Monday, November 28, 2005

hmm.. hari ni?

assalamualaikum
respected judGes and fello frens :P




saya tenGah masak ni.
jap laGi abG awoks nak balik.
tapi sempat laGi tulih entry dalam bloG saya.
hehe..

paGi tadi masa banGun tido,
raba-raba kepala,
ada benjolon kat kepala.
ada la sebesaQ ibu jari.
rasa cam flower-horn plak.

akhir-akhir ni kulit sanGat sensitip.
takpa. biar kulit sensitip.
janGan diri yanG terlebih-lebih sensitip.
nanti oranG meluat kat kita.

back to the kulit.
doc cakap allerGy reaction.
munGkin esok peGi klinik. kot.
munGkin laa.
tapi rasa cam malas jek.


huhu.
Gi submit assiGnment paGi tadi.
malas Gila.
rasa cam sakit.
tapi tak.
nampak cam sakit.
tapi tak.
so, alhamdulillah.

esok nak anta abanG woo balik USA.
nope. tak anta sampai US.
anta sampai stesen bas je.
apa kes.

ok lah.
apdet harian.
nak Gi next door.
cau sinci..

ooohh. lupa nak cerita.
ari tu bawak abG woo Gi stonehenGe.
besh Gak ar.
teruja tenGok bebatu itu.
hehe.

Saturday, November 26, 2005

when it hit 0deGrees..

assalamualaikum
member2 ku skalian..


aahh.
finally some time to write.
so busy today.
doinG what?
enjoyinG a moment that does not happen everyday.
yeay.
it snowed!!

"so it snowed.
biG deal??"

duh. of course it's a biG deal.
this is the first time in 4years
snow actually touced Ground in plymouth.
thanks to us Malaysians :P

dioranG cakap dah start snow since smalam.
but i slept quite early.
so, i didnt realized.
..and i woke up late.
only to be suprised when i opened my window.
and saw that the Green Grass are white.

wow!
awesome!
brilliant!
splendid!
da bomb!

punya lah excited nak main snow,
sampai bob YM pon saya tak layan.
sori..

in the eveninG, frens and i drove up to the Moores.
i was drivinG.
so i didnt really pay much attention outside.
but i did had one Glimpse.
Gosh.
the fields [without kambenGs ofkos..] are sooo white.
huhu.

at the moores, we built a snowman.
never thouGht that makinG a snowman is soo hard.
roll. and roll. and roll.
Gila ah berabis saya melutut di atas snow.
sampai naik rashes.

esok Gi jenjalan laGi.
yahuu.
will update soon.

thank you, God.
for GivinG me this opportunity.

Wednesday, November 23, 2005

jab.. jab.. jab..

assalamualaikum
koranG semua sehat kan?



aa.
saya baru balik dari GP.
klinik.
kena jab satu jarum.
flu jab.

masa kat klinik tu,
rasa aGak awkward.
sebab bilik menunGGu tu penuh nGan oranG tetua.
pastu terbaca satu poster ni.
"LOOK OUT FOR FLU.
ARE YOU 65 AND ABOVE?
IF YOU ARE,
GET AN APPOINTMENT FOR A FLU JAB NOW"

heheh..
patot pon ramai oranG tetua.
tapi member dokter kitoranG cakap
amik je flu jab ni.
because this is our first winter.
munGkin tak tahan sakit nanti.
laGi pon, saya slalu demam.
memanG afdal sesanGat la kalau amik flu jab.

___________kat dalam bilik menunGGu bersama awoks.
"alamak. aku takot ar.
dah lama tak kena cucuk.
isk. sakit tak eh?"

dedua oranG menGGelabah.
konon berlaGak cool.
padahal, kaki dok teGedik-Gedik.

