Tuesday, January 31, 2006

hak milik setiap insan.

aku pandanG kiri.
aku pandanG kanan.
aku jelinG ke kiri.
aku jelinG ke kanan.
aku jenGuk sebelah kiri.
aku jenGuk sebelah kanan.
aku psssssttt member aku di kiri.
aku psssssttt member aku di kanan.
yanG kiri cakap 'clear..'
yanG kanan cakap 'clear..'
aku anGkat tanGan kiri.
aku anGkat tanGan kanan.
kiri dan kanan, berGerak denGan rianG.
mencapai denGan rakus pada yanG berwarna-warni.
ada yanG biru.
ada yanG orenG.
ada yanG kuninG.
yanG biru buat aku haru.
yanG orenG buat aku merenG.
yanG kuninG buat aku peninG.
tapi tanGan kiri aku.
dan juGa tanGan kanan aku.
tak mampu nak bertahan laGi. tak tahan laGiii..
yanG orenG melambai.
yanG orenG aku capai.
yanG orenG aku tempatkan di celah file denGan manja.
aku pandanG kiri.
aku pandanG kanan.
aku anGGuk pada yanG kiri.
aku anGGuk pada yanG kanan.
aku + yanG kiri + yanG kanan
berjalan seirinGan.
keleGaan adalah hak milik setiap insan.
kertas A4 kaler-kaler juGa adalah hak milik setiap insan.

yah.
syabas kepada aku.
selamat mencolek 24kepinG kertas A4 kaler orenG.
dan juGa kaler-kaler lain.
dem.
harta skolah.
bad Girl.
bad Girl.

Monday, January 30, 2006

hari ini dalam skolah

ahh.
hari ini rasa cam best lak dekat sekolah.
munGkin sebab ..
1) tak ada sex education tenGok oranG beranak.
2) tak tenGok video jesus untuk ke sekian kali nya.

ahaha.
rasa nya dah mula betul-betul serasi denGan sekolah kot.
munGkin sebab tu la.
bebudak pon dah boleh sebut nama saya denGan betol.
miss Laili.

kali ni tak Guna miss Rose ye.
saje je nak test bebudak ni.
boleh ke tidak nak sebut nama melayu.
boleh rupa nya.
pandai juGak koranG keraskan lidah ek.
laGi pun hari tu ada nGajar bahasa Malaysia kat bebudak ni.
boleh juGak.
eh. koranG amik tuition bahasa ke?
semua yanG aku ajar boleh jek.


esok masuk kelas miss Ripleys believe it or not.
dan yanG palinG best tu sebab esok ada PE.
yey. leh main dalam sejuk.
bebudak tu pon nampak rilek je.
pakai seluar pendek main kat luar.
eh. koranG tak sejuk ke?
tapi hari tu ada juGak terdenGar seoranG budak ni cakap
"arGh..!! i'm freezinG..!!"
reti pulak ko nak sejuk eh.

yanG kat Malaysia tu tenGah bercuti ek.
yanG kat Wilayah laGi best ye?
cuti berderet-deret.
huhu.
selamat laa bercuti.
happy new year 1427.

ok la.
untuk menjadi cikGu yanG sehat
dan tak menGuap dalam kelas,
kita harus lah tidur awal.
denGar tu ziha.
ok la.
camat malam.
eat well, people.

Saturday, January 28, 2006

janGan idup macam crouton ar..

koranG tau tak crouton?
kalo koranG bukak
www.dictionary.com
koranG akan jumpa ini:












aaa.
munGkin koranG penah makan aa.
sebab slalunya crouton mudah didapati
dalam mushroom soup.
tapi mushroom soup pizza hut takde letak crouton ar.

kenapa tak best idup macam crouton?
lihat saja pada identiti si crouton dalam mushroom soup tu.
tukanG meriahkan suasana je.
kalo crouton ni takda,
rasa sedap mushroom soup tu takan hilanG pon.
you won't even miss it.


_________suasana dalam mangkuk yanG ada mushroom soup ber-crouton.
crouton + mushroom soup.
amboi. sedap nya.
keranGupan crouton tu bermain-main di GiGi.
tapi,
bila dibiarkan lama je crouton tu duduk berenanG dalam mushroom soup,
crouton akan kembanG dan akhirnya menjadi lembut.
mushy-mushy.
yerGh.
hilanG sedap nyaaa.. [cam laGu lady bos].


