGu2 lama.. syok oo...

dalam banyak2 tu, ada laa laGu FEMININ. aku ni minat nGan Feminin dulu.. kira slalu ikut juGak laa perkembanGan deranG. skaranG takde laa.. tapi bila denGar balik laGu2 deranG, terimbau lah kenanGan2 silam zaman2 muda dulu.. uhukk..

pastu aku terfikir, best Gak kalo feminin nyanyi balik. ok ape deranG.. at least better than eLite. huhhh.. tu my personal opinion laa..

ni ada info sket laa pasal deranG.
kumpuLan raP remaja wanita peRtama
fEminin : album kompilasi


selain tu, sape nak donlod laGu2 melayu, ni haa ada satu laGi site. aku baru jumpa tadik...
Mp3 Dot My

Sunday, August 07, 2005

shEep Game .. main arr..

sape nak main cliCk here pliss...

eMosi

LAGU CINTA - Dewa

Aku jatuh cinta 'tuk kesekian kali
Baru kali ini ku rasakan cinta sesungguhnya,
tak seperti dulu
kali ini ada pengorbanan

Cinta bukan sekadar kata-kata indah
cinta bukan sekadar buaian belaian peraduan

Samudra cinta dari pulung hati
tak terukur dalamnya

Hingga saat perpisahan tiba
mengundang air mata
atau hanya secuil penyesalan

Cinta adalah ruang dan waktu
datang dan menghilang
semua karunia sang pencipta


Mungkinkah kau sedang menatap bulan
Bulan sabit yang sedang kupandangi
mungkinkah kamu menangis
diatas bintang khayalku

Maafkanlah cinta
atas kabut jiwa
yang menutupi pandangan kalbu

_for that someone who wished for a biGGer word than LOVE~

Thursday, August 04, 2005

kisah kita di mount edGecom

date: 030805
venue: mount edGecom

lawatan sambil blajar bebudak international student marjon. bebudak jepon ade, bebudak chile ade, bebudak brazil ade, dan akhir skali, bebudak mesia yanG maha besh... :D

berikut adalah sinopsis jalan cerita di mount edGecom.
dialoG telah diubah menGikut kesesuaian..




Image hosted by Photobucket.com
"yeah.. kitoranG nak Gi mount edGecom... yihaaaa..!!"

Image hosted by Photobucket.com
"wow.. cun nya air.. check out the waves"

Image hosted by Photobucket.com
"hora.. dah sampai. amik Gamba dulu ah.."

Image hosted by Photobucket.com
"oh.. lawa nya pemandanGan.. amik Gamba ah.. le.. sebok je mamat jepon nih"

Image hosted by Photobucket.com
"jom amik Gambar weh.. ni rumah ape tah. aku pon tak inGat."

Image hosted by Photobucket.com
"woo nGan eQin jumpe geyser [natural hot sprinG water].. mari kita lihat.. yah..!!"

Image hosted by Photobucket.com
"tu dia.. tapi apsal takde air ha?"

Image hosted by Photobucket.com
"oh.. tipu aku ye? cekik woo..!!"

Image hosted by Photobucket.com
"e'e.. ada le.. nampak tak air nye?"

Image hosted by Photobucket.com
"alamak.. ada aweks bersantai le.."

Image hosted by Photobucket.com
2 oranG makhluk yanG tak leh tenGok oranG senanG.. "pijak dia weh.. pijak..!!"

Image hosted by Photobucket.com
"koranG ni tak baik la buat eQin cam ni.. takpe Qin, aku slamat kan ko.. psst.. bile nak blanje aku starbucks??"

Image hosted by Photobucket.com
pandanGan dari mata manGsa keadaan.. check out the clear blue sky

Image hosted by Photobucket.com
"yeay. kitoranG dah sampai pantai balik.. adeh.. penat."

Image hosted by Photobucket.com
cuba tenGok awan tu. cantik dan unik susunan dia. subhanallah..

Image hosted by Photobucket.com
a`wok: aa.. aku rasa aku nak tinGGal kat sini ah..

Image hosted by Photobucket.com
a`wok: emm.. cancel lah.. terinGat kat ayam itek kat kampunG nun..

Image hosted by Photobucket.com
ziha nGan eQin jumpe meriam zaman komunis

Image hosted by Photobucket.com
cuba koranG tenGok. eQin duduk atas meriam bersejarah tu sampai patah..!! ayoh.. tak tau..

Image hosted by Photobucket.com
"ok lah.. kitoranG nak Gi melawat tempat lain lak.."

Image hosted by Photobucket.com
"dah sampai.. yeay..yeay.. adoi la. penat panjat bukit nih"

Image hosted by Photobucket.com
ni lak pandanGan dari bawah..

Image hosted by Photobucket.com
"cepat turun woi..!! kanG tertinGGal feri. alamat nye tak balik plymouth kanG.. huhu.."