Wednesday, September 28, 2005

why a fLip phone? multi taskinG..

haha.. just for lauGhs..


cute. but.. would u really do that to your phone? tsk..


sepit baju. bukan sepet kuku ek.. nGee..



hehe.. kekadanG aku pon buat camni. tunGGu screen tu Gelap dulu. nanti nampak reflection. use only in emerGency situations.[contoh: bila Paul Gentle lalu. kekeke.. ]

juGak boleh buat main lastik bila anda rasa macamnak lastik sesuatu. [contoh: lastik pakwe anda bila dia usha aweks lain. hmm.. touGh one. always be practical, ladies..]

Tuesday, September 27, 2005

why u still fAt ??

miahaha.. ari ni aku takde kelas. rileks, respek,respon.

Image hosted by Photobucket.com
Image hosted by Photobucket.com
Image hosted by Photobucket.com
source: bloG Afdlin Shauki

ada competition held by the man himself. pick which is the best out of these three posters. i choose the 1st one. dunno why. looks cute. heheh..

and then, response to this Q: Kalau awak orang gemuk, dan ada orang kata "perut ni mengandung berapa bulan ni bang / kak ?..heehee" kepada anda apakah response anda.

answers are tu be emailed to selambakadok@Gmail.com
nice competition. very unique.eheh.. care to join??

Monday, September 26, 2005

nEtball + jUniors = strEss ??

Image hosted by Photobucket.com
anGin, akan ku bawa bahtera ku
kemana mahu ku>>


petanG ni aku nak apdet bloG.
yep.. aku nekad.
apa laGi yanG bleh aku buat pon. dah laa tak Gi kelas tadi. heheh..
dasar pemalas. alaa.. bukannya kelas pon. briefinG je.
anyways, why listen to somethinG you already know. ye tak? ecehh..
ari tu dah apdet bloG dah. tinGGal nak tekan butanG "publish" je laGi.
pastu ada oranG pinjam lektop skijaps.
accidently, dia Gi tutop window bloG aku.
lalu punah laa seGala apdet aku itu. huhu..

selsema aku yanG dah berusia 2weeks ini hampir baik. ubat dah abis. so, aku hanya berGantunG pada air tap water.
"banyakkan minum air kosonG, leli"
tersanGatlah ramai oranG pesan camtu kat aku. heheh..
termasuk lah sue makcik cleaner. haha..
ye la.. ye laa.. jap Gi aku minum. promise.

what's new? ohh.. kitoranG nak tubuhkan team netball untuk nak lawan kat NOTT's GAME nanti. sbenar nye saje je nak hantar team. supaya ada alasan leh Gi sane. heheh.. tapi, alanG-alanG dah ada banyak player netball yanG berbakat sperti SAL, LINDA, ECAH, JULIE nak train bebetol. "at least sampai semi-final", kate sal. huhu..

aku tak penah main netball. and i dunno anythinG. tapi, nak sapot memember nye pasal, aku pon turut join. ala.. kalo tak join sapa laGi nak join. ye tak? bukannya ramai pon bebudak.
we only have 25 of us malaysian. sanGat sikit.
nanti junior datanG, jaGa laaa koranG. yanG pasti, koranG akan jadik manGsa buli. nGahahaha.. sumer nye koranG kene handle.
1. international nite ke..
2. trip ke..
3. nak buat sports team ke..
4. raya ke..
5. merdeka ke..
6. ape function sumer nak suh koranG handle. nGahahaha... >:D

keji Gilak. tapi tu laaa.. penat tau. harap-harap para junior yanG baik hati [ye ket?] akan dapat membantu sedikit sebanyak bila deranG datanG nanti. janGan jadik bodo sombonG dah ar..
sebab tu laa kebanyakkan senior tak sker junior. sebab tak respek, rileks dan respon. hahaha..
tak ah. sebab sesetenGah junior yanG tak reti nak "men-junior kan" diri deranG. tapi skaranG ni, it's a two way communication. seniors pon kena laa saspek dan respek pada junior. as the sayinG says 'respect is earned, not Given'.