"Miss Yaakop..!!"
alamak.
turn saya la.
denGan cool nya masuk bilik tu,
sambil memandanG sepi wajah awoks.

nurse tanya..
"are you preGnant?"
saya jawab..
"nope"
nurse tanya..
"you sure?"
saya jawab..
"yes!" noddinG aGGressively.
nurse cakap..
"it's just a standard procedure kind of Question"
saya jawab..
"ok.."
nurse tanya..
"when was the last time you had a jab?"
sambil bukak plastik picaGari.
saya jawab..
"umm.. i cant remember"
nurse cakap..
"ok then. wait for five minutes and you can Go."
saya cakap dalan hati..
"aa.. dah cucuk ke? huhu.."

alahai.
tak cakit ar.
hehe..
tapi apsal masa cucuk bius nak cabut GiGi sakit ek?
sebab cucuk kat Gusi kot.

anyway, lepas tu sehat jek.
siap leh jalan peGi tesco laGi.
heh.

ohh.
nak cakap sori kat awoks.
sebab banyak kali saya tertampar lenGan dia.
heh.
sori. tak prasan.
my bad.

ok lah.
nak Gi dinner.
cau sinci.

Monday, November 21, 2005

2008: where will i be??

assalamualikum
adik2, kakak2, abanG2..


helo all.
sehatkah anda semua?
takda Gatal-Gatal badan ek?
baGos.
yanG kat Mesia
..eat well
..sleep well
..drive baik-baik
bila saya cakap cam ni, bob mesti cakap
"mana ada oranG yanG drive jahat-jahat" huh..


yanG kat UKays
..wrap up
..janGan nak berlaaaaaGak sanGat.
..semput kalu, padan muka.
kuikui..


so.
2008.
kenapa 2008?
sebab bukan 2010.
ahaha.. kiddinG.
sebab 2008 saya dah mula nGajar[postinG].
insyaallah~

"sof, nanti kita kena nGajar kat kamponG ke?"
saya tanya sofihastamawiwerld.
ada nada kerisauan dalam soalan itu.
padahal,
tak taulah kali ke berapa saya tanya soalan itu.
"kite belajar luar neGara untuk menGajar luar bandar"
ahaha.. nice rhyme.

uu..
saya rasa.
saya takot la nak kena nGajar kat kamponG.
tapi,
apa yanG saya takot kan?
mm..
oranG kata,
nGajar kat kamponG ni lah yanG akan buat kita
rich with experience.
ya. memanG betol.
macam-macam jenis penGalaman saya boleh dapat.
dalam kelas.
luar kelas.

apa yanG best kalo nGajar kat kampunG?
boleh save duit. hehe..
boleh hidup dalam suasana aman, damai dan sentosa.
boleh amalkan apa yanG saya belajar selama ni kat maktab + colleGe.
denGan bebudak bandar ni susah sket,
sebab, pada pendapat saya,
bebudak bandar ni dah campur skit nGan element barat.
jadinya, bebudak kat kamponG ni lah true Malaysian students.
selama ni pon , slalu belajar EnGlish as a foreiGn lanGuaGe.
pada bebudak bandar, enGlish ni takda la foreiGn mana.
tapi pada bebudak kamponG, memanG foreiGn.
*kampunG tu, maksud nya memanG seriyes nya kampunG.
stakat parit jawa tu, tak kira kampunG ar.
tu pekan.
cam kat Grik, perak tu kampunG.
bak kata oranG, ulu.


apa yanG tak best kalo nGajar kat kampunG?
...
takda starbucks.
or GloriaJeans.
or SanFransisco.
pastu abanG shahrul cakap masa dia postinG kat sabah, berak pon dalam plastik je pasal toilet jauh nGan rumah. so, di kala emerGency, tak ada apa yanG dapat di laku kan. huhu..

heh.
tu je kot.
so, its not as bad as i think it is.
riGht?
time will tell.

2008.
where will i be?
i pray that i will be some where between KL + Kedah.
hehe..
dont want to Go and play too far nor too near.
tapi kalau dapat nGajar kat sunGai Petani best Gak.
save duit rumah sebab leh lepak kat taman Ria jek.
yahahar..

