Monday, October 31, 2005

28ramadHan [alahai..]

assalamualaikum
*koh koh*



salam semua.
pertama skali,
saya nak ucapkan 'padan muka' kat diri saya sendiri.
sebab ari ni saya tak peGi skolah pasal batok nGan dasat nya.
smalam sebok dok cakap oranG sakit tak leh raya.
ari ni saya sakit la plak.
Tuhan itu maha adil.
saya pon tak tau macam mana saya leh batok.
rasanya takde minum air ais.
munGkin sebab sejuk kot.
munGkin laa..
*koh koh*

laGi cerita pasal batok.
disebabkan tak dapat peGi kelas,
saya pon apdet laa.
larat juGa laa saya apdet.
..padahal nak luruh peparu batok nye pasal.

tenGahari ni ada kelas laGi.
saya dah pon siap nak peGi.
tapi, alahai..
makin menjadi lak batok ni.
ada yanG suruh makan ubat batok + minum air.
tapi saya sayanG nak bukak puasa.
..tahan je laa.
ok. sudah la cerita pasal batok.
*koh koh*

nak cerita pasal raya plak.
lepas ni dah tak apdet dah kot.
tunGGu lepas raya la plak.

mama panda + GbuMs . kak tatty + abG azwan . jaz aka bradz . cepetbucuk . faz . knob + yan . pendixs kiut . imran . izan cuba teka?? . zul siluman . sayanG saya.. bOb .

semua ni saya nak ucapkan sElamat menyambut syawal disampinG keluarGa yanG tercinta. makan banyak-banyak tau.
ahaha..
koranG tu bawak kereta hati-hati.
ni GenG-GenG yanG suke bawak kereta laju nih.
semua nya ada sindrom berat kaki kanan.
penyakit..penyakit..
saya pon. kehkeh..

mana yanG lonG distance tu, rehat cecukup.
minumlah Livita honey.. sedap oo..

yanG takkan beraya denGan keluarGa tercinta plak..

saya + memember kat plymOuth
aiskeyim _ leicester, UKays
kekure _ yamaGata, nipon
fahmot _ oklahOma, US
muaz [muaz tak balik kan?] _ LA, US
dokter-dokter melayu kat spital derriford [except faizan- hanG balik, walaupon lambat. kira raya nGan family laa tu.]


seronok kan raya kat perantauan?

ni kali pertama dalam hidup saya raya tanpa family.
oranG lain munGkin dah biasa.
tatau laa nak rasa apa..
excited ke..
sedih ke..
banGGa ke..
huh..

ari tu tlepon alonG..
alonG: ala ngah.. lain la raya tahun ni. takde orang nak ratah rendang ngan along..
saya: ...

*saje tau dia ni nak buat oranG sedih. saya diam je pasal kalau saya bersuara kanG alonG denGar suara saya yanG dah berGetar tu..

Gila laa..
saya tak pasti samada saya nak tlefon family ke tak pada hari raya.
saya tanak laa nanGis dalam tlefon.
tak macho la..
tapi, memanG konfem lah kalau saya tlefon mesti nanesh.
sedanGkan raya nGan family pon nanesh. apa laGi laa bila dioranG takde.
kene berGuru nGan kekure la camni..
dia dah experience.


hahaha.
i will act as cool as possible.
bak kata mawi
'kita ni kene chill slalu. baru lah WERLD..'
ahaha..

sesapa nak datanG ke Open House MAmarjon..
bila? 4november2005, jumaat
time? malam
mana? private dininG room
dress code? rembat je mana-mana baju raya yanG ada

ok la.
saya rasa nak tido skejap.
sementara tunGGu bukak puasa.
*koh koh*
kasted betol..

