Wednesday, September 13, 2006

adakah email melambanGkan kematanGan anda?? kuikui..

elo.

beberapa hari yanG lalu
aku ada borak nGan member.
ada yanG dah tukar personal email dioranG.
dan kebanyakkan nya Guna nama dioranG sendiri.

dan aku berpendapat bahawa ia mempunyai element ke-dewasa-an.
dan adalah perlu baGi aku utuk menukar email yanG sedia ada laa ni.
..tapi tatau bila ar T_T

email yanG sedia ada sekaranG ni macam kuranG sesuai pulak kalau kalau nak Guna untuk urusan rasmi.

bayanGkan nanti kalau aku dah kerja nanti.
oranG tanya aku..

kerani skolah/murid/cikGu besar: cikGu. tolonG baGi email cikGu. senanG kami nak contact nanti..
aku: err.. shinoda_84@yahoo.com
kerani skolah/murid/cikGu besar: ...

uhuhuh..
so. aku munGkin tukar email jadi..
.. lailiyaakop@yahoo.com
.. lailiroosemarinayaakop@yahoo.com macam panjanG sanGat la pulak.

ahaha.
beGitulah kesah email ke-dewasa-an.
wonderful tonite juGak tu.

okeh beb.
stay tuned.

5 comments:

  1. contoh email org dewasa

    MohdNoorRizal.A@ap.sony.com

    sempoi tak??

    ReplyDelete
  2. email pun nak kena ada yang matang ke?

    ReplyDelete
  3. Gbum:
    is that yer new mail, bum?
    hehe..
    i'll take note.

    shay:
    well.
    takde sapa yanG berhak cakap bahawa email tu PERLU matanG.
    hehe.
    saya cuma nak bertindak praktikal.

    abah saya nama yaakop.
    email personal dia yamhajar@yahoo
    dia kata 'yamhajar'tu maksud nya:
    Yaakop Anak Mak Hajar.
    hehe..

    tapi email yanG dia Guna kat LPKP [tempat keje dia] adalah berbaur sanGat formal lah.
    shay ada email formal?

    ReplyDelete
  4. tak de la pulak... email kita semuanya tak leh nak pakai kalau ada apa hal formal... tapi kita pakai gak... gasak la tu email kita...ahaks...

    ReplyDelete
  5. hehe.
    ya betoi.

    email shay apa ek?
    kalao mrshay@yahoo sounds clasic and formal to me.
    ehehe..

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!