Thursday, January 05, 2006

1001 pengalaman yang best tahap dewa

assalamualaikum.
yah.
akhir nya ada masa
nak apdet bloG.

aa.
kali ni nak buat summary lah.
pasal cuti-cuti UKays saya ari tu.
perjalanan selama 16hari
memanG terlalu banyak penGalaman yanG saya dapat
:D
hmm.
mana mau start ni.
cerita skit-skit je la ek.
koranG pon bukannya nak baca sanGat.
:P
nGahaha..

___________BTN, London
21-24december2005
plan untuk enroll dalam BTN ni
sanGat lah last minit.
sbenar nya,
peGi BTN tu hanyalah bertujuan untuk
nak memudahkan kitoranG nye perjalanan ke scotland.
nGahaha.
sebab tiket peGi nGan balik,
BTN tontonG.
mekacih kerajaan mesia :P
tapi
tu niat asal la.
tetapi niat itu telah bertukar menjadi niat yanG sanGat murni :P
bila dah join BTN.
seriyes.
oh ye.
koranG tau tak yanG BTN yanG saya peGi tu
adalah BTN yanG pertama-tama kalinya
dibuat di UKays?
haa.
slalu nya kalau bebudak UKays nak kena BTN,
deranG kena balik Mesia.
tapi skaranG tidak laGi.
insyallah dioranG akan buat laGi BTN kat sini.
BTN kat UKays nGan
BTN kat Mesia lain sket ar.
intipati yanG sama.
tapi aktiviti dia lain sket.
ye laaa.
mana nak carik hutan banat nak buat ourdoor activity,
ye tak?
so, riadah dia ada lain sket ar.
nak tau?
peGi lah BTN.
ceh. promote BTN lak.
all in all,
BTN kat london tu best ar.
makan cedap.
accomodation best.
fasi pon best of the best.
dapat jumpa adik-adik
nGan akak-akak
nGan abanG-abanG yanG best.
not to forGet that sumer nya FOC.
even makan PFC pon Pak Ya blanja.
nGahaha..
janGan jeles.
:P
so that's about it.

___________Xmas in Oxford city.
24-26december2005
aa.
sapa sanGka
walaupon tak layak nak blajar kat oxford uni,
tapi masih mampu Gi oxford.
nGahaha.
tapi stakat dok termenunG kat luar paGar oxford uni la.
huhu.
kebetulan masa tu Kismes,
so takda oranG la kat situ.
sumer balik kamponG kot.
memanG freedom ar jenjalan around the town.
amik Gambar tetenGah jalan ar.
dan pelbaGai keGiatan Gilak.
:P
memula tu,
tercari-cari la mana nya oxford uni tu.

rupa-rupa nya,
the whole damn town is the university.
whoa..!!
memanG bandar intelek ah.
tapi sayanG nya,
kedai tak bukak,
so tak dapat nak beli apa-apa souvenir
huhu.
hanya Gambar menjadi kenanGan.
cewah.
so, that's about it.
salam intelektual dari oxpod :P

