Monday, March 06, 2006

kejatuhan empayar kerusi.

paGi tadi ada kelas macam biasa ar.
hari ni aku duduk semeja nGan laGi 2 oranG classmate aku

tenGah aku + bebudak lain dok kusyuk denGar lecture cikGu kitoranG,
tetiba je pandanGan aku tertarik pada member kat sebelah aku nih.

hapasal tah tetiba je dia pusinG ke belakanG.
lepas tu aku rasa sedikit confuse
sebab aku tak sure apa minah ni tenGah buat.
laGak macam tenGah berpaut pada kerusi nan satu.
rupa-rupa nya sudah jatuh dari kerusi laaa.
nGahah.

kejadian tersebut berlaku dalam keadaan yanG sunGGuh senyap.
oranG lain kalau jatuh ke hapa ke,
pasti menjerit ..
'adoi..!!'
'alamak..!!'
'alahai..!!'
..dan sebaGainya.

dia jatuh senyap je.
bajet tanak oranG tau le tuh.

apa kes la ko ni kemek.
nak jatuh pon,
jatuh la bebetol..
memain plak.
safety first.

buat aku tersenyum,
bila terinGat macam mana dia jatuh.
kuikuikui.

6 comments:

  1. *huhu*
    sketsa lelucon yg xtersangka2 tuh..
    nasib baik x tergolek skali..naya!
    Aiyakk..
    -CaDaNgaN-
    Kempen 'safety-1st' dlm class..
    cara-cara duduk dengan sopan santun..
    hehe..

    ReplyDelete
  2. camne dia leh jatuh?detail la sket..
    ngantuk?tertdo smpi tergolek?
    saya kalau tdo kat kelas perkara biasa, smpi kwn2 saya kata kalo tak tdo dlm klas tu bukan saya.

    tapi stakat ni jatuh tergolek tak pnh lagik.

    mintak dijauhkan.

    jatuh tergolek dlm longkang besar lps kluar dewan kuliah pernahla..ngahahahha...

    ReplyDelete
  3. huhu...awok...cerita ko jatuh sedang menjadi bualan ramai..

    ishh tak pasal glamer plakk minah ni.. hahaha...

    ReplyDelete
  4. ruGi aku tak capture that precious moment.

    himawari: aku sedanG menimbanGkan cadanGan ko itu.
    baGus juGak.
    keselamatan tu pentinG.

    pinky yana:
    detail? you dont want to know..
    traGis skali.
    nGahaa.
    takde ah.
    dia nak anGkat fon secara sulit.
    skali terjatuh la plak.
    bila semua oranG pandanG,
    terus laa aktiviti itu tak jadi sulit laGi.
    malah menjadi tumpuan ramai.
    ahaha.
    kemek..kemek..

    peQin:
    dah la sbelum ni dah Glemer nGan bis**.
    peh peh peh..
    sure aku mati kena karate oleh beliau pasnih.

    tapi aku dah mintak kebenaran dari beliau sbelum aku up kan post ni.
    miahahaha.

    ReplyDelete
  5. wei...wei...wei....
    udah2 le tu mengkomersiotkan tragedi tu.
    aku sndiri pun tade pnjelasan saintifik utk tu.
    korang ni pun satu. bukan nak tolong, siap gelakkan plak.
    huhu....
    sbnrnya, aku sndiri pun nk tergelak everytime teringatkan peristiwe pahit tu.adui laa...

    oleh:
    mangsa kejadian

    ReplyDelete
  6. tu dia.
    manGsa dah bersuara.

    aku bukan pe kemek oi.
    aku tak penah tenGok oranG jatuh / di GulinGkan dari kerusi nya denGan beGitu Graceful skali.
    seriyes.

    aku memanG ada niat nak tolonG ko weh.
    tapi, tu lah nye..
    aku konpius.
    ko ni nak jatuh ke tidak.

    alih-alih ko dah kat lantai.

    tapi aku dah tolonG ckaver utk ko kan?
    kira ok la tuh.

    ape la..
    setidak tidak nye cakap la
    tenGkiu ke..
    i miss u too ke..

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!