Friday, July 28, 2006

kekerinGan

ya-haa.
sebetol nya aku memanG takde idea nak konGsi apa nGan koranG.
dah laa aku dah lama tak ber-apdet.

tapi aku nak cerita la.
masa aku peGi tesco last 2 days.
ada la satu booth ni,
dioranG buat promotion nak jual beberapa set buku enGlish.
sebaGai seoranG Guru pelatih yanG munGkin berkaliber [:P],
aku menunjukkan minat laa.
so aku menerima pelawaan salesman tu untuk beri dia masa 2 minit nak teranGkan perihal set set buku itu.

..hm. menarik la juGak.
dan tak perlu lah rasa nya aku teranGkan apa kejadah set set yanG dia tawarkan kepada aku.
masalah nya, harGa untuk buku buku tersebut adalah super ridiculous.
RM3800.
absurd.

..wat?!
..tau tak denGan duit sebanyak tu aku bleh beli banyak bendalah.

rasa cam nak muntah hijau aku tenGok anGka anGka tu.
..tapi aku kontrol macho jek.
dan mamat salesman tu pon semacam je.
seolah olah kat dahi dia ada tulis:
"selaGi ko tak setuju nak beli denGan cash atau bayar deposit RM50, aku takkan baGi ko balik..!! ya-haa..!!"

..Gila apa.
aku hanya seoranG student yanG kekadanG tak mampu pon nak makan nasik T_T

so. aku just cakap kat dia,
baGi aku pikir dulu.
so, dia cakap, isi form dulu..
nanti call dia. dia suh aku bayar deposit.
tapi aku cakap aku takde duit.
..mati mati dia nak suruh aku swipe pakai kredit kad bapak aku.
aku isi je form tu.
letak alamat palsu.
letak nom tepon palsu.
..penipu terhebat.

..tapi dia macam memanG tanak lepas aku.
nom tepon yanG aku tulis tu,
dia cuba miskol.
kata nya dia nak baGi nom fon dia kat aku.
bila dia miskol, tak dapat.
.. memanG la. tah nom pakcik mana aku rembat.
aku cakap.
.."erm.. line problem kot. amik nom celcom saya."
..tipu juGak.
bila dia nak miskol, aku cakap "nom tu saya tak on."
so dia pon ok je.

bila dah selesai, aku rasa leGa Gila.
tapi ada perasaan yanG sanGat tak best.
sebab aku dah buanG banyak masa kat situ.
..kate 2 minit. dia bantai sampai 1 jam.

walopon aku tak kuar kan satu sen pon.
tapi perasaan tu macam aku dah kuarkan duit RM3000 untuk benda yanG nGarut.
huwaa..

..tak lalu aku nak makan nasik di buatnya.
so. lesson learnt.
janGan nak nGade layan salesman.
hehe.

tu je lah nak cerita.
sekian.
stay tuned.

Wednesday, July 19, 2006

pura pura tidak bizi



ma aku cakap kat atas peti ais ada inai dalam tiub.
..inai dalam tiub?
rupa-rupa nya mak kepada tunanG si ahlonG baGi beberapa tiub inai dari tanah suci.
ohho.
so aku pon amik ah.
memain.
bajet nak buat corak ala ala kat pesta deepavali kat kl central dulu tu.
nGahah.
mak aku cakap inai tu tak tahan.
sehari dua je dah tanGGal.
takpe lah.
aku pon nak memain jek.
kerja banyak nak kene buat.
tapi ada la plak masa nak buat mende ni.
heh.

haaa.. sesape nak kawen ke,
nak tunanG ke,
aku sedia menerima tempahan.
nGahah.

aku memanG suka henna ni.
..aGak nya memanG aku ada darah hindu kot.
dulu masa pesta deepavali kat kl central,
2 kali aku pi situ semata mata nak suh oranG lukis lukis kat tanGan aku.
heheh. lawa.
kalau corak yanG simple,
kena dalam RM5.
kalau corak yanG sarat sket, dalam RM10.
aku tenGok kat dalam fotopaGes saifulnanG,
alaaa weddinG fotoGrapher yanG terkenal tu..
banyak Gak ar dia amik shot tanGan yanG berinai cun cun.

ok. tu je nak citer.
anak aku pon dah mai.
nak kene baby-sit dia sementara mak aku dok buat pau sadin.
ok donG.

stay tuned.

Sunday, July 09, 2006

just another day.

heh.
hari ni ma aku beli paper tabloid.
koranG pon tau la kan tabloid tu pe bende.
so, banyak lah cerita bab mawi werld.
pasal arwah ayah dia la.
pasal bekas tunanG dia la.
aku bukak tv, layan melodi.
pon kesah dia juGak.
heh.

..terasa sunGGuh ke-malayia-an.
nGahah.

ape kesah aku nak cerita kat ini ek?
sbenarnya aku online just sebab nak bukak dictionary.com.
tadi abah aku tlepon dari lanGkawi.
dia mintak aku carikkan makna perkataan 'dichotomy'.

aku macam bleh aGak la ape makne nye,
tapi takmo hentam la kanG salah plak.

so.. dichotomy tu ialah:
classification into 2 opposed parts.

Gitu lah keash nye.
ok lah.
dah makan nasik?
pi makan nasik. pi.

Wednesday, July 05, 2006

love u bebeh..

Askum. Hehe.
Pekabau sumer?

hari ni alonG Gi kl.
Abah plak baru balik dari kl.
..mama tak Gi kl sebab sebok dok buat karipap + pau.
..bisnes maa.
Esh. Esh. Rajin sunGGuh mereka ke kl.

So hari ni, aku meluangkan banyak masa denGan budak ni.













