Tuesday, February 14, 2006

kisah seram di zaman muda. hehe..

pertamatama kali,
nak ucapkan 'ariGatoGozaimas..!!'
dekat memember yanG kasik cokelet kat saya.
T_T sho shweet la koranG ni.

sekolah koranG ada cerita seram tak?
sekolah-sekolah kat Mesia ni sure tak lekanG denGan cerita hantu kan.
dah jadi macam pakej sekolah la plak.
setiap sekolah mesti ada cerita hantu yanG tersendiri.
klasik.
heh.

sekolah saya dulu,
ada 3 bahaGian sekolah yanG saya takot nak pi sensoranG.
1. tanGGa lama yanG naik ke bilik seni.
2. tandas sekolah.
3. bahaGian atas bilik Guru.

kalau baca salasilah kewujudan sekolah saya dulu,
perGh. memanG historic.
pernah jadi Gereja.
pernah jadi kem pelarian di zaman nipon.
pernah juGa jadi hospital sementara manGsa peperanGan.
kat atas blok lama sekolah saya [tinGkatan 3jujur, 3kreatif, 3kamil, 3bakti]
ada salib yanG besau la sanGat.
tak tau la apsal dioranG ni tanak buanG.
denGar cerita, kalau nak buanG salib tu,
kena berurusan denGan pihak conventry di enGland.
munGkin sebab proses dia rumit, dioranG pon jadik malas.

1. tanGGa lama yanG naik ke bilik seni.
tanGGa ni memanG Gerun ar.
pencahayaan yanG tidak serata menyebabkan tanGGa tu Gelap.
pulak tu, tak tau la apa pasal ada terGantunG satu Gambar pompuan ni.
sekali tenGok takpa la.
dua tiGa kali tenGok dah mula Gerun.
kalo naik tanGGa tu sensoranG,
memanG tak pandanG dah Gambar tu.
takda pa pa pon,
cuma rasa tak senanG hati melihat itu Gambar.

2. tandas sekolah.
disebabkan sekolah semua perempuan,
tandas ada satu ja.
kat tepi padanG.
kalau tak salah pintu dia pintu kayu.
nGaa.
memanG tak berani nak peGi sensoranG.
tah la.
memacam cerita denGar pasal toilet tu.
ada oranG jenGuk kat atas la.
ada oranG jenGuk kat bawah la.
nGaaaa.
saya ni plak penakut,
boleh kira la, dalam 5 tahun kat sekolah tu,
berapa kali la sanGat mintak kat cikGu nak pi toilet.
hehe.
tandas sekolah koranG berantu tak?

3. tinGkat atas bilik Guru.
bilik Guru tu,
dulu nya rumah sisters kat Gereja sebelah sekolah.
pastu dioranG sewakan kat sekolah untuk dijadikan bilik Guru.
bahaGian bawah saja yanG diGunakan untuk bilik Guru.
bahaGian atas tu dijadikan stor.
simpan cam kertas soalan, bla.. bla..
kat sekolah dulu,
saya ni slalu la jadi ajk subject.
so, kena laa slalu tulun cikGu a.k.a kuli cikGu.
kena Gi amik ini, itu.
tapi palinG Gerun kalau kena naik atas bilik Guru.
nGaa.
kalau kena naik, memanG laju je laaa jalan.
tah la.
tak pernah la kena kacau ke hape ke.
tapi rasa takot tu sentiasa ada.
biasa laa.
telinGa ni banyak kena suap nGan cerita antu.
tu yanG jadik bahan tu.
ampeh.


pernah skali masa skolah kitoranG ada latihan kecemasan,
elok elok semua berkumpul kat padanG,
tetiba ternampk satu lembaGa
yanG berlari dari arah surau kat belakanG skolah.
Gila menakutkan.
denGan baju yanG menGGerbanG tak henGat punya.
bila dah dekat, baru nampak,
tu budak yanG dok smayanG dalam surau..!!
aGak nya dia tak sempat nak bukak kain telekunG dia kot.
denGar je siren,
terus berlari ke padanG.
baGuih betol laa.
apa khabar aGak nya budak tu
heheheh.

aaa.
sekolah koranG takde citer antu ke?
stakat ni citer antu yanG palinG best saya denGar
ialah TKC punya.
yanG pasal ulik mayanG tu.
perGh.
citer antu kat skolah alonG dulu pon best Gak.
[sekolah Derma, perlis].
citer antu kat IPBA pon menarik tertarik.
muahahaha.

janGan biarkan hidup anda diselubunGi misteriii.

10 comments:

  1. eii..skola kita hampir sama laa..

    Convent.

    Bilik guru sewa dari bekas gereja lama. Atas bilik gulu tu ada semacam 'bilik misteri'.. gelap dan cuma masuk cahaya ijau (psl tingkap dia kaler ijau).Ngeri tgk bilik tu. Orang cerita dulu tu tmpt simpan 'holy water'.ngeri..ngeri..

    Dpn bilik guru, ada patung besar..pompuan pegang bible. Mcm2 cerita dgr.Diorang kata ada org nampak awek tu jln2 pusing skolah tgh2 mlm.hish..

    ReplyDelete
  2. wahahaha...
    cerita yanG lebey kuranG ar.
    bebudak sekolah lain ,
    suke kata skolah kitoranG bebudak kristian sesat.
    sebab ada palanG besau tu.
    ceh. bodo punya olanG.

    ReplyDelete
  3. ngaaa...aku skolah methodist..tapi aku dah tak ingat dah cite2 antu kat skolah dulu...

    cuma aku ada satu soalan..adakah ko leli budak yg berlari-lari ke padang ngan telekong itu?? adakah? adakah??

    ReplyDelete
  4. demmit..
    bukan aku daa.
    aku smayanG kat umah.
    :P :P :P

    ReplyDelete
  5. aku rase cerita "dream catcher" aritu dah cukup MENGHANTUI aku..
    abes hak asasi manusia ni di bantai dengan gelak ketawa super-evil..
    huhu..
    kasted tul laa..

    ReplyDelete
  6. ahaha.
    elesh.
    citer tu tak seram la wei.
    bukan hantu pon.
    alien jek.
    muahaha.

    ReplyDelete
  7. antu.... ambil leli ni! campak kat tepi bob! hehehehe...

    ReplyDelete
  8. hehe..
    mekacih antu.
    nGaa..

    ReplyDelete
  9. me also from convent school. citer2 seram ni i malas nakamik tahu.. sbb takut nanti i taknak gi sekolah!! :)

    ReplyDelete
  10. hehe.
    we are totally different.
    me sukaaa denGar cerita seram..!!
    suka tenGok movie citer antu.
    tah apasal tah.
    tapi dok sensoranG ketar juGak.

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!