Monday, May 15, 2006

tulisan hari ni

just thouGht of sharinG a few memOrable incidents tOday.
hek.

sebelum aku beranGkat ke kelas,
aku sinGGah sebentar kat perpustakaan.
pasal nak hantar buku yanG 'over-due'.
harapan laa kalo nak Gi ke perpustakaan untuk study.
huhu.
aku dah siap dah duit,
sebab dah tau dah kena bayar £2.25 [£0.75 X 3 T_T]

bila dah sampai kat kounter perpustakaan, aku pOn cam biasa la.
baGi buku kat makcik tu, pastu kuarkan duit.
makcik tu tenunG jek kat mOniter depan dia.
aku pOn tenunG jek dia.
apa hal nih.
dia Gi tanya soranG laGi makcik,
"isn't this a reGular book? why is it under the shOrt lOan?"
..yes. ada harapan aku jimat £2.25..!!
tapi bila makcik yanG soranG laGi tu jawab,
"err. nO. it just chanGed. just click on the... bla.. blaa.. yada.. yada.."
..maleh dah aku nak denGar. kena bayar juGak £2.25. *mencebik*

dah selesai prOses perbincanGan makcik-makcik yanG sedikit pOn tak membawa untunG kepada aku,
makcik tu baGi laa buku tu balik kat aku.
pasal aku nak re-new buku tu.
..aik. makcik ni tanak duit ke? huyeeh..!! tak yah bayar £2.25.
tetapi.. mulut ku ini rinGan + pantas berbicara.
"aaa.. do i have to pay fOr anythinG? *winkwink*"
"ahh. yes.. that will be £2.25."
"..."
*mencebik*

there Goes my £2.25. demmit.
aku seoranG yanG jujur, amanah dan fatOnah. [pinjam ayat faizOl]

5 comments:

  1. huahuahuahua....
    ko ni memang pelawak antarabangse la leli.takpe takpe...baguih la tu, bersih,cekap dan amanah.ahaks.aku bangga ade member cam ko.=p

    ReplyDelete
  2. banGGa jek tak Guna, wooL..
    apa kata ko blanja aku mi ruski
    nGahah.

    ReplyDelete
  3. hoho...
    ''kiamat sudah dekat,men!!'
    kalau x amalkan sikap2 mulia cenggini *jujur-amanah-(tabligh)&fatonah*..bile lagi??kan..kan..kan..

    mase itu kehidupan.
    sekali jalan,xleh reverse dah..
    *ayat shupie*

    ReplyDelete
  4. aduh, men.
    Gwe tau Gwe buat itu baGus sik.
    Gwe tau.
    Gwe tau.

    ReplyDelete
  5. Anonymous4:44 AM

    hoho...ko baru kene £2 lebey...aku punya dekat £10 tu. mau menanges aku dibuatnya! waaa...

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!