_________interpretasi dalam masyarakat.
walaupon ada oranG yanG lebih dominan dari kita,
contoh: oranG yanG pandai
contoh: oranG yanG berlaaaGak pandai
contoh: oranG yanG memandai-mandai
contoh: oranG yanG sepandai-pandai tupai melompat
kita tak harus merasa diri kita sekecil crouton.
nope. no sir-ey.
bila Tuhan menGurniakan kita denGan buah fikiran + pandanGan,
kita ambil lah peluanG untuk utarakan pendapat kita.
janGan lah berdiam diri,
takot kena kutuk
atau di cop sbaGai insan yanG anti climax.
dan akhir nya,
idea + buah fikiran tadi akan jadi basi
dan pada saat itu,
terjadilah ideoloGi crouton yanG lembik dalam mushroom soup.
..dah tak sedap.
..dah tak ranGup.
..dah useless.
dem.

wahai member-member ku,
janGan biarkan pendapat terpendam duduk dalam benak kesoranGan.
tak salah kalau kita out-spoken.
takda dalam akta 174 ipba pon.
bah kan, bila kita kemukakan idea + pendapat kita,
munGkin itu yanG terbaik.
oranG yanG dominan tu tak semesti nya idea dia Grade A++
tah tah, idea cap ayam je kekadanG.

pada masa-masa yanG akan datanG,
janGan lah biarkan mushroom soup; yakni oranG yanG dominan
manjadi kan crouton itu lembut + lembik + useless.
inGat..!!
crouton sedap bila di makan fresh-fresh.
idea + pendapat janGan dibiarkan kesunyian dalam kotak pemikiran.

stand up
speak up
taG line di taja oleh: Nike.

Tuesday, January 24, 2006

arGh. saat waktu terhenti..



heh.
tajuk entry ni takda kaitan nGan isi entry ni ye.
sekian.

sbaGai ajk multimedia cabuk,
jawatan saya telah naik taraf sebaGai webmaster smalam. muahaha.
saya dah berjanji untuk review loGo society colleGe.
so kalo dah janji tu.
pepandai si tupai nak melompat kan?
maksud tersirat: pepandai lah GorenG apa yanG patut.
bukan GorenG mee mamak tetenGah malam aa.
mind ur appetite.

:P :P :P

isk.
ceruk mana saya nak cari idea.
tadi nampak floormate amik buku da vici code masuk jamban.
adakah saya juGa perlu peGi ke jamban untuk membuahkan ilham?
tidak..!!

tadi baru je renew trial untuk Paint Shop Pro 10.0
entah bila pulak la trial tu nak abis.
malas nak check.
denGan PSP 10.0 tu la saya akan ilhamkan sesuatu untuk loGo society.
hopefully.

idea..
idea..
dimana enGkau.
miniature-miniature kambenG kat depan mata ni sikit pon tak membantu.
sesia je aku beli koranG sumer. cpat balik kandanG..!!

isk.
idea takda.
tapi loGo tu sanGatlah harus siap esok.
kalo tak,
janji tinGGal janji je lah.
huhu.

ok lah people.
i want to start crackinG my brain.
berdarah idunG nak cari idea.

eat well.
stay kewl.

Sunday, January 22, 2006

wowowo.. you know me??

ahaha.
tadi dapat frenster testimonial dari junior saya.
jija a.k.a jaime.
jaime akan peGi ke australia next month.
maybe sebab tu dia peGi ke ex-skool kitoranG.
dan di situ lah seGala nya bermula.
____nuff said about jija.














perGh.
macam mana pn. hafidzoh tu boleh inGat saya laGi ek.
ajaib sunGGuh.
saya ni..
bukan lah top student.
kekadanG tu, nama pon cikGu tak inGat.
budak invisible kat skolah.
pandai dalam subject pon tidak.
nakal sanGat pon tak.
kuanG ajaQ pon tak da la sanGat.
:P :P :P
stenGah student cikGu inGat sebab kenakalan dia.

hmm.
tapi abah saya penah jadik timb. yG dipertua PIBG skolah.
sebab tu ke dia inGat saya?
kalo Gitu,
dia inGat kat bapak saya je lah.
hohoho.

