Friday, March 31, 2006

gelabah.net

ejejeje..
rajin nyeee dia update
:P :P :P

hari ni aku nak cerita pasal kehilanGan anak aku.
ehek.
anak tudunG aku.
nGahaha.

paGi tadi aku banGun,
siap siap nak Gi kelas,
bila nak sarunG tudunG jek,
aku cari laa anak tudunG dulu.
uik.
tiada di port biasa.
alamak. Gelabah.
huhu.

dem.
abis aku nak pakai tudunG nGan apa?
tak biasa tak pakai anak tudunG.
kanG alliGnment tudunG lari.
:P

last-last,
aku capai anak telekunG aku,
pakai yanG tu je lah.
huhu.
sambil pakai tu, sambil Gelak kan diri sendirik.

skali Gi kelas,
ada oranG teGur lak.
"hai. putih nampak anak tudunG ko"
..slalu aku pakai kaler itam.
heh.
tak kesah la.
janji tudunG aku tak jatuh.

..mana laa peGi anak tudunG aku ni.
nGaa..

Thursday, March 30, 2006

esaimen yang terpilu















heh.
akhirnya aku ada apdet Gak dalam ni.
nGahah.
bizi maa.
janGan marah marah.
tak baik.
hehe.

sekaranG ni dah pukul 11.30malam.
aku baru jek siap assiGnment yanG bakal di antar esok.
memanG rasa puas + leGa Giler ah.
kesian kat laptop aku.
kalo dia leh cakap, sure dia akan kata,
"leli oi.. tutup lah aku untuk 3 hari.
aku penat oi. penat..!!"
tapi laptop tak boleh berkata-kata.
so, lantak ko lah incik laptop.
nGahaha.

kali ni buat assiGnment nGan hati yanG tenanG setenang itik berenanG.
apsal ek?
padahal aku takde pon material yanG banyak.
oranG selalunya kumpul material dulu.
pastu baca.
pastu baru mula tulis.
tapi aku,
memanG buat on the spot ah.
aku spend masa 3 hari untuk buat assiGnment 3000wds ni.

maybe sebab suasana tu best kot.
tu pasal aku buat assiGnment pon rilek sambil kontrol macho jek.

laGi sebab ada kemek yanGberfunGsi sebaGai pemanGkin aku.
hehe.
adakah dia bersifat asid hidroklorikmetana butana pentaGon??
kemek aaa, mekasih laa teman aku.
tenGkiu. tenGkiu.
walopon berGilir-Gilir tido atas lantai,
sampai saket blakanG,
takpe ah.
janji assiGnment siap.

pastu denGar laGu-laGu retro.
antara koleksi hits kami adalah:
1. ramlah ram - kau kunci hati ku
2. slam - Gerimis menGundanG
3. slam - tak munGkin berpalinG
4. slam - kurnia ..insuren
5. slam - mentari muncul laGi
6. inteam - impian kasih [ehek]
7. safura - sedalam mana cinta mu

mm. Gitu lah.
hehe.

pastu kat hari hari terakhir tu,
ada plak si julie join venture.
tapi julie datanG bila dia nGantok je.
pastu bila dia da siap,
dia bawak kan nasik kat kitoranG.
pasal dia bosan and da tatau nak buat apa.
harharhar.

ish.
tatau ah nak citer camna tapi sanGat best ah.
heh.

penGalaman yanG sanGat menarik.
esok esok dah kerja sure aku akan miss this moment.

huarGh.
penat oi. penat.
X_x

yeah..!!
cuti sekolah dah bermula.
yahoooooo..