Sunday, October 30, 2005

28ramadHan [cerlam -cerita smalam ]

assalamualaikum wrh wbt
raye 2hb ke 3 hb ni?? konpius..



halo people.
hope everyone's in a Great shape.
nak raya maa.. sape sakit takleh raya..
smalam kite Gi bukak puasa kat rumah kak rOse dan hubby nya [consultant kat spital Derriford].

memula saya rasa sanGat malas.
saya memanG pemalas..
tapi terinGat lak zaman-zaman kat taiwan dulu.
lawat-melawat sedara sesama Islam..
kita ni kat bumi asinG.
kalau ada sedara kita tu, elok laa bawak-bawak melawat.
laGi pon, bukannya ada oranG lain. ye tak?

pendek kata,
tak sesia laa saya peGi bukak puasa di sana.
kak rOse masak nasik ayam oo..
sdap Gila sampai amir nGn shahril terinGat-inGat. kekeke..
tapi.
yanG palinG best ialah ada 2 oranG puteri yanG sanGat kiut.
oh. saya rindu nak main nGan bebudak.
bebudak kat rumah sbelah semua dah besar. kekeke..
faiZah + farhAna ..dan hazeem.

oh. deranG sanGat bertuah.
ketiGa-tiGa nya lahir di UK.
kecik-kecik dah speakinG london.
si faizah tu hanya tau sebut 'abanG' saje.
yanG lain semua dalam enGlish..
smoGa dia jadi anak yanG cerdik bila besar nanti.
sama laa nGan farhana.
sama laa nGan hazeem.
tsk..tsk..

oh. i just love kids.
memanG patot pon jadik cikGu..

laGi 2 hari nak raya..
sronok nya leh raya kat UK..
janGan risau bab makanan.
sebab semua tu boleh di masak.
pendek kata.. sGala mak nenek ada kat sini.
mak nGan nenek je yanG takde.. huhu..
pinjam ayat soficacat.

bila jauh-jauh ni. baru laa tau betapa besarnya nikmat dapat tatap muka keluarGa setiap hari..
hehe.. ala.. koranG janGan risau.
saya ok punya..
bak kata faz, saya ke sini untuk berjihad menuntut ilmu.
perlu ada penGorbanan.
tsk..tsk..

ish. banyak pulak saya nGomel nih.
baru kul 11.20 ke?? ala..
skaranG malaysia-uk beza 8 jam.
sebab british summer time dah abis smalam.
aGaknya sebab tu kot nGantok awal.. hehe..

umm.. sbelom raya saya apdet laGi.
insyallah. kalo tak bizi. heheh..
ok laa semua.
i'll pray for everyone's health and wealth.
takinG care ya. kasted betol..

Saturday, October 29, 2005

26ramadHan [taGGed -updot murahan..]

assalamualaikum warahmatullah
berapa ari laGi nak raya, adik-adik..??

saya kena taG oleh 2 oranG member baik.. yakni;
aiskeyim
nGan
cepetbucuk
..oleh yanG demikian, saya buat 2 in one lah. ehehe..
biasa laaa. skaranG ni tenGah sebok tenGok oranG buat kuih raya. bukan buat pon. tenGok je..
yahahar..

















7 thinGs to do before I die
1. Grad + keje + kumpul £££
2. Get married + some kids
3. bukak kedai 7eleven
4. nak Gi alten towers <- sadis nye cecite
5. beli Gen-2 kaler oren
6. peGi konset sheilaON7 <- kalo ada laGi le..
7. make sure Liana cukup makan, cukup duit, best education + lives with a superb sis.

7 things I cannot do

1. read attentively. aku seoranG yG GaGal..
2. peGanG + tenGok + fikir pasal cacinG. puke..
3. live without my family..
4. tenGok oranG tetua niaGa kat pasar and not feel sad.
5. dok diam-diam. with those people around me, who can??
6. write with my left hand.
7. makan pedas.

7 things I can do
1. surf the net for hours and hours and hours and..
2. cook my fave dishes.
3. play catch. hehe..
4. drive in UK..!! ..and scratch a car.
5. study + music at the same time.
6. kelim karipap.
7. lauGh like hell. enjoy bah..

7 celebrity crushes>> ni sumer cerita lama.
1. umm.. once aGo, nick carter. *Gelak*
2. jihan miskin
3. mike shinoda. oh. kenanGan..
4. robbie williams
5. duta sheilaON 7..!!
6. taufik hidayat..!!
7. MAWI WERLD..!! ahaha..

7 off-repeated word
1. boleh tak..??
2. ek??
3. ape laa..
4. tidakkah awak rasa..
5. okeh
6. baeklah..
7. kerintinG betol la..

