Friday, February 17, 2006

otai pergi skolah

eh. tambanG bas sekolah naik 20% ar.
hehe. apa pulak kaitannya denGan saya.
tak ada apa pon.
cuma terinGat inGat kenanGan lampau
masa zaman muda remaja dulu.

masa saya + seisi keluarGa tinGGal jauh dari sekolah,
saya kena perGi sekolah denGan bas sekolah.
belum masuk subuh laGi dah kena tunGGu bas.
perGh. tak leh inGat lah zaman tu.
memanG kalau dah naik bas tu,
sempat lah tido dalam stenGah jam.
masa tu sekolah ada laa dalam 6-7kilometer dari rumah.
yanG jadi lambat tu sebab dia bawak Gi makan anGin sana sini dulu.
biasa laa.
kutip bebudak.
tapi bila naik bas sekolah nak balik rumah,
memanG best. kecoh..!!
tak kesah la pasal peluh yanG bucuk tu.
yanG pentinG dapat beli keropok dalam bas sekolah,
pastu sembanG sembanG denGan member macam dah tak jumpa esok.
nGeheh.
kenanGan.

masuk je tinGkatan 4,
bila usia dah cecah 16tahun,
terus abah saya bawak pi daftar lesen motoshikal.
dia belikan moto sebijik: EX5 class PEB635 [dah jual]
tak pernah kena saman. sekali.
aaa.
bawak la pi sekolah.
bawak la pi tuition.
bawak la pi meronGGenG.
janGan nak susahkan dia suh antaQ ke sana ke mari.
heh.
memanG best ar pi sekolah naik moto.
rileks je.
pastu kalau jumpa GenG kat traffic liGht,
memanG 'koyak minyak' ar.
kunun nak race la.
heh.
saya bawak moto laju ooo.

pernah sekali tu.
masa tu nak balik rumah dari sekolah,
naik la moto seperti biasa.
alih alih rasa lain macam je..
"aik. apashal aku rasa beranGin semacam jek"
ropa ropa nya itu helmet sudah tinGGal kat sekolah laaa.
patah la balik sekolah amik helmet.
bikin malu je.
kenanGan.

jimat ooo Gi sekolah naik moto.
seminGGu RM4 je. full tank.
ahh. zaman zaman enjoy memanjanG.

ok lah.
cukop lah dok imbau zaman yanG lalu takat tu.
kepala sudah wenG sebab amik dadah tadi.
harap-harap boleh tido lepas ni.
Gua cau dulu.

6 comments:

  1. dolu2 mak bapak yg bayo, so tak terasa apa2 pon tekanan... skrg pon tak bayo apa2... sbb tak perlu nak bayo apa2... ha-ha.

    ReplyDelete
  2. hehe.
    aaa. belom laGi.
    kanG esok esok nak anto anak Gi skolah kanG.
    berpeluh. berpeluh.

    ReplyDelete
  3. saya pun suatu masa dulu suka bwk moto laju2. skang zaman tu dah berakhir. Biarla 'budak2 yg baru nak naik'tupotong saya..Tak rasa tercabar lagik.

    Tapi bahaya gak bwk moto slow2. nanti saya berangan. semua lobang saya langgar.

    ReplyDelete
  4. wah. awak yanG ber-scoot kunenG tu kan?
    hehe.

    tu laa.
    skaranG saya pon dah tak naik moto dah.
    sebab moto dah memanG takdak.
    huhu.
    i miss my mr.PEB.
    ~_~

    ReplyDelete
  5. ye, saya dgn skuter kuneng saya sehati sejiwe. hehe..

    Laju time dpn traffic light je. Pas 50m kat dpn semua org start potong saya. Skuter cuma bestpart pikap jek. pastu jgn mimpi la nak race. Moto kriss slumber je potong saya. Tapi still leh jln sama2 ngan kapcai.

    ReplyDelete
  6. kehkeh.
    part yG jalan nGan kapchai tu best.
    retro ar sket.
    ye tak?
    alamak. best nye naik moto.
    nak beli moto baru ah.

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!