Saturday, October 07, 2006

i.see.yuh.in.court

saman parkinG.
saman speedtrap.
saman lampu tak bukak.
saman lanGGar lampu.
saman u turn.
saman potonG di dabel line.
saman saje suka suka.
..dan sbaGai nya.

aku penah laa juGak 2-3 kali kena saman.
tapi penGalaman kali pertama [hopefully the last T_T] saman speedtrap
ialah masa bulan julai yanG lalu.
masa aku balik mesia skejap tu.
adoi.

masa tu on the way balik dari penanG.
amik alonG dari interview kat poli.

lepas jek tol, dah kena tahan daa.
memanG bad mood Giler.
saks.

pakcik polis tu macam terkejut je tenGok yanG speed tu seoranG budak pompuan.
rileks ar pakcik.
dia cakap..
"ni cam na bleh bawak laju ni..
kat situ saja bawak 90.
kat tempat len bley bawak 110 naa.."
..pakcik polis penanG.


tu first time kena saman sebab speedtrap.
so, takda penGalaman sbelum ni.
masa sbelum bayar,
pakcik polis tu cakap boleh buat rayuan.
..rayuan?!

aku dok bayanGkan macam aku kena merayu rayu kat IPD tu.
"..tolonG laa cik.. saya tak snGaja bawak laju..
papan tanda laju tu kecik sanGat..
saya rabun.. waaa... tulun laa..
..huu.. saya student je cik..
nak makan nasik pun tak mampu ..uuuu T_T"

_______________
tapi bila kat IPD tu,
aku ckp kat makcik counter tu nak buat rayuan
..dan dah bersiap sedia utk merayu meroyan kat dia
tapi denGan pantas nye dia ckp.
"ok. seratus" ..sambil tersenGih.
"..oh. so aku tak yah merayu la nih?" ..kata aku yanG inesen.
teehee~ malu.

nGahah.
macam tu ropa nya nak buat rayuan.
ahahaha. klako. klako.













"..kalo dah rayuan tu kena rayu lah kan? kan?
ohh. bukan eh? ohh. ok. "

stay tuned.

3 comments:

  1. ape daa
    patut nye merayu kat pakcik polis tu
    "ala encik saye tak perasan,saye janji tak buat lagi,saye student lagi encik,mane aa mampu nak bayar,mintak maaf sangat,janji tak buat lagi,tolong aa encik"
    ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  2. adeh, minah ni memacam la....mujur tak sempat merayu, baru cakap nak buat rayuan..hehhehehe

    ReplyDelete
  3. hehe hi apa susah-susah lain kali beli la speed trap detector kat sini:
    http://barang-jepun-daa.blogspot.com/

    c ya

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!