Sunday, December 18, 2005

cenyum : )

ello.
lately,
kalo koranG prasan ar.
slalu je saya letak status kat YM
"buat aku tersenyum :)"

tah apsal.
ramai lak yanG respon kat status saya tu.
1. sapa buat ko tersenyum?
2. janGan senyum sensoranG. bahaya.
3. apsal ko senyum?

..dan macam macam laGi.

nGahaha.
ape la.
sbenar nya
saya baru je dapat donlod laGu
but aku tersenyum_sheilaON7 [unpluGGed]

beinG an avid fan,
i'd be playinG the sonG over and over aGain.
it just sets the mood riGht.

so kalau lepas ni ada yanG tanya
siapa yanG buat saya tersenyum.
jawapan nya..
koranG laa..!!


Friday, December 16, 2005

masa untuk joli katak

nGahaha..
pada saat ini.
pukol 1.47 paGi,
saya dah siapkan semua assiGnment.
:)
jadi,
esok nak peGi town.
nak shopinG skit.
pastu amir nak blanje tenGok wayanG.
saya nak tenGok 2 cerita.
1. Narnia
2. exorcism of emily rose.
tapi amir cakap dia blanje satu jek.
mekasih laaaa.
susah susah jek :p

aaaahhhhhhh..
lapanG nya fikiran.
exam dah lepas.
assiGnment semua dah hantar.
kali ni otak menjadi wenG.
slalu nya ok je.
takda la nak pressure.
tapi kali ni
ada sikit lain la plak.
mana nak cope nGan kelas.
mana nak cope nGan assiGnment.
mana nak cope nGan beronGGenG laGi.
huhu.

just want to saya
thanks
to shupie + eQin.
sebab koranG concern nGan tahap ke-blur-an saya.
ntah la.
tetibe je otak henG smalam.
macam kompiter lak bleh henG.

hoh.
apa kelas cakap pasal assiGnment masa cuti nih.
:P
haha.
selasa ni saya akan mula berjalan.
sampai laa tahun depan.
hui.
nak join proGram Syurah Muslimun kat scotland.
yippee.
leh main ski.
hehe.
selain tu.
Gi london sebab ada proGram BTN lak.
memacam proGram ilmiah la plak.

ok la.
badan dah hoyonG hayanG dah ni.
cam amik dadah plak.
alamak.
katil sudah panGGil.
baek lah.
saya datanG sekaranG juGak.

take care koranG..
dont drink and drive :P


oh ya.
main godtower dah proGress ke level 12.
nGahaha..

Wednesday, December 14, 2005

otak otak.

adeh.
saket kepala ar.
hari ni exam
saya buat tanpa perasaan.
malas pulak kepala otak ni nak berGerak.
biasa dia.

hmm.
at this very moment.
sedang kita saling ber komunikasi.
koranG tenGah baca bloG saya.
saya tenGah nak taip nak baGi koranG baca.
hinGGalah ke saat ini.
saya masih tatau nak tulih apa.
:P
nGaha..

**menjelinG ke sekeliling bilik.
hui. semak nya.
macam kandanG kambenG.
**urut-urut kepala.
kesian kat otak aku.
paGi tadi exam.
ni tadi baru jek abis essay satu.
esok nak siapkan port folio plak.

kalau laa otak ni boleh di kuar kan,
saya akan..
1. mandikan dia nGan air panas. huhu.
2. letak atas bantal yanG selesa.
3. baGi dia minum neskefe. ahhh..

haha.
ok la.
nak rehat skijap.
ohh sori.
bukan skejap.
nak tido.
smpai paGi esok.
kesian kat otak.
**padahal saya ni yanG dah wenG.

oh ya.
dah main Godtower sampai level 7.
saket otak.

nGaaa..

