Saturday, January 28, 2006

janGan idup macam crouton ar..

koranG tau tak crouton?
kalo koranG bukak
www.dictionary.com
koranG akan jumpa ini:












aaa.
munGkin koranG penah makan aa.
sebab slalunya crouton mudah didapati
dalam mushroom soup.
tapi mushroom soup pizza hut takde letak crouton ar.

kenapa tak best idup macam crouton?
lihat saja pada identiti si crouton dalam mushroom soup tu.
tukanG meriahkan suasana je.
kalo crouton ni takda,
rasa sedap mushroom soup tu takan hilanG pon.
you won't even miss it.


_________suasana dalam mangkuk yanG ada mushroom soup ber-crouton.
crouton + mushroom soup.
amboi. sedap nya.
keranGupan crouton tu bermain-main di GiGi.
tapi,
bila dibiarkan lama je crouton tu duduk berenanG dalam mushroom soup,
crouton akan kembanG dan akhirnya menjadi lembut.
mushy-mushy.
yerGh.
hilanG sedap nyaaa.. [cam laGu lady bos].


_________interpretasi dalam masyarakat.
walaupon ada oranG yanG lebih dominan dari kita,
contoh: oranG yanG pandai
contoh: oranG yanG berlaaaGak pandai
contoh: oranG yanG memandai-mandai
contoh: oranG yanG sepandai-pandai tupai melompat
kita tak harus merasa diri kita sekecil crouton.
nope. no sir-ey.
bila Tuhan menGurniakan kita denGan buah fikiran + pandanGan,
kita ambil lah peluanG untuk utarakan pendapat kita.
janGan lah berdiam diri,
takot kena kutuk
atau di cop sbaGai insan yanG anti climax.
dan akhir nya,
idea + buah fikiran tadi akan jadi basi
dan pada saat itu,
terjadilah ideoloGi crouton yanG lembik dalam mushroom soup.
..dah tak sedap.
..dah tak ranGup.
..dah useless.
dem.

wahai member-member ku,
janGan biarkan pendapat terpendam duduk dalam benak kesoranGan.
tak salah kalau kita out-spoken.
takda dalam akta 174 ipba pon.
bah kan, bila kita kemukakan idea + pendapat kita,
munGkin itu yanG terbaik.
oranG yanG dominan tu tak semesti nya idea dia Grade A++
tah tah, idea cap ayam je kekadanG.

pada masa-masa yanG akan datanG,
janGan lah biarkan mushroom soup; yakni oranG yanG dominan
manjadi kan crouton itu lembut + lembik + useless.
inGat..!!
crouton sedap bila di makan fresh-fresh.
idea + pendapat janGan dibiarkan kesunyian dalam kotak pemikiran.

stand up
speak up
taG line di taja oleh: Nike.

8 comments:

  1. hmm baru jer tadi masa kita kat ASDA aku terpk nak beli crouton tu..sedap ohh kalau makan ngan egg n new potato salad..

    argghh!!!!

    CIK LELI!! TOLONG...



    aku LAPOR.. =D

    ReplyDelete
  2. ko ni..
    tak abis-abis lapar.
    ceh. cam aku tak lapar jek
    beli laaa.
    leh kita makan secara berjemaah.

    ReplyDelete
  3. makan jek.
    udah udah le tu.
    bawak bawak le bersenam.

    kekeke.

    ReplyDelete
  4. "joging joging joging"
    kate maktOk.

    T_T

    ReplyDelete
  5. makan itu penjana idea bernas.
    kuikuikui..

    ReplyDelete
  6. hait..hait..
    tapi aku suke idea 'joging' tuh..
    mehle joging sesame,padang MaRJoN dekat je..
    meh le..meh le..

    ReplyDelete
  7. uish..poyo la bunga matahari sekor ni..

    sejuk2 ni mana leh jogging!! nanti nafas beku.. tak pun liang peluh tersumbat ngan ais...muahahaha!!!

    ReplyDelete
  8. Anonymous4:16 AM

    -ngehngeh-
    crouton rupenye bende alah tuh
    xprnh usaha laks aku nk carik name die
    huh..mmg sux!!
    aku xsuke crouton dlm bentuk ranggup atau pon lembik

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!