Thursday, April 27, 2006

free-kan itu stress

anda stress?
anda tahu bahawa stress tu tidak baik untuk kesihatan?
haha.

weh.
koranG kan. kalo koranG stress koranG buat pe ek?

masa zaman-zaman muda dulu, masa aku masih bersekolah.
kalau aku stress [especially kalau pasal study],
aku akan banyak meneGuk air jus orenG.
peel fresh. yum. yum.
tah la.
tak ada ekplenasi yanG releven.
it just made thinGs better.
rasa peel fresh orenG yanG masham masham tu betul-betul mampu buat aku hilanG rasa tertekan.
oh peel fresh.
..nak yanG lebih fresh? kupas lah sendirik.
..tu taG-line peel fresh.
heh.

bila dah berusia sebeGini,
aku ada habit yanG bila aku tertekan,
aku akan menGemas.
antara aktiviti menGemas yanG menjasi keGemaran ialah:
1. menukar susunan bilik.
2. mencamukkan baju dalam almari, pastu lipat lek-lok balik.
3. susun cun-cun file dalam laptop aku.
..tak cukop denGan menGemas baranG-baranG yanG terdekat denGan aku,
aku juGa akan bertindak [..bertindak menGikut arahan..!!]
4. menGemas dapur.
5. dan juGa mana-mana bilik yanG aku rasa semak.

baGus tak?
asal stress je, menGemas.
asal stress je, menGemas.
asal menGemas je, stress.
ops. tu dah lain.

koranG lak camne ek?
yanG biasa aku denGar ialah makan denGan rakus nya ketika stress.
tapi ada juGak yanG putus selera bila stress.

..janGan ada yanG nak melapah manusia dah.
..nGaaa.

Sunday, April 23, 2006

alahai plkn..

semenjak dua menjak ni.
banyak isu-isu + berita-berita menarik kat suratkhabar.
tapi aku tertarik kat isu kematian peserta plkn bebaru ni.

alahai.
alahai.
koranG leh rujuk memana paper mesia.
dalam paper ada baGitau punca perGaduhan adalah kerana keGiatan ejek menGejek yanG tidak sehat.
ada juGak denGar cerita bebudak ni dok main ejek menGejek masa menonton TV.
munGkin budak tu nak tenGok citer Rubi.
pastu kena ejek nGan kenGkawan.
Gitu lah kot.
polis masih menyiasat.

kes kes macam ni buat aku pikir balik,
betol ke tak plkn ni.
aku risau plak nak hantar anak-anak aku Gi plkn.
..ceh. kerisauan yanG terlalu awal.

tenGok saja lah sekaranG.
dulu plkn ada tempoh kat universiti.
skaranG dah takda.
member-member aku kat uni cakap
bebudak plkn ni perosak.
semua harta benda uni dioranG nak rosakkan.

someone has to be blamed for all these foul incidents.
don't you think so?

dan aku rasa, bebudak ni tak salah.
nama pon bebudak.
baru lepas spm.

aku musykil tentanG penGurusan disiplin dalam kem tu.
niece aku cakap, masa dia join plkn tahun lepas,
sianG ada laa slot.
tapi petanG lepas riadah, bebas sebebas tahap leh datinG.
aku pon kuranG penGetahuan pasal penGisian kat plkn ni.
nanti aku study.

hmm.
aku bukan apa.
tu semua pakai duit neGara.
..sebok betol aku nGan duit neGara.
cuma aku berharap objektif plkn tu akan dapat dikecapi.
aku pon pakai duit neGara juGak untuk nak belajar sampai ni.
dan sebab tu aku akan cuba sehabis baik.
sebab ini duit + amanah semua oranG.

pasal plkn tu,
kena tunGGu sampai siasatan tu abis,
baru leh buat kesimpulan.
..still worried about my future kids :P

Saturday, April 15, 2006

oh one million..

yo wasap wasap.
kebuk wasap.

aa.
masa aku sembanG sembanG borak borak denGan member aku hari tu,
dia ada inform aku satu perkara.
dia cakap kat Mlaysia skaranG ada realiti show baru.
'one in a million'
..tah betol tak. kalo tak salah inGatan aku ar.

