Monday, September 25, 2006

biarlah betol.

elo.
smalam masa freemawadah datanG ke kamar Gwe,
dia konGsi cerita tentanG perkembanGan research dia.
kata nya,
masa dia dok belek-belek buku teks darjah 3 [buku teks mesia nih],
dia jumpa satu unit ni yanG dia bekenan laa.
tajuk unit: GoinG to school ..ke hapa tah. aku pon tak inGat sanGat.

masalah nya cerita teladan yanG di muatkan dalam unit tu ialah:
JACK + THE BEAN STALK.
apa ke kaitan nya tu.
adakah jack perGi ke sekolah denGan meraGas bean stalk?
atau adakah stalk yanG peGi ke skolah?
atau munGkin jack ponteng skolah dan memanjat bean stalk?

aku pelik.
apa oranG oranG kat kementrian bahaGian buku teks tu rasa cerita tu releven ke?

_____ ni nak citer pasal lepas tanGan la.
hari tu masa kat mesia,
aku sempat tenGok tenGok kertas ujian KH adik aku.
dia ni leh kata straiGht A student laa.
cewah. sape laGi kalu tak ikut kakak dia.
yaa~

anyway, untuk ujian KH tu, markah dia 58 jek.
memula aku marah la juGak.
pastu aku jadik heran.
KH tu kan ke sabjek yanG sonanG.
pa hal hanG leh dapat C nih.
lalu denGan rajin dan amanah nya aku pon Go throuGh kertas ujian dia tu.

semak punya semak.
15 dari 30 soalan yanG adik aku salah tu sbenar nya adalah jawapan yanG betol.
hanGins.hanGins.
mak aku cakap munGkin dia suh anak dia tolonG tanda kot.

contoh kesalahan yanG tidak dapat di maafkan:

15. berikan nama untuk objek dalam Gambarajah di bawah.


a) nat b) bolt
c) kotak d) skru








..lebih kuranG cenGGitu ar.
denGan cemerlanG nya adik aku tanda la (b).
jawapan itu di panGkah denGan jaya nya
..dan koranG tau apakah jawapan yanG di tanda oleh cikGu tersebot?
(c) kotak.
T_T menanti sebuah jawaban laa jawap nye.

sedih.sedih.

aa. ni ada satu laGi.
ni soalan + jawapan feveret aku.

28. Antara yanG berikut, yanG manakah yanG tidak menGGunakan buluh?
a) tabunG duit b) tabunG uji darah
c) bekas pensel d) ..ape tah. aku tak inGat yanG ni :P

dan denGan tak ada loGika nya, cikGu berkenaan menandakan (a).
abes (b) tu pakai buluh laa?
hospital mana tu yanG letak darah dalam buluh banG?
hospital sunGai petani kot.

cikGu oi,
Gamak malas nak rait kertas pon,
janGan la macam tu.

aku + mak aku dah tatau nak baGi respon camna dah.
benda ni jadi bahan kami anak beranak sampai saat ni.
pawarut.pawarut.

mesesh yanG aku nak sampai kat sini,
nak buat apa apa pun,
biar laa betol.
..kalau nak bohonG sanGat pun, biar la yanG boleh di terima akal.
ini, tak tercapai akal aku. [read: laGu elyana]

adoi la.
stay tuned.

8 comments:

  1. hehe apa da.ko skolahkan je cikgu tu.

    ReplyDelete
  2. memang, cikgu skolah zaman skang malas2 belake... sebab? dieorg memilih pekerjaan sebagai sorang cikgu nih sebagai pilihan ke 2, ke 3... bile dah dapat, mule laa jadi malas.. rase nyer, dieorg nih nak anak murid dieorg same bangang dgn dieorg kot... tak baik betul laa... dah laa keje cikgu nih keje yg mulia... selagi anak murid tuh idup, selagi tu laa cikgu tuh dapat pahala... so cik leli, jadi lah seorang guru yg baik adanya... G.T.L

    ReplyDelete
  3. aduh..napela bohong sangat jawapan tu..hi hi hi..

    ReplyDelete
  4. Anonymous9:05 PM

    cikgu manalah tu. anak sapalah tu? pungut mai dari mana cikgu tu?? dia bajet makpak skang x check buku anak dah kot.bizi.hantar surat layang jek kat cikgu tu..xpun masuk utusan ngahngah.

    -aku yg still anonymous-

    ReplyDelete
  5. masuk utusan?

    ..dari: bapa bimbanG.

    nGahah.
    anda masih inGat?

    ReplyDelete
  6. Anonymous1:03 PM

    that's one of da the last thing i want to forget..kui. bukan takat mempitnah..mempitnah dlm paper plak tuh. bimbang sungguh gamaknya bapa bimbang tu. ngahaa..

    +jgn kantoikan keanonymousan aku+

    ReplyDelete
  7. anonimes:

    bimbanG tak bertempat.

    ReplyDelete
  8. Good work, very nice blog. Seems you enjoy working with/ on the internet. And
    if something like that even pays off well, it would be even better, woulnd't it?

    I chose you because you convinced meby all the effort you put into it. That
    really convinced me.
    For further information please look up my site www-franco.blogspot.com Please get more information
    on....see the video!

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!