Tuesday, May 02, 2006

cautiOn : muntahan perasaan.

malam yanG emosi.

hari ni aku takde issue semasa yanG nak dibincanGkan.
atau apa-apa perkara yanG menarik.
hari ni aku nak memuntahkan perasaan aku dalam bloG aku ni.
jaranG sekali aku buat camtu kan?
so kalo koranG rasa koranG tak hinGin nak amik tau pasal perasaan aku , sila baca postinG yanG lain jek.
hehe.
atau koranG leh just berenti kat sini.
__________________________daia. lupakann yanG lain.







*tanGan aku kaku tanpa menaip apa apa*
*idle hands*
...
dear bloG,
dah 2 dekad + 2 tahun aku hidup.
menGhirup udara pemberian allah.
berjalan sana sini di atas bumi ciptaan allah.
kenapa hari ini aku rasa macam aku sanGat useless.
'useless' seperti mana yanG tracy anak ayah pin pernah cakap kat kitoranG dulu.

sunGGuh banyak benda yanG aku dah buat.
tapi dalam banyak banyak benda yanG aku dah buat tu,
apakah nilai nya di sisi pencipta alam ini?
Gosh. aku sunGGuh kerdil.

aku rasa macam nak kembali ke zaman zaman dulu,
buanG mana mana perkara yanG aku tak patut lakukan,
isi kan balik denGan perkara perkara yanG akan menGkaya kan akaun aku di sana esok.

aku hanya mau memperbaiki diri aku.
biar lah hari hari esok yanG akan datanG ni,
aku manfaatkan sebaik munGkin.
laGi pun, nyawa ini hak allah.
entah esok lusa, entah malam satGi,
sapa tau bila aku akan kembali pada pencipta aku.

tapi aku berdoa
supaya umur aku dipanjangkan
supaya aku ada chance nak berbakti pada mak aku.
pada mak aku. pada mak aku.
pada abah aku. pada adik aku. dan alonG.
supaya dapat mendidik + berkonGsi ilmu denGan anak anak didik aku nanti.
...
dulu masa zaman zaman sekolah,
asyik pikir pasal cinta jek.
cinta. cinta. cinta.
padahal, pada usia yanG sebeGitu muda,
aku tak kenal apa kejadah nya cinta itu.
sebok nak mencari cinta.
ish. malu sey. malu lah denGan diri sendirik.

munGkin proGram syahadatul-haQ last weekend betul betul menampar aku.
adeh. terima kasih ya allah.
kerana menyusun hidup aku sebeGini.
aku sanGat bersyukur denGan perjalanan hidup aku yanG sebeGini.
tak ramai yanG dapat merasa nikmat mu.
tak ramai yanG dapat merasa rezeki pemberian mu ini.
ujian yanG telah dan akan berikan hanyalah bermakna yanG kau sayanG pada aku.

aku. aku hanya inGin menjadi yanG lebih baik.
peGanG amanah denGan sebaik munGkin.
teman, tulun aku ok?
kita jadi teman terhebat.
huyeeeh.

aaaaahh.
i feel better.
ok lah. nak Gi tulun supir Gi wat kek pisanG.
malam malam emosi sperti ini best Gak layan kek pisanG.
wonderful toniGht juGak tu.
ok lah.
terima kasih kerana sudi membaca muntahan perasan aku ini.

4 comments:

  1. leli...
    hati ko terdetik gak ke buat seketika...???
    apsal lah...
    lately ramai orang yg aku kenal...
    hati mereka terdetik buat seketika...???
    musim ker...???
    just let it flow, bebeh...

    ReplyDelete
  2. another so-called-anonymous5:39 PM

    dont let the feeling go.

    Hidayah itu umpama cahaya,
    masakan masuk ke bilik yang ditutup tingkapnya.
    Bila sekali kau buka,
    jangan berpaling lagi pada kegelapan.
    Jangan.
    Kerana di situ ada sesuatu yang membuat insan hilang keruan.

    Bila ukhwah kerana Allah,
    mungkinkan bertemu di Jannah.
    Aku mahu, dan aku tahu kau juga begitu.
    Kerana itu berusahalah.

    T_T

    ReplyDelete
  3. but sometime there some feeling that u've to let go...
    just go with the flow...
    in seeking for keredhaan Ilahi...
    trying to fix some holes in our life...
    asking for God's forgiveness...

    p/s:maksu, sori..jadi tpmt chatting lak blog ko...

    ReplyDelete
  4. faz:
    tu ar.
    maksu tenGah berperanG ni haa.
    peranG nGan diri sendirik.
    berusaha denGan bersunGGuh sunGGuh nak fix those holes.
    huhu.

    anOther so called anonymous:
    aku takkan let that feelinG Go.
    insyallah. susah aku nak carik nya.
    takkan sesenanG itu aku biarkan dia perGi bawak diri.
    uhuk.

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!