Wednesday, November 29, 2006

laGi sbulan sempat tak nak kuruskan badan ? :P

baGai kambenG pulanG ke kandanG.
..baGai sirih pulanG ke ape tah, aku tak inGat.





start dari hari ni,
ada 30 hari je laGi untuk roam di UKays.
..pasni, kalo nak juGak UKays, kena Gi ukay perdana ar.
ohohoho..

30 hari laGi.
4 weekends away.
..4 je? apsal nombor tu cam kecik jek.
oke. i'll stick to 30 days.
..denial mode.


demmit.
dah aku tanak pikir dah.
biar sampai esok nak balik,
baru aku tanye laGi skali:
"dah nak balik eh?
dah nak balik.
ohh. dah nak balik."
*panGG*

..pastu kiyau ar.
waaaaa T_T






stay tuned forever and ever..

Monday, November 27, 2006

lonG life milk

oke murid-murid.
ini ialah susu 'lonG life'.
atau dalam bahasa inGGeris nya dipanGGil
lonG life milk.

'lonG life', jika di alih bahasakan membawa maksud:
hidup panjanG.
atau dalam konteks susu tersebut, bermaksud susu yanG mempunyai janGka hayat yanG panjanG.
..maskud nya lambat basi laa.

tidak seperti susu yanG tidak 'lonG life', susu ini tidak perlu di simpan di dalam peti ayaQ ais selaGi ianya belum di dedahkan [di buka laa].

itu je pun kelebihan susu lonG life ni.
..why in the werld am i babblinG about lonG life milk?

sebenar nya, tu intro je.
sebenar nya, aku nak cerita pasal lonG life learninG.
..whoa.



___kisah bowlinG.
ye. kitoranG Gi bowlinG laa jumaat hari tu.
..and aku tak apdet pon kat dalam ni :P
asal nya memanG sekadar nak release tension.
so, all set and ready to Go.

masa mien melakukan balinGan pertama nya,
memanG sah-sah masuk lonGkanG.
tapi, tak masuk la pulak.
apsal?
pasal, lonGkanG tu telah dianGkat.
..camne aku nak describe ni haa.
slalu nya kite Gi main bowlinG,
memanG ada lonGkanG kan kat kiri dan kanan lane tu?
aaa. tapi itu lonGkanG menaik,
so kalo bola bowlinG tu datanG,
dia memantul kan bola tu.
..maka mantul lah sesapa yanG tidak menurunkan lonGkanG berkenaan sewaktu bermain bowlinG :P
ahahahaa.

disebabkan kitoranG ni tanak mantul,
aku + hey.husna Gi ar cakap kat pakcik yanG jaGa kaunter tu.
tapi.
tapi.
..nak cakap camne haa?

"wei. lonGkanG dalam enGlish ape?"
"..aaa. drain ar. kot"
"kot tu yanG payah tu"
"eek. lain macam jek bunyi nye."
"abes ape laGi?"
*ku pikir pikir*
"ahhh. blasah laa"
..dialoG di tambah denGan ajinomoto tuk menyedapkan rasa.

__setiba di kaunter
"hi. for lane 9 + 10, can you put down the drain?"
..sambil kedua-dua belah tanGan menGuak-nGuak.
"excuse me?"
..kata pakcik kaunter berkenaan denGan muka yanG sanGat blur.

saat tu aku tau yanG 'drain' adalah perkataan yanG tidak sesuai untuk melambanG kan lonGkanG bowlinG demikan.
aku sedar memanG 'drain' tu bukan nama nya.
aku tau.
..aku tenGah belajar nih. hns. hns.

3 bulan berusaha membuat dissertation tentanG 'how children learn a lanGuaGe',
aku takkan mensia-sia kan ilmu berkenaan.

aku tau aku salah.
tapi aku dah mati akal macam mana nak explain kat pakcik tu kebende nye 'lonGkanG' dalam bahasa inGlis.

so aku berterusan je menGGoyanG-GoyanG, menGuak-nGuak kan kedua-dua belah tanGan aku sambil menudinG-nudinG ke arah lane 9 + 10.
..bila laa dia nak paham ni. tanGan aku dah tak larat nak nGuak dah ni haa T_T
..macam main Game win.lose.or.draw pun ada.
*siGhs*

"owh. you mean the barrier?"
*tinGtinGtinGtinG*
"..YES..!! the barrier..!! ..the barrier. the barrier. the barrier. can you put it down?"
*lap peluh* paham pon kau.

