Friday, May 19, 2006

tak bek buat cam tu..

hari ni hari jumaat.
ada kelas macam biasa ar.
tapi hari ni aGak tak best.
sebab dapat result esaimen yanG lalu.

masalah nya.
dalam result tu takde markah + Grade.
yanG ada hanya feedback.
kenapa kah beGitu?

kalau koranG nak tau up-tO-date pasal education in UKays,
skaranG ni cikGu cikGi pensyarah pensyarah kat seluruh UKays ni tenGah moGok.
dioranG nak mintak kenaikan Gaji.
pasal Gaji dioranG ni dah turun 40%.
padahal tambahan beban kerja ada penambahan 140%.

kesian tu, kesian juGak laa kat depa.
tapi..
yanG kitoranG ni?

sebenar nya dari last week laGi dah denGar pasal hal ni.
tapi takde la nak merunGut.
sebab tak kena batanG hidunG sendirik.
tapi bila dah dapat balik esaimen tadi,
tenGok ruanG untuk isi markah tu kosonG jek..
huhu.

aku nak tau markah laa.
so that senanG nak kira pointer. hampeh la koranG ni..

pastu denGar cerita laGi, kalau benda ni berterusan dan dioranG tak dapat kenaikan Gaji,
kitoranG juGak yanG kena tempias.
bukan tempiaslaGi dah, tapi menyerupai tsunami.
pasal dioranG akan melenGahkan penGurniaan deGree kitoranG.

isk. ampeh X 1000.
sepatut nya school of education tak payah nak moGok.
sebab bukannya kerajaan UKays yanG bajar Gaji dioranG.
arGh. warGh. #£!?

entah la apa yanG nak jadi esok esok.
janGan sebab benda ni tersia pembelajaran selama 6 tahun dah laa..
T_T

No comments:

Post a Comment

saya yakin saya kunci komen ini..!!