Monday, December 03, 2007

..the denial beinG denied *part two*

hari tu 'the denial beinG denied versi UK'
ni versi ipba lak.

well.
esok hari last.
stelah bertapa selama lebey kuranG 6 tahun
di institut perGuruan bapa anda [IPBA]
dari 2002 ..sampai.. 2007
akhir nya aku dapat juGak menamatkat penGajian yanG sanGat lama ini.

..
but knowinG me.
saat-saat macam ni akan membuatkan aku menjadi blur diluar tahap normal.
example #1 :
paGi ni kene hantar esaimen KISSM.
aku dah siapkan since petanG smalam laGi.
kene hantar sbelum pukul 10 paGi ni.

dah siap pakai baju kurunG sumer,
aku pon masuk lift nak turun blok.
tenGok jam : 5 minutes to 10am.
..tepon aku bebunyik.
"leli. ko belom hantar esaimen laGi kan?"
..denGan nada yanG sdikit pon tak rasa Guilty dan selamba kodok aku cakap "ha. aku belom hantar. aku nak pi dah ni"

naik tanGGa rilek Gila.
masuk je tempat nak submit esaimen tu,
aku tenGok muka-muka yanG sabar menunGGu aku.
eh ! aku oranG yanG ter-last skali hantar sey.
"so uncharacteristically of you!" kate salah soranG dari mereka.
mase tu baru aku cam sedar.
ni lah kali pertama aku hantar esaimen lewat sebeGini.
leli yanG bebudak ni kenal slalu nye antara first few people yanG hantar esaimen.
so, deranG cam tekezut laa aku buat panGai cam ni.
oke pe.. skali skala nak juGak merasa camne antor esaimen last minute. ye tak?

ummm..
smalam pon aku blur Gak.
example #2:

anGel: cik leli sedih la nk berpisah dgn semua
anGel: esp. ko, nette, ______ n some other ppl
miss_leli: hwah..
anGel: dh siap
miss_leli: jgn la disebot
miss_leli: aku cam..
miss_leli: cam blur neh
miss_leli: aku mmg gini
miss_leli: bile ade parting, aku memang jadik cam blur sket
anGel: hehehe xpe...
miss_leli: huhu

adekah aku rasa sedey nak pisah nGan kenGkawan yanG aku kenali 6 tahon dulu ni? sejak zaman foundation 1.2 + 2.2 sampai laa zaman marjon UK.

adekah aku sedey menGenanGkan lepas ni aku dah susah nak buat lawak-lawak kerinG dan kutuk-kutuk sopan nGan Julie, Mc Woo, dan bebudak Marjon lain.

tidak kah aku akan rindu Gila babas pada nette yanG sudah mama anGGap macam anak dia sendiri sendiri?

adekah aku takkan rindu saat-saat aku boleh peluk eQin pada bila-bila masa yanG aku rasa aku nak peluk seseoranG?



..blur.
owh. dah abes blaja eh?
owh. lepas ni dah tak leh nak hanGout macam slalu eh?
owh. dah nak setat kerja dah eh?
owh. dah nak jadik cikGu for real eh?
owh. owh. owh. *panG !!!*
u_u"


demmit.
huhu. maafkan aku.
tapi aku pasti esok aku takkan blur laGi.



stay tuned u ols.

Thursday, November 29, 2007

..kem bina neGara sambil membina badan

ekeke..
ye.last week aku di TanjunG Rhu, SepanG.
ada BTN bersempena denGan kursus sistem saraan mesia ni.
oke skaranG koranG cuba lakukan sperti mana aku nak suh koranG buat ni.
dalam otak koranG,
bayanGkan satu seGiempat sama yanG besar.
kalerkan seGiempat berkenaan denGan kaler hijO;
sebaGai simbol hutan simpanan kelapa sawit.
kat bahaGian atas tu koranG kalerkan denGan kaler biru;
sebaGai simbol laut. cewah.. ada laut sey.
pastu kat tetenGah petak tu,
tambah satu bulatan kecil berdiameter 1mm.
ye itulah kem nye.



terer tak aku lukes?