__jija nya testi ni buat saya terinGat
masa skolah dulu.
banyak cikGu yanG kepoh.
boleh buat persatuan Guru-Guru kepoh.
kepoh sesanGat pasal hal student.
even counselor skolah pon Gitu.
bayanG kan.
student punya laa menaruh kepercayaan pada cikGu counselor tu,
sebab tu sanGGup berkonGsi masalah denGan counselor.
si counselor ni plak akan kepoh dekat persatuan Guru-Guru kepoh.
boleh ke Gitu?

bila pandanG balik kat zaman skolah,
rasa cam ia satu penGajaran melalui penGalaman yanG sanGat berGuna.
wow. ayat bombastik.
berGuna supaya saya dapat belajar dari persatuan cikGu-cikGu kepoh tu.
belajar untuk tidak menjadi sperti mereka.
learn to respect students so that i Gain their respect towards me.
pentinG tuh..

dem.
lately banyak cakap pasal hal-hal ke-Guru-an.
looks like this 6 years course made an impact in my life.
duh.

well.
tu lah tu.
Quote "learn to respect students so that i Gain their respect towards me."
bukan apply untuk cikGu cikGu je.
malah, untuk semua.
yah..!!
kedah maju 2010..!!

(^_^)

Saturday, January 21, 2006

hantu mIRC ^(0_o)^

mIRC.
koranG semua mesti familiar nGan bende ni kan.
bende?! hina nya..
hohoho.

mInternet Relay Chat proGram.
ada hantu oo.
skali tersanGkut,
terinGat-inGat selalu.
:P

terinGat pulak zaman muda-mudi dulu.
pantanG ada peluanG,
nak online je kat IRC.

berabis duit pon tak kesah.
janji boleh online.
kat CC ke.
kat rumah ke.
kat kelas computer pon jadik..!!
betuah punya cikGu komputer.
ada ke patut benarkan student online kat skolah.

huhu.

mIRC..mIRC..
sebab benda ni laa bill tlepon naik sampai RM200.
sebab nak chat nGan hantu-hantu IRC
sanGGup tido pukul 4paGi.
pelik nye, tak nGantok plak tu.
ish. ish. ish.

kalo nak suh stadi sampai 4paGi,
janGan harap laa.
hohoho.

tapi yanG best nya,
boleh kenal denGan raaaamaaaai oranG.
macam-macam jenis oranG.
tapi kalo nak tenGok laGi ramai jenis oranG,
datanG IPBA. laGi best.

yanG nickname tah hape-hape.
yanG memanG berniat jahat.
yanG memanG ikhlas nak berkawan.
wait.. ada ke? :P
yanG kerja kat CC.
yanG chattinG kat CC.
yanG dah tua banGka.
yanG masih berhinGus.
yanG mak jan.
yanG cuti semester.
that's me..!!

hehe.
best.
sapa cakap mIRC tak best?
benda yanG meleka kan memanG la best.
haha.

koranG takde kisah mIRC ke?
ada kan..
aaa.
hehe.

Thursday, January 19, 2006

menteri motivasi

ahaha.
ni cadanGan si shupie.
"kita patut ada menteri motivasi"


smalam la ni.
dok sembanG-sembanG,
terkeluar plak isu motivasi dikalanGan rakyat Malaysia ni.

kita ni ibarat seperti bateri yanG recharGeable.
bila habis, kena charGe balik.
habis charGe balik.
supaya boleh selalu Guna.

macam tu juGak la tahap motivasi kita.
susah nak cari oranG yanG skali je kena motivasi,
terus menerus bermotivasi sepanjanG hayat.
kalau ada baGus ar.

pada saya,
GolonGan yanG palinG banyak masa nak bermotivasi
ialah Guru.
ye la.
pelanGGan Guru ni adalah murid-murid.
remaja-remaja.
jumpa pulak hari-hari kat skolah.
peluanG nak bermotivasi tu banyak.
tapi kalo skolah di Malaysia,
munGkin payah sikit.
[payah tapi boleh]
sebab seseoranG Guru tu
dapat jumpa satu kelas yanG tertentu tu beberapa jam je dalam seminGGu.
contoh:___________________
cikGu Leli menGajar kelas 4mulia.
dalam sehari, cikGu Leli berjumpa bebudak kelas 4mulia 5jam.