2008.
i'll look back and answer all my Qs in this entry.
kalau bloG ni still wujud ar.

ok lah.
that's all for now.
sbelum beranGan lebih-lebih pasal 2008,
kena abis kan assiGnment2 pada tahun 2005 ni dulu.
huhu..
umm..
2008 ada assiGnment laGi tak?
tamau dah..!!!!
nGee..

Saturday, November 19, 2005

mula.. skranG..!!

assalamualaikum
my pren rai..!!



saturday morninG.
and how did i start my day?
a bowl of cereal + a book.
a book ??
"very odd. stranGe."
these words miGht be on the minds of the people who know me.
leli? buku? naa..

uu..
have some faith in me, would ya?
alriGhty then.
so i dont read books that often.
or specifically, never.
[except textbooks, revision books, the dic, etc]

but i am tryinG very hard now
to attach me self to a book.
i think it was last tuesday, or so..
i was in peQin's room, with all the Girls.
i picked up peQin's 'Alice in The Wonderland' book.
thinkinG out loud, i said..
"Gosh. i wish i can read this book. i'm not even sure whether or not i can finish it"
anyway, the book is considered thin by others.
i vowed to read the book and finish it.
i even added that i would puasa 2 days if i can finish the book.
so serious eh?
peQin also said that she will belanja me starbucks if i can finish it.
oh. bettinG on me, is it? i'll show you people. heheh..

and why are people so enthusiastic in me readinG?
because as i said, i dont.
you'll never see me sittinG [or standinG]
at one corner readinG quietly [or loudly].
it's just not my nature.
stranGe ya?
how can one take a lanGuaGe course
and not love to read, or at least try?
let me share with you a bit of my history.

_____1997~2001______
skolah menenGah

i'm quite sure that all of us have experienced the
'Galakan Membaca' proGramme.
where you write down the details of all the books you've read.
well, beinG an obidient student or so i thouGht,
i would Go to the library everyday after school to Get me self a book to read
and also as an entry to my Galakan Membaca book.
in the school library,
they have a whole rack of Enid Blyton's story book.
and i soooo love them.
i can assure you that i have read each and every of them.
because i really like it.
very much indulGed in them.
yep.

after some period of time,
it so happened that
i handed my Galakan Membaca book to my enGlish teacher to be marked.
we Get extra marks in those days if we finish readinG a certain amount of books.

well. i Got comments from her.
i expected encouraGinG comments as i did read alot.
however, all SHE commented was that
'you read too much of children's book. try readinG novels for hiGher level students. you are not in primary school'
ok la. i exaGerated sikit. hehe..

and ever since that moment,
i stopped visitinG the library.
my Galakan Membaca book was often empty.
because i didnt know what to read.
i cant read books i'm not interested in.

that TEACHER killed my interest in readinG.
thanks alot for that, you murderer.
shish.

________________2005

but that was aGes aGo.
zaman-zaman remaja.
ahaha..

today, i want to start readinG.
start from scratch.
now that i am a primary teacher to be,
i can read what i love readinG the most.
children's story books..!!
very Good for my teachinG materials
and methodoloGy.
ahaha..

when i Grad and start teachinG,
insyaAllah..
i hope that i will never repeat the mistake of MY teacher.

personally,
readinG is not easy,
so i will always appreciate my learners' interest in it.

chiayok leli..!!
peQin, i think i can finish that Alice in The Wonderland in a week's time.
hehe..
thank you my frens
for GivinG me a jump-start in my readinG interest.
hehe..
leb u.