dikelilinGi hutan kelapa sawit dan paya.
tapi memanG mashuk pasal tepi pantai.
memula tak pasan sanGat. pasal kawasan tu rata.
tak nampak pon pantai.
tapi bila naik keatas tanGki air.
huiiii.. pantai sey. shantiks nyek!

hah? apsal aku naik atas tanGki air?
pasal ade ektivi rappellinG :
(in mountaineering) the act or method of moving down a steep incline or past an overhang by means of a double rope secured above and placed around the body, usually under the left thigh and over the right shoulder, and paid out gradually in the descent.
alaaa..
yanG turun banGunan ala-ala askar nGan polis tu pakai tali.
yes. dat one. hehe.

best wa cakap lu.
aku cakap best.
tapi member aku cakap muke aku ketakutan tahap melampau
sampaikan dia terpaksa pandanG tempat lain.
sebab kalo dia tGk muka aku, memanG keberaniannya dia pon turut hilanG.
hehe. malu aku.
was a Great experience laa.

pasal kem tu sendirik, tak payah nak cakap laa kan.
memanG tip top.
pasal kem baru.
so facilities sumer baru laGi.
memanG aku kasik 5 bintanG ar.

alamak.
aku dah malas nak citer:P
pasal bilik aku panas Gila ni oke.
muka aku dah merah neh.
aku benti dulu.
len kali nenek citer laGi ye cu?
hehehe.

stay tuned u ols.

Thursday, November 15, 2007

mellOw.

wah (n_n)
ramai sanGat oranG yanG nak berkahwin dah.
aku still rase blur.
huhu.

ye laa.
dulu last tenGok sinGle minGle,
rianG ria kanak-kanak ribena,
hu ha sana sini.
tau-tau dah jadik bini oranG dah.

palinG terkesan bila kenGkawan rapat aku pun dah nak melanGkah dah.
alaa.. macam coGan kata INTAN [institut tadbiran awam neGara]:
SelanGkah Ke Hadapan

ekekeke.
oke. deep inside aku memanG rasa sanGat cemburu nGan deranG.
best eh?
nampak macam best je. hehe.
lantas membuatkan aku rasa macam aku pon nak juGak.
tapi..
aku ni dah bersedia ke?
cukup dah ke ilmu aku ni?
dah pandai masak ke aku ni?
dah pandai nak nGuruskan rumah ke aku ni?
dah bersedia nak jadi wife oranG ke aku ni?

bile pikir balk sumer tu,
aku mellow kan diri aku sendiri.
natural laa kalo rasa macam nak ikut oranG lain.
bak kate oranG, musim laa.
oranG nak tunanG, kite pon nak juGak.
itu yanG last-last tak berapa nak menjadi.
pasal sebok nak ikot oranG,
diri sendiri tak pikir.
..aku la tu u_u'

kalo oranG len boleh cakap yanG deranG dah nak kawin dalam setahun dua ni,
aku tak kot.
palinG kuranG tiGa pat tahon laGi lah kot.

aku ni..
lambat matanG.
ari tu besday adik aku yanG ke 11.
mama aku boley cakap "haa. yanG dah sebelas tu, matured skit. dah besar dah."
tersedak aku. uhukk..!!
"abes oranG?" aku cakap..
ekekeke..
ye laa. aku memanG lambat skit.
skiiit je maa.
hehe.

so. aku nak amik masa ni untuk prepare kan diri aku sebaik munGkin.
betolkan mane yanG tak betol tu.
aku inGat baGus juGak laa kalo aku keje dulu.
sekuranG-kuranG nye tu akan bantu aku untuk hidup berdikari.
selama ni kalo bukan femili,
kenGkawan aku laa yanG dok jaGe aku.
hehe. i love laa koranG.

jadi pada yanG tak lama laGi dah nak tukaQ status tu,
aku nak ucapkan tahniah laa.
ur husbands are the luckiest to have u.
kan? kan? kan?
hee~


oke lah.
tu je untuk hari ni.
esok-esok tules laGi.

stay tuned u ols.