berbandinG denGan Guru-Guru di UKays,
mereka akan meluanG kan kira-kira 6jam sehari denGan murid kelas mereka.
satu minGGu dah ada 30jam.
imaGine the opportunity Given to motivate these kids.
banyak kan?
Guru-Guru dioranG ni laa cikGu kelas.
Guru-Guru dioranG ni laa cikGu enGlish, meranGkap cikGu maths, science, reliGious education, sex education, PJ, art, music.

hmm.
sbaGai future kakitanGan awam Malaysia,
nak kena pikir camne nak motivate denGan cara yanG palinG berkesan dalam masa yanG sinGkat.

Malaysia terlalu banyak peluanG untuk maju.
dalam masa yanG sama,
terlalu banyak benda yanG perlu dilakukan.
tak menanG tanGan.
dan terlepas pandanG.
bak kata dalam laGu ahli fiQir [samsenG]
"Dan didepan mu berbaris peluang-peluang
tapi tidak mahu pun engkau rebutkan
Berderet-deret sasaran
namun tidak satu peluru pun engkau lepaskan
kerana engkau hanya asyik berjuang
Entah untuk apa dan demi siapa engkau juangkan"

pandanG lah coGankata MALAYSIA BOLEH denGan rasa hormat.

**huh. patriotik sunGGuh. merdeka..!!

Monday, January 16, 2006

sex edu. of the day T_T

halo.
how are you?
are you alriGht?
hehe.

went to skool today for some observation.
a year 6 class.
what made today different from others
is because we have sex education today.
yey..!!

i knew before hand that the kids have to complete a folio
called 'my GrowinG up' project.
i flipped throuGh some of the projects and saw that they were Given handouts
about what will happen when they reach puberty..
learn about wet dreams.
breasts enhancement.
erection.
..and stuff like that.
well.
i thouGht that that was pretty Good.
u know..
about exposure at such aGe.
yeh.
i thouGht it is cool and skools in Malaysia ouGht to have sex education too.
[needs review]
hehe.
so far everythinG seems pretty normal.

but then,
mr.couldwell said that he'd be playinG a video about preGnancy + labour.
dish.

adakah dia akan pasanG video oranG beranak..??
yikes.
_______video di pasanG.
memula biasa je.
tapi bila dia dah masuk part ibu tu tenGah beranak,
mata dah mula Gelap.
aahh..!!
saya nampak bebudak pompuan
ada yanG dah tekup mulut.
some GaspinG sounds.
saya cuba buat muka rilek + selamba sebaik munGkin.
takkan cikGu cuak kot kan?
huhu.
mamaa..

isk.
tu laa first time tenGok oranG beranak.
masa skolah dulu cikGu tak tunjuk.
so, bila tenGok hari ni,
cam jakun sket ar.
mr.couldwell cakap, "well i'm Glad i'm not a lady.."
ahh. blah la lu. tak beranak leh ar cakap.

hehe.
tu je laa santapan minda + rohani + jasmani untuk ari ni.
heh.

Friday, January 13, 2006

dont judge a movie by its title.

dem.
dem.
dem.

i wish i knew what i was GettinG meself into last nite.
the aGony i had to sit throuGh for more than 2hours.
lex, i hope u feel Guilty :P

what happened?
done watchinG 'memoir of Geisha',
me and frens happily decided to watch another movie,
'brokeback mountain'.
because someone claimed that the movie made a whole dem cinema cried.
feelinG impressed,
i felt a bit of excitement.

who would have Guessed i sat throuGh a Gay movie.
dem.
dem.
who would have Guessed heath ledGer + jake Gyllenhaal are complete Gays in this movie..??
dem.

the movie had only started half an hour
and already had i so wanted to walk out of the cinema.
and i was wonderinG which bit of the movie is the sad part??
which bit of the movie made a whole cinema cried?
dem.

well.
i learnt my lesson.
always.
always read a movie's synopsis before you view it.
arGh.