Thursday, November 17, 2005

saya sebatanG pokok


assalamualaikum
sedara + seteruna

pa habaQ semua?
harap semua sehat laa noo.
saya biasa ja.
kuranG sket dah tak sehat.
smakin sehat ada la kot.
kuikui..


saya sebatanG pokok?
nope. this is not an essay title.
but more to an ideoloGy.
cewah. ber-ideoloGy lak saya.

saya tulis entry ni sebaGai perinGatan kepada diri saya sendiri.
dan kalau kenGkawan yanG lain nak berkonGsi manfaat ni,
orait aja.
bukankah hidup ini untuk salinG memperinGati?

saya sebatanG pokok.
dalam banyak-banyak hari kita hidup di dunia ni,
mesti ada satu hari yanG kita tenGok kat satu pokok
pastu kita kata....
.. "hey. that tree is so beautiful"
.. " weh. look at that tree. dah nak mati.."
.. " wow. that tree is full of flowers."
or
.. " yuck. i hate that tree. especially its twiGs, wanderinG into others' Garden"
or
.. "eh. lawa ar pokok tu. daun kaler kuninG cekelat. jom amik Gambar..!!"
cam familiar je ayat nih.
pernah kan?
mana yanG tak pernah tu,
silalah berbuat demikian sbelum hanGpa terus baca entry saya ni.
huhu..

kalaulah kita meletakkan diri kita sebaGai sebatanG pokok,
mesti kita rasa cam nak marah ja kat oranG yanG dok komen pasal kita tu.
sapa dia nak cakap-cakap pasal kita?
apa hak dia nak teGur kita?
betol ke aku ni huduh?
betol ke aku ni cun?
haha..

tapi pokok-pokok takda jawapan untuk soalan-soalan tu.
sebab pokok-pokok tak dapat nak lihat diri dia sendiri.
yanG dia boleh buat,
tenGok pokok lain.
tenGok benda lain.
pokok tak dapat nak berGerak.
kita blajaQ dalam ALAM DAN MANUSIA masa zaman remaja dulu kan??
pokok tidak bleh berGerak untuk mencari makanan.
hehe..
pokok tak dapat melihat diri nya sendiri,
tapi oranG lain boleh melihat pokok itu.

very personal opinion of mine.
saya rasa kita ni macam pokok.
sebab kita tak dapat nak lihat kebaikan mahupon keburukkan kita sendiri.
walau skali pon kita dok belek dalam cermin,
melihat wajah dalam cermin,
uik.. ada jerawat.
tapi kita rasa apa yanG kita nak rasa.
kita nampak apa yanG kita nak tenGok.
tapi oranG lain boleh lihat perilaku kita.
watak kita macam mana?
peranGai kita.
baik buruk.
adab dan cara kita.

kadanG kala kita akan marah
bila ada oranG kata kita ni
macam ni..
macam tu..
tapi..
hakikat nya,
kita sendiri tak dapat nak tenGok semua benda tu.
tapi oranG lain boleh.

ni saya nak konGsi cerita lah.
member saya penah sound saya
direct punya.
riGht in my face. slap. aduih.
dia kata saya ni penakut.
belakanG berani cakap.
nak buat depan-depan takot.

mula-mula saya naik hanGin juGak.
pasal saya ter-sentap dia berani cakap macam tu depan saya.
tapi dalam 2-3 saat, saya fikir.
betol juGak cakap jebon [*nama telah diubah. kuikui..] ni.
ya tak ya juGak.
teruk aku ni rupanya.

saya amik peluanG masa tu untuk perbaiki apa yanG saya silap.
terima kasih la juGak kat jebon.
sebab dia memberitahu saya apa yanG saya tak sedar.
dan dia telah menyedarkan.
makasih la, jebon. ek?

kita manusia.
yanG kadanG-kadanG tidak menyedari kesilapan.
itu lah Gunanya berkawan, bersahabat.
teGur meneGur, inGat menGinGati sesama kita.
kalau bukan teGur untuk kebaikan..
kalau bukan menGinGati kerana kebaikan..
itu bukanlah sahabat yanG baik.
kan?

saya bertuah sebab ada kenGkawan yanG rajin meneGur.
..bila tercarut.
..bila ter-latah.
..bila leka smayanG.
..bila itu.
..bila ini.

saya tak marah bila ada yanG meneGur, kerana saya tau depa concern.
jadi,
teGur lah, kerana kita kadanG-kadanG terlupa.
pokok nya harus ditebanG. kehkeh..