Si tasnim.
Sbelum ni dia macam takmau kat aku sanGat.
Maybe dia dah lupa aku.
Ye laa.
Tak jumpe lebih dari stenGah tahun.
Tapi hari ni, di asik melekat jek nGan aku.
Maybe sebab alonG takde kot.

Mane aku peGi, summer dia nak membontoti.
Bila aku nak Gi amik si liana dari skolah,
Aku just cakap he,
’baby, jom pi amik kak na’.
..terus dia capai henfon aku.
..terus dia capai kunci keta.
Wah. Efisyen sunGGuh.
Esh. Esh. Anak capa ni.
nGahah.

Tadi ma suh aku buatkan susu untuk dia.
Tu pon dia ikut aku ke dapor.
Aku amik botol susu dia.
Basuh.
Pastu letak susu 4 sudu.
Pastu dia plak cakap kat aku,
’nGah. Ayer panash’
..pandai nyek.

Bila aku tuanG, dia cakap,
’opp..oppp..’
Suh aku berenti tuang air panas.
Pastu tetibe dia amik botol susu dari tanGan aku.
Aku inGat dia nak minum dah..!!
Ropa-ropa nya,
Dia Gi letak air sejuk.
..pandai nyek.

Pastu aku amik laa penutup botol susu tu.
Bajet nak GocanG laa.
Nak baGi susu + air mesra.
Heh.
Pastu dia GelenG-GelenG kepala dia.
’bukan..bukan..’ kata dia.
dia tarik tanGan aku ke sinki.
Pastu dia buat aksi aksi GoncanG btol susu kat situ.
Owh..!! dia nak suh aku GoncanG botol susu dia kat situ.
..pandai nyek.
Takot tumpah. Ye tak ye juGak ek.
Alahai..
Anak capa la tu.

hmm.
Aku tatau nak cakap apa dah.
Budak kecik soranG ni betol betol buat hari aku [direct translation of: ’made my day’ :P ]

Well. Tu je laa yang aku nak citer.
inGat nak carik keje.
Tapi belom ada kesempatan laGik.
Tapi kalo keje, susah nak jenjalan.
Aku ni dah le kuat jenjalan.
tenGok ah camne.

Ok lah.
That’s all.
Sekian.

**eh. Itali menanG ar smalam.
nGahah.
Hope to see portuGal in the finals.

Monday, July 03, 2006

esh. esh. anak capa la ni :P

eheh.
terGelak Gelak aku sambil dok taip post ni.
..Gelak Gelak Geram.
pasal apa?
apa laGi kalo bukan kerana dialup.
hehe.
lama oo tak merasa penanGan dialup.
ni sementara aku dok taip post ni,
ade je button yanG belom pon habis loadinG laGik.
wattahek.better than nothinG la kan.

well. home sweeeet home.
masa aku nak sampai ke rumah aku ni,
dari jauh laGi, "whoa..!!"
rumah aku dah bertukar kaler.
tah bila dioranG cat, aku pon tatau.
ade je bende yanG tukar.
heh. rumah ku surGa ku.

______rutin aku.
pepaGi laGi aku dah banGun.
pasal nak hantar si liana Gi skolah.
dulu dia skolah petanG.
skaranG sudah tukar la.
lepas je antar dia Gi skolah,
aku terus shoot Gi 'taman jubli perak'.
..joGGinG. Gain weiGht maa. kat KL makan manyak :P
hmm.
selain dari pintu GerbanG yanG baru,
takde ape sanGat yanG berubah kat taman tu.
cuma aku peratikan dah ada beberapa macik macik melayu dah start join tai-chi nGan pacik pacik dan macik macik chinese kat situ.
Group tai-chi kat taman jubli ni,
aku tatau la since when dioranG mula.
dari aku sekolah rendah,
bila naik bas skolah pepaGi buta lalu kat taman jubli,
sure ada punya la.GiGih sunGGuh dioranG.
berusahalah..!!

kali ni sesi berjoGGinG aGak bosan.
sebab aku sensoranG jek.
dulu aku bleh heret si liana join aku skali.
aku joGGinG, dia Gi main kat park.
tapi disebabkan beliau dah skolah paGi,
maka aku sensoranG je lah.
huhu.

balik dari joGGinG,
aku terus membelasah beberapa bijik buah manGGis.
smalam member abah antar beberapa kilo [slanG kedah: kelo] buah manGGis tu.
Gilak banyak.
macam tau tau je aku nak makan.
rejeki dikonGsi bersama.
best. best.

aktiviti di waktu petanG biasa je.
kemas rumah. masak. tenGok dvd.
sumer pon best ah.

aah. ada satu yanG tak best.
kulit aku ni hah.dah ropa kulit biawak.
naik ruam pasal aku banyak berpeluh.
..rumah aku memanG panas Gilak.
..system penGudaraan yanG sedikit GaGal.
..nak anta usul kat abah suh pasanG ekon kat bilik :P
jadik nya, kulit kat tanGan aku memanG merah ar.
Gatal..!!
yep. aku Gatal. warGh.
hmm. oh ye.
pasal cik mut:
adik ku; si liana membenarkan aku menumpanG kasih pada selimut dia.
tapi aku menolak denGan ikhlas.
pasal kalo aku ada cik mut pon,
munGkin aku takkan Guna kot.
koranG pon tau la kan apa sebab nya.
laGi nak cerita apa ek.
..panjanG la plak apdet.
oh ya..!!
kat belakanG rumah aku ada 3 ekor anak kucinG.
kiut skali.
hehe.

dah. dah takde ape dah nak cerita.
tu je lah.
ntah bila laGi aku nak apdet.
tenGok lah kalo ada apa apa laGik,
akan aku post kan aja kat sini.
sekian.
mekacih.

esh. esh. anak capa laa ni :P