Saturday, March 11, 2006

kehidupan seorang pelajar yang terlampau.









"eh.. aku dah mandi ke hari ni?"
..sambil mencium bau badan yanG memanG wanGi.

member : weh.. hari ni sejuk ah. smalam takde la sejuk camni.
aku : haa? hari ni sejuk eh? tah la. aku tak sempat nak merasa sejuk ah.

tu antara dialoG dialoG beberapa hari kebelakanGan ni ar.
Gila.
memanG Gila.
super Gila.

punya lah sebok sampai aku lupa nak mandi smalam.
tapi tetap maintain wanGi ar kan.
hikhik.

apsal aku sebok ah?
pasal 16march ni kitoranG bebudak mesia ada nak buat show.
Malaysian NiGht.
pastu aku ni plak tuGas nya jaGa technical.
so, makin dekat nGan hari nya,
memanG konfem tak tido malam ar.
janGan tatau,
siap termimpi mimpi laGi aku dok jaGa lampu.
huhu.
selain jaGa technical,
aku juGak dituGaskan untuk menjaGa bebudak dikir barat.
aku tak join.
cuma aku jaGa dioranG.
aku tenGok dioranG prektis,
baGi sokonGan moral dan pendidikan Islam.
siapkan pakaian dioranG camtu ah.
so, walopon aku tak join dikir sesama dioranG,
tapi penat dioranG, penat aku juGak.
sesama lah kita lelah.

tak cukop denGan itu,
18march kitoranG akan hantar team ke sheffield uni.
ada Games kat sana.
bukan Playstation atau Xbox aaa..
ni Game sukan.
aku plak masuk team netball.
harap-harap tak cedera.
huhu.

ujunG bulan ni aku ada due assiGnment.
..assiGnment?! Gelabah sambil carik notes.

alahai.
sibuks nya.
tapi harapan nya ketika sibuks ni,
aku tak lalai, alpa, lupa pada yanG wajib.
kita manusia memanG selalu lupa.

kekadanG aku sebok ke sana kemari,
sampai aku tak inGat aku dah makan ke belom.
isk. dasat. dasat.
lalu menGakibatkan kepada susutan berat badan.
cikit je laa.
tapi laGi banyak, laGi baGush.
nGahahah.

hmm.
tu je lah.
so, kalau bloQ ni tak ber-apdet.
ampon kan je lah.
eh?
esok esok bila ada masa, aku apdet lah.
okeh?
dah. dah.
janGan majuk.
buruk rupa nya.
:P :P :P

ok lah koranG.
jaGa makan minum tido sumer eh.
janGan sampai lupa nak mandi cam aku ni haaa.
hak hak.

sehinGGa kita ketemu di lain masa dan lain hari.
saya Laili Roosemarina Yaakop.
cau sin can.

2 comments:

  1. sepet_kuku2:53 AM

    muahahahaha, nie pestime nie...tau ader org luper mandi..hehe, bz sgt sampai mandi pun luper..sib baik mantain wangi..klu kat mesia..agaknye ader bau kari tak??..hehehe

    tekke manGI =)

    ReplyDelete
  2. nGahahah..
    mau tau aar.
    wanGi itu pentinG.
    mandi itu tak.
    sape la ajar ideoloGy nih?
    bucuk pon tekke tau?
    hihihih.

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!