Saturday, November 12, 2005

bila kita merancanG>>

assalamualaikum,
peeps..

all my baGs are packed
i'm ready to Go


somethinG extremely awful happened this morninG at 3am.
no. the primary edu. department didnt burn down.

me and another 30 friends were supposed to be in NottinGham today.
right now.
we were supposed to take a 12am bus to Notts.
and arrive there at around 6am.
i'd probably be playinG netball now.
with friends cheerinG for marjon's teams.
wearinG our red uniforms.
me with my ankle Guard.
tryinG me best to not sprain me ankle
and at the same time doinG what a GK does best.
..wait
it's lunch time.
we'd probably be eatinG our lunch,
which we cooked the niGht before.
nasi GorenG
ayam GorenG
jemput2
cekodok
drinkinG our red bulls + lucozade.

but..
i'm here.
writinG an entry for my bloG.
so what actually happened last niGht??
*siGhs*

hehe..
the 12am bus.
it just didnt turn up.
we waited at the porter's lodGe
until 1am.
i got news from miss.president
sayinG that the bus company had mixed the dates.
they thouGht we're GoinG tomorrow.
ape laa.
konpius denGan day liGht savinG time le tuh..
so, they tried to sort us a bus and drivers.
at first there was a bus but no drivers.
then, they called aGain
said that there are drivers but no bus.
wat the heck.

at about 3am,
miss.president came to us to break the disGustinG news.
'we wont be GoinG to Notts'

..silence for like 10 seconds.
bunyi cenGkerik kedenGaran


at that moment of time,
tears slowly filled me eyes.
was all ready for an out-burst.
however, manaGed to pull myself toGether
'tak ada rezeki'
was the favourite phrase of the niGht.

couple of us were still very much hopinG there'd be alternatives.
but i Guess we were just out of luck.


tak apa lah kalo tak dapat perGi.
at least.
i learnt how to play netball.
from zero knowledGe
to a head-full.

thanks sal.
traininG us team.
always GivinG support.
urut kaki aku bila aku terseliuh hari tu.
hehe..

my team members.
sesuatu itu berlaku pasti ada sebab musababnya.
however, i'm thankful that we spent the last few months traininG.
it really has Got us closer.
still smells like team spirit.

it was really never anybody's fault that the bus didnt come.
nope.

ok lah.
i have assiGnments to do.
enuff of update sedih.
huhu..
kasted betol.

sperti kek besday saya ni, Gitu lah hati saya bila tak dapek naik bas. tapi rasa nya masih sedap.kesimpulan nya, pasti ada kesedapan disebalik ke-hanGit-an suasa.
huhu..

Friday, November 11, 2005

kisah klasik [neskefe klasik pon tak seklasik nih]

saje nak hapdet.
actually, it's not even an update.
hehe..
just want to share a couple of shots with you people.
i'm happy.
no ..wait.
i'm scared. worried.
GoinG to nottinGham this midniGht.
netball match.
yikes.
takot..
huhu..
'be confident. rilek ar. janGan anGGap sbaGai competition' said sal.
ok.
..arGh.

ni Gambar raya.
nampak sanGat laa baju raya saya ada selai jek.
uuu..




