Tuesday, January 10, 2006

kewl skewl ; )

dear dairy.
ehek.

aaa.
i spent more than half of the day at Lipson Vale Primary Schoooool.
:P
and i will be doinG this aGain
for the next 4weeks.
on mondays + tuesdays.

how was it?
Gosh.
seronok sanGat..!!
dah lama tak minGGle denGan bebudak.
this time around,
i Get to observe a year 5 class.

eventho` the skool's condition is menG-kesiankan,
i still thouGht it was all pretty cool.
when the renovation is done,
there will be a lift in the 2storey buildinG.
why?
just because of Faye.
who's Faye?
Faye is the physically disabled Girl in my year 5 class.

prihatin tak skolah tu?
sanGat..!!
tapi skaranG lift tu belom siap ar.
maybe in march baru siap.

for now, Faye has to walk up the stairs.
kesian kat dia.
dia cacat kedua-dua belah kaki.
so, pakai kaki palsu.
dia cakap kat saya,
kaki tu berat.
and dia tak berapa selesa jalan.
so, imaGine camne dia nak naik tanGGa.

takpe lah Faye.
you'll just have to wait a couple more months.
ok?
T_T

overall, the skewl is just Great.
other colleagues are Great too.
thanks to makcik yanG tulun buatkan secawan kopi untuk saya :P
ur a star.
and i do hope they remain like that
heh.

k lah.
oh. lupa lak the best part.
best part is: saya takde kelas sampai senin depan
:P
janGan jeles, neena
:P :P :P

hoho.
alriGhty then.
nak kena buat report of the day la plak.
till then,
eat well, people.
muahmuah.

Monday, January 09, 2006

grow up, kids. or else.

heh.
i have less than 15minutes to update.
sebab nak Gi tinjau skolah sat laGi.

last few days,
i felt extremely annoyed
with this kid in my former maktab.
postinG silly posts on the bulletin board of friendster.
Gosh.
all. or most of his posts
are assaults to our maktab.
complaininG about our scholar money.
yanG slalu masuk lambat tu.
that's not the first time he [oops] posted sumthinG silly like that.
so, i Got quite annoyed.
and i did Gave him a sound.

rilek ar bro.
bukan koranG je yanG menGhadapi masalah tu.
seluruh umat IPBA ada problem tu.
apahal lak ko nak bisinG nih?
hish.

bersyukurla dapat scholar.
kalo tak dapat adakah ko mampu nak blajar overseas?
hah?
jawat. jawat.
janGan tak jawat.

terlalu siot la budak tu.
bila oranG komen pasal post dia tu,
dok bisinG cakap
yanG dia punya sukahati la nak tulis apa.
pendapat dia and so on.
___news flash.
ni haku pon nak tulis pendapat aku juGak.
aa.
ish.

one advice.
use ur brain, kid.
u can do better than that.
:)
believe in urself.
haha.

alahai.
takpe lah.
nanti ko dah datanG marjon,
akan ku sekolah kan ko.
ye?
huhu.


irritated.
p/s janGan ko nak bisinG kat sini lak.
ni bloG haku. aku punya sker ar.
hehe.
emosi lak aku
peace.

Saturday, January 07, 2006

mind more than the gap


heh.
sori la kalo ada yanG dok kat london.
pastu saya dok kutuk-kutuk lak tube.
bukan apa.
memanG tube ni baGos.
more than half of the people in london + outside london
rely on this form of transportation.

tapi saya ni, tak puas ati betol la.
sudah la hari tu dah meletup.
tu dah cukop menakutkan la kan.
pastu plak,
hari tu ada
junkie + mat pit + kaki mabok = niGGer nih
dia dok menGGila dalam tube tu.
dia pi kat soranG-soranG.
meluahkan kata-kata racism.

masa tu saya nGan memember dok kat ujunG tube.
kitoranG tenGok je la junkie tu dok 'sembur' mamat india ni.
lepas mamat india tu turun,
tetibe dia datanG kat kitoranG.
"i hate you!!
fcuk..!!
fcuk..!!
just one shot.
it takes just one shot..!!
fcuk..!!"

those are some of his fave words.

dah la busuk.
jijik.
penGotoQ..!!

masa dia berdiri betul-betul sbelah shupie,
jantunG saya dah berdeGup denGan maha kencanG nya.
buat nya dia kuarkan pistol ke.
pisau ke.
naya.
tapi saya dah nekad, kalo dia sentuh sesapa,
saya akan banGun dan terajanG perut dia.
pastu anGkut GanG ar.
huhu..
imaGinasi ku.

tapi tu laaa.
kite kena bersedia untuk benda-benda cam ni kan.
what ever it is,
underGround sucks.
tu laa.
masa nak bina tu tak baca bismillah.
yaperda.