Saturday, December 10, 2005

giving cencalok a try


assalamualaikum
haloh haloh



cencalok.
cincalok.
perGh..

selama saya hidup 21 tahun ni
hari ni adalah kali pertama
lidah ini merasa cencalok.
hehe.
malu tak.
nama oranG melayu mesia.
cencalok nGan budu tak penah makan.
hehe.

bukan apa.
sebab sebelum ni masa kat rumah
tak penah ada pon.
jadi nya,
tak penah la ada keinGinan nak makan.
laGi satu sebab saya tak makan udanG.
kunun alerGik.
tapi hari tu blasah udanG dalam
sambal udanG yanG shupie masak
rilek je.
takda la alerGy reaction.

sebelum try cencalok tadi
berdebar juGak ar
haha.
macam-macam persoalan bermain di minda ku.
uhukk.
.. makan nGan apa?
.. rasa dia macam mana?
.. made from udanG kan?
[padahal nampak udanG sekor-sekor dalam botol tuh]
nGaa.

masa yanG dinanti telah tiba.
menGGunakan jari,
saya amik sedikit cencalok.
masuk mulut.
arGh.
"rasa apa ni..??"
*buat muka pelik.
sal dah Gelak-Gelak dah.
tanpa membuanG masa,
saya peGi sink.
terbatok-batok.
pastu termuntah sket.
Gosh.
tapi itu tidak mematahkan smanGat saya.

__________tunGGu awoks masak fish finGers.
pastu makan cencalok + fish finGers + cili sos sket.
baru laa lepas tekak.
tu pon amik masa sket.
lama-lama tu,
rasa cam cencalok ni
cheese yanG mashin.
masin sunGGuh..!!
hui.

yeh.
it was a Great experience.
haha.
cam dah takda benda lain nak experience.

well.
that's about it.
my expereince eatinG cencalok.
ye laa.
kena biasa.
bakal abanG ipar oranG melaka.
huhu.

Friday, December 09, 2005

the good and the absence of it.

assalamualaikum
dear, dear friends.



haloh. haloh haloh :P
how's life treatinG you people.

i once read this forwarded email.
the topic had somethinG to do with spiritual.

it's about people who dont really believe in God.
sayinG that God is the creator of evil.
then somebody else said that
there is no such thing as evil.
evil is the name Given
for the absence of Good.
its sort of the same concept as dark.

we all know that
dark is the absence of liGht.
dont we?
so much for learninG science in primary edu.
Gee.. thanks.

haha.
Gosh.
apa yanG saya merapu ni?
sbenar nya, ada sdikit stress
sebab exam dah nak dekat.
pressure skit.
sebab exam yanG lepas berjaya score.
tapi.
tak tau macam mana saya boleh score.
sebab saya ni study tak consistent.
kalo rajin, study.
kalo tak, haram la.
jadi kalau boleh exam kali ni
nak maintain A tu.
tapi cam tak confident.
huhu.
panic.
panic.
panic room :P

tarik napas
...
lepas
...
rileks, leli.
nGaa..!!

hehe.
takpa.
kalau kita usaha, ikhtiar, berdoa.
serahkan yanG lain pada Allah.
kalau tak dapat A
bukan rejeki saya la.
kan?
nGaa..!!

ok lah.
please baGi kata-kata peranGsanG.
i'm feel Quite down.
walaupon saya tampak cool B)

kenGkawan yanG stadi sama saya,
smoGa kita semua berjaya.










these slippers are made for walkinG.
nGahaha.

Wednesday, December 07, 2005

best jugak ek..

assalamualaikum
member-member yanG bizi
member-member yanG tak bizi



kabare?
semua sehat ek?
tak kot.
sebab denGar-denGar
ramai yanG sakit.
minum air pastu makan obat ya?
hehe.

anyways,
am currently hooked to a story book.
shouldnt i be readinG articles and books
about TEACHING ENGLISH TO YOUNG LEARNERS?
well at least i'm readinG
riGht?

it's a thick book i borrowed from Amir.
the chronicles of narnia.

tak lama laGi akan kuar kat cinema.
tenGok tau.
sebab walaupon baru baca tak sampai sparuh,
cerita ni sanGat best.
ala-ala LOTR.
tapi versi kanak-kanak ar.

kalau saya kat Malaysia skaranG,
sure akan bawak liana Gi tenGok cerita ni.
huhu.

ok lah.
tu je hapdet stakat ni.
banyak kerja kena buat.
tapi saya rilek je :P
teruk btol.
sejuk ar.
otak beku :P
haha.
ok la.
take care, ya'all.