Tuesday, November 13, 2007

stOry of ma life.

pertamatama skali Gwe nak cakap
sori lah
pasal aku dah berzaman tak apdet bloQ aku neh.
huhu.

cerita tak menarik laa.
dah tak menarik tu
watpe aku nak taip kat dalam ni kan?
kan nye koranG nak bace
*mode merajuk cam cipan busuk*


_________*hmm.
skaranG ni pon aku tatau nak saji kan citer ape kat koranG ni.
tapi aku nak laa juGak berkonGsi pewasaan aku nGan koranG baranG sbakul dua.
hak hak.

tadi masa kat kursus sistem saraan mesia tu,
ada oranG cakap dalam masa yanG terdekat neh
munGkin kitoranG akan dapat tau neGeri mana kitoranG nak kene Gi nGajor nanti.

denGor je ayat tu,
terus aku rasa adrenaline rush.
fuhh fuhh.
aku dah setat nak Glabah.net

danG. seriyes?
ye lah seriyes.
january 3rd dah setat skolah dah.
sooner or later aku kene lah juGak menerima kenyataan bahawasanya aku neh dah nak jadik binik oranG.
errr.. cam salah je.
aku dah nak jadik saoranG cikGu.

munGkin di sG petani.
munGkin di alor staQ.
munGkin di klanG.
munGkin di kuantan. yay!
munGkin di kulai. yay juGak!
nGehnGeh..

ekceli aku memanG tak kesah sanGat aku kena campak mana pon.
cuma ..
ye lah kan.
it's Gonna be a new chapter lah in my life.
*kata-kata seseoranG yanG tak ske membaca buku*

huish. tak leh bayanG kan lah camne.
aku yanG Gelabah ni nak kene uruskan hidop aku 100% sendirik.
kyaa~


oke. thinkinG bout this membuatkan aku nak miGrain.
so sampai sini je laa tulesan aku ari ni.
kui kui kui.


stay tuned u ols.
mwa mwa.

Friday, November 02, 2007

23rd

terima lah kasih ku ini.
wiwiwiii~

oke. aku just nak ucap bebanyak 'thank you'
kepada mereka-mereka yanG mendoakan kesejahteraan aku
dunia dan akhirat pada hari besday aku ini.
..apsal ayat aku skemtism neh?


anyway,
i must say that aku rase sdikit TUA tahun ni
:P
maybe pasal aku pon dah nak abes blaja kot.
ton depan dah nak keje dah.
huhuhu.

tapi aku ni..
bak kate bonda,
aku ni makin tua makin manja.
uhukk.. benarkah?

apa-apa lah.
hmmm. dah 23tahun hidup ni,
aku just nak luahkan betapa bersyukur nya
aku sebab Allah kasik aku keluarGa yanG best Gila.
kenGkawan yanG superb merveles.
thank you, Allah.

dan sebaGai tanda terima kasih tu,
aku berjanji pada diri aku sendirik bahawa aku akan cuba menjadi yanG sebaik munGkin.
aku nak berbakti pada semua oranG.
tu cita-cita aku.
(n_n)


oke lah.
doakan yanG baik-baik ye.
mwahhhh.
love u ols sanGat-sanGat..!!



stay tuned owez..

Friday, October 26, 2007

citer horror : be alert . perhatikan sekelilinG

aku amek dari koleksi ribuan forwarded email aku.




Kisah Benar-Penangan Rumah Mayat

Sebuah kisah benar yg terjadi dan tak dpt dilupakan oleh penulis sepanjang
hidupnya!
Pesanannya, Hati2lah bila masok ka tandas dan pandang sekeliling dan baca
doa masuk tandas supaya anda tidak mengalami apa yg beliau alami.

Malam itu, malam Jumaat. Kebanyakkan anggota polis dan penyiasat-penyiasat
semua dah balik ke rumah, ada yang keluar makan, ada pulak yang sedang
melakukan rondaan atau serbuan di tempat-tempat yang hangat disarangkan
jenayah.

