Sunday, March 19, 2006

Sheffield Games 2006

another borinG title.
but the story behind it is no borinG material.
take note haa.

hehe.
alhamdulillah.
peristiwa notts 2005 tidak berulanG laGi.
read here untuk kisah sedih.
bak kata oranG; sejarah tak munGkin berulanG.
nGahaha.

hari jumaat, tepat kul 11.30malam,
satu kontinjen bas dari marjon colleGe bertolak menuju puncak.
eh. menuju ke sheffields.

memanG semanGat berabis ah.
aku dok kat bahaGian belakanG bas.
tepi ada kemek.
belakanG ada adik-adik.
memula tu, berGurau senda tak henGat punya.
memasinG still seGar.
Gurau pasal pak imam la.
pasal buah manGGis la.
pasal extension la.
dan berbaGai baGai laGik.
half way, sumer dah diam.
dan mula start enGine.
memacam enGine kereta kedenGaran.
..kroh. kroh. piiieewww..
hahaha.
koranG ni.

tapi yanG palinG kelakar ialah bab makan.
ada plak oranG tu..
bas belom berGerak laGi,
aku tenGok dia dah abis sbijik muffin asda tu.
aiyah.
sian. lapo kot.
alahai..

hmm.
masa memula sampai sports hall kat sheffield tu,
rasa sedikit Gementar.
ok. ok.
bukan sedikit la.
tapi sanGat Gementar.
pasal aku sanGat nervous,
first time main netball match.
kalo citer kat bebudak skolah aku,
sure dioranG pon tak caya aku main netball.
kalo stakat nak suruh main sofbol,
Gua no hal.

punya lah nervous sampai bebudak ni nampak muka aku dah lain.
apa tidak nya.
masa kitoranG sampai kat court,
dah ada team yanG dok warm-up.
tenGok style dioranG cam pro.
aku ni, pemain kamponG jek.
huhu. mama..

tapi bila captain sal dah cakap
"kita datanG sini nak suka-suka je. janGan tension sanGat."
..terus aku rasa hilanG nervous.
walaupon ayat tu terlalu simple tahap ayat skema buku teks,
tapi kesan dia mampu buat aku tenanG setenanG itik berenanG.


well.
dari 3 perlawanan masa first round,
kitoranG menanG 2, seri 1.
sapa sanGka.
team yanG tak penah penah join malaysian Games ni
leh plak lepas 1st round.
siap jadik juara kumpulan tuh.
muahahaha. <- Gelak takbur. astaGhfirullah halazim.

lepas tu, kena blasah kaw kaw punya nGan team notts.
1-11.
perGh. adoi laa.
tapi memanG tak dapat nak nafi la.
dioranG memanG hebat.
tapi kitoranG super hebat.
apsal?
pasal, atleast kita leh score 1 mata.
aaa.
tak ke hebat tu?
haish..

no 3 dari 12 team yanG bertandinG pada aku,
adalah sesuatu yanG amat membanGGakan.

selain dari itu,
team marjon juGak beroleh kemenanGan dalam badminton.
juara.
lalu menyebabkan pada tersebar nya virus marjon.
oranG ashik sebut nama marjon jek.
tapi dioranG konfius,
pasal dioranG tatau marjon tu team dari universiti mana.
alahai.
tenGok map oi. tenGok map.

oh ye.
pinG ponG dapat no. 3.
kena sebut. kanG kena cekik nGan farah.
tak pasal.
hoh.
nGahaha.

dan rasa best juGak sebab dapat jumpa rerakan yanG join proGram PMS dulu.
best. best.

aku penat Gila lepas abis Game netball.
padahal main satu Game jek.
maybe penat bersorak kot.

masa on the way nak balik,
dari 7 jam perjalanan,
boleh kata aku tido 6 jam kot.
Gila ar.
masa bas berenti kejap,
aku tersedar la.
pasal ada oranG dok peGanG peGanG kepala aku.
sapa peGanG kepala aku haa???
adakah lawyer, dokter, enGineer, atau imam, atau buah manGGis.
tak kesah laa.

tapi aku nak ucap bebanyak mekasih kat supporters kita.
memanG tak ruGi dan tak sesia koranG datanG.
kalo ada hadiah pasukan sorak,
memanG kita juara ah.
konfem.

ok lah.
itu sahaja update untuk kali ini.
sekian, saya leli rosemarina.

..ma taro taro..?? taro..taro..
nGahaha.

3 comments:

  1. ultraman taro!
    yeyeh.
    taniah kowang..

    moga kehidupan pelajar yang terlampau terbizi akan berakhir.
    sekian.

    ReplyDelete
  2. takde nye nak berakhir.
    pasni terlampau bizi nak buat research la plak.
    pastu terlampau bizi nGan nak buat esaimen.

    hadoi la.
    takpe lah.
    janGan terlampau kuranG ajaQ dah la.
    tu jawab nya baGi makan kasut je.

    ReplyDelete
  3. bz dgn esaimen?
    bz dgn research?
    eleh tak lama agi ko nak balik dah. tinggal beberapa bln jerkkan?

    chaiyok! chaiyok! =)

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!