..pakcik tu pon perGilah untuk melakukan tuGas nya itu denGan penuh dedikasi dan kalibar untuk menurunkan lonGkanG a.k.a barrier di lane 9 + 10.







______________**~
adakah kelakar?
ahahahaa..
sikit ar.
klakar + maloo.

tapi benda yanG palinG pentinG ialah kitoranG belajar perkataan baru.
lonGkanG bowlinG = barrier
lonGkanG bowlinG =/= drain.

..no-hoo

halliwell, moon, dan yanG sewaktu denGan mereka pernah cakap laa,
yanG cara bebudak belajar bahasa baru ialah denGan 'makinG sense of the lanGuaGe'.
masa ni, penGGunaan Gerak badan [body lanGuaGe] pentinG.
benda-benda cenGGitu lah akan membantu untuk memahai bahasa berkenaan.



lonG life learninG.
perGi main bowlinG bukan sekadar main-main kosonG.
tetapi juGa beroleh ilmu sebakul-dua.










"weh. pas nih main barrier anGkat nak?"
"ape ko nih. tak macho ar main barrier anGkat."
"umph. betol tu"
*munch.munch*



:)

stay tuned.

Thursday, November 23, 2006

tinG tonG tinG tonG.. i'm here..!!
















kacak kan dia?
seGak berbaju biru. berkoler putih.
ahh.

Gosh. and i thouGht this day would never come.
but here we are.

banyak. sanGat banyak duGaan nak buat D.
..rase cam salah tajuk laa.
..rejected drafts.
..the threat of another D in mesia.
..lambaian drake circus.
..dan sebaGainya.

dia nak kite produce 10000 words.
tapi kalo nak kire skali nGan draft yG kene kensel + masuk rejek shop,
adalaa dlm 20000 kot.
ohhohoho..

tapi tu tak pentinG.
yanG pentinG ialah apa yanG terpahat dlm neuron kite.
*sunGGuh carGas neuron kite berkeje dua tiGa bulan ni eh*

Gosh. look what D did to us.
we ol Got closer.
we shared so much.
we really worked for it, din we?

dan melihat kalian yanG berkerje beGitu kuat skali, aku takkan teraGak-aGak utk doakan kejayaan utk koranG sumer.
..apsal tetibe aku sentimentel ni.

its just that i'll be missinG ol this.
T_T

kenGkawan, makasih ye.
sebab slalu baGi semanGat.
..hari-hari ada je yanG menGucapkan "berusahaa..!!"

well. 24 november yanG di Geruni ramai dah pun tiba.
..masih Gerun?
aku still. cuz dunno the results.
but will tutup sbelah mate for now :P


after a Good two-three months of hardwork
..workinG hard tau. bukan hardly workinG.
meh kite enjoyy..!!
teeheehee~

stay tuned.

Tuesday, November 21, 2006

wat?

last few weeks
..or was it last few days?
..i'm lost.
anyways, last few weeks
woo told me to listen to this sonG by irwansyah.
..mamat yanG nyanyi laGU mai hart tu.
the title: pencinta wanita.

i have heard of the sonG,
but couldnt care less to listen to the tune.
why?
dunno.
Guess it's coz i often hear people talkinG about it,
so.. rasa malas nak denGar lak.
..boleh tak?

and when i did listen to it,
..after beinG forced by her
we both lauGhed at the voice of the kid irwansyah tu.
well. he sounds a bit like nick carter.

..and now i dunno why i have that sonG keeps on playinG in my head all the time.
erm. i'm all about lyrics [riliks]
and i Guess the lyric's fine.

ahahaaa..
kelakar lah.
actually there's an incident which made me want to hear the sonG over and over aGain.
..tho` my ears din really like it, my heart seems to be enjoyinG it.
..mai harrrrrtttt...


adeh.
sbenar nye aku tatau nak apdet ape.
tunGGu jumaat lah.
maybe ader citer best.
bowlinG bowlinG bowlinG.

stay tuned je lah eh.