__________to GlasGow, scotland.
26december2005-02january2006
naik fliGht dari heathrow ke edinburGh.
pastu naik bas ke GlasGow.
pastu naik teksi dari buchanan bus station ke furQan mosQue.
aa.
perhimpunan musim sejuk,
anjuran majlis syurah muslimun.
an experience to die for.
seriyes.
at least that's what i felt.
i have to admit that the only reason
why i wanted to Go to this proGram is because
of the fact that i'd be GoinG to scotland.
the fact that i will Get a chance to Go ski-inG.
nGeheheh.
tapi alhamdulillah,
kenGkawan kat MSM tu
tak pernah-pernah putus
untuk sentiasa menGinGati saya untuk
membetulkan niat kenapa nak datanG proGram tu.
bukan sahaja untuk menGecapi keseronokkan duniawi.
tetapi juGa untuk mendapat kemanisan akhirat.
: )
i extremely enjoyed the proGram.
memula tu memanG la.
nak balik la.
rindu plymouth la [tak penah-penah pon :P]
rindu katil la.
rindu bilik la.
memacam lah.
di tambah plak nGan
ke-tidak biasa-an saya dalam
proGram-proGram macam tu.
tapi bila dah lama,
bila dah kenal oranG,
bila dah rasa selesa,
bila makan dah banyak :P
rasa best tu mula meresap.
alhmadulillah.
dah rasa tanak balik pulak.
haha.
menGada betol.
tapi tu lah..
sanGat berharap dapat peGi laGi ujunG tahun ni.
tapi cam takde harapan je,
sebab dah balik Mesia : (
lepas abis proGram tu pada 31december,
kontinjen dari plymouth terpaksa merempat
di masjid furQan
sebab takda accomodation.
[bajet tak cukop].
haha.
sib baik dapat kebenaran untuk tido kat masjid tu.
kitoranG tido kat situ sampai la 2january 2006.
kira sambut new year kat dalam masjid ah.
alhamdulillah.
kalau sbelum ni, masa kat KL dulu,
asal new year je, turun KLCC.
asal new year je, turun banGsar.
aa.
this year.
new year saya dalam sleepinG baG.
lepas cakap 'happy new year' kat diri sendiri,
terus tido tanpa banyak soal.
nGahaha.
2january, kitoranG mem-blah kan diri
dari masjid furQan untuk perGi ke edinburGh.
the capital city of scotland.

___________edinburGh werld..!!
2-4january2006
plan untuk tido kat edinburGh selama 2 hari adalah last minit juGak.
sebab tetibe je ada offer yanG baik untuk sewa hostel 'murahan'.
£14 perniGht is considered cheap la.
kitoranG naik teksi dari bus station edinburGh ke hostel tu.
sampai je kawasan hostel tu,
saya dah rasa pelik.
"biar betik hostel tu kat tempat camni.."
pasal dia kat tempat banGunan oranG-oranG kaya.
haha.
skali teksi suda berenti kat depan rumah berapa tinGkat ntah.
sanGat cun.
"takkan la hostel murahan tu kat sini kot. isk.."
saya tak mau la melonjak keGembiraan
sebab tanak put too much expectation.
nanti keciwa bilik dia bucuk dan tak best.
tapi hakikat nya,
hostel murahan itu sanGat lah lawa.
**** stars siot.
nGahaha.
alhamdulillah.
rezeki kami di murahkan-Nya.
apa laGi.
joli katak la.
2days spent in edinburGh is worth the money.
sapa nak honeymoon kat edinburGh
adalah sanGat di alu-alu kan.
yep.

uuu.
penat nya.
ok la.
if a picture can tell a 1000 words,
i have couple of shots for u Guys to see.
ahaha.
hope that it explains everything.
ok la.
need to rest.
low battery.
uhuk.














2 comments:

  1. aiskrim5:02 PM

    sound like u had a great time!Hehehe. AKu x g pon btn tu, tetiba rasa malas then bila member citer,aku rasa menyesal lak.. hahahaha.

    Neway, ko g perhimpunan musim sejuk? Niat ko sama cam niat aku last year masa g perhimpunan musim bunga,sekadar nak abseiling and canoe kat lake district.. hehehe. Tp yes, the experience really is something,kan?

    Edinburgh mmg sangat cantik kan?Ko masuk castle dia tak?Aku ari tu x sempat, neway, u ski ke x? :)

    Neway, good to have u back.. ehhehe

    ReplyDelete
  2. tak masuk ar edinburGh castle.
    huhu..
    takde £8.
    :(
    aa..
    main skii ler.
    hehe.
    tapi aku tak terer ar.
    dalam masa 4 jam tu,
    ada la 3 kali je kot
    aku berjaya turun bukit tu tanpa jatoh.
    tersanGat lah sanGap.
    huhu.

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!