7 things that attract me to the opposite sex .alamak..
1. tall dark and hensem. ahahaha...
2. talks well
3. pandai amik ati oranG
4. knowledGeable
5. independent
6. charminG. kekeke..
7. well-versed about cars. at least kalo kreta pancit tenGah jalan or enjin mati, dia tau laa apa nak kene buat. dan bukan buat bodo jek..

7 tags go to
1. taG
2. taG
3. taG
4. taG
5. taG
6. taG
7. taG
..sumer dah kene taG. so, saya main taG sensoranG lah..

jOm raya jOm..

Wednesday, October 26, 2005

24ramadHan [ because they are one of the reasons to live ]

assalamualaikum
ahlan wa sahlan.. kekeke..







[[ untukmu teman ]]~brOthers


Di sini kita pernah bertemu
Mencari warna seindah pelangi
Ketika kau menghulurkan tanganmu
Membawaku ke daerah yang baru
Dan hidupku kini ceria

Kini dengarkanlah
Dendangan lagu tanda ingatanku
Kepadamu teman
Agar ikatan ukhuwwah kan bersimpul padu
Kenangan bersamamu Takkanku lupa
Walau badai datang melanda
Walau bercerai jasad dan nyawa
Mengapa kita ditemukan
Dan akhirnya kita dipisahkan
Mungkinkah menguji kesetiaan
Kejujuran dan kemanisan iman
Tuhan berikan daku kekuatan


Mungkinkah kita terlupa
Tuhan ada janji-Nya
Bertemu berpisah kita
Ada rahmat dan kasih-Nya
Andai ini ujian
Terangilah kamar kesabaran
Pergilah gelita hadirlah cahaya


*one of the sonGs capable of makinG me weep my eyes off.

frens,
you are my problems
you are my problem solver
you cause me pain
you are my pain killer
you are one of the main chapters in my life.
leavinG you out would not make sense to the book.
because half of my life was built with you Guys as the constructor.
unpaid yar..
just. stick toGether k?
wipe tears.
saya sunGGuh emosi.

Monday, October 24, 2005

22ramadHan [ +ve tone ]

assalamualaikum,
kenGkawan diseluruh pelusuk alam

well.
the lonG-waited visitors from MSD came last niGht.
and they left us with somethinG Gud.
i don't know.
i don't know how to describe it.
but i'm sure the ceramah by Dato' X [can't remember his name] did us some Good.
honestly.

it was about how we were to stick to our roots.
even thouGh we're in UK,
we don't have to act like a british.
huhu..
'jadi lah seperti ikan. walopon lama ada di dalam laut, tetap tak jadi masin..'

ahaha.
funny but effective.
yep. yep. yep.

umm.. lately people are so sensitive to each other.
count me in.
i don't mean sensitive in a Good way yar.
bear that in mind.

but, after today..
i'm 110% positive that thinGs are about to chanGe.
people just miGht be more sensible.
you never know.
we luv each other, don't we?
*huGs*

ahaha.. ok la.
here are some snipits from last niGht's event.
check. check. check it out.
ahaha..







PPP by the lady herself.








and this is half of the food we ate.
Gulp. buurrpp..

Saturday, October 22, 2005

19ramadHan [sick as a doG]

assalamualaikum peeps, aGain.
saya sunGGuh rajin apdet bloG di bulan puasa ini.

hope all u people are in Great health.
lots of people GettinG sick lately.
weather? perhaps.
kekure was sick.
but already is he kickinG ass this millenium.
Quit smokinG. brilliant eh? *hiGh 5*
neena's sick too. poor Gal.
eat well or no birthday present for u.
and kak Tatty.
hope she's feelinG better.

hey. i'm sick too.
i have a sore throat.
biG thanks to the horrible enGlish weather. clap. clap.
uhukkk.. where're my lozenGes??
i have heat rashes.
i drink too much coffee.
i dont sleep well.
i have an achinG heart.
..what else?

oh. Give me a break.
thank God there wont be any lesons on monday.
tho'. still busy on that very day.
have a couple of people from MSD cominG to pay us a visit.
how nice.

disorGanised. disorGanised. disorGanised.
*swallow pills* nah..
*siGhs*

yeh. couple of thinGs sucks.
biG time.
no more nervebreakinG-soulshakinG-moodsuckinG-days, please..
..or i'll just have to play dead. connotative.

yada yada..
half past one already.
bed, here i come.
thanks for your precious time.
cheers.




p/s to meself: be nice. or atleast try..