well, so much for netball n juniors. tu je apdet utk kali ni. i'll write aGain when i feel anGry. heheh... till then, cau cincau cendol [cendol kat stesen teksi sG petani sdaps tau. ari tu aku makan. cobalah..!! :P]
Image hosted by Photobucket.com

Thursday, September 22, 2005

aduuuhhh saleha..!! haha..

ok u Guys.. i'm back in UK.
balik kampunG was Great.
was worth the £££, time, and enerGy [13hours fliGht tu. kematu oo..]
had a superb time walopon masa aGak pendek.
so wat?
hehe..

setiba nya aku kat UK, ada plak kenGkawan yanG berGitu baik hati serta budi pekerti nya amik aku kat stesen bas britenside. syukurlah aku dikurniakan kenGkawan yanG sebeGini.
koranG memanG werld. haha..

untuk menG-best kan laGi keadaan, sophiehastaprontoaribaariba telah masak laksa pada keesokkan ari nya. perGh.. tak sesia bawak balik laksa. abis licin dimakan...

well, dah start new sem. hopefully semuanya cemerlanG, terbilanG dan GemilanG ar lepas ni.. huhuh..

ok. nak share some of my pictures.. kat mesia n also kat plymouth..

Image hosted by Photobucket.com
me&my sistah kat shah alam.

me&adik&mama kat kfc a.k.a cici [pinjam ayat rudiis panda kanda :P]

Image hosted by Photobucket.com
Image hosted by Photobucket.com
me&mistraldmx. hehe..

laksa ikan sadin sdaps..!!
Image hosted by Photobucket.com



Thursday, September 15, 2005

cheriSh evEry mOment iN yOur liFe. i wiLL ;-)

there's indeed no place better than home. common.. who can lie?
wantinG to Go to the outside werld.
livinG life as you want it.
try to live on your own two feet.
free from parents.
..now. that's the Greatest mistakes of all times
well.. i never was excited to part from me family and me home. nope. never was.
bila sedara mara tanya "syok dak boleh pi dok sana?", jawapan yanG aku baGi tetap sama. "boleh laa..."
hehe..
bukan tak bersyukur, cuma lebih suka berkepit bawah ketiak mak. haha..
apa-apa pon, home sweet home. tapi, laGi berapa ari laGi dah nak kene blah dah. kembali ke dunia barat. alaa.. setahun lebih je laGi. kan? lepas tu, boleh laa balik for Gud. cant wait..
i just wanna say THANKS to frens yanG sudi luanG masa jumpa aku. wish that we could do it more often. mwaahh..!!!! koranG take care ya.. tenGkiu kak tatty, abG azwan, ruDi, GbuM, nEena, naZa & aweks.
ada plak seseoranG tu.. korban masa, tenaGa, $$$ sebab aku.. *(-_<)*
thank u so much..!! nope. u indeed deserve more than thanks. tapi sori laaa... coz i didnt brinG back anythinG for u. ntah camne laa leh lupa kat awak soranG ni... huhu... a thousand appoloGies. my bad. but i promised to brinG u some of mama's karipap kan? hehe.. kanG suh wahidah GorenG ek.. haha..
ok laaa.. saje je nak hapdet coz lama bloG terbiar berabuk. thanks laa coz koranG pon datanG jenGok bloG aku ni.. isk..isk..
i lap u. i lap u..!!
..and u Guys in plymouth. nanti amik aku kat Brighten side ekk.. hehe.. kul 2am tau. huhu.. i mish u Guys so much..!! McWoo, eQin, sOphiehastaprOnto, saL, amiR, dOcter..
*lebih-lebih lak aku. cam nak terima award lak.
ok lahh.. i had fun here back at home and i will make sure i have fun once i hit the Grounds of enGland.