Sunday, March 19, 2006

Sheffield Games 2006

another borinG title.
but the story behind it is no borinG material.
take note haa.

hehe.
alhamdulillah.
peristiwa notts 2005 tidak berulanG laGi.
read here untuk kisah sedih.
bak kata oranG; sejarah tak munGkin berulanG.
nGahaha.

hari jumaat, tepat kul 11.30malam,
satu kontinjen bas dari marjon colleGe bertolak menuju puncak.
eh. menuju ke sheffields.

memanG semanGat berabis ah.
aku dok kat bahaGian belakanG bas.
tepi ada kemek.
belakanG ada adik-adik.
memula tu, berGurau senda tak henGat punya.
memasinG still seGar.
Gurau pasal pak imam la.
pasal buah manGGis la.
pasal extension la.
dan berbaGai baGai laGik.
half way, sumer dah diam.
dan mula start enGine.
memacam enGine kereta kedenGaran.
..kroh. kroh. piiieewww..
hahaha.
koranG ni.

tapi yanG palinG kelakar ialah bab makan.
ada plak oranG tu..
bas belom berGerak laGi,
aku tenGok dia dah abis sbijik muffin asda tu.
aiyah.
sian. lapo kot.
alahai..

hmm.
masa memula sampai sports hall kat sheffield tu,
rasa sedikit Gementar.
ok. ok.
bukan sedikit la.
tapi sanGat Gementar.
pasal aku sanGat nervous,
first time main netball match.
kalo citer kat bebudak skolah aku,
sure dioranG pon tak caya aku main netball.
kalo stakat nak suruh main sofbol,
Gua no hal.

punya lah nervous sampai bebudak ni nampak muka aku dah lain.
apa tidak nya.
masa kitoranG sampai kat court,
dah ada team yanG dok warm-up.
tenGok style dioranG cam pro.
aku ni, pemain kamponG jek.
huhu. mama..

tapi bila captain sal dah cakap
"kita datanG sini nak suka-suka je. janGan tension sanGat."
..terus aku rasa hilanG nervous.
walaupon ayat tu terlalu simple tahap ayat skema buku teks,
tapi kesan dia mampu buat aku tenanG setenanG itik berenanG.


well.
dari 3 perlawanan masa first round,
kitoranG menanG 2, seri 1.
sapa sanGka.
team yanG tak penah penah join malaysian Games ni
leh plak lepas 1st round.
siap jadik juara kumpulan tuh.
muahahaha. <- Gelak takbur. astaGhfirullah halazim.

lepas tu, kena blasah kaw kaw punya nGan team notts.
1-11.
perGh. adoi laa.
tapi memanG tak dapat nak nafi la.
dioranG memanG hebat.
tapi kitoranG super hebat.
apsal?
pasal, atleast kita leh score 1 mata.
aaa.
tak ke hebat tu?
haish..

no 3 dari 12 team yanG bertandinG pada aku,
adalah sesuatu yanG amat membanGGakan.

selain dari itu,
team marjon juGak beroleh kemenanGan dalam badminton.
juara.
lalu menyebabkan pada tersebar nya virus marjon.
oranG ashik sebut nama marjon jek.
tapi dioranG konfius,
pasal dioranG tatau marjon tu team dari universiti mana.
alahai.
tenGok map oi. tenGok map.

oh ye.
pinG ponG dapat no. 3.
kena sebut. kanG kena cekik nGan farah.
tak pasal.
hoh.
nGahaha.

dan rasa best juGak sebab dapat jumpa rerakan yanG join proGram PMS dulu.
best. best.

aku penat Gila lepas abis Game netball.
padahal main satu Game jek.
maybe penat bersorak kot.

masa on the way nak balik,
dari 7 jam perjalanan,
boleh kata aku tido 6 jam kot.
Gila ar.
masa bas berenti kejap,
aku tersedar la.
pasal ada oranG dok peGanG peGanG kepala aku.
sapa peGanG kepala aku haa???
adakah lawyer, dokter, enGineer, atau imam, atau buah manGGis.
tak kesah laa.

tapi aku nak ucap bebanyak mekasih kat supporters kita.
memanG tak ruGi dan tak sesia koranG datanG.
kalo ada hadiah pasukan sorak,
memanG kita juara ah.
konfem.

ok lah.
itu sahaja update untuk kali ini.
sekian, saya leli rosemarina.

..ma taro taro..?? taro..taro..
nGahaha.