Tuesday, December 06, 2005

kalau takut dilambung ongbak :P

assalamualaikum
plain one. just a plain one.



dah makan?
baGuih.

tsunami.

sbenar nya dah hampir terlupa peristiwa tu.
tapi 2hari lepas ada documentary
pasal tsunami kat iTV. kot..

rupa nya dah hampir setahun kejadian tsunami tu berlaku.
26december2005

sedih
sakit
seksa
perit
..tu semua takyah cerita la kot, kan?
sure masih seGar laGi dalam otak semua oranG.

tapi saya ada cerita yanG aGak lawak la
pasal tsunami ni.
hehe.
saje je nak berkonGsi nGan semua.

___________hari tsunami [2004]
___________arau, perlis.
mak sedara saya baru kematian suami nya beberapa hari lepas.
rumah yanG dia tinGGal tu nak dikecikkan.
sebab skaranG tinGGal dia soranG je.
jadi,
pada hari yanG tersebut tu.
ada laa beberapa oranG
yanG telah diupah untuk
merobohkan sparuh dari rumah mak sedara saya tu.

dalam proses 'pe-roboh-an' itu,
tetiba je oranG-oranG tu rasa peninG.
dioranG cakap nampak rumah tu berGoyanG.
rumah kayu.
laGi dioranG cakap,
payunG yanG bersanGkut kat bawah rumah tu,
macam kena hayun.
berayun ke kiri.
berayun ke kanan.

"isk. takkan tok hassan kot"
"belum sempat roboh dia dah mai dah!!"
nGaa...

*******************************

haha.
dioranG inGat dioranG dah kena kacau
nGan arwah bapak sedara saya!!
haha.
lpas tu baru laa dioranG tau
rupa nya tu GeGaran dari acheh.
huhu.

menGenanGkan balik cerita tu
rasa kelakar sanGat.
haha.
kebetulan.

macam-macam kesan yanG tsunami bawak kat kita.
yanG kesan dari seGi fizikal tak yah cerita laa kan.
ada yanG terusik mentaliti nya.
membuatkan kepercayan terhadap tuhan semakin kuat.
ada yanG hilanG kepercayaan lanGsunG.

walau apa pun kesannya.
harap akan membawa kepada kebaikan.
kerana kita percaya sesuatu itu berlaku pasti bersebab.
peace :D

Sunday, December 04, 2005

never trust an umbrella

assalamualaikum
to RESPECTED frens



"sediakan payunG sebelum hujan"
payunG sudah disediakan.
maka hujan pon turun baGaikan mutiara.
lalu payunG yanG disediakan dibuka.
"ish.awat tak leh nak bukak ni??"
hujan.
kelihatan sesuatu jatuh dari payunG.
maka, tinGGallah batanG payunG sahaja.

jadi.
takda maknanya kalau
1000 payunG disediakan
tapi satu pon tak boleh nak Guna.
stress.

well.
that was what happened to me yesterday.
in exeter.
siot je.
it rained in exeter
and i thouGht that brinGinG an umbrella would keep me dry.
Guest i thouGht wronG.

havinG a broken umbrella did no Good at all.
so, i bouGht a new one.
at POUNDLAND.
the name says it all.
everythinG is £1.
includinG the new umbrella i bouGht.
after experiencinG the "flyinG umbrella"
i felt kind of worried that this new umbrella wouldnt work as well.
"ni tak tahan lama ni.
biasa laa baranG murah."
sambil membuka payunG
dan bersiap untuk melintas jalan.

habis je ayat tu,
terus payunG tu kena tiup anGin
menyebabkan payunG tu terbalik
inside-out.
arGh..!!

i will never trust an umbrella aGain.
i will never buy anythinG cheap aGain.
arGh..!!

so.
sapa kata sediakan payunG sebelum hujan
akan menjamin kita tak basah??