nah. keteranGan lanjut.
banyak laGi news related, tapi link tak leh bukak plak.
hampehs.

ni cam ala ala akademi fantasia.
malaysian idol ..berhala mesia :P
who will win.
GenG GenG tu lah.
tapi yanG mashuk nya.
hadiah nobel prize dia ialah wanG rinGGit, yakni 1 000 000.
cuba kira berapa kosonG tu..
6 kosonG.
bermakna ni lai tu ialah satu jutak.

memula aku denGar,
aku punya reaksi macam..
..halamak. Gila punya banyak duit dia nak baGi kat oranG.

bila fikir balik,
isk. satu jutak tu.
selama ni kalau ada realiti show slalu dalam berapa ribu je dia baGi.
tak pon sbijik kereta. sbijik rumah.
tu pon dah kira cukup mewah la tu.
ni satu jutak.
0.05% dari peruntukan racanGan malaysia ke 9 tu.

Gila keparat.
seriyes aku rasa buanG duit je.
pertandinGan menyanyi je. kan?
lain la macam rancanGan survivor tu.
dok dalam hutan banat berapa hari tah.

haiyah.
koranG rasa patut ke hadiah dia 1 jutak?
tu haa..
ramai laGi oranG miskin yanG tak dapat nak perGi sekolah tu.
ramai laGi yanG sakit tak dapat rawatan.
..menGeluh.

1 jutak.
1 jutak.
..bikin aku emosi.

Thursday, April 13, 2006

the dark side. nGeee..

aku tenGah fikir apa yanG aku nak cerita kat koranG ni.
dalam masa yanG sama,
aku tenGah hanGin kat makik cleaner.
pasal paGi tadi aku mintak kat dia 2 bijik mentol untuk 2 lampu study aku.
note : kalo lampu study nye mentol dah terbakar,
leh mintak nGan makcik cleaner.
free.

tapi makcik cleaner baGi aku satu jek.
adakah dia tak denGar.
atau aku yanG salah cakap.

mesti makcik tu fikir aku ni melampau betol.
dalam sbulan, ada laa dua kali aku mintak mentol baru.
sebab aku suka pasanG lampu study tu.
note : lampu study tu kaler orenG.

aku ni plak.
suka sanGat bertafakur dalam bilik yanG Gelap.
aku tak suka pasanG lampu kalimantanG dalam bilik aku ni.
boleh kira ar berapa kali je aku petik suis untuk lampu kalimantanG itu.
huhuu.

ntah kenapa aku suka benor bilik yanG diteranGi denGan pencahayaan kaler orenG.
aku terinGat masa aku sekolah dulu.
bila rumah black-out jek,
mesti aku yanG sesebok Gi pasanG lilin.
masa tu laa nak kuar kan buku latihan.
masa tu laa nak study.
macam ada pendoronG lak.

aGak nya aku memanG suka dok teleku dalam bilik yanG berkaler orenG kot.
koranG rasa pelik tak?
takde la sanGat kan?
romentik pe.
harharhar.

Thursday, April 06, 2006

i FLU in spring

..uhuk.
today is my official demam day.
1. sore throat
2. runninG nose ..run like the wind yaw
3. flu

bob kept on tellinG me to Go see a doctor.
and i kept on tellinG him that it's not worth the trouble.
not even if i Go to my GP.
the most they'll do is just prescribe some sort of medication
and i'll have to Go to asda or tesco or boots and Get it myself.
and i'll be wastinG £10 for the cab [peGi-balik]

like i have said before,
unless you're dyinG, they won't do much.
heh.

but in Malaysia,
you can visit the doc anytime.
i'm sure they're more than happy to see you.
because that would mean business for them.
heh.

the Girls are cominG home tomorrow.
yes. i do miss you Guys.
tapau me some PFC aaa.

called home in the noon.
abah said that adik Got number 2 in a story-tellinG competition.
heh. pandai plak budak tu nak bercerita. rindu kat adik.
mama said that adik is so full of my Genes.
exactly the same as me.
the same face.
the same look.
the same bad habbits. heh.
..and we are both stupid in maths.
:P :P :P
well at least i know i was really stupid in maths back in those years.
but i did Get an A1 for modern maths in SPM.
hehe.

adik. adik.
life without her is just not life.
the most precious 'thinG' [oops] my parents Gave me is her.
i don't mind beinG poor, as lonG as i have her.