Wednesday, November 09, 2005

hari ni.


assalamualaikum
stelah sminGGu berhari raya.





merah yanG putih..



hmm..
seminGGu dua ni saya sebok la juGak.
maaf lah kalo ada YM msG yanG saya tak layan.
bukan tak nak layan.
tapi memanG tak cukup masa nak layan.
ampun.
sori.
maafkan.

testi frenster.
email.
semua nya tak ter-reply.
ampun.
sori.
maafkan.

hari ni hari rushinG sedunia.
lepas je kelas,
terus Gi town.
nak kena beli ankle Guard.
takot kaki terseliut laGi bila main netball.
pastu teman peQin beli air untuk bebudak netball.
siot jek redbull naik harGa.
kalau tak, 4tin £3.00
ini 4tin £3.70.

dalam dok rushinG-rushinG tu,
lupa nak beli jersi yanG faz + knob pesan.
sori ek.
nanti saya Gi town laGi.
bulan depan pulak kot.
huhu.. maap pak.

lepas balik dari town,
rushinG laGik.
Gi wat laundry lak.
basuh baju yanG dok peram lama dalam bilik tuh.
huh..
bukan saya saja takmau basuh naa.
seriyes takda masa.
hamboi.. bizi betol.

lama nyaa nak kena tunGGu bila basuh baju.
kalau biar je mishin tu,
nanti dia stop sendiri.
almaklum lah, mishin dah tua.
so, kene tunGGu tepi mishin tu.
tapi, sib baik peQin ada.
dia tulun tenGokkan baju saya,
saya pon balik laa skijap.

dah aGak-aGak time tuh,
saya pon kembalilah ke laundry room.
nak kena dry kan bajulah pulak.
disebabkan baju saya yanG banyak itu,
maka proses penGerian baju menGambil masa
59minit.
hui..
kali ni saya lepak je dalam laundry room tu.
kalo balik pon, lom tentu nak stadi. *(-_- )*
so, lepak je laa..

pastu sembanG-sembanG nGan amir.
nak abiskan 59minit nye pasal.

hari tu dia ada mintak saya trimkan rambut dia.
so, saya tanya la dia balik bila dia nak saya trimkan.
jadik nya, jumaat ni lpas dia balik solat jumaat.
sbelum ni saya penah skali trimkan rambut dia.
dah panjanG skaranG ni..

pastu dia ada cerita.

hari tu masa dia GuntinG rambut kat kedai,
tukanG GuntinG tu tanya dia
dia ada potonG rambut ke sebelum ni?
denGan selamba dia kata 'nope'.
padahal, hari tu saya trimkan rambut dia.
dia kata the last time dia GuntinG rambut kat kedai tu laa..
tipu ek.. *dish*
tapi tukanG GuntinG itu dapat menGesan yanG rambut nya dah di trim.
yanG besh nya,
tukanG GuntinG tu cakap trim tu cam professional nya.
ahahahahahaks..
banGGa skijaps.
hhnss.. hnnss..

terinGat lak dulu masa lepas PMR,
saya nak masuk skolah Vokasional.
sebab saya minat sanGat benda-benda praktikal ni.
masak ke.
lukis ke.
reka ke.
music ke.
tapi parents tak baGi.
so, dok laa kat kelas sains tu.
last-last jadik cikGu.

kekadanG pernah terpikir
'saya ni salah amik bidanG ke?'
sesuatu yanG pelik bila budak bahasa tak minat membaca.
kalau kenGkawan lain dok kilek novel, buku tetebal,
saya tak penah lak cenGGitu.
penah Gak laa ada azam nak suka membaca.
tapi jadik hanGat-hanGat taik kerbau.
hampeh.

tapi kalau salah bidanG pon,
bukan boleh buat apa.
boleh.. boleh..
tapi kena bayar RM130,000.00
pampasan kepada Kementrian Pendikian.
huhu.. tidak.

so, nak tanak.
kena teruskan apa yanG saya dah buat separuh jalan ni.
wat the heck.
baGus Gak laa..
esok-esok senanG idup.
dah Grad nanti [insyallah]
tak yah sesusah nak carik kerja.
kerana kerja akan mencari saya.
ahahaks.
alhamdulillah laa..
in that sense, saya tak salah bidanG.
terima kaseh Malaysia..!!
kasted btol.