1. check dulu payunG tu.
2. pastikan boleh Guna.
3. lakukan QC terhadap payunG tu dulu.
4. dan janGan layan payunG murahan.
5. alah membeli-menanG memakai.


sekian.
*sniff*
rainbow di exeter tak bermakna hari akan indah :(

Friday, December 02, 2005

kekadang jadik la jugak kan..

assalamualaikum
happy besday rudi
happy besday mael
happy besday izrul


elo.
dah makan?
was surfinG throuGh my friendster's bulletin board
which i rarely do.
and stumbled upon this forwarded mail.
amusing, yet disturbinG.
ahaha.
disturbinG ke?
sikit la.

ok la.
read on.
and tell me what you think?
sure ada sebab kenapa Allah cipta kita ni berbeza-beza kan?

ada yanG saya delete,
sebab rasa cam tak releven lak.
ok.
here Goes nothinG.


Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap: wow, ciri-ciri isteri idaman..

Kalau perempuan tak lawa pendiam
Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi betul..


Kalau perempuan lawa dapat lelaki hensem
Lelaki akan kata: ok gak la..

Kalau perempuan tak lawa dapat lelaki hensem
Lelaki akan kata: kesian.. mesti kena bomoh lelaki tuh!


Kalau perempuan lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu..

Kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pun kena reject..


Kalau perempuan lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: ntah dato' mana bela nih..

Kalau perempuan tak lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: mesti anak orang kaya nih..


Kalau perempuan lawa tak mau bergambar
Lelaki akan cakap: pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar

Kalau perempuan tak lawa tak mau bergambar
Lelaki akan kata: sedar pun diri..


Kalau perempuan lawa bersedih hati
Lelaki akan cakap: dont worry.. I will make u happy forever

Kalau perempuan tak lawa bersedih hati
Lelaki akan kata: sikit-sikit nak nangis!! mengada-ngada..


Kalau perempuan lawa main-main miss call
Lelaki akan kata: takpe..

Kalau perempuan tak lawa main-main miss call
Lelaki akan cakap: ko ni takde keja lain ke.. sibuk ni tau..


Kalau perempuan lawa hantar-hantar email
Lelaki akan kata: sukenya..

Kalau perempuan tak lawa hantar-hantar email
Lelaki akan cakap: balik-balik email dia.. boring



**tak lama laGi mesti ada yanG versi lelaki lak.
cayo lah cakap den :P

Thursday, December 01, 2005

i had a bradeh for 4days

assalamualaikum
bradeh + sistah




well.
as reQuested.
this entry is almost a tribute to abe idi.
and who's this lad?

abe idi is awok's brother.
came all the way from USA last week.
to spent a few days with her baby sister.
..and us too. biasa la nyebok.

abe arrived in plymouth on friday.
and left on tuesday.

i was lucky enouGh to have finished my turtle report.
so i had the time to accompany awok + abe.

not to forGet the fact that i had to drive a couple of times.
kalau boleh tanak abe drive.
because:
1. he is the visitor. shouldnt he be relaxinG at the back?
2. he miGht be tired and experience jet-laG.
but, apparently, he did drive.
most of the time.
shame.shame.

anyways,
if Given the opportunity,
i want to say many thanks to abe.
because he spent alot of money for frens and i.
shame.shame.

spatutnye kitoranG yanG belanja abe.
tapi, terbalik plak.
shame.shame.


on friday,
we sent abe to the train station in plymouth.
i hope he had a nice ride to PadinGton.

*siGhs*
seronok ek ada abanG.
takpe lah saya takde abanG pon.
rasa juGak sdikit bias keseronokkan ada abanG.
"thanks, abe"










outside train: shupie+leli+awoks
inside train: abe idi










the colorado chap.