Wednesday, September 27, 2006

shinoda_84

the.emoticon-ed.version
ahaha~
sembanG di kala sahur pun aku leh wat topic kat sini.



tersebutlah kesah.
masa dok sahur paGi tadi.
ada laa soranG ni,
sambil dok membasuh pinGGan manGkuk,
sambil tu nyanyi nyanyi.



laGu apa kah: paper cut
dendanGan siapa kah: dendanG perantau. ops. Linkin Park.
masih inGat mereka?




chester benninGton
mike shinoda
mr joe hanh
phoenix
rob bourdon
bred delson

ahh.
ini semua kesah lama.
kesah klasik neskepe.
neskepe Gold.
neskepe ais.
blended.
pastu letak whipped krim.
..astaGhfirullahalazim.

sekaranG ni kalo nak suh aku nyanyi kan balik bait bait lirik mereka mereka ni,
memanG aku GaGal.
tapi kalau 5 tahun yanG lampau,
aku lah juara.

one step closer, in the end, points of authority, with you, crawlinG, a place for my head, cure for the itch.
ni semua dari album: hybrid theory.

Gila ah.
dan kenapa aku minat sanGat Group LP ni?

padahal, musik deranG ni memanG tak sesuai denGan jiwa aku yanG jiwanG ni
..uwek.

sebab dulu ada minat kat soranG mamat skolah khir johari ni.
dem.
..ba`wan tau la pasal ni :P



di sebabkan aku sanGat sanGat 'crush' kat dia,
dan dia memanG minat LP,
aku sanGGup laa juGak meminatkan diri aku kat LP.
sampai tahap email pon nak letak nama mike shinoda tu.

adoi. childhood obsessions.
akhir nya,
mamat yanG aku 'crush' tu da 'crash' da pon.
..tidak lah bermaksud dia eksidenn.
maksud nye takde pa pe laa.

lepas setahun,
aku dah tak kenal dah pon Group LP ni.
heh.
tapi aku memanG suka ah Hy brid Theory.
that album was really somethinG lah.
lepas dari album tu, LP dah jadik tah hape hape.
laGu pon asik recycle jek.
pastu ala ala techno plak tu.
yarGh.

pasal shinoda_84 _________
ye. itu semua kenanGan masa zaman dinasti ke-7.
tapi tak bermakna aku simpan email tu sebab aku nak kenanG cerita-ceriti zaman tomboy-ish-confused-teenaGe-Girl aku itu.

tu hanya lah sebab aku belum berpeluanG nak tukar email laGik

hari tu kan aku dah citer dalam masa yanG boleh tahan dekat ni aku akan tukar ke email yanG bercorak dewasa.
teeheehee~

ok lah. tu je aku nak konGsi.
..oranG bulan ramadhan ni konGsi kesah para sahabat ke, tazkirah ke.
..konGsi juadah berbuka ke.
*itu adalah hint
aku citer pasal Linkin Pork plak.

ye baik.
stay tuned je lah.
selamat lah dalam apa jua ye.

Monday, September 25, 2006

biarlah betol.

elo.
smalam masa freemawadah datanG ke kamar Gwe,
dia konGsi cerita tentanG perkembanGan research dia.
kata nya,
masa dia dok belek-belek buku teks darjah 3 [buku teks mesia nih],
dia jumpa satu unit ni yanG dia bekenan laa.
tajuk unit: GoinG to school ..ke hapa tah. aku pon tak inGat sanGat.

masalah nya cerita teladan yanG di muatkan dalam unit tu ialah:
JACK + THE BEAN STALK.
apa ke kaitan nya tu.
adakah jack perGi ke sekolah denGan meraGas bean stalk?
atau adakah stalk yanG peGi ke skolah?
atau munGkin jack ponteng skolah dan memanjat bean stalk?

aku pelik.
apa oranG oranG kat kementrian bahaGian buku teks tu rasa cerita tu releven ke?

_____ ni nak citer pasal lepas tanGan la.
hari tu masa kat mesia,
aku sempat tenGok tenGok kertas ujian KH adik aku.
dia ni leh kata straiGht A student laa.
cewah. sape laGi kalu tak ikut kakak dia.
yaa~

anyway, untuk ujian KH tu, markah dia 58 jek.
memula aku marah la juGak.
pastu aku jadik heran.
KH tu kan ke sabjek yanG sonanG.
pa hal hanG leh dapat C nih.
lalu denGan rajin dan amanah nya aku pon Go throuGh kertas ujian dia tu.

semak punya semak.
15 dari 30 soalan yanG adik aku salah tu sbenar nya adalah jawapan yanG betol.
hanGins.hanGins.
mak aku cakap munGkin dia suh anak dia tolonG tanda kot.

contoh kesalahan yanG tidak dapat di maafkan:

15. berikan nama untuk objek dalam Gambarajah di bawah.


a) nat b) bolt
c) kotak d) skru








..lebih kuranG cenGGitu ar.
denGan cemerlanG nya adik aku tanda la (b).
jawapan itu di panGkah denGan jaya nya
..dan koranG tau apakah jawapan yanG di tanda oleh cikGu tersebot?
(c) kotak.
T_T menanti sebuah jawaban laa jawap nye.

sedih.sedih.

aa. ni ada satu laGi.
ni soalan + jawapan feveret aku.