Aku baru jer balik dari rumah mayat SGH utk mengenal pasti satu mayat yg
menurut doktor rumah mayat, adalah Lim Ah Bee, seorang pemandu teksi, yang
dilaporkan hilang 7 hari lepas. Memang betul tu lah dia, menurut
gambar-gambar yang diberikan oleh ahli keluarganya, yg melaporkan kehilangan
Ah Bee kelmarin. Badanku berlengas peluh dan bau busuk dari bilik mayat.
Setibanya dipejabat, aku mencapai tuala dan sabun, menukar kasut, dan menuju
ke arah bilik mandi. Jam di dinding menunjukkan pukul 12:20 malam. "Apa lah
nasibku ini," aku mengeluh...

Baru semalam shif pagi, dan hari ini hari cuti aku. Tapi terpaksa bekerja
juga. Sgt Hilal terpaksa mengambil cuti tergempar kerana bapanya sakit
teruk. Takpelah hari ni hari dia. Besok mungkin hari ku pulak.

Sampai jer di bilik air, aku terus menuju ke kamar mandi. Seluruh bilik air
tu kosong, sebab hanya 3 orang jer yg bertugas malam tu. Kedua-dua rakan
sekerja yg bertugas keluar menghadiri kes. Aku pun melucutkan pakaianku,
terus membuka air panas dan membiarkan air itu menbasahi seluruh rambut dan
badanku...

Tiba-tiba, terdengar bunyi yang aneh, "Pssssttttt."

Mula mula, aku fikir salah seorang dari kedua rakanku itu dah balik ke
stesyen dan ada di kamar mandi.

Aku pun menjerit "Bala, kau ke tu ?" tapi tak ada jawapan.

Aku pun sambung menggosok gosok sabun ke seluruh badanku. Kurang dari 3
minit kemudian, bunyi tu ada lagi " Psssssssttttt". Tetapi kini, diikuti
dengan bau wangi, seperti bunga mawar. Dentuman hatiku terus pantas, dan
perasaan takut menyelubungi ku. Aku pun bergegas mengosokan sabun yang masih
ada di tubuhku, ambil tuala dan mengelap seluruh tubuh. Setelah menyarung
seluar, aku mencapai baju dan terus membuka pintu.

Tiba-tiba, didepan muka ku, bunyi itu datang lagi, kini lebih kuat
"PSSSSTTTTTT" ............ diiringi bau wangi yg menusuk hidungku...

Aku terpaku, tidak bergerak seketika... Lepas tu barulah aku pandang ke
atas.....


***PERHATIAN!!!
Pada sesiapa yg lemah semangat, harap hentikan membaca sampai disini jer,
kerana kejadian ini memang benar2 berlaku.

Sila scroll ke bawah...

> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
>>

Lalu aku tertawa sendiri...
"Cilaka punya perfume dispenser" buat suspend jerrrrrrrr...

Tuesday, October 23, 2007

..bile tak focus

oke. kat depan maktab ni
ada satu kedai makan yanG setia dikunjunGi oleh lebey kuranG 300 pelajar maktab sendiri dan juGe pelajar di hostel uni KL kat sbelah tu.
walopon sentiase dapat makanan lambat
kekadanG tak sedap
kekadanG tak dapat lanGsunG makanan
tapi maaaasih ramai dok pi makan kat sini.
antara nya aku laa.
hehe.
bila kala rasa malash nak menapak keluar,
makan aje lah kat situ.


____malam tadi aku makan kuewtiOw tomyam.
selesai makan,
apa laGi? kasi bayar laa.
hehe.
macam biasa,dek kerana ramai sanGat
aku tunGGu je lah Giliran aku sementara ada bebudak lelaki ni sebok nak menGoder.
pasal borinG sanGat tunGGu,
aku tenGok je lah dia order makanan dan juGe mendenGar ape yanG beliau tuturkan.

lelaki itu: ahh. oke. makan nasik.. blaa.. blaa.
budak kedai: oke. aa. abanG duduk kat mana?
lelaki itu: aaaa. kedah.

kedah..?!
mak aih. jauh nye ko nak pi makan nasik oi.
hehe. budak kedai tu pon me-rephrase soalannye
"err. nak duduk mana banG?"

lepas tu aku dah takleh nak denGar + pandanG mereka.
pasal aku nGn nette dok Gelak menGekek-nGekek.
hehe.

aku inGatkan mamattu saja laa buat lawak.
tapi nette kata muka dia memanG malu abis.
dok GelenG-GelenG kepala dia.
huhu.
sian budak tu.

aku saspek tu budak yanG baru masuk kolej kot.
ye lah.
selalu nye bile kite kat tempat baru,
adelah biase kalo kite slalu perasan semua oranG nak tau kite ni datanG dari mane.
hehe. ye tak?

jadi maafkan lah budak itew.
hehe.

oke lah.
memacam hal plak.
cau cin cau.

stay tuned u ols.