Monday, November 07, 2005

omG..!!! yuh Guys..

assalamualaikum kenGkawan
tidakkah awak rasa ini apdet yG palinG panjanG??



where should i start?
to think that soo many thinGs happened in just 3 days.
wow.
til now, i have not had any proper 6hours sleep.
*yawn*

..friday
sambutan deeparaya MAmarjon.
we spent the whole thursday + friday cookinG like hell.
and the result was a whole stretch of various dishes cooked so well that almost all of them were sold out.
especially the lonG-awaited beGedil.
it arrived a bit late.. but wat the heck.
all Malaysian in plymouth came that niGht.
except for dr azlee + wife + 3 cute kids.
had a blast of time.
everyone was wacky and crazy and beinG silly.
not to forGet that we watched a stupid movie >> Gila2 penGantin popular.
barf.
done with friday.

..saturday
at first,i wasnt sure whether or not to Go to london.
what's in london?
the raya with MSD thinGy.
but that was on sunday.
frens and i had planned to Go a day earlier.
our bus was at 7.30am saturday morninG.
i was washed out due to the fact that i didnt really sleep the niGht before.
sebok ber-karaoke.
i slept at 4am and woke up around 6.30am.
heard a yell from the window "leli..!!! banGun..!! nak Gerak dah ni..!!"
uh-oh.
i was late.
i scrambbled out of bed.
brush me teeth.
dunk everythinG i need i see infront of me into my baG.
Got dressed.
dashed out of the house.
dashed back in.
forGot me passport.
dashed out aGain.
..and off to london.
i slept all the way.
drowsy ar..

due to the fact that we didnt Get a room in the MSD,
frens and i checked into a hotel a.k.a hostel just behind MSD.
knowinG me, the fussy one, sofihastamawi asked me to check.check.check.it out first before we actually pay for it.
and so i did.
everythinG was ok and CLEAN.
pentinG tu.
but i didnt really like the walls.
yucks..
well. beGGers cant be choosers.
tapi rasa cam memilih juGak. ehehe..
£18.50 perhead, perniGht.

done with that.
we spent the rest of the niGht terrorisinG london.
yahahar.. what a choice of words.
but the most important thinG was that i finally Get to eat at PFC [perfect fried chicken]
hehe..
the last time i wanted to eat at PFC was durinG the 0707 accident in london.
oh. did i mention how beautiful london was at night?
not to forGet the fact that most shops were decorated handsomely for Xmas.
then we went back to the hotel a.k.a hostel.
but the niGht didnt end there.
it was still early when we reached the hotel a.k.a hostel.
so. we decided to be silly and took pictures of our silliness.
i'll leave out the details.
ahaha..

..sunday
it's the day of the kenduri at pochester hall by MSD.
the kenduri starts at 3.
but we planned to be there at 2.
so. we made plans what to do and where to Go before 2.
we check.check.check out from the hotel a.k.a hostel at 9.30am.
went to MSD to meet up with abbas there. ahahaks.
left our luGGaGes at the MSD lobby.
..Guess who was on duty?
wa-hey.. it's abG stuck-up.
dont Get me started on him.

next move was to Go to the CHELSEA meGastore.
i didnt know that the chelsea's stadium and meGastore's in london..!!
actually, kak fiza wanted to Go there because she wants to Get her baby bro, a fan of chelsea's, some merchandise frm the meGastore.
i bouGht a baG with a chelsea loGo on it.
kerana dipenGaruhi sofihasta. hoh..
then, we head back to MSD for solat and to Get chanGed into our baju raya.
we met so many nice people at the MSD.
not to forGet the biG people too.
like mr nazir's wife.. and his son. ahaha..

why am i makinG a biG fuss about meetinG these nice people??
because you dont really Get to meet with NICE MALAY people in london.
i dont know why.
there were times when we accidently bumped into a malay and said 'hi' and all, but Got absolutely no reaction.
sombonG bah tu..
that's why i'm so pleased to meet these nice people.
come on laa..
even oranG2 besar pon can be nice.
why cant others do the same?
ashamed of how people can chanGe just because of some GeoGrafical matters.

