Friday, December 02, 2005

kekadang jadik la jugak kan..

assalamualaikum
happy besday rudi
happy besday mael
happy besday izrul


elo.
dah makan?
was surfinG throuGh my friendster's bulletin board
which i rarely do.
and stumbled upon this forwarded mail.
amusing, yet disturbinG.
ahaha.
disturbinG ke?
sikit la.

ok la.
read on.
and tell me what you think?
sure ada sebab kenapa Allah cipta kita ni berbeza-beza kan?

ada yanG saya delete,
sebab rasa cam tak releven lak.
ok.
here Goes nothinG.


Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap: wow, ciri-ciri isteri idaman..

Kalau perempuan tak lawa pendiam
Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi betul..


Kalau perempuan lawa dapat lelaki hensem
Lelaki akan kata: ok gak la..

Kalau perempuan tak lawa dapat lelaki hensem
Lelaki akan kata: kesian.. mesti kena bomoh lelaki tuh!


Kalau perempuan lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu..

Kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pun kena reject..


Kalau perempuan lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: ntah dato' mana bela nih..

Kalau perempuan tak lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: mesti anak orang kaya nih..


Kalau perempuan lawa tak mau bergambar
Lelaki akan cakap: pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar

Kalau perempuan tak lawa tak mau bergambar
Lelaki akan kata: sedar pun diri..


Kalau perempuan lawa bersedih hati
Lelaki akan cakap: dont worry.. I will make u happy forever

Kalau perempuan tak lawa bersedih hati
Lelaki akan kata: sikit-sikit nak nangis!! mengada-ngada..


Kalau perempuan lawa main-main miss call
Lelaki akan kata: takpe..

Kalau perempuan tak lawa main-main miss call
Lelaki akan cakap: ko ni takde keja lain ke.. sibuk ni tau..


Kalau perempuan lawa hantar-hantar email
Lelaki akan kata: sukenya..

Kalau perempuan tak lawa hantar-hantar email
Lelaki akan cakap: balik-balik email dia.. boring



**tak lama laGi mesti ada yanG versi lelaki lak.
cayo lah cakap den :P

9 comments:

  1. Anonymous11:25 PM

    huhu...
    aku dah bace yg versi lakinye b4 dis version.
    yep.i do agree to both to a certain extent.
    ala...laki pompuan same je sebenonye.
    kalau dah busuk ati tu, kan?
    woo

    ReplyDelete
  2. ha ah kan?
    aku pon cam penah bace.
    heheh..
    moral of the story:
    laki pompuan sama je banyak denGki
    :P

    ReplyDelete
  3. yang,

    i nak tambah sket

    hikhik.

    disturbing, yet hillarious.

    me and my rumets gelak tak hingat.

    kesian kite pompuan ni ek.

    ReplyDelete
  4. haha.
    well.
    apa bleh buat.
    mulut oranG ni tak leh nak tutop.
    hmm.
    tak leh nak bias sanGat coz perempuan pon sama je kekadanG .
    hikkss..

    ReplyDelete
  5. hai mak kambing! thanks ekk : )

    ReplyDelete
  6. hehe.
    welkambinG mak panda.
    tapi suara ko mmG masih dlm kejutan.
    :P

    ReplyDelete
  7. Kalau lelaki handsome pendiam
    Perempuan akan cakap: woow, cool giler...
    kalau lelaki tak handsome pendiam
    Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

    kalau lelaki handsome berbuat jahat
    Perempuan akan kata: nobody's perfect
    kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
    perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!

    kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
    perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
    kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
    Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

    kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
    perempuan akan kata: sepadan sangat...
    kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
    perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

    kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
    perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
    kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
    perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknyameliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...

    kalau lelaki handsome penyayang binatang
    perempuan akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang
    kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
    perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...

    kalau lelaki handsome bawa BMW
    perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
    kalau lelaki tak handsome bawa BMW
    perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

    kalau lelaki handsome tak mau bergambar
    perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
    kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
    perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...

    kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
    perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
    kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
    perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu....

    kalau lelaki handsome bersedih hati
    perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
    kalau lelaki tak handsome bersedih hati
    perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

    ReplyDelete
  8. ahaha.
    thanks.
    tak perasan yanG ni wujud.
    huhu.
    klakar.
    klakar.

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!