Friday, November 17, 2006

malam yanG sunyi..nyi..nyi..

dah kul 2 paGi ni.
kilat sabunG menyabunG di luar.
hujan renyai merintik-rintik bunyi nye terkena tinGkap aku.

dan tetibe..














ahahaha..
bajet nak wat citer seram.
tetibe aku lak yanG terasa seram.
maka aku kensel kan sja hasrat aku itu.


haish.
tarikh utk nak hantor dissertation bertuah tu dah smakin dekat.
dan alhamdulillah,keje pun makin selesai.
..bley laa aku join abul memancinG sambel naik sampan.
..atau join Grup meja kat corner class dimana hanya mereka-mereka yanG dah siap esaimen je bley duduk kat situ.
agagaga.


tadi dok sembanG nGan bebudak.
cerita pasal detik-detik 24november, yakni tarikh penyerahan dissertation bertuah itu.
biasa laa beranGan keje dah siap.
ehehe..

apakah perasaan ketika menyerahkan dissertation itu kepada officer di office.
sedanGkan itu lah kali terakhir [hopefully] kite akan peGanG bendalah itu.
setelah sekian lama ter-attach denGan nya.
dah jadik sebahaGian hidup.
dah jadik darah daGinG.
..aik. cam makanan plak.
dah jadik rutin harian.
dah jadik separuh nafas ku..!!
..ewah.

ada plak yanG cakap.
"..penat aku buat dissertation tu, camtu je nak lepas. kalau dapat complementary Gift pon menarik juGak"
dalan otak aku, terGambar situasi dimana masa nak serahkan dissertation kat officer, dia pon berkata, "thank you for doinG the dissertation." sambil menGhulurkan Gula-Gula sbijik.
..cis.

you know what will be a brilliant complementary Gift?
an A.
an A ++++
wah.

hari tu aku tanya makcik tracey, aku ni ada harapan tak nak dapat A.
beinG a realistic person, dia cakap stakat ni pass boley laa.
ehehe..
takpe. takpe.
walopon pun mulut aku aim nak A.
tapi otak aku aim pass je pon.
pass pon oke laa.
sekuranG-kuranG nye aku tak payah nak resit paper, di mana satu hal aku nak carik buku 'mind in society' vyGotsky kat liberi ipba tu.
..buku woolfolk ada ar.
..kan kak saL?

umph. Gitu lah.
stelah sekian lama tak bersosial denGan dunia luar.
..asik sosial nGan asda jek.
aku dan beberapa oranG-oranG nocturnal yanG lain bercadanG nak lepas Gian bolinG lepas antor dessertation itu.
ohh sronots nye..!!

hmm.laGi sbulan stenGah laGi nak abes blajar kat sini.
Giler cepat masa berlalu.
..masa berlaluuu. tanpa aku menyedariiii...

dok tak dok, dah abes setahun blajar.
dok tak dok, dah bulan posa.
dok tak dok, dah raye.
dok tak dok, dah tinGGal laGi sbulan nak siapkan esaimen.
dok tak dok, dah laGi 2 minGGu nak antor.
dok tak dok, laGi 5 minGGu nak balek tanahair for Good.

esok bebudak nuzilen akan balik mesia.
aku sempat YM nGan si nette tadi.
aku cam boleh bayanG perasaan dia yanG dah nak tinGGalkan auckland tu.

stelah berhempas pulas adapt nGan tempat baru,
cuaca baru,
kenGkawan baru,
sumer pon baru lah,
bile dah adapt nGam-nGam,
kena balik pulak ke panGkal jalan.

mesia yanG dah ditinGGalkan nye 2 tahun.
..aku balik laa juGak setahun skali :P
dah jadik tak biasa plak.

dah laGi skali kena adapt nGan tempat lama yanG cam baru.
cuaca biasa yanG dah jaidk tak biasa.
kenGkawan lama yanG dah jadik cam baru.
dan sebaGai nya lah.
malas aku nak taip pepanjanG haa.

huhu.
wish you all a safe journey back to mesia oke?

oke lah.
aku pon tatau nak meraban apa dah memalam bute ni.
hujan pon dah berenti.
Gwe pun mau ulit mayanG.
..eh ulit mimpi.

stay tuned.

Sunday, November 12, 2006

..dah putus T_T

[..sila baca ala-ala bahasa indonesia raya]

oh menGapakah ini yanG terjadi?
tidak kah kau mampu bersabar laGi, syG?
Gak pernah ada niat tuk miliki yanG lain
hanya diri mu sepasanG.
..erk

sunGGuh pun pernah aku coba
namun tiada yanG dapat buat ku bahaGia
aku sisihkan yanG lain jua
Gak aku peduli nama mereka
biar aja yanG datanG nama nya scholl bahrin dan ahmad vinci
kerna hanya diri mu sepasanG.
..erk

tapi kini kau berubah [bentuk]
ku tatap aja diri mu itu
yanG lonGlai, lesu, Gak bermaya
yanG pudar, kusam, Gak bercahaya.

tiada laGi kau irinGi lanGkah ku
tiada laGi kau irinGi jejak ku
terpaksa aku berpijak pada yanG lain
terpaksa aku bertapak pada yanG lain.

hiba skali hati aku ini
menGenanGkan masa depan aku tanpa kamu laGi
ahh. yanG lain pasti aja menjelikkan.
lihat itu. ku tetap mahukan diri mu T_T
kerna hanya diri mu sepasanG..!!

slipar Gwe putus dehh.. T_T

Tuesday, November 07, 2006

amazinGly [funny] hOw thinGs chanGe

[Disclaimer : entry ni dedikasi aku untuk tutor aku]


ahahaha.
sile lah Gelak.
klasmet kopimet aku dah tentu menunGGu-nunGGu je aku tulis entry yanG cam ni kan?
bukan aku tak kenal koranG aa.

ye.
jujur dan ikhlas aku cakap,
akumemanG benci dia Gilak-Gilak kaw-kaw dulu.
ape tak nye.
first day masuk kelas dah nak carik pasal nGan aku.
sumer aku buat takde yanG betol.
sumer salah belaka.

benda-benda camtu lah yanG buatkan aku benci kat dia.
inGatkan aku soranG.
rupa nye beudak len pon sama.
apatah laGi bila dia kuarkan kenyataan 'useless' nye yanG sunGoh useless itu.
terbakar sumer haa.

dan kejadian yanG palinG da'bOmb ialah
bila masa aku ketahui bahawasanya dia lah tutor aku.
..oh menGapakah dia dilantik untuk memantau dissertation Gwe?

i rarely shriek [those days la]
but i shrieked when i found out that she will be tutorinG me.
aku rasa satu plymOuth denGar haa.

arGh.
..kenapa?
....menGapa?
......baGaimana?

tapi.
tapi.
kenyataan haruslah aku terima.
so, aku pun terima lah nGan hati yanG aku tak pasti keikhlasan nye.

masa hari pertama tutorial nGan dia,
aku sunGGuh berdebar.
kalau dulu selisih jalan nGan dia pon aku tanak.
ini aku nak kena berbincanG one-to-one nGan dia.
mampukah aku?

tapi ada oranG nasihat kat aku
"kite nak amik ilmu dari dia"
..pepandai lah fikir the rest of that Quote.

ya benar skali kata-kata oranG itu.
dan aku tak malu untuk katakan disini,
yanG aku malu denGan tindakan aku yanG over membenci nya nGan sepenuh hati aku dulu.

Gosh i'm selfish.
memanG dia ada membuat salah.
but i shouldnt have just seen that.
bila dipikirkan balik,
since that very first day dia melanGkah masuk kelas kite,
yanG dia teGur aku tu sumer nye just nak membetOl kan bende-bende salah yanG aku buat.
tu je pon.
..ye lah. aku ni cepat melatah. kan ba`wan?

and skaranG.
aku rasa sanGat senanG berkerjasama denGan dia.
dia tolonG aku nGan dissertation aku,
dan sbaGainya.
membuatkan aku rasa sunGGuh bersalah membenci wanita itu suatu ketika dahulu.
-_-

ehek.
but. well.
itu antara peristiwa yanG aku takkan lupakan kat mOrjan ni.
adakah kenanGan pahit atau manis?
dedua pon bOley..

just untuk renunGan kita bersama [especially aku]
dari surah albaQarah ayat 216 [2:216]

"..Dan bOleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik baGi kamu. Dan kamu munGkin sukakan sesuatu, sedanGkan ia lebih buruk kepada kamu. Dan hanya Allah yanG menGetahui sedanGkan kamu tidak menGetahui.."


ok lah.
itu je sesi menGinsOfi kejadian dulu pada malam ni.
esOk aku nak kena hantaQ chapter 3 yanG belOm pun wujud.
yaaaaa..
selamat berdissy kepada team marjOn kohot 1.
yanG dah siap leh ikut abul Gi mancinG kat laut.
teeheehee..
..denGki siot.


stay tuned.

Sunday, November 05, 2006

nOtts 2006

yes.
alhamdulillah ini tidak terjadi.
ohohoho..

ok lah.
aku cerita rinGkas-rinGkas je lah ek.

bertolak dari plimOt : pukul 11.45mlm.
sampai kat uni of nOtts : 5paGibuta.
nOtts Games start pada : pukul 7paGi.
perasmian + seGala aktiviti yanG kuranG menarik : pukul 9paGi.
Games + seGala aktiviti yanG best : pukul 10 - 5petanG.
hanGout nGan hishamudin + the GenG [ciwahh. cam member plak] : pukul 7 - 9malam.
balik plimOt : pukul 9.30malam.
sampai st.mark & st.john : pukul 2.30paGibuta.

Gitu lah tentative pada hari smalam, yakni pada hari nOtts Games.
overall, best la.
cuma yanG tak best ialah bila kulit menGalami dehydrate-tasi yanG aGak melampau dek kerana menG-expose-kan diri terlalu lama dalam kesejukkan.
abes.
dah main netball kat outdoor court.
sejuk deh.
ini bukan musim summer oi.
ini winter la. winter.
but, was fun.

fun sebab jumpa denGan kenGkawan lama.
bajet jejak kaseh laa.
uhuhuuuu..

fun juGak kerana dapat face2face nGan dato hishamudin.
"my teachers. my teachers"
suke betol dia.
aku dah cakap dah kat dato.hishamudin, suh dia anto aku Gi nGajor kat sabah.
dia kata beres.
ehehehe..
suke aku.

aku rasa lah kan.
by this time, after spendinG a Good two-years here,
kitoranG [seniors + kohot 2] dah berkerje keras untuk membuat kan oranG luar sedar kewujudan colleGe of st mark & st john ni.
dan supaya mereka sedar kewujudan kitoranG kat sini.
bahwa ada rakyat mesia kat plimOt ni haa.

terinGat lak dulu masa memula sampai kat london.
bila oranG tanya dari mana, pastu cakap laa plymouth,
harapan laa dioranG nak tau kat mana.
kalau ada pun, sure peratusan yanG kecik.
sekecik hati kitoranG.

tapi skaranG ni.
rasa nya oranG pun dah start acknowledGe kitoranG dah.
ye lah.
orG MSD dah kenal plymouth.
menteri dah kenal plymouth.

sebusuk-busuk plymouth ni,
dapat laa juGak merasa 2 pinGat kat notts tu haa.
[conGrats to wanlynn + freemawaddah]
cambridGe pun dapat 1 je ye.
ekekeke..

takde laa.
bukan aku nak berlaGak.
just nak cakap kite dah bersusah payah nak oranG acknowledGe.
..cam naruto yanG sentiasa berusaha supaya oranG acknowledGe dia.
lepas ni just nak mintak kat superjunior untuk maintain jek.
heh.
mudah-mudahan leh hantar team football la plak next year.
kan ke lelaki dah ramai.
ehehehe..

ok lah.
cadanG nak updet rinGkas.
terpanjanG la plak.

stay tuned.

Friday, November 03, 2006

kak LeLi dah 22. auww..

ehehe.
proud ke?
boley laaa.

first of all___
alhamdulillah dan syukur ke hadrat Ilahi sebab mencipta aku supaya aku boleh beribadat kepada Nya.

seken of all___
makasih mama kerana melahirkan saya.
..sib baik tak ter-lahir dalam fliGht.
uhuhuhh..

third of all___
kenGkawan aku yanG sanGGup berdiri dalam kesejukkan malam.
selama lebey kuranG 5minit [lama tu oi..!!]
just to sinG me a besday sonG.
terharu sey.
[read here for sudiana's write-up on how to celebrate yer frens birthday economically-wise]
aku nak je suruh koranG balik cecepat
bcoz i know it was DEAD COLD that niGht.
12 mid-niGht plak tu.
kesian laa kat kenGkawan aku.
pastu nak cakap laa.
tak payah laa nak appoloGize sebab tak leh buat besday party laa..
sebab tak mampu nak beli adiah laa..
itu laa.
ini laa.
[..yanG concern with money £££]
aku tarik kanG tinGer tu.

you Guys just beinG here with me pun dah memadai tau.
tau?!
ehehe.
GaranG plak.

..and those yanG kasik prezzies,
i love it..!!
*huGs+kishes*

fourth of all___
yanG kasik testi kat frenster tu,
really do appreciate it.
thenks for rememberinG.
..suke ek koranG aku tukar nama ke 'kak LeLi'.
aku saje jek.
nak tukar nama kat frenster.
tapi takde idea.
ehehe..
tak alih-alih jadik laa kak LeLi.
teeheehee.. *tersipu-sipo malu*

fifth hokaGe. ops. fifth of all___
teratorian..!!
makasih laa sape yanG up kan thread besday Gwe itu.
setelah sekian lama tak online kat teractive,
terGerak plak hati aku nak menjenGah.
makasih tau..!!
**faz: nanti aku drop by EQ. nak beli tiramisu.

ermm..
tu je kot.
takde dah.
birthday kali ni mencabar mental aku yanG masih muda + GiranG untuk menG-enjoy.
:P
pasal jatuh pada saat tenGah kritikel + khusyuk membuat dissertation.
T_T

tu je lah aku nak tulih kat sini.
trimas kerana mendoakan aku.
aku juGek doakan smoGa kita berjaya disini untuk berjaya disana.


yanG Gi notts ini malam.
smoGa pisanG tak berbuah 8 kali..!!
read here untuk kisah klasik yanG menyedihkan.
team netball..!!
Gambarreyo..!!
yare..yare..!!
pakai baju tebal-tebal..!!
kita main out door court..!!
..pahal aku terjerit-jerit ni..!!
ehem.

ok lah.
e'eh..
ada bau tak?
*sniff.sniff*
smells like team spirit la..!!
ekekeke..
janGan lupa bawak artikel LIZ supaya kita boleh menGulanG kali dalam coach.
..dah Giler?!


stay tuned.

Wednesday, November 01, 2006

merasa.terasa

yaa.
ini tiada kaitan denGan perasaan yanG masih hidup mahupun yanG telah meninGGalkan donia yanG fana ini ok?

hari ni..
*check jam*
paGi ni aku nak mem-bloG tentanG ice-cream.
ice-cream dalam BM apa hah?
ermm..
aaaa..
ada ke?
*check kamus dwi bahasa*
owh. aiskrim.

:P
heh.
aku nak cerita laa.
dalam sebulan yanG lalu,
supermarket kesayanGan ramai,
yakni; ASDA
membuat promosi untuk aiskrim-aiskrim yanG branded.
1. haGen daaz
2. Ben + Jerry [2 oranG lelaki keGemaran ramai]

prOmosi tersebut telah menurunkan harGa satu tub aiskrim tersebut dari £3.80++ kepada £2.
ini telah menyebabkan fenomena dimana ramai kenGkawan aku menGGila denGan memboronG aiskrim-aiskrim demikian secara pukal.
Gilak ah.

asal bukak je peti, haGen daaz vanillaa.
asal bukak je peti, ben + jerry half baked.
asal bukak je peti, haGen daaz toffi.
asal bukak je peti, ben + jerry brownies + fudGe.

kalau dulu____________
asal bukak je peti, aiskrim smart price.
asal bukak je peti, aiskrim smart price.
smart price. smart price. smart price.

*note: smart price nye aiskrim hanyalah berharGa = £0.74 untuk satu tub
[..eh.betol ke? maklum laa, lama tak beli aiskrim smart price :P]

hamboi. kemain laGik ek.
tapi sapa tak rembat beli aiskrim tersebut masa promosi tu,
kire terkilan laa.
dah laa wallet memasinG tenGah menanGih skaranG.
jaja tak masuk duwet.
harapan laa nak beli aiskrim ber-brand yanG dah takde promosi itu.

yanG kelakar nye kan,
masa dok bukak peti asik ternampak aiskrim mahal je,
ada plak skali tu bukak peti,
kelihatan aiskrim smart price yanG telah di-disown oleh tuan nya.
hampeh tol.
mentanG-mentanG laa musim makan aiskrim mahal.
aiskrim smart price diketepikan.

tak cukup denGan itu,
ada plak oranG-oranG yanG menGhina aiskrim smart price itu.
:)) :))
memalukan laa
hape laa.
adeh laa.
kecik ati aiskrim smart price itu.

dah laa.
dah laa.
maafkan aku di atas ke-meraban-nan aku ini.

stay tuned.