Thursday, January 05, 2006

1001 pengalaman yang best tahap dewa

assalamualaikum.
yah.
akhir nya ada masa
nak apdet bloG.

aa.
kali ni nak buat summary lah.
pasal cuti-cuti UKays saya ari tu.
perjalanan selama 16hari
memanG terlalu banyak penGalaman yanG saya dapat
:D
hmm.
mana mau start ni.
cerita skit-skit je la ek.
koranG pon bukannya nak baca sanGat.
:P
nGahaha..

___________BTN, London
21-24december2005
plan untuk enroll dalam BTN ni
sanGat lah last minit.
sbenar nya,
peGi BTN tu hanyalah bertujuan untuk
nak memudahkan kitoranG nye perjalanan ke scotland.
nGahaha.
sebab tiket peGi nGan balik,
BTN tontonG.
mekacih kerajaan mesia :P
tapi
tu niat asal la.
tetapi niat itu telah bertukar menjadi niat yanG sanGat murni :P
bila dah join BTN.
seriyes.
oh ye.
koranG tau tak yanG BTN yanG saya peGi tu
adalah BTN yanG pertama-tama kalinya
dibuat di UKays?
haa.
slalu nya kalau bebudak UKays nak kena BTN,
deranG kena balik Mesia.
tapi skaranG tidak laGi.
insyallah dioranG akan buat laGi BTN kat sini.
BTN kat UKays nGan
BTN kat Mesia lain sket ar.
intipati yanG sama.
tapi aktiviti dia lain sket.
ye laaa.
mana nak carik hutan banat nak buat ourdoor activity,
ye tak?
so, riadah dia ada lain sket ar.
nak tau?
peGi lah BTN.
ceh. promote BTN lak.
all in all,
BTN kat london tu best ar.
makan cedap.
accomodation best.
fasi pon best of the best.
dapat jumpa adik-adik
nGan akak-akak
nGan abanG-abanG yanG best.
not to forGet that sumer nya FOC.
even makan PFC pon Pak Ya blanja.
nGahaha..
janGan jeles.
:P
so that's about it.

___________Xmas in Oxford city.
24-26december2005
aa.
sapa sanGka
walaupon tak layak nak blajar kat oxford uni,
tapi masih mampu Gi oxford.
nGahaha.
tapi stakat dok termenunG kat luar paGar oxford uni la.
huhu.
kebetulan masa tu Kismes,
so takda oranG la kat situ.
sumer balik kamponG kot.
memanG freedom ar jenjalan around the town.
amik Gambar tetenGah jalan ar.
dan pelbaGai keGiatan Gilak.
:P
memula tu,
tercari-cari la mana nya oxford uni tu.

rupa-rupa nya,
the whole damn town is the university.
whoa..!!
memanG bandar intelek ah.
tapi sayanG nya,
kedai tak bukak,
so tak dapat nak beli apa-apa souvenir
huhu.
hanya Gambar menjadi kenanGan.
cewah.
so, that's about it.
salam intelektual dari oxpod :P

