Monday, November 21, 2005

2008: where will i be??

assalamualikum
adik2, kakak2, abanG2..


helo all.
sehatkah anda semua?
takda Gatal-Gatal badan ek?
baGos.
yanG kat Mesia
..eat well
..sleep well
..drive baik-baik
bila saya cakap cam ni, bob mesti cakap
"mana ada oranG yanG drive jahat-jahat" huh..


yanG kat UKays
..wrap up
..janGan nak berlaaaaaGak sanGat.
..semput kalu, padan muka.
kuikui..


so.
2008.
kenapa 2008?
sebab bukan 2010.
ahaha.. kiddinG.
sebab 2008 saya dah mula nGajar[postinG].
insyaallah~

"sof, nanti kita kena nGajar kat kamponG ke?"
saya tanya sofihastamawiwerld.
ada nada kerisauan dalam soalan itu.
padahal,
tak taulah kali ke berapa saya tanya soalan itu.
"kite belajar luar neGara untuk menGajar luar bandar"
ahaha.. nice rhyme.

uu..
saya rasa.
saya takot la nak kena nGajar kat kamponG.
tapi,
apa yanG saya takot kan?
mm..
oranG kata,
nGajar kat kamponG ni lah yanG akan buat kita
rich with experience.
ya. memanG betol.
macam-macam jenis penGalaman saya boleh dapat.
dalam kelas.
luar kelas.

apa yanG best kalo nGajar kat kampunG?
boleh save duit. hehe..
boleh hidup dalam suasana aman, damai dan sentosa.
boleh amalkan apa yanG saya belajar selama ni kat maktab + colleGe.
denGan bebudak bandar ni susah sket,
sebab, pada pendapat saya,
bebudak bandar ni dah campur skit nGan element barat.
jadinya, bebudak kat kamponG ni lah true Malaysian students.
selama ni pon , slalu belajar EnGlish as a foreiGn lanGuaGe.
pada bebudak bandar, enGlish ni takda la foreiGn mana.
tapi pada bebudak kamponG, memanG foreiGn.
*kampunG tu, maksud nya memanG seriyes nya kampunG.
stakat parit jawa tu, tak kira kampunG ar.
tu pekan.
cam kat Grik, perak tu kampunG.
bak kata oranG, ulu.


apa yanG tak best kalo nGajar kat kampunG?
...
takda starbucks.
or GloriaJeans.
or SanFransisco.
pastu abanG shahrul cakap masa dia postinG kat sabah, berak pon dalam plastik je pasal toilet jauh nGan rumah. so, di kala emerGency, tak ada apa yanG dapat di laku kan. huhu..

heh.
tu je kot.
so, its not as bad as i think it is.
riGht?
time will tell.

2008.
where will i be?
i pray that i will be some where between KL + Kedah.
hehe..
dont want to Go and play too far nor too near.
tapi kalau dapat nGajar kat sunGai Petani best Gak.
save duit rumah sebab leh lepak kat taman Ria jek.
yahahar..

2008.
i'll look back and answer all my Qs in this entry.
kalau bloG ni still wujud ar.

ok lah.
that's all for now.
sbelum beranGan lebih-lebih pasal 2008,
kena abis kan assiGnment2 pada tahun 2005 ni dulu.
huhu..
umm..
2008 ada assiGnment laGi tak?
tamau dah..!!!!
nGee..

6 comments:

  1. berak dalam plastik?

    euww!

    i rather tahan berak sampai ijau muka.

    kecuali.

    kalo sakit perut cirit. its not dat i want to. BUT i haf to.

    ps**dem. pehal citer psl taik nih. =p

    ReplyDelete
  2. hahahaa...

    gile ar..kalo lelaki sng je kalo nak kencing kan?
    simpan stok botol air terpakai byk2.

    make sure buang la lps tu, jgn buat koleksi kat dapur.kang ada org igt tu minyak mkn ke..cuka ke..hishhhh...

    ReplyDelete
  3. ahaha...
    eei.
    tak sampai tahap tu kot.
    laGi pon ,member aku citer,
    bebudak laki je yanG kena kat tempat2 teruk.
    bebudak pompuan ni abit safe la.
    sib baik.

    ReplyDelete
  4. pure innocent faz7:41 PM

    ala neena...
    cam biasa lak berak dlm seluar...
    ceh...

    ReplyDelete
  5. isk..
    semua oranG penah berak dlm suar.
    masa kecik2
    kuikui...
    berak dlm pampers
    :P

    ReplyDelete
  6. Anonymous5:40 AM

    This is very interesting site... » » »

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!