28. Antara yanG berikut, yanG manakah yanG tidak menGGunakan buluh?
a) tabunG duit b) tabunG uji darah
c) bekas pensel d) ..ape tah. aku tak inGat yanG ni :P

dan denGan tak ada loGika nya, cikGu berkenaan menandakan (a).
abes (b) tu pakai buluh laa?
hospital mana tu yanG letak darah dalam buluh banG?
hospital sunGai petani kot.

cikGu oi,
Gamak malas nak rait kertas pon,
janGan la macam tu.

aku + mak aku dah tatau nak baGi respon camna dah.
benda ni jadi bahan kami anak beranak sampai saat ni.
pawarut.pawarut.

mesesh yanG aku nak sampai kat sini,
nak buat apa apa pun,
biar laa betol.
..kalau nak bohonG sanGat pun, biar la yanG boleh di terima akal.
ini, tak tercapai akal aku. [read: laGu elyana]

adoi la.
stay tuned.

Sunday, September 24, 2006

..biar aku cedok kan

adakah kamu berpuasa pada hari ini?
jadikkan puasa itu berbaloi
..lantas baru lah bleh kecapi nikmat nye.


ok lah.
hari ni aku nak letak post yanG berdarah sejuk.
selalu aku tampil nGan mende mende yanG ceria-cerie.
so kalo tak ske baca, this is yer limit.

_________________________________









hmm.
dah lama dah aku berperasaan macam ni.
ia sanGat sanGat buat aku runsinG.
aku rasa sebab tu muka aku naik jirawat.

..tapi aku pelik apsal oranG slalu cakap aku cool.
..aku beGitu hipokrit. ye ke?
eek.

ya allah. aku syukur.
aku benar benar syukur.
tapi tu lah.
macam yanG kita slalu denGar.
ujian allah ada dua.
1. keperitan
2. nikmat

munGkin aku terlalu banyak menikmati.
lantas membuatkan aku sedikit sebanyak GaGal dalam ujian anjuran allah itu.

untuk mereka mereka yanG banyak melalui kepayahan,
aku sanGat inGin nak berikan nikmat aku untuk koranG.
keGembiraan.
kalau ia berbentuk sperti sup ayam.
akan aku cedok.
letak dlm manGkuk.
siap ada isi ayam laGi.
..tulanG pon ada kalau mau.

itu hanya Gambaran.
tapi janGan fikir nikmat yanG allah baGi tu tak leh merosakkan kita.

macam sup ayam tadi.
kalau makan banyak sanGat,
kelak akan rasa senGkak.
tak best tu.

..apa la aku meraban ni.

takpe lah.
yanG pentinG koranG faham konsep ujian dari allah tu.
bukan saja ujian itu dalam bentuk keperitan,
tapi juGa kesenanGan.

dan satu laGi yanG perlu koranG faham.
..dan aku pon kena paham.
bahawa Dia takkan baGi kita ujian yanG tersebut kalau kita tak boleh nak pass denGan cemerlanG.
..it's just up to us.

adoi.
dah nak dekat setahun aku menjalani ujian itu.
tak abes abes.
hari hari nak kena jawab soalan itu.
tapi aku tak pernah ada jawapan.
aku tahu otak aku dah develop denGan baik.
otak aku dah ada jawapan nya.
tapi hati aku.
hati aku.
..hati aku.

aku sanGat sanGat menunGGu hari yanG hati aku cakan cakap kat otak aku:
"ok otak. sila tulis jawapan tu. aku dah redha."

porQue? porQue?

*menjelinG kearah dissertation yanG meronta-ronta disiapkan*

hmm. tu jelah aku nak konGsi.
aku tau takkan ada yanG paham.
tapi tak menGapa.
sebab aku pun sama.
tunGGu lah sampai aku yanG faham dulu,
baru koranG akan faham juGak nanti.

terima kasih sebab membaca denGan panjanG lebar nya.
aku ni tak berapa reti nak meluahkan isi hati [..yanG menanGGuh untuk menjawab soalan ujian itu].

please doakan yanG terbaik untuk aku.

mode: sedih banGat.

stay tuned je lah.

