Wednesday, November 09, 2005

hari ni.


assalamualaikum
stelah sminGGu berhari raya.





merah yanG putih..



hmm..
seminGGu dua ni saya sebok la juGak.
maaf lah kalo ada YM msG yanG saya tak layan.
bukan tak nak layan.
tapi memanG tak cukup masa nak layan.
ampun.
sori.
maafkan.

testi frenster.
email.
semua nya tak ter-reply.
ampun.
sori.
maafkan.

hari ni hari rushinG sedunia.
lepas je kelas,
terus Gi town.
nak kena beli ankle Guard.
takot kaki terseliut laGi bila main netball.
pastu teman peQin beli air untuk bebudak netball.
siot jek redbull naik harGa.
kalau tak, 4tin £3.00
ini 4tin £3.70.

dalam dok rushinG-rushinG tu,
lupa nak beli jersi yanG faz + knob pesan.
sori ek.
nanti saya Gi town laGi.
bulan depan pulak kot.
huhu.. maap pak.

lepas balik dari town,
rushinG laGik.
Gi wat laundry lak.
basuh baju yanG dok peram lama dalam bilik tuh.
huh..
bukan saya saja takmau basuh naa.
seriyes takda masa.
hamboi.. bizi betol.

lama nyaa nak kena tunGGu bila basuh baju.
kalau biar je mishin tu,
nanti dia stop sendiri.
almaklum lah, mishin dah tua.
so, kene tunGGu tepi mishin tu.
tapi, sib baik peQin ada.
dia tulun tenGokkan baju saya,
saya pon balik laa skijap.

dah aGak-aGak time tuh,
saya pon kembalilah ke laundry room.
nak kena dry kan bajulah pulak.
disebabkan baju saya yanG banyak itu,
maka proses penGerian baju menGambil masa
59minit.
hui..
kali ni saya lepak je dalam laundry room tu.
kalo balik pon, lom tentu nak stadi. *(-_- )*
so, lepak je laa..

pastu sembanG-sembanG nGan amir.
nak abiskan 59minit nye pasal.

hari tu dia ada mintak saya trimkan rambut dia.
so, saya tanya la dia balik bila dia nak saya trimkan.
jadik nya, jumaat ni lpas dia balik solat jumaat.
sbelum ni saya penah skali trimkan rambut dia.
dah panjanG skaranG ni..

pastu dia ada cerita.

hari tu masa dia GuntinG rambut kat kedai,
tukanG GuntinG tu tanya dia
dia ada potonG rambut ke sebelum ni?
denGan selamba dia kata 'nope'.
padahal, hari tu saya trimkan rambut dia.
dia kata the last time dia GuntinG rambut kat kedai tu laa..
tipu ek.. *dish*
tapi tukanG GuntinG itu dapat menGesan yanG rambut nya dah di trim.
yanG besh nya,
tukanG GuntinG tu cakap trim tu cam professional nya.
ahahahahahaks..
banGGa skijaps.
hhnss.. hnnss..

terinGat lak dulu masa lepas PMR,
saya nak masuk skolah Vokasional.
sebab saya minat sanGat benda-benda praktikal ni.
masak ke.
lukis ke.
reka ke.
music ke.
tapi parents tak baGi.
so, dok laa kat kelas sains tu.
last-last jadik cikGu.

kekadanG pernah terpikir
'saya ni salah amik bidanG ke?'
sesuatu yanG pelik bila budak bahasa tak minat membaca.
kalau kenGkawan lain dok kilek novel, buku tetebal,
saya tak penah lak cenGGitu.
penah Gak laa ada azam nak suka membaca.
tapi jadik hanGat-hanGat taik kerbau.
hampeh.

tapi kalau salah bidanG pon,
bukan boleh buat apa.
boleh.. boleh..
tapi kena bayar RM130,000.00
pampasan kepada Kementrian Pendikian.
huhu.. tidak.

so, nak tanak.
kena teruskan apa yanG saya dah buat separuh jalan ni.
wat the heck.
baGus Gak laa..
esok-esok senanG idup.
dah Grad nanti [insyallah]
tak yah sesusah nak carik kerja.
kerana kerja akan mencari saya.
ahahaks.
alhamdulillah laa..
in that sense, saya tak salah bidanG.
terima kaseh Malaysia..!!
kasted btol.

No comments:

Post a Comment

saya yakin saya kunci komen ini..!!