Monday, October 10, 2005

07ramadHan [kerna perOt..]


tarawikh.. beGitu sinonim nGan bulan mulia, bulan ramadhan. aku start peGi tarawikh since darjah6. tapi masa tu peGi sebab ramai kenGkawan. pastu main-main. heheh.. lepas pindah ke taman ria dah tak peGi dah sebab takde kenGkawan. kalo buat pon, sendiri kat rumah jek. beGitu lah.. every year, ada jek cerita tarawikh ni.

tapi aku rasa lah kan.. tahun ni nye tarawikh laa palinG menGuji aku. menGuji camne? haha.. sal atau wOk, koranG nak jawab ke? kekeke..

sejak datanG kat neGara tony blair nih, ada satu fenomena iaitu fenomena perot berbunyi. asik berbunyik je.. heran tol aku. sal adalah antara oranG yanG palinG Geli ati bab-bab perot berbunyik ni. munGkin kah faktor cuaca menyebabkan perot masinG berbunyi?? sebab bile aku balik mesia itu ari takde lak bunyik. secara automatis nya ia stop. kekeke.. balik je ke UK, teros bunyi. bunyi lak, bunyi yanG klakar.. susah aku nak describe. ahaha..

nak di jadikkan cerita. perot memasinG berbunyi masa solat tarawikh. tapi sebab tanak GanGGu smayanG buat dek je laa.. ari ni, sbelom start tarawikh, sal ada cakap, "mintak-mintak laa ari ni perot aku tak bunyi". so, kitoranG start laa smayanG cam biasak.

lepas je niat smayanG, anGkat takbir, "krrruukkkkk..". dah start dah bunyi perot. aku dah mula nak ketawa dah. siot tol. tak kusyuk smayanG. pulak tu sal dok sbelah aku. aku tau dia havinG a hard time nak konsentret smayanG. aku rasa cam nak kuar dari bilik tu, pastu ketawa macam nak mampos. Geli hati Gilakk... spanjanG 8rakaat tu, tak terkira perot berbunyik.

hadoi laa.. camna laaa nak atasi. dalam saf tu, aku tau wOk, sal nGan aku tahan ketawa je. kalo ikot, mau nye ketawa terbahak-bahak.. tapi, tanak laa kan. haha.. so aku ketawa kat sini je laa.

hihi.. takkan dapat ku lupakan tarawikh ini tahun. *GelakGelak*

1 comment:

saya yakin saya kunci komen ini..!!