Friday, September 22, 2006

esOk 1 ramadhan

hoh.
hepi nye bile tau esok 1 ramadhan kat UK.
Gembirak.
Gembirak.

yey. bulan puasa datanG laGi.
Gambatte-ne kerja kan ibadat.
haip..!!

..mane cd naruto aku.

stay tuned.

ke.bah.gia.an

halo.halo.

lEli nak minta maaf kepada semua kenGkawan sekiranya ada melakukan salah dan silap spanjanG ini. marilah kita marakkan smanGat untuk menyambut buLan ramadhan dan berusaha untuk menjadikan ibadat puasa kita tahOn ini lebih lebih lebih bermakna dari tahOn yanG sbelOm nya.
fiGHtinG..!!

Wednesday, September 20, 2006

..atas permintaan ramai




aik. macam pernah denGar..

..lap ler air lior tu.

elo.
yanG dah menanG moto dah dapat adiah dia.
yanG buncit minum pawarut pun dah setel.

skaranG ni nak cerita pasal..
bulan puasa: bulan ramadhan.
:)

hari tu dok denGar rinGtone dalam henpon kakak fid.zul,
ada satu rinGtone tu intro dia sebijik macam laGu yanG keluar kat tv atopon radio time nak bukak puasa tu.

then terinGat la pulak masa muda mudi dulu :P
iklan iklan di kala bulan puasa.
iklan iklan yanG palinG berjaya membuat aku terliur.

1. iklan air milo.
...tv mahupun radio.
sapa tak terliur time time petanG nak dekat waktu berbuka Gi tayanG secawan milo ais, siap ada ais tu jatuh 'te-ploop..Gedebush' dalam air milo yanG sunGGuh enak tu.
iklan kat radio laGi la..
denGar bunyi ais tu jatuh dalam air tu laa yanG palinG tak bleh nak tahan.
adoi.

2. iklan coca cola [..sila boikot denGan cemerlanG]
..tv + radio juGak.
ni sama laa kes nGan milo tadi.
yanG palinG best iklan ni ialah iklan radio laa.
bunyi bukak botol kuar Gas.
adoi. adoi. parah.

3. iklan minyak masak cap sri murni [..sunGGuh suci. sunGGuh murni..]
..kat tv ler.
alahai. kenapa laa karipap pusinG tu nampak luar biasa tahap kesedapan nya.
apsal laa ko Gi tayanG time petanG petanG.
adoi.

tu antara nya laa.
ada laGi.
tapi Gwe tak inGat.

tak berapa je laGi nak masuk ramadhan.
tahun ni macam ada kesayuan skit.
tak tau pulak kenapa.

hmm.
kamu rindu tak pada ramadhan?
Gwe rindu banGet.

rasa macam baru minGGu lepas je raya.
ni dah nak puasa balik.
..yanG baru pulanGkan baju raya pinjam pon ada Gak.
ehehe.

selamat.
stay tuned.

Tuesday, September 19, 2006

Saturday, September 16, 2006

mode : boring. asik kene label.

elo.

hari ni Gi torQuay.
aGain.

macam biasa je laa.
..tenGok tenGok laut.
..jalan jalan sana sini.
..amik amik Gambar.
..kena cop taliban.
..kena assault nGan brits.
..dan makan eskrim yanG sanGat sedap.

*siGhs*
it was an almost nice day.

..mimpi yang terbawa ke realiti

elo. elo.

dah tentu koranG semua yanG baca bloG aku ni pernah mimpi kan?
tak kesah laa mimpi apa.
..sweetdreams ke.
..niGhtmare ke.

selama ni aku pernah denGar oranG cerita menanGis dalam mimpi.
dan realiti nya memanG dioranG nanGis.
keluar air mata yanG real.

well.
aku baru je menGalami benda tu paGi tadi.

tak perlu lah aku ceritakan apa yanG aku mimpikan tu.
sebab ia adalah benda yanG terlalu sedih aku nak konGsi kat sini.
T_T tsk. tsk.

yanG aku inGat..
masa kat penGhujunG mimpi tu,
aku memanG nanGis teresak-esak.
sedar dari mimpi tu, aku memanG tenGah teresak-esak.
..tsk. tsk. T_T
menanGis. huhu.
aku pon kompius.
sebab aku inGat kan benda tu real.
rupa nya mimpi.
uhuhuh.

alhamdulillah la benda tu just mimpi.
haiyah.
sedih banGat.

adakah koranG pernah menGalami nya juGak?
cedihkan? T_T

hari ni nak Gi picnic kat torQuay.
..prayinG for a splendidi weather.

well.
stay tuned.