..stump me.

oke. aku tatau nak apdet ape.
rase cam paGi tadi ade nak citer somethinG pasal anGkasawan.
tapi aku kesuntukan mase
pasal nak kene pi blajar cara-cara nak main kriket.
..betol tak tipu.

ape ek aku nak citer.
ah lantak lah.
aku lupe :P


____________oke lah.
tadi kan aku pi kursus menjadi saoranG pemain kriket tu.
pastu aku terinGat laa
zaman-zaman aku sekolah dulu.
taak.. aku tak men kriket.
tapi aku main softball
..ato dalam bahasa uGanda disebut sofbol.
terer tu takde laa terer mane.
..tereris tu ade laa.
stakat wakil skolah camtu jek.
huhu.

cuma yanG buat aku terGelak sikit tu
pasal aku rasa cara aku diserap masuk dalam team sofbol skolah tu klakar.

oke. as usual lah kan,
bile nak bentuk satu pasukan,
akan ada pemilihan.
denGan penuh berdedikasi aku pon join laa juGak.
aku inGat laGi,
mase tu aku form two kot.
skolah petanG.
dek kerana keGiGihan aku yanG tak bertempat tu,
sanGGup aku datanG skolah paGi
sebab nak join team selection tu.

oke. dalam try-outs tu aku di letakkan dalam posisi catcher.
..yanG dok kat blakanG batter dan kena pakai topenG ala-ala action kamen tu.
hehe.
aku memanG tak penah main laa sbelum neh.
tapi, wat the hek.
aku cuba try test saje lah.

bila pitcher tu balinG jek bola,
si batter yanG depan aku tu tak pukul pulak bola tu.
aku dah takot Gila pasal aku tau keje aku la plak nak kene menanGkap bola tu.
aku takot bola tu oke?
so apa aku buat?

hahaa..

aku pejam mata.
aku anGkap tanGan sebelah yanG ada Glove tu.
..tup..!!

bola tu sanGkut dalam tanGan aku sey..!!
hah. hebat tak hebat?
..kuikui.

dan secara otomatis nya
senior-senior dalam kelab sofbol tu cam impress nGan aku.
..kunun nye aku terer ar menanGkap bola.
lalu aku diberikan posisi tetap sebaGai catcher.

erk. tapi aku memanG tak rtei nak main.
tapi lama-lama dah traininG semua,
terer la pulak kan :P
hehe.
boleh laa stakat nak wakil skolah tu.



hehe. tu je citer nye.
tapi kalo bukan sebab luck tu,
rase nye aku memanG tak merasa laa nak wakil dalam apa-apa sukan pon.
seb baek.. huhu. sukor. sukor.


oke lah.
tu je rabanan [noun untuk meraban] untuk hari ini.
aku cam nak demam laa pulak.
ubat aku dah telan.
sat laGi hiGh laa tu.
so, aku nak layan katun sat,
japGi tertidur lah saye ini.

oke lah u ols.
stay tuned sokmos.