Thursday, October 20, 2005

17ramadHan [swiit]


assalamualaikum wrh wbt peeps.
yanG pertama sekali, takziah diucapkan kepada keluarGa PM kite diatas kehilanGan 'Kak Endon'. smoGa Allah mencucuri rahmat-Nya keatas Allahyarham dan ditempatkan bersama-sama GolonGan yanG baik.
amin.

alriGht.
check out these cool snips i Got from one of my hundreds of forwarded emails.
was browsinG throuGh them in Educational IT class this afternoon, when MBoston came riGht up to me and displayed Great intrest in them.
the man was really fond of those shots. ahaha..
he even said that those pics are like the best Xmas present from me to him.
then, he shared his frozen car experience while he was in USA with us.
pretty amusinG. ahaha..


yep. i think these were taken in japan.
nanti nak tanye kurekure seriyes shit mende ni ada.
if so, i want one. ehek.
i really think they're cool.
ALLAH MAHA BESAR



Wednesday, October 19, 2005

16ramadhan [what's that??!!]


matured ialah bila kite serious. NOT..!!




what's maturity yar?
i hardly understand what it means. help.
in an usrah session not lonG aGo, i once said that i hope to be a more matured person.
and i did ask ma Gurls how do people actually become matured.
transition?
they said, "bila ada tanGGunGjawab.."
hmm..

what actually defines maturity yar?
..how u think?
..how u behave?
..how u dress?
..how u talk? or what u talk?
..and the Qs keep on cominG.

Grow up.
act your aGe. not your shoe size.
matanG laa sikit. macam bebudak la ko nih.. tolonG laa.. tak matured lanGsunG.

oh.. i'm confused.
myself, not sure whether or not i am matured.
sometimes i look back and think, "bila laa kite nak matured ni?" [refferinG to frens that are of the same wave lenGth].

we lauGh our heads off.
we're silly.
sometimes merajuk macam budak kecik [notice my own bias-ness]
but we do know how to think straiGht.

perhaps that is why people created phrases such as matured in thouGhts, younG at heart. huhu..

so, it never is [or was] riGht to say that some people should be more matured.
i think that unless you have mental damaGe which caused you to be "terbantut" and uncapable of thinkinG about censequences and so on, you're alriGht.

beinG adventurous, silly, funny, doesn't mean you're not matured.
it just means that you live your damned life as you want it.

arGh... bosan nGan oranG yanG suke suh oranG jadik matanG. deranG tu matanG ket?? ahaha..

Sunday, October 16, 2005

13ramadHan [ ahaha.. ]

assalamualaikum peeps. hehe.. aGain. slamat beribadah.
ari ni saje je rinGan tanGan nak hapdet.

what's your fave joke of all time?
sure everyone's Got one.
was browsinG throuGh my forwarded email folder, which there lies hundreds of unread forwarded emails. huhu.. just haven't Got the time.
then, i read this email of ways to answer the phone. pretty sure that most of us have read this piece.

i just have to admit that one of them just never fails to make me lauGh my jaws out.

soalan: hello.. mak ada rumah?
jawapan: mak takde rumah. ayah ada laa sebab ayah yanG beli rumah ni.


ahahahaha... hehe.. kekekeke... wahahaha.. muahahaha..
klakar laa. laGi klakar bila imaGine my own sis doinG it. huhu..

baGus juGe forwarded email berlambak dalam account email aku nih.
at least i have somethinG to run through when i don't have nothinG else to do.

huhu.. ok la.. bukak puasa in less then 30 minutes.
Got to help my frens.
cheers for now.

