Friday, July 28, 2006

kekerinGan

ya-haa.
sebetol nya aku memanG takde idea nak konGsi apa nGan koranG.
dah laa aku dah lama tak ber-apdet.

tapi aku nak cerita la.
masa aku peGi tesco last 2 days.
ada la satu booth ni,
dioranG buat promotion nak jual beberapa set buku enGlish.
sebaGai seoranG Guru pelatih yanG munGkin berkaliber [:P],
aku menunjukkan minat laa.
so aku menerima pelawaan salesman tu untuk beri dia masa 2 minit nak teranGkan perihal set set buku itu.

..hm. menarik la juGak.
dan tak perlu lah rasa nya aku teranGkan apa kejadah set set yanG dia tawarkan kepada aku.
masalah nya, harGa untuk buku buku tersebut adalah super ridiculous.
RM3800.
absurd.

..wat?!
..tau tak denGan duit sebanyak tu aku bleh beli banyak bendalah.

rasa cam nak muntah hijau aku tenGok anGka anGka tu.
..tapi aku kontrol macho jek.
dan mamat salesman tu pon semacam je.
seolah olah kat dahi dia ada tulis:
"selaGi ko tak setuju nak beli denGan cash atau bayar deposit RM50, aku takkan baGi ko balik..!! ya-haa..!!"

..Gila apa.
aku hanya seoranG student yanG kekadanG tak mampu pon nak makan nasik T_T

so. aku just cakap kat dia,
baGi aku pikir dulu.
so, dia cakap, isi form dulu..
nanti call dia. dia suh aku bayar deposit.
tapi aku cakap aku takde duit.
..mati mati dia nak suruh aku swipe pakai kredit kad bapak aku.
aku isi je form tu.
letak alamat palsu.
letak nom tepon palsu.
..penipu terhebat.

..tapi dia macam memanG tanak lepas aku.
nom tepon yanG aku tulis tu,
dia cuba miskol.
kata nya dia nak baGi nom fon dia kat aku.
bila dia miskol, tak dapat.
.. memanG la. tah nom pakcik mana aku rembat.
aku cakap.
.."erm.. line problem kot. amik nom celcom saya."
..tipu juGak.
bila dia nak miskol, aku cakap "nom tu saya tak on."
so dia pon ok je.

bila dah selesai, aku rasa leGa Gila.
tapi ada perasaan yanG sanGat tak best.
sebab aku dah buanG banyak masa kat situ.
..kate 2 minit. dia bantai sampai 1 jam.

walopon aku tak kuar kan satu sen pon.
tapi perasaan tu macam aku dah kuarkan duit RM3000 untuk benda yanG nGarut.
huwaa..

..tak lalu aku nak makan nasik di buatnya.
so. lesson learnt.
janGan nak nGade layan salesman.
hehe.

tu je lah nak cerita.
sekian.
stay tuned.

2 comments:

  1. nEtTeRz2:28 PM

    haHa!
    Lain kaLi..Layan laGi ah.
    baRutau..keDapatan.
    siap miskoL Lagi huh saLesMan tuh?
    maCam Lain jer?
    i thiNk..tujuan dia buKan naK juaL mende haRga ridikuLos tuh..
    tuJuan dia tuh naK ehEm eHem tuh!
    waDush.

    ReplyDelete
  2. dah. janGan nak nGade.
    tempelenG skali baru tau.

    hehe.
    watta**** nak pakse oranG beli.
    mahal tau.
    uhuk.

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!