__________to GlasGow, scotland.
26december2005-02january2006
naik fliGht dari heathrow ke edinburGh.
pastu naik bas ke GlasGow.
pastu naik teksi dari buchanan bus station ke furQan mosQue.
aa.
perhimpunan musim sejuk,
anjuran majlis syurah muslimun.
an experience to die for.
seriyes.
at least that's what i felt.
i have to admit that the only reason
why i wanted to Go to this proGram is because
of the fact that i'd be GoinG to scotland.
the fact that i will Get a chance to Go ski-inG.
nGeheheh.
tapi alhamdulillah,
kenGkawan kat MSM tu
tak pernah-pernah putus
untuk sentiasa menGinGati saya untuk
membetulkan niat kenapa nak datanG proGram tu.
bukan sahaja untuk menGecapi keseronokkan duniawi.
tetapi juGa untuk mendapat kemanisan akhirat.
: )
i extremely enjoyed the proGram.
memula tu memanG la.
nak balik la.
rindu plymouth la [tak penah-penah pon :P]
rindu katil la.
rindu bilik la.
memacam lah.
di tambah plak nGan
ke-tidak biasa-an saya dalam
proGram-proGram macam tu.
tapi bila dah lama,
bila dah kenal oranG,
bila dah rasa selesa,
bila makan dah banyak :P
rasa best tu mula meresap.
alhmadulillah.
dah rasa tanak balik pulak.
haha.
menGada betol.
tapi tu lah..
sanGat berharap dapat peGi laGi ujunG tahun ni.
tapi cam takde harapan je,
sebab dah balik Mesia : (
lepas abis proGram tu pada 31december,
kontinjen dari plymouth terpaksa merempat
di masjid furQan
sebab takda accomodation.
[bajet tak cukop].
haha.
sib baik dapat kebenaran untuk tido kat masjid tu.
kitoranG tido kat situ sampai la 2january 2006.
kira sambut new year kat dalam masjid ah.
alhamdulillah.
kalau sbelum ni, masa kat KL dulu,
asal new year je, turun KLCC.
asal new year je, turun banGsar.
aa.
this year.
new year saya dalam sleepinG baG.
lepas cakap 'happy new year' kat diri sendiri,
terus tido tanpa banyak soal.
nGahaha.
2january, kitoranG mem-blah kan diri
dari masjid furQan untuk perGi ke edinburGh.
the capital city of scotland.

___________edinburGh werld..!!
2-4january2006
plan untuk tido kat edinburGh selama 2 hari adalah last minit juGak.
sebab tetibe je ada offer yanG baik untuk sewa hostel 'murahan'.
£14 perniGht is considered cheap la.
kitoranG naik teksi dari bus station edinburGh ke hostel tu.
sampai je kawasan hostel tu,
saya dah rasa pelik.
"biar betik hostel tu kat tempat camni.."
pasal dia kat tempat banGunan oranG-oranG kaya.
haha.
skali teksi suda berenti kat depan rumah berapa tinGkat ntah.
sanGat cun.
"takkan la hostel murahan tu kat sini kot. isk.."
saya tak mau la melonjak keGembiraan
sebab tanak put too much expectation.
nanti keciwa bilik dia bucuk dan tak best.
tapi hakikat nya,
hostel murahan itu sanGat lah lawa.
**** stars siot.
nGahaha.
alhamdulillah.
rezeki kami di murahkan-Nya.
apa laGi.
joli katak la.
2days spent in edinburGh is worth the money.
sapa nak honeymoon kat edinburGh
adalah sanGat di alu-alu kan.
yep.

uuu.
penat nya.
ok la.
if a picture can tell a 1000 words,
i have couple of shots for u Guys to see.
ahaha.
hope that it explains everything.
ok la.
need to rest.
low battery.
uhuk.














Tuesday, January 03, 2006

cepat..!!
cepat..!!
nanti masa nak online dah abis.
hoh..

ok.
saya still belom smpai rumah.
T_T
insyallah lusa sampai rumah.
ni ada kat edinburGh.
cun Gilak.
denGar cerita uni dia sanGat cun.
so, sat laGi nak pi laa.

oh ye.
dah masuk tahun 2006 ek.
siapa sanGka kita masih hidup
untuk merasai tahun ini.
siapa sanGka,
kedah akan maju laGi 4 tahun.
nGahaha..
insyallah.

aaa.. laGi 9 minit.
umm..
lama betol tak online.
memacam update ada.
kat teractive.net pon ada memacam hapdet.
tadi eden tak sempat nak baco.
esok smpai rumah la baru baca.
uhuk.

emm..
esok besday bob.
so, heppy besday lah cayanG oi..
tak mampu nak baGi apa-apa.
£££ tenGah nazak.
T_T

aaa..
oh ye.
youth hostel yanG kitoranG sok ni skranG.
sanGat lah lawa.
sampaikan masa memula sampai tu,
tak percaya that we would be stayinG here.
nGahha..
terlalu lawa.
hohoh..
dah la dapat denGan harGa yanG aGak murah.
syukur.
alhamdulillah.
nGehehe..

ada laGi 5 minet.
umm.
laGi nak cakap rindu kat semua bebudak yanG online skali.
lama betol rasa nya tak kontek koranG.


3 minit laGi yaaa..
ok laa..
taa..