Saturday, October 15, 2005

12ramadHan [ Ct nGaji.. ]


assalamualaikum..
aaa.. paper snip nih aku hamik dari utusan online.

ma fave sinGer will be recitinG the Quran for the public soon. wow..

accordinG to the paper.. there's this younG ustaz, Ustaz Mohd Taha Hassan [24] teachinG siti how to recite Quran nur Karim. wow.. ustaz muda you.. even younGer than siti. ahaks..

"Siti bersyukur kerana dapat bimbingan daripada anak guru al-Quran terkenal. Walaupun ada sedikit kesukaran tetapi Siti seronok dapat menambah ilmu.

"Siti ambil masa hampir sejam untuk memperbaiki bacaan Siti sebelum rakaman program itu dimulakan.

"Selain itu, Siti juga hadapi sedikit masalah daripada segi tajwid dan harakat.

"Bagaimanapun Siti rasa puas walaupun cuma dapat belajar dua ayat dalam program ini,'' ujar Siti sewaktu ditemui selepas rakaman program itu di Cheras, Kuala Lumpur petang kelmarin.

"Siti boleh mengaji dengan baik. Dia tidak menghadapi masalah untuk melagukan atau melenggokkan sesuatu ayat itu mengikut hukum-hukum yang sudah ditetapkan.

"Cuma Siti perlu berlatih lebih lagi daripada segi makhraj iaitu bagaimana cara untuk menyebut huruf dengan betul.

"Siti juga ada sedikit kelemahan untuk memulakan bacaan, tempat berhenti atau istilahnya dipanggil wakof ibtida,''

well.. kita semua insan biasa. punyai kelemahan dan kelebihan. perGunakan lah kelebihan sebaik munGkin dan perbaikilah kelemahan itu..

Friday, October 14, 2005

11ramadHan [ knapa perlu hanGin..??]

the mind-blowinG wind of october is just mad.
it's been a while before we had to walk around in our pull overs and jackets.
makinG some room in my closet for those super thick winter clothinGs.
oh ya. that reminds me. "peeps..!! bila kite nak Gi charity shop nih?"

yep. they say it miGht be the coldest winter ever.
it miGht even snow a lil lonGer as well. yippee..

yeh.. but so. i just wanna share with some of u what a bad person i am.
my bad.
i havent been all nice lately. i'm a bad person.
"sabar.. sabar.."
oh danG..!! it's just not there.
someone needs serious anGer manaGement these days.
before i Go all hay wire.

today, 11th ramadhan, i wanna try really hard to earn my pahala.
we'll see how i do by the end of day. yep.

to friends, dear friends..
sowi if i ever made you feel bad.
i Guess the cold wind made my heart cold as well.
why cant it be as warm as me room. haha..
sorry..
but you can bet i'll do Good this time around.
Dear God.. forGive me for i have sinned.

Monday, October 10, 2005

chapter [unknOwn]

finished homework early today.
like really really early.. so that left me alot of time to myself [and fellow friends].
our topic of sembanG today is: IPBA
everythinG about IPBA. ohh.. in case you didn't know, IPBA [institut perGuruan bahasa-bahasa antarabanGsa] is where i used to study before cominG to enGland.
so what with IPBA? apparently, almost everythinG..
Gossips
Ghost story
spot check
mr ramlan, miss teh
pak Guard, mak Guard, abanG Guard
block 1, 3, 4
curfew
class A, B, C, D, E
the bold and the beautiful
the smartass and the dumb ones
the real stars out-shined by faked ones
the controversial RM256 allowence
and the list Goes on and on..

i have to admit. may suck, but have to admit.
i miss the days in IPBA.
eventhouGh we used to merunGut about stayinG in IPBA hostel most of the time, when you come to think about it, it's those days and those experience you'd cherish the most.

you'll never miss the water until the well is dry.
there's an absolute truth in that one. yep. yep..

life is like a novel. many chapters read and forGotten. but some how, these chapters seem to leave a trace in the story of ones life.
sometimes you'd pretty much like to revisit that certain chapter.
the chapter of suspense and critical?
the chapter of romance perhaps?
they just do leave marks deep down in ur heart.
they're a part of our lives.

apa yanG aku nGarut memalam nih. :)

07ramadHan [kerna perOt..]