Wednesday, April 05, 2006

when i'm doing nothing.

tadi aku browse bloG ahkak tatty.
and aku try laa link dia dia letak kat situ.
match own face with a celeb.

and Guess what?
..Gelak ar. Gelak ar.













tanG mana tu yanG macam beyonce.
body out laa kan.
:P :P
buat laa.. kelakar oo.

ni kalau abah Lex tau, sure dia kuar datinG nGan aku.
harharhar.

ok lah.
short update je.
pasal aku nak Gi berkebun.
hihi.
cau.

Tuesday, April 04, 2006

karna ku sayang kamu

koranG tau laGu dyGta ni?
aku rasa laGu ni ramai yanG dah tau
pasal laGu ni pon memanG dah lama kuar.
kalau tak silap aku laa.

tapi aku plak.
first time denGar masa dalam bas nak Gi main netball.
tu pon denGar dari henfon mien.
"aish. sedap sunGGuh laGu ni"
..first time denGar dah suka.

ye laa.
laGu ni syahdu nak mati.
tapi aku memanG Gemar mendenGar laGu-laGuan yanG macam tu.
and lirik dia.
Gosh. full of love.
rasa cam kat cloud 9.
talk about power of the sonG.
btw, here's the lyrics.
care to indulGde yerself with romantic lyrics.
hihi.

Seandainya, kau ada disini denganku
Mungkin ku tak sendiri
Bayanganmu, yang selalu menemaniku
Hiasi malam sepiku
Kuingin bersama dirimu

Ku tak akan pernah, berpaling darimu
Walau kini, kau jauh dariku
Kan slalu kunanti
Karna ku sayang kamu

Hati ini, selalu memanggil namamu
Dengarlah melatiku
Ku berjanji, hanyalah untukmu cintaku
Takkan pernah ada yg lain

Adakah rindu di hatimu
Seperti rindu yang kurasa
Sanggupkah kuterus terlena
Tanpamu disisiku, ku kan slalu menantimu

Seandainya, kau ada disini denganku
Mungkin ku tak sendiri
Bayanganmu, yang selalu menemaniku
Hiasi malam sepiku
Kuingin bersama dirimu

Ku tak akan pernah, berpaling darimu
Walau kini, kau jauh dariku
Kan slalu kunanti
Karna ku sayang kamu

Kan slalu kunanti
Karna ku sayang kamu

__dyGta
_karna ku sayanG kamu

Monday, April 03, 2006

cuti skolah 21 hari. hoyeeehh..

aku still lom jumpa anak tudunG aku.
..and ramai yanG offer nak pinjamkan dioranG punye.
so takde hal ar.

easter break has beGun.
3 weeks off.
everybody's Gone.
my housemates :
1. julie -> budapes + amsterdam
2. dodo -> japan + australia
3. lotti -> Germany [balik kamponG]

my Girlfriends are in london now.
will be back on the 7th.
feelinG really lonely riGht now.
plus am also not feelinG well.
..uhuk.

my routine:
1. wake up very late.
2. shower.
3. eat.
4. kemas bilik.
5. surf net
6. surf net
7. khatam dvd
8. khatam dvd
9. khatam dvd
10. tenGok cartoon.
11. tenGok cartoon.
12. surf net
13. tido.

heh.
excitinG O_o

well. i don't plan to Go anywhere.
what i plan to do is rest + relax to the max.
because it has been an exhaustinG period these few months.
and really would like to rest.
because i'd have to work like a mad donkey next sem.
i'd really like to earn that first class deGree.
huhu. badly.

memanG untuk thesis ni aku nak devote abis ah.
..cadanG nya :P
kalau tak, sesia ar balik Malaysia.
dapat primary resources.
so, kena usaha sehabis baik.
no time to play.
and sebab tu laa aku kena spend time bebanyak untuk merileks kan diri sepuas puas nya 3 minGGu ni.
ehek.

so sapa nak ajak aku konferen tu,
takde hal la.
aku tak decline pasni
hehe.

ok lah.
cau dulu.