Friday, March 17, 2006

Malaysian NiGht 2006

tajuk plain bodo Giler.
hahah.
aku baru banGun tido ar.
Gila malas.
Gila nGantok.
Gila penat.

munGkin sebab semalam tak sempat nak merasa penat.
dek kerana happy yanG terlampau.
..aku rasa aku mabuk bahaGia kot.
pasal tu aku leh buat konset sendirik smalam.
malu ar.

anyways.
tujuan aku update bloG hari ini
adalah untuk menceritakan pasal Malaysian niGht 2006.
sebaGaimana anda boleh lihat pada tajuk post ini.

alhamdulillah.
Malaysian niGht 2006 @ Marjon
berjalan denGan licin dan lancar.
..Malaysian niGht leh jalan eh? takot oo.

aku, selaku juru-teknikel pada malam itu,
berasa beGitu banGGa sekali.
walopon liGhtinG cikai jek,
takde chase liGht dan benda benda yanG techno-savvy,
..smalam aku buat lampu lip lap pakai cara manual.
adakah aku rasa hebat?
nGahaha.


tapi kan..
aku rasa dalam banyak-banyak oranG pada malam tu,
aku rasa palinG betuah,
pasal aku lepak jek kat dalam control room kat atas tu.
pemandanGan sunGGuh indah.
feeeewit.
performance koranG memanG mashuk.
aku tenGok sambil rasa banGGa je.
nak bisinG bisinG tak leh.
hihi.

:D :D :D :D
senyum. senyum.
nanti bila aku dah dapat GeGambar,
aku akan up kan kat sini.

ok. nak buat 'thank yuh' list.

aku nak ucap bebanyak tima kasih kat :
1. bebudak teknikel aku:
..asmah
..susu
..min
..sherin comey
..amy
..kak fiza
..linda rafar
bukan calanG calanG oranG aku pilih untuk jadik budak teknikel.
hanya oranG yanG aku betol betol trust + percaya [..trust nGan percaya bukan sama ke, Leli??] je yanG aku pilih.
so, makna yanG tersirat kat sini ialah: koranG memanG werld..!!


2. bebudak dikir aku:
..cranks head to think of all names.
..kemek
..faa
..ejat
..senah
..heryan
..shafik
..min
..amy
..susu
..asmah
..shiha [ziha + aishah] ..kehkeh
..lenG
..sham
..amalina ashik
..hanis
..ina
..aini
..hazwan
..farah
..alin chomey
..wani
..atikah poyos ..lari..!!
..wan
..mino
ada aku tertinGGal sesapa tak?
kalo ada, sila hubunGi aku ASAP.
aku sayanG dioranG ni.
manusia manusia palinG cooperative pernah aku jumpa.
esok prektis kul 7 kat old chapel ek?
dish. dish.

yanG lelain tu.
tima acih laa.
tahon depan leh buat laGi.

Saturday, March 11, 2006

kehidupan seorang pelajar yang terlampau.









"eh.. aku dah mandi ke hari ni?"
..sambil mencium bau badan yanG memanG wanGi.

member : weh.. hari ni sejuk ah. smalam takde la sejuk camni.
aku : haa? hari ni sejuk eh? tah la. aku tak sempat nak merasa sejuk ah.

tu antara dialoG dialoG beberapa hari kebelakanGan ni ar.
Gila.
memanG Gila.
super Gila.

punya lah sebok sampai aku lupa nak mandi smalam.
tapi tetap maintain wanGi ar kan.
hikhik.

apsal aku sebok ah?
pasal 16march ni kitoranG bebudak mesia ada nak buat show.
Malaysian NiGht.
pastu aku ni plak tuGas nya jaGa technical.
so, makin dekat nGan hari nya,
memanG konfem tak tido malam ar.
janGan tatau,
siap termimpi mimpi laGi aku dok jaGa lampu.
huhu.
selain jaGa technical,
aku juGak dituGaskan untuk menjaGa bebudak dikir barat.
aku tak join.
cuma aku jaGa dioranG.
aku tenGok dioranG prektis,
baGi sokonGan moral dan pendidikan Islam.
siapkan pakaian dioranG camtu ah.
so, walopon aku tak join dikir sesama dioranG,
tapi penat dioranG, penat aku juGak.
sesama lah kita lelah.

