Tuesday, June 06, 2006

kisah klako di petang yang panas..

hari ni kelas sampai 12.30tGh jek.
so, cam biasa aku dan kenGkawan melepak kat bilik yanG sudah ada kelenGkapan intenet;
yakni bilik si wooL.

sambil sambil melepak sambil layan nasik dan sadin.
sesambil tu, ada laa soranG member aku ni.
..tee hee hee ^_^
dia bukak paGe frenster aku.
kunun nak baca testimonial aku la tuh.
tak kesah la kan.
mien ada kasik testi kat aku yanG berbentuk sebijik maze.
koranG kalo nak main Gak leh klik kat sini jek.

aku rasa kebanyakkan memember kitoranG dah tau dah,
bahawasanya kalo kantoi kat level 3,
nanti akan kuar Gambo hantu exorcism yanG menjerit.
tapi malanGnya member aku yanG so-called-inesen ni tak tahu menahu perihal hantu itu.

_______ok. berbalik pada kesah member aku yanG bukak paGe frenster aku tuh.
bila aku nampak jek dia macam nak main maze tu,
aku pon memulakan aktiviti tidak sehat untuk nak kenakan dia.
aku cakap la,
"aa.. main la maze tu kalo ko terer."
pastu denGan tekun nye dia tanya aku camne nak main.. nak tekan button ape.
aku pon explain denGan ikhlas :P

lalu member aku ni pon main laa level 1.
..tak sabar nak tunGGu level 3. bior dia menjerit. nGahah :P
tapi kat level 1 nGan 2 asik sanGkut jek.
lalu membuatkan aku tidak sabar.
aku pon cakap,
"hah. meh sini. bior aku main level 1 nGan 2. pastu level 3 ko main ar. pasal level tu mencabar."
pastu si wooL nyampok nak join acara mari-kenakan-member-anda.
wooL cakap,
"eh. leli. kat level 3 ada bonus kan?"
pastu aku cakap,
"eh. bukan laa. tu level 4.."
..padahal aku tatau pon level 4 tu wujud ke tak. pasal antu tu kuar kat level 3 :P

so aku pon main laa level 1 + 2.
bila sampai kat level 3, aku cakap kat member yanG di-raikan tu,
"hah. ko plak. aku dah mainkan level 1 + 2. ko main level 3."
denGan kesiannye dia pon menjawab,
"eei. aku takot ar. asik nak kalah jek."
acara mari-kenakan-member-anda diteruskan denGan aku menambah satu laGi dialoG penipuan iaitu:
"ohh. lupa nak cakap. kalo ko GaGal kat level 3, dah tak payah ulanG balik level 1. kali ni dia akan start kat level 3 tu juGak. so ko leh try laGi skali ar.."
..obvious Giler aku menipu. hnss. hnss.
mendenGar penjelasan aku yanG penuh denGan kepalsuan tu, member aku ni pon menGGaGahi diri untuk bermain.

main. main. main.
..lama nya masa dia amik untuk mati..!!
aku + wooL dah tak mampu nak tahan Gelak.
sepanjanG-panjanG member aku dok berusaha nak main Game tu,
aku dok Gelak terkekek-kekek.
..dem. aku telah menGGanGGu konsentrasi dia. huhu.

akhir nya. dia mati juGak kat level 3.
dan hantu exorcism tu pon kuar sambil menGeluarkan bunyi jeritan.

lalu seperti yanG dijanGka,
member aku pon menjerit ala-ala ternampak hantu.
lalu aku + wooL tak dapat menahan laGi dan Gelak baGai nak kuar perut.
member aku ni plak sebok dok menampo-nampo aku :P
aku plak sebok dok Gelakkan dia.
tak sedar kepala lutut wooL ada kat sebelah kepala aku.
..lalu. tebabom..!! kepala aku berlanGGar nGan kepala lutut wooL yanG sememanG nya tulanG semata-mata.
warGh. saket.

padan muka aku.
nak kenakan member sanGat.
akhir nya,
acara mari-kenakan-member-anda diakhiri denGan aku balik ke bilik dalam keadaan benGonG terlanGGar kepala lututs.
adeh.

sekian.

12 comments:

  1. Anonymous5:37 PM

    warghhhh..kah.kah.kah!! hakhak *emoticon gelak guling-guling*

    ReplyDelete
  2. ko bebaik jia.
    kanG ko plak terGulinG.
    acute adhd.

    ..isk. betol kah ini jia.
    atau adakah oranG len.
    nGee..

    ReplyDelete
  3. "kepala lutut wooL yanG sememanG nya tulanG semata-mata"?????
    siot tol...huhu...

    ReplyDelete
  4. ok la tu...
    :P:P:P

    ReplyDelete
  5. anOther sO caLLed anOnymOus12:25 AM

    cheh.

    sesunggOhnye aku sedikit pun tak terliur dengan bonus-bonus mahupon peningkatan level multilevel marketing yg ko offer tu... yg aku pikir cuma nak abeskan game tu jek.. manalah tahu malaOn dua ekOr tu menyimpan hasrat keji terhadap ke-naive-an aku yg memang buta prengster ni... kiranya kalo korang tak tipu aku pon, aku memang akan terpedaya dengan buduhnye. wakakkaakak. memang inOsen tOl ar aku. [bab tu jek la aku inOsen.. bab laen aku c kOmpem]

    anyways, aku ni ade tulah... keturunan bugis jgn dikhianat, kan dah dapat balasan immediately. kepala bertemu lutOt=kepala lutOts. kuikuikui.

    gedips sangat, kan dah menikmati benJo di kepala.

    *p/s: wei ck enonimes yg selalu mengkantoikan diri, siap ko... gelak ye.... takpe takpe..

    ReplyDelete
  6. me ada try. tapi tader apa-apa kluar pun. alhamdulillah... hehehe

    ReplyDelete
  7. faridah_zulkhaini1:21 PM

    usih...nakal betul cik leli ni...:D

    ReplyDelete
  8. so.called.inesen :
    aku tau ko naive laGi inesen bab bab ni.
    sebab tu aku tak teraGak aGak. nGahah.
    lepasni leh men Godtower lak.
    tapi Game Godtower tu sdikit budus.
    labih baek baca Quran. ye tak?

    ahkak tatty:
    wah. syabas. munGkin kak tatty berjaya main denGan cemerlanG. kami tanGan pakinson. huhuh..

    kak fid ku cayanG:
    mane de nakal.
    saya hanyalah seoranG Gadis yanG bau belacan. uhuk.

    ReplyDelete
  9. eh tipu siot
    aku tak langgar ape2 pon kat level 3 tu
    kuar jugak bende alah tu
    chit
    tipu2
    ni semua dakyah semate2!

    ReplyDelete
  10. nGahaha...
    nGaku je laa tanGan ko tak steady.
    senanG citer.
    hish.
    dah. dah. Gi tido laa..

    ReplyDelete
  11. mane ade
    aku siap cheating lagi
    tak pakai mouse pon
    pakai numpad aje
    kompem stret laa tak langgar dinding
    tapi apekan daye wajah nista tersebut nak kuar jugak

    ReplyDelete
  12. hmm.. aku pon menGGunakan kaedah yanG sama nGan ko.
    tak pe.
    aku percaya ko tak nGidap parkinson.
    mahu pon parkson ria.

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!