Wednesday, October 17, 2007

..holly holiday



helOi people..
hehe.

oke. posa dah posa.
raya pon dah raya.
seronok kan raya, adik-adik?

aku, seronok Gila..!!
takda laa sampai nak Gila.
oke. raya ni,
aku sanGat malaaaasss nak pi beraya rumah member.
all dedicated to my family jek.
saudara mara, adik beradik,
relatives, kazens, nephews, nieces,
tok nek, sumer lah sekali.

memanG mood untuk family je lah pendek kate.
hehe.
bukan aku tak nak pi reuinite nGan member2 aku,
just takde mood.
takpa, lepas ni boleh je kalo nak lepak kat mamak.
lepas raya pon boleh kan?

bukan apa.
sejak aku balek dari UK,
ada je sedara mara yanG aku masih belum jumpa.
yanG dah beranak pinak.
yanG dah tambah ahli.
yanG dah peGi sana. peGi sini.
macam-macam lah.
aku rendu sama mereka.
huhu.


so, aku pohon 100 ribu kemaafan lah kalo aku tidak menGunjunGi rumah anda yek.
wiwiwiii~


oke lah u ols.
ni ada oranG mai rumah aku sbenaQ nya.
nak pi boh nasik baGi depa makan sat.

cau cin cai bocai.


salam sunGai petani.
stay tuned u ols.

Tuesday, October 09, 2007

..nyalakan tekad. nyalakan pelita.

aku mintak maaf.
dari perlis sampai ke sabah.
kepada semua oranG yanG aku Gelarkan 'member'.
hehe.

Selamat Hari Raya Aidilfitri.
datanG laa rumah aku kalo terer.
wiwiwiiii~
aku buat kek cekelet sey!
femes seantero sG petani.
[?!] ye ke?

hehehe..
oke lah.
selamat lah dalam apa jua eh?
doakan yanG baik2.
malam ni aku Gerak balek ke sG petani yanG telah aku tinGGalkan sminGGu yanG lalu.
..cam lama sanGat jek.


tapi eksaited sey..!!
dah dua tahon tak beraya di Malaysia.
tak sabar nak kucup tanGan abah mama aku.
best. best.

i love hari raya.
and i love yuh Guys.

takinG care.
stay tuned u ols.

Friday, October 05, 2007

..surprise me.

blarGh.
bosan.
borinG.

itu lah post TESL syndrome.
last year dah lalui post dissy syndrome.
yanG menyebabkan kemurunGan.

tapi aku rasa tahun ni nye laGi dasat ar.

nak taw?
setelah berhempas pulas
berGolak Gadai
finishinG this 5 and a half year thinG
we didnt even have a proper celebration.

not that i wanted a party with confetti and so on.
a nice one weak break pon dah memadai.
lepas prektikel itu hari,
direct ada de-briefinG week.
dah tu, kursus intel.inside plak.
pastu, disusuli denGan kursus hisap dadah. [lantak!]
dan pelbaGai kursus-usus laGi.

seb baek ada hari raya aidil fitri.
dapat laa juGak cuti baranG sbakul dua.
kalo tak.. *shivers at the thouGht*

skaranG ni aku sendiri pon dalam keadaan yanG blur
..puttinG the reGular dossaGe of blur-ness aside.
blur lah aku. secara theory nye dah abes blaja.
tapi tak abes abes laGi.
confucious aku di buat nye.

seb baek lah juGak ada intenet kat bilik.
kalo tak, laGiiiiii la murunG.
dah laa takde pitis nak berjoli katak.
hwa hwa.
this is bad.


hmmm. nowadays,
kalo tak berlayar dalam intenet,
memanG tido je laa keje den.
borinG sey. borinG banGat!
..oke. borinG aku denGar perkataan 'borinG' itew.

malam ni je,
brape jam aku melepak kat frenster.
sampai ketahuan sape dah kawen,
sape belom, sape baru kawen,
sape sinGle, sape dah double,
sape punye frenster tak bes,
sape punye bes.
macam-macam laa.
abes dah tataw nak wat pa dah.


huhu. dah laa.
aku membebel bebnyak pon takde untunG.
lebey baek aku bace buku Narnia untuk kesekian kali nye.
huh.
tGk?! punya laa bosan sampai aku terrrrrpaksa baca buku cerita.
this is really bad!
:P

menGade nyeeeee aku neh.
stay tuned u ols.
mwahh..!!

