Wednesday, October 25, 2006

ystrday.2day.tmrrow
















dah kul 12malam.
spatut nya aku dah menyalutkan diri aku dalam selimut.
..sebab cita-cita janGka pendek aku untuk arini ialah tido before 12.
tapi lom nGantok ar.
walopon penat.

ni aku nak konGsi ler,
cerita pasal malam raya.
cerita pasal hari raya.
dan cerita pasal esok.
..yanG aku belum pasti akan wujud atau tidak.

__malam raya.
aku banGun paGi tu denGan rasa yanG maha tak best.
..adakah hanG-over?! ..tidak.
kepala aku berat sanGat.
aku inGatkan terlebih tido.
so, aku abaikan je.
lepas tenGok naruto,
aku tak dapat nak tipu diri aku sendiri dah.
kepala aku rasa macam nak pecah.

denGan carGas nya aku Gi toilet dan terus muntah kat jamban.
..uwek..uwek..
skali osmet aku yanG disayanGi ketuk pintu toilet.
..arGh. lupa nak muntah slow-slow [..cam boleh je]
aku malas nak susah kan dia.
kesian dia.
dia masak bubur untuk aku makan.
kasi aku ubat.
..dah lama aku tak sakit camtu.

badan aku dah jadik sotonG pasal aku penat Giler muntah.
lepas muntah untuk kali yanG terakhir tu,
aku tido sampai laa kul 5 petanG.
banGun-banGun jek terus rasa baik.
..alhamdulillah.

maka bermulalah aktiviti memasak untuk aidilfitri besok.
malam tu buat
..kueh
..rendanG kambenG
..soto
..sate
**note: aku tulun je. bukan master mind.

kalau nak dibandinGkan denGan tahun lepas,
awal Giler kitoranG siap memasak.
tahun lepas, memember sumer tak tido malam.
ini, petanG start masak,
kul 9 cenGGitu dah siap.
..misteri siap masak awal masih belum ada jawaban.
walopon siap masak awal,
itu bukan alasan untuk tido awal.
dek kerana excited nak raye,
dok laa berborak nGan sal, dodo, wooL sampai ke paGi.
..besok raye, yey..!!

__hari raya.
pepaGi laGi dah banGun.
sebab pe?
sebab nak buat dissertation.
yahuu. ehehe..
lepas tu, siap-siap laa nak beraya.
tahun ni tak ramai bebudak yanG ada kat kampunG ni.
pasal sparuh dari dioranG Gi merayakan diri kat lonGdonG.

keseluruhannya,
kitoranG beraya kat 5 buah rumah.
tapi.
tapi.
sejak kul 10 paGi, sampai laa 5 petanG baru abes.
6 jam tuh.
bajet satu rumah satu jam ar.
Gilak ah.
ahh.
tu sumer alasan nak spend time nGan bebudak lain.
kalau tak, mana laa nak cari masa nak berborak-borak tak henGat nye.
ye tak?
kire an acceptable eksekius la.
ohohooo..

balik dari beraya tu,
ada laa aku penGsan untuk 3 jam.
uhuhuhuu..

pehtu banGun dan denGan taat nya buat dissertation.
..oh. bosan nya.

__hari ni
di sebabkan aku+ ainna jadik mandor untuk Group sate,
kene laa tulun sianG ayam, dan lelain.
sanGat lah bes.
walopon aku dok membeku kan diri kat luar rumah selama 3 jam,
tapi sanGat lah seronok melayan adek-adek junior.
ayam ayat feveret pada petanG tadi ialah:
"demmit nate ni" -slanGa Ganu+klate
dont bother asking why we love that phrase.

pehtu belah mlm nye lak,
layan tGk tv nGan alin, tQ poyo, ina, wani..
tGk citer 'daun ketupat kerinG'
sedet sey citer tu.
T_T tQah nanGes.
poyo.


well.
esok ada makan besar kat hall.
esok ada tutorial nGan Gilpin.
..notice kemesraan kami. auww.
esok kene bakar sate.
banyak laa bende yanG berlaku dua-tiGa hari ni.

1. raya.
2. ehemm..
3. ehemm..
4. ...
**ni ialah mc woo nye style of tellinG people she's happy. [rujuk:bloG woo]
aku rasa cam nak tampo je.
baik tak yah cakap la woi..!!

2 comments:

  1. Anonymous1:41 AM

    ala nyah..marah ker?i sj wat camtu bg misteriyes skets.lgpon,i nak la peminat misteri i tu tertanye2 n i wanna her to know dat i'm not dat broken.daa..lg baguih ada laa la ni ni.
    hmm.hang ni muntah2 lak.*suspicious*
    gadis misteri =p

    ReplyDelete
  2. banyak la ko punye saspishes..
    tak kesah laa how you do it.
    u r creatips in yer own way.
    i like. teeheehee~
    Gr8 nite yar smalam.
    shhhh... sikret.

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!