tak cukop denGan itu,
18march kitoranG akan hantar team ke sheffield uni.
ada Games kat sana.
bukan Playstation atau Xbox aaa..
ni Game sukan.
aku plak masuk team netball.
harap-harap tak cedera.
huhu.

ujunG bulan ni aku ada due assiGnment.
..assiGnment?! Gelabah sambil carik notes.

alahai.
sibuks nya.
tapi harapan nya ketika sibuks ni,
aku tak lalai, alpa, lupa pada yanG wajib.
kita manusia memanG selalu lupa.

kekadanG aku sebok ke sana kemari,
sampai aku tak inGat aku dah makan ke belom.
isk. dasat. dasat.
lalu menGakibatkan kepada susutan berat badan.
cikit je laa.
tapi laGi banyak, laGi baGush.
nGahahah.

hmm.
tu je lah.
so, kalau bloQ ni tak ber-apdet.
ampon kan je lah.
eh?
esok esok bila ada masa, aku apdet lah.
okeh?
dah. dah.
janGan majuk.
buruk rupa nya.
:P :P :P

ok lah koranG.
jaGa makan minum tido sumer eh.
janGan sampai lupa nak mandi cam aku ni haaa.
hak hak.

sehinGGa kita ketemu di lain masa dan lain hari.
saya Laili Roosemarina Yaakop.
cau sin can.

Monday, March 06, 2006

kejatuhan empayar kerusi.

paGi tadi ada kelas macam biasa ar.
hari ni aku duduk semeja nGan laGi 2 oranG classmate aku

tenGah aku + bebudak lain dok kusyuk denGar lecture cikGu kitoranG,
tetiba je pandanGan aku tertarik pada member kat sebelah aku nih.

hapasal tah tetiba je dia pusinG ke belakanG.
lepas tu aku rasa sedikit confuse
sebab aku tak sure apa minah ni tenGah buat.
laGak macam tenGah berpaut pada kerusi nan satu.
rupa-rupa nya sudah jatuh dari kerusi laaa.
nGahah.

kejadian tersebut berlaku dalam keadaan yanG sunGGuh senyap.
oranG lain kalau jatuh ke hapa ke,
pasti menjerit ..
'adoi..!!'
'alamak..!!'
'alahai..!!'
..dan sebaGainya.

dia jatuh senyap je.
bajet tanak oranG tau le tuh.

apa kes la ko ni kemek.
nak jatuh pon,
jatuh la bebetol..
memain plak.
safety first.

buat aku tersenyum,
bila terinGat macam mana dia jatuh.
kuikuikui.

Saturday, March 04, 2006

1185 testimonials

friendster.com, myspace, kawanster, bla..bla..
tell me you've heard of at least one of these cursed social networkinG sites.
read the news lately?
a middle school student in Costa Mesa almost Got expelled,
becoz the kid used his myspace site to threat a friend.
talk about kids these days.


yeah.
but i'm not so hooked up, that is lately.
haha.
i used to.
openinG my paGe in friendster first thinG in the morninG before even thinkinG of checkinG my mails.
apalah yanG best sanGat tah.

____________today's news.
after not openinG my friendster paGe for some time,
i decided to.
browsed throuGh my friends's paGe and stuff.
ramai oranG dah tukar status eh.
wah. aku ketinGGalan.

then i opened my paGe,
only to have my eyes sprinGed out,
when i saw i had 1185 testimonials.
perGh.
bila plak testimonial aku sebanyak ni.

dalam keadaan risau dan cemas itu [ye lah sanGat]
aku check la, pahal..
skali tenGok satu testi yanG oranG baGi tu,
dia Gandakan dalam 2-3 kali.
Gila apa.

what ever.
couldn't care less.
haha.

check check check it out: