Friday, November 17, 2006

malam yanG sunyi..nyi..nyi..

dah kul 2 paGi ni.
kilat sabunG menyabunG di luar.
hujan renyai merintik-rintik bunyi nye terkena tinGkap aku.

dan tetibe..














ahahaha..
bajet nak wat citer seram.
tetibe aku lak yanG terasa seram.
maka aku kensel kan sja hasrat aku itu.


haish.
tarikh utk nak hantor dissertation bertuah tu dah smakin dekat.
dan alhamdulillah,keje pun makin selesai.
..bley laa aku join abul memancinG sambel naik sampan.
..atau join Grup meja kat corner class dimana hanya mereka-mereka yanG dah siap esaimen je bley duduk kat situ.
agagaga.


tadi dok sembanG nGan bebudak.
cerita pasal detik-detik 24november, yakni tarikh penyerahan dissertation bertuah itu.
biasa laa beranGan keje dah siap.
ehehe..

apakah perasaan ketika menyerahkan dissertation itu kepada officer di office.
sedanGkan itu lah kali terakhir [hopefully] kite akan peGanG bendalah itu.
setelah sekian lama ter-attach denGan nya.
dah jadik sebahaGian hidup.
dah jadik darah daGinG.
..aik. cam makanan plak.
dah jadik rutin harian.
dah jadik separuh nafas ku..!!
..ewah.

ada plak yanG cakap.
"..penat aku buat dissertation tu, camtu je nak lepas. kalau dapat complementary Gift pon menarik juGak"
dalan otak aku, terGambar situasi dimana masa nak serahkan dissertation kat officer, dia pon berkata, "thank you for doinG the dissertation." sambil menGhulurkan Gula-Gula sbijik.
..cis.

you know what will be a brilliant complementary Gift?
an A.
an A ++++
wah.

hari tu aku tanya makcik tracey, aku ni ada harapan tak nak dapat A.
beinG a realistic person, dia cakap stakat ni pass boley laa.
ehehe..
takpe. takpe.
walopon pun mulut aku aim nak A.
tapi otak aku aim pass je pon.
pass pon oke laa.
sekuranG-kuranG nye aku tak payah nak resit paper, di mana satu hal aku nak carik buku 'mind in society' vyGotsky kat liberi ipba tu.
..buku woolfolk ada ar.
..kan kak saL?

umph. Gitu lah.
stelah sekian lama tak bersosial denGan dunia luar.
..asik sosial nGan asda jek.
aku dan beberapa oranG-oranG nocturnal yanG lain bercadanG nak lepas Gian bolinG lepas antor dessertation itu.
ohh sronots nye..!!

hmm.laGi sbulan stenGah laGi nak abes blajar kat sini.
Giler cepat masa berlalu.
..masa berlaluuu. tanpa aku menyedariiii...

dok tak dok, dah abes setahun blajar.
dok tak dok, dah bulan posa.
dok tak dok, dah raye.
dok tak dok, dah tinGGal laGi sbulan nak siapkan esaimen.
dok tak dok, dah laGi 2 minGGu nak antor.
dok tak dok, laGi 5 minGGu nak balek tanahair for Good.

esok bebudak nuzilen akan balik mesia.
aku sempat YM nGan si nette tadi.
aku cam boleh bayanG perasaan dia yanG dah nak tinGGalkan auckland tu.

stelah berhempas pulas adapt nGan tempat baru,
cuaca baru,
kenGkawan baru,
sumer pon baru lah,
bile dah adapt nGam-nGam,
kena balik pulak ke panGkal jalan.

mesia yanG dah ditinGGalkan nye 2 tahun.
..aku balik laa juGak setahun skali :P
dah jadik tak biasa plak.

dah laGi skali kena adapt nGan tempat lama yanG cam baru.
cuaca biasa yanG dah jaidk tak biasa.
kenGkawan lama yanG dah jadik cam baru.
dan sebaGai nya lah.
malas aku nak taip pepanjanG haa.

huhu.
wish you all a safe journey back to mesia oke?

oke lah.
aku pon tatau nak meraban apa dah memalam bute ni.
hujan pon dah berenti.
Gwe pun mau ulit mayanG.
..eh ulit mimpi.

stay tuned.

No comments:

Post a Comment

saya yakin saya kunci komen ini..!!