Thursday, October 04, 2007

sahOr 2007

blarGh.

slalu nye aku rajen jek nak memunGut pahala sunat pepaGi buta.
banGun pada pukul 5am. makan pe yanG patut.


tapi smenjak dua menjak dan beberapa menjak yanG lalu,
Gara-Gara 'prOjek intel' neh,
aku menyahOrkan diri at odd hours.
pukul 1 paGi laa slalu nye.

dan aku nak amek kesempatan ni ucapkan
jutaan mekacih kepada milo
yanG telah menciptakan 'milO Ais Kool'
.."mudah! tidak perlu air panas!"
tu taG line dia lah.

dan itew adalah sanGat best :P
pasal slalu nye bile aku banGun pada pukul 5 paGi itew,
dalam keGelapan dan keheninGan,
aku just raba-raba je kat lantai,
amek botol air + cawan + sudu aku,
koyak peket milO ais kool 3-in-one tu.
kaco-kaco, dan terus menom,
pastu tumbanG balik.
hehe.
buwuk nye panGai cikGu.


tapi, like i mentioned earlier,
skaranG sahor pukul 1am jek.
menu masih sama.
milo ais kool.
aku saje je tanak banGon 5paGi tu.
pasal lately ni aku slalu tido lambat.
dah laa esok ada class.
so, aku banGon sahor.
pasal slalu nye kalo aku banGon,
memanG payah nak tido balik.
huhu~


tapi kan.
spanjanG 2 minGGu ni.
rajin betoi en.C-nOte tepon aku just nak banGon kan aku sahor.
rasa macam budak kecik laa plak :P
kekadanG aku cam, alaa kaco laa.
aku nak tido, dia plak tepon.
but, mekasih laa pasal slalu tulun banGonkan aku.
"..pahala sunat" kate nye.

..aku tatau ape niat dia dok tepon aku tetiap paGi tu.
kekadanG aku tamau anGkat.
pasal suara aku banGon tido ni lain macam sket.
kanG terpikat lak dia >_<
wiwiwiwii~

tapi aku sendirik pon tak sedar yanG tanGan aku berjalan sendirik untuk nak anGkat tepon.
huhu.

aku tau dia nak cuba tampilkan imaGe seseoranG yanG menGambil berat hal aku.
so that i know that he cares for me.
tapiiiiiiii.
...


oke lah. aku pon tatau aku meraban apa dah ni.
kate nak citer pasal sahor,
skali termasuk pasal emOsi lak.
kui kui.

if only en.C-nOte leh baca bloG aku ni.
aku nak cakap:
terima kasih. hOntoni.
semua yanG anda cakap tu betul.
tapi saya tak boleh dipaksa untuk suka anda.
kan?
..dan kerana itu, tak perlu lah nak marah saya.
anda takde sebab nak marah saye tau *muke separa kiut*




auuuuuuh. meraban laGi.
oke lah u ols.
tak lama laGi nak raya.


stay tuned..!!

Tuesday, October 02, 2007

..ku menGharapkan ramadhan

terlalu cepat aku rasakan ramadhan kali ini berlalu.
selalu nya akan rasa macam
ramadhan ni takes forever to end.
ye laa.
dok asik nanti nak raya je.

Gosh..!!
dah nak dekat sbulan berpuasa.
syawal is around the koner.
tapi apsal aku rasa macam sedey.
rasa macam belum puas ber-ramadhan.
tsk. tsk.


i'll miss u ramadhan.

Thursday, September 27, 2007

..maikol skofil, i leb yuh

pre-Season 3 prison break buzz


Wentworth said: "I’m not gay, but that rumour can’t be killed. I’d like to have a girlfriend and a family. But I haven’t met the right one yet.

”Until then I’m focusing on my job. I had to wait so long for this chance. I savour every second on set even if it means 14 hours of shooting a day."




____________*
pada mek wu dan kak dap,
u can stick with Bellick and Kellerman if you hate Scofield that much!
kui kui kui.
emosi lak aku.

aku tau laa mek wu tak leh lenyapkan style Bellick makan beGer tu dari inGatan dia.
menGGiurkan.
hak hak.

tenGok, kesian kat Scofield.
bukan main dia berdedikasi untuk prison break
sampai koranG cakap dia Gay.
teruk betul.
tak baik, oke?
hehe.

tape abG scofield,
janGan pedulik kan kate kate mereka itew.
i kan ade *wink wink*
auw.