Wednesday, September 13, 2006

adakah email melambanGkan kematanGan anda?? kuikui..

elo.

beberapa hari yanG lalu
aku ada borak nGan member.
ada yanG dah tukar personal email dioranG.
dan kebanyakkan nya Guna nama dioranG sendiri.

dan aku berpendapat bahawa ia mempunyai element ke-dewasa-an.
dan adalah perlu baGi aku utuk menukar email yanG sedia ada laa ni.
..tapi tatau bila ar T_T

email yanG sedia ada sekaranG ni macam kuranG sesuai pulak kalau kalau nak Guna untuk urusan rasmi.

bayanGkan nanti kalau aku dah kerja nanti.
oranG tanya aku..

kerani skolah/murid/cikGu besar: cikGu. tolonG baGi email cikGu. senanG kami nak contact nanti..
aku: err.. shinoda_84@yahoo.com
kerani skolah/murid/cikGu besar: ...

uhuhuh..
so. aku munGkin tukar email jadi..
.. lailiyaakop@yahoo.com
.. lailiroosemarinayaakop@yahoo.com macam panjanG sanGat la pulak.

ahaha.
beGitulah kesah email ke-dewasa-an.
wonderful tonite juGak tu.

okeh beb.
stay tuned.

Tuesday, September 12, 2006

arrive.depart

elo all.
ni aku nak konGsi perbezaan naik fliGht MAS dulu dan kini.
mostly pasal makan laa.
sebab tu je pon yanG aku nampak beza.
aum.


____dulu.sebelum ke-banGkrap-an
1. ada menu di bahaGian poket depan.
leh pikir berabis sebelum buat keputusan nak makan apa.
____kini.setelah ke-banGkrap-an
1. menu takda.
pramuGari terkial-kial, terbelit-belit lidah nak sebut nama hidanGan.
..in enGlish that is..[sian aku tenGok]
nak kena ulanG 50 kali [berGantunG kepada berapa row dia nak serve].
nak jimatkan kos punya pasal. heh.
laporan dari sumber yanG boleh di kaw tim:
ada soranG pakcik ni cakap kat pramuGara..
"..kalau ya pon banGkrap, tak boleh ka baGi menu.."
pramuGara hanya menunjukkan riaksi muka ke-toya-an.

____dulu.sebelum ke-banGkrap-an
2. makan 3 kali untuk fliGht KL-LONDON
..and other lonG distance fliGhts as well, i suppose.
3 atau 4 jam sekali.
____kini.setelah ke-banGkrap-an
2. makan 2 kali je. perbezaan antara kedua-dua waktu makan adalah 6 jam.
..lapar siot..!!
arGh. yanG ni memanG keji la.
dalam masa 6 jam tu, kalau lapar tahap supernova, boleh la tebalkan muka mintak sedikit ehsan dari pramuGari.
oranG sbelah aku tu dapat beGer mini.
..apa? depa inGat oranG lain tak lapar ke.
demmit.

uhuh. telinGa aku ni sempat juGak denGar beberapa komplen pasal ni.
hehe. tapi aku palinG suka yanG ni..
"..tak pernah rasa lapar macam tu sekali naik fliGht.."

ada juGak yanG bertindak cemerlanG untuk menyimpan sebahaGian dari makanan untuk dimakan dalam tempoh 6 jam tu.
bijak. bijak.

sabo je le.
in the end of the day,
i'm just Glad i landed safely : )

heh.
yikes. senin ni dah start skolah.

stay tuned.

Monday, September 11, 2006

i'm bek. my bek.

elo semua.
silakann.. silakann..

terkujat juGak aku ada tajuk 'welcome to marjon'.
inGat kan computinG services marjon ada tulis postinG untuk Gwe.
nGahah.

ropa ropa nya incek bob yanG telah menG-apdet.
mekacih laa.

emm. well. aku dah balik ke panGkal jalan.
dah balik ke panGkuan bilik yanG terchenta.

laGi 4 bulan laGi masa yanG aku ada nak luanG kat sini.
arGh.
skejap rasa best.
..pasal leh balik mesia for Good.
skejap rasa tak best.
..pasal dah tak dapat nak tenGok kambenG biri biri berlari lari anak kambenG di tepi jalan.

adoi.
hmm. aku tak dapat lah nak naip bebanyak.
pasal incek mut dah memanGGil-manGGil.
panGGilan cik mut harus lah di jawab seGera.
heh.

nanti aku naip laGi.
stay tuned.