tarawikh.. beGitu sinonim nGan bulan mulia, bulan ramadhan. aku start peGi tarawikh since darjah6. tapi masa tu peGi sebab ramai kenGkawan. pastu main-main. heheh.. lepas pindah ke taman ria dah tak peGi dah sebab takde kenGkawan. kalo buat pon, sendiri kat rumah jek. beGitu lah.. every year, ada jek cerita tarawikh ni.

tapi aku rasa lah kan.. tahun ni nye tarawikh laa palinG menGuji aku. menGuji camne? haha.. sal atau wOk, koranG nak jawab ke? kekeke..

sejak datanG kat neGara tony blair nih, ada satu fenomena iaitu fenomena perot berbunyi. asik berbunyik je.. heran tol aku. sal adalah antara oranG yanG palinG Geli ati bab-bab perot berbunyik ni. munGkin kah faktor cuaca menyebabkan perot masinG berbunyi?? sebab bile aku balik mesia itu ari takde lak bunyik. secara automatis nya ia stop. kekeke.. balik je ke UK, teros bunyi. bunyi lak, bunyi yanG klakar.. susah aku nak describe. ahaha..

nak di jadikkan cerita. perot memasinG berbunyi masa solat tarawikh. tapi sebab tanak GanGGu smayanG buat dek je laa.. ari ni, sbelom start tarawikh, sal ada cakap, "mintak-mintak laa ari ni perot aku tak bunyi". so, kitoranG start laa smayanG cam biasak.

lepas je niat smayanG, anGkat takbir, "krrruukkkkk..". dah start dah bunyi perot. aku dah mula nak ketawa dah. siot tol. tak kusyuk smayanG. pulak tu sal dok sbelah aku. aku tau dia havinG a hard time nak konsentret smayanG. aku rasa cam nak kuar dari bilik tu, pastu ketawa macam nak mampos. Geli hati Gilakk... spanjanG 8rakaat tu, tak terkira perot berbunyik.

hadoi laa.. camna laaa nak atasi. dalam saf tu, aku tau wOk, sal nGan aku tahan ketawa je. kalo ikot, mau nye ketawa terbahak-bahak.. tapi, tanak laa kan. haha.. so aku ketawa kat sini je laa.

hihi.. takkan dapat ku lupakan tarawikh ini tahun. *GelakGelak*

Saturday, October 08, 2005

my uGly ducklinG #

last friday's TEYL tutorial was da` bOmb. if only everyday's lesson would be as fun as last friday. dream on, me.

kelas TEYL [teachinG enGlish to younG learners] ni menjadi besh sejak akhir-akhir ni. why? sebab we Get to act our shoe sizes..!! haha.. sebab start ujunG sem lepas, kitoranG masuk bab curriculum and approaches. apa nak ajar bebudak & macam mana nak nGajar.

our lecturer, prof. steve, devided each lesson into two parts; play Games + reflect as a teacher. pada sesi pertama, kami main Games yanG mana bebudak skolah akan main masa cikGu nGajar kat sekolah. pastu kami kena fikirkan aspek-aspek seperti kelebihan, kelemahan, adaptasi yanG boleh dilakukan, pre + post activities dan banyak laGi. semua ni sanGat praktikal sebab boleh Gunakan benda-benda ni bila dah mula nGajar nanti.

bukan senanG rupa nya nak jadik cikGu ni. kalo dulu, slalu pikir "alah.. sesapa pon leh nGajar. sesapa pon bleh jadik cikGu". salah sama skali. now u know..

anyways, ni nak konGsi hasil Group aku [me + sophiehastamawi + wOo + munir].. kekeke..

title: the Giant potato [do action. kekeke..]

mr. fry loves potatoes. he loves to eat them. he eats potatoes for breakfast, lunch, tea and dinner.

>>by: sOphiehastamawi



one day, mr. fry received a parcel from his brother. inside was a very small patato. alonG with the parcel is a note sayinG that mr. fry is to diG a biG hole and plant the very small potato. it also says that he should not water it.

>>by: leli


so, mr. fry did as instructed on the note by his brother. he dug a big hole and planted the very small potato.
..and he also watered it. but the note said that he ouGht to not water it..!!

>>by: munir




then,a liGhteninG struck and the rain cam pourinG down. and the potato Grew biGGer and biGGer and biGGer and biGGer..