..ok. ni baru half way cerita.

at the pochester hall for the MSD kenduri, i met aiscream [fiena, dak terato].
was fun but both of us were rushinG here and there, especially me.
due to the fact that i had to catch the 5pm bus.
we didnt have time to sit and talk.
but it was ok.
i'm sure we'll meet up one day. kan eskrem? kan?
ahaha..
oh ya.
i forGot to mention the most funny part.
there's this auntie askinG help from us to dish out the food.
and so we aGreed to help her.
we thouGht that we were to dish the food in the kitchen.
but we thouGht wronG..!!
she made us stand in front of the buffet table and told us how much food we should put in people's plate..!!
yikes.
it was quite embarassinG yet funny experince.
i remember those eyes lookinG at us.
wonderinG what are these Girls up to standinG riGht in front of the hall at the buffet table when the rest of them are just dyinG to eat. huhu..
what a day..!!

at 4.10, we fled to victoria coach station to catch our 5.30 bus.
instead of takinG the underGround, we took the bus.
because abG MSD [who happened to be mr nazir's son] said that it's quicker.
in the double deck bus, there was this lady, who i thouGht is a nice lady.
because she offered us to sit beside her as it was empty.
but we kindly declined as our baGs were GiGantic and bloated
mine lah tu..
then, when this indian [or could be pakistan] Guy stepped into the bus,
she started to shout real loud.
kak fiza and i were a bit freaked out as we were standinG riGht next to her.
"Get off the bus you bloody animal..!!"
..was one of her favourite phrases.
i felt so lucky that she wasnt racsim towards us.
i just felt lucky.

yada yada.
arrived in plymouth at 11pm.
oh ya. slept all the way.
nGantok ar.
as i reached home.
Got undressed.
switched on my laptop.
did this. did that.
then i heard the the phone ranG.
doreen picked it up.
said 'hello..'
but the phone kept on rinGinG.
i thouGht the phone must be broken or somethinG because that's what happened to the one next door.
so i didnt bother.
then, she called me and said that there's a phone call for me.
beinG the tired me, i draGGed myself down the stairs and picked up the phone.
but the line was dead.
and i saw doreen GiGGlinG away into the room.
some how.. there seemed to be alot of people in that room..
then they started to sinG..
'HAPPY BIRTHDAY TO YOU..!!'
oh ya. did i mention that i was half naked with only my towel on?
and.. is that i Guy i see in the room?
huaaaaaaa.....!!!!!!
i ran upstairs screaminG my head off.
malu.
i heard them lauGhing from downstairs.
kononnya nak suprise kan saya la tu.
skaranG sapa yG suprised?
ahahaks..
Gila ah.
what a memorable birthday.
huhu..
mentanG2 laa saya dah masuk 21..

i just wanna say many thanks to my dear housemates- jules, dodo, lotti for the short but sweet party. and vish for bakinG me the cake.
and allen for not seeinG me half naked. you sure ah??
and linda, sudi, hema, prema for cominG.
muahs..!!

and Guys who went to london with me and had the hell of a time, despite the cold weather.
abbas+kak fiza+sofiahahaks+dorthy peQin+ewOks+parah.
we had fun, yar??
tenGkius..

oh ya. and oranG yG anta messaGe from malaysia.
pendix kiut, thanks ek.. hehe.

and cayanG. tak yah cakap la..
sebab ari-ari pon anta messaGe kat saya.
tak penah lupa.
saya je yanG slalu lupa nak reply.
hehe.. sori..

ok laa.. dah almost 1.30am.
esok ada class.
which i hope the class [or even better the whole primary edu block] will burn down.
so that i wont have to Go to primary edu class with mat salleh-mat salleh busuk itu.

oh. so tired.
where's my bantal busuk.
rindu..
smalaman tak tido nGan dia.
*yawn..
..dish.