Tuesday, September 12, 2006

arrive.depart

elo all.
ni aku nak konGsi perbezaan naik fliGht MAS dulu dan kini.
mostly pasal makan laa.
sebab tu je pon yanG aku nampak beza.
aum.


____dulu.sebelum ke-banGkrap-an
1. ada menu di bahaGian poket depan.
leh pikir berabis sebelum buat keputusan nak makan apa.
____kini.setelah ke-banGkrap-an
1. menu takda.
pramuGari terkial-kial, terbelit-belit lidah nak sebut nama hidanGan.
..in enGlish that is..[sian aku tenGok]
nak kena ulanG 50 kali [berGantunG kepada berapa row dia nak serve].
nak jimatkan kos punya pasal. heh.
laporan dari sumber yanG boleh di kaw tim:
ada soranG pakcik ni cakap kat pramuGara..
"..kalau ya pon banGkrap, tak boleh ka baGi menu.."
pramuGara hanya menunjukkan riaksi muka ke-toya-an.

____dulu.sebelum ke-banGkrap-an
2. makan 3 kali untuk fliGht KL-LONDON
..and other lonG distance fliGhts as well, i suppose.
3 atau 4 jam sekali.
____kini.setelah ke-banGkrap-an
2. makan 2 kali je. perbezaan antara kedua-dua waktu makan adalah 6 jam.
..lapar siot..!!
arGh. yanG ni memanG keji la.
dalam masa 6 jam tu, kalau lapar tahap supernova, boleh la tebalkan muka mintak sedikit ehsan dari pramuGari.
oranG sbelah aku tu dapat beGer mini.
..apa? depa inGat oranG lain tak lapar ke.
demmit.

uhuh. telinGa aku ni sempat juGak denGar beberapa komplen pasal ni.
hehe. tapi aku palinG suka yanG ni..
"..tak pernah rasa lapar macam tu sekali naik fliGht.."

ada juGak yanG bertindak cemerlanG untuk menyimpan sebahaGian dari makanan untuk dimakan dalam tempoh 6 jam tu.
bijak. bijak.

sabo je le.
in the end of the day,
i'm just Glad i landed safely : )

heh.
yikes. senin ni dah start skolah.

stay tuned.

2 comments:

  1. siskasupia1:29 PM

    cit.
    aku la tu yg simpan makanan utk bekalan masa hadapan. ngahahah. enak sekali rasanya menikmati kek cokelat mousse beserta jus oreng di saat lapar kerana letih bermain game.

    ngahaha

    ReplyDelete
  2. ahaha..
    ahah..ha..hmm..
    sedih menGinGatkan kelaparan yanG melanda masa fliGht hari tu.
    uhuhuh.. T_T

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!