>>by: leli





mr. fry tried to pull the small potato he had planted. he pulled harder, harder and harder. but nothinG happened.

>>by: wOo






mr. fry called his wife, son, dauGhter, and also the Grandparents to help pull the potato. until suddenly, they pulled out a biG, Giant potato. wow..

>>by: munir






mr. fry, the potato lover, looked at the Giant potato. he thouGht that Giant potato equals to alot of potato dishes. yummy..
he looked at his wife and said, "what's for dinner?"
and his wife, mrs. fry said, "chips.."
-the end

>>by wOo + leli



kekeke.. the thinGs we all do..

Friday, October 07, 2005

04ramadHan

date: smalam
time: 8.00pm
venue: le cafe rendevous
event: international niGht kali yanG ke-3 ini tahun.. *bored*

kali ni, kitoranG just recycle performance yanG 1st. iaitu dikir barat timur. hakhak.. penat laaa.. sian kat kenGkawan aku. jadual yanG hectic, kene dikir laGi..

people, i really apreciate ur sapot and effort. as usual, performance kita yanG palinG best smalam. [riak kah aku? munGkin tidak..]

well, Give ur selves a pat on the shoulder, atau pon macam aku, bukan stakat a pat jek. malahan tido seawal kul 11 smalam. lotih pak.. smalam stay up buat homework yanG tak dipedulikkan. huhu.. sedih.

apa-apa pon, thanks a bunch!! dan selamat meneruskan ibadah puasa ..becOz it's wOrth it.
pinjam taG line lOreal.ehek..


klik le kalo rasa nak klik..

Wednesday, October 05, 2005

02ramadhAn

Image hosted by Photobucket.com
start puasa smalam ke [UK], ari ni ke [Negaraku], esok ke [New Zealand].. aku nak tujukan laGu ni untuk semua yanG puasa.. a lil` bit of motivation Goes a lonG way. sape-sape nak kirim kan aku duit raya tu, janGan seGan-seGan untuk berbuat demikian. RM masih diterima. kekeke.. £££ laGi baGos. ahahaa..
tapi kan, apasal ek laGi dalam bulan yanG mulia ni, laGi cepat aku naik darah. fuhhh... bawak bersabar, laili. huhu.. anyways, ini dia laGu nya..


RAIHAN & MAN BAI
Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

Monday, October 03, 2005

kisah di ambanG ramaDhan..


nothinG much to write `ere.
malam ni ada praktis dikir. actually, nak bincanG nGan bebudak samada dioranG nak buat dikir atau benda lain untuk international niGht [3rd time this year. *siGhs*]. so, malam ni nak bincanG dulu, lpas ni baru boleh start praktis.

alamak.. sempat ke? laGi 3 ari jek laGi. 6th October. ari ni dah 3rd October. huhu.. sebot pasal tu, terinGat lak kat Malaysia rabu ni puasa..

kalo tak salah, kitoranG puasa esok. sebab UK ikot saudi arabia. huhu... kitoranG puasa n raya dulu laa ek? kekeke..

kat sini, nak ucap kan selamat menyambut kedatanGan bulan yanG mulia, bulan ramadhan. selamat menjalani ibadah puasa. berpuasa lah denGan hati yanG ikhlas kerana-Nya.

oh yeh.. ini dia lapOran dinner smalam>>
date: yesterday
time: lepas maGhrib
venue: dininG hall marjOn


last niGht's dinner was a welcome party to all for Malaysian students. besides that, it is also to welcome 2 of our lecturers [hJ. kamar & mr. nG] to plymouth. they will be stayinG here for the next 2 weeks. it's always a pleasure to have someone from home to come and visit. we should do it more often, ya know. ehek..

ohh.. did i mention that we had to prepare the dishes ourselves?? shanu was incharGe of the whole thinG. let's all Give her a biG clap, people. she did a Great job.

well, that's about it. chill Out..

Image hosted by Photobucket.com
ahlil-ahlil MAmarjOn

Image hosted by Photobucket.com
esOk posa, mkn bnyk2!!

Image hosted by Photobucket.com
besday allen lpas dinner