Wednesday, September 26, 2007

aku sebijik karipap

haiii.. bosan nye meniti hidup yanG macam ni.
asik kena tunGGu. tunGGu.
tunGGuuuu.

tunGGu ape?
tunGGu untuk oranG nak beli aku laa.
aku kan sbijik karipap. ehek.


tapi skaranG nidah nak masuk waktu berbuka jek.
tak juGak ade oranG yanG beli aku.
ehh..
jap. ade awek laa.
nGorat la skit.
..cuba memlemparkan senyuman palinG menarik.
aiseh. dia datang ar.
kontrol. kontrol.

"mak, kasik oranG karipap ni sinGGit"
"enGkau ni, dah beli banyak kat pasor ramdan tu pon nak beli laGi?"
"alaaa.. oranG nak carik karipap laa"
"heh. ye lah. nanti mak bunGkuskan"

alamak.
dia nak pilih aku tak arini eh.
sabar. sabar.
sabar kan sparuh dari isi karipap. ehek.

aku melihat je dia pilih mohd sidek nGan ahmad lutfi,
tu GenG aku tu.
pilih laa aku..!!
pilih laa aku..!!
..cam laGi sila on 7 lak.
ark! aku kena kepit.
nyet!
lantas aku dimasukkan kedalam plastik beG berwarne merah jambu.


yeh! koranG, kite terpilih ar petanG ni.
syabas bete, syabas!
"lek ar, karip. ko ni overdose betol la." kate si sidek.
"wei. aku pon eksaited juGak neh. bez wei. leh masuk asrama pompuan. tih. tih. tih" lutfi menGekek.

pandanGan dari dalam plastik memanG tak best lah.
kabur jek.


suddenly..
Allahu akbar! Allahu akbar!

eh. dia bukak platik la wei.
tenyum! n_n

ms. jay san: hmm. dah lama ni mencari karipap yanG sedap. harap2 yanG ini sedap.
ms. jay chOw: nGap! hmmm..
ms. jay san: nGap! chew. chew. chew. oke.. yanG ni sedap.


aik.
aku dah tinGGal kesoranGan?
lutfi nGan sidek dah slamat dihadamkan oleh awek berdua ni.
aku? wei! aku sape nak makan.
tu laa. beli tiGa bijik,
nak konGsi dua oranG.
camne tuh?
dah laa aku ni sedap. kan nak laGi kan?
kan? kan? hns. hns.

suddenly juGak..
aik. aik. ape ko buat neh.
aku dibunGkus nye balik nGan plastik tu?
abes tanak makan aku ke?
tsk. tsk.

..kedenGaran dari luar plastik.
"adeh kenyanG ar. simpan buat sahur lah"

owh. oke.
nak makan time sahur takpe.
janGan dia lupa kat aku dah.

_______esok nye time sahur.
aik. minah ni lalu je.
pssssstttt..!!
ko lom makan aku le.
oit. makan loti lak dia.
ceh.


______luse nye time sahur.
zzzzzzz... nGaa..!!
Gempa bumi!
eh. dia nak makan aku ke?
ms. jay chOw: leh. lupa lak aku nak makan karipap neh. *sniff sniff* aik. elok laGi? umm. makan lah. nGap!







dan beGitu lah berakhir nya riwayat sebijik karipap.
kui kui kui.
moral of de story ialah
aku makan karipap 2 hari lepas punye untuk sahur ari neh.




sekian.
slamat berpose!
stay tuned u ols.

Monday, September 24, 2007

..awat laGu tuh

salam ramadhan al murtabak.
erk. al mubarak.

sori. sori.

kalo duduk kat hostel,
memanG cenGGini laa jadik nye.
asik penaaaat.
asik lesuuuuu.
dan yanG palinG best:
asik tidooooo.

halamak. mashuk ah.
hehe.


aku pon tatau apsal jadik macam itu.
padahal masa buat prektikel last week,
bukan main bertenaGa aku.
jaranG juGak laa aku terasa nGantok kat skolah.
pastu siap tak rase lapor pon haa.

stakat nGecat spanjanG hari,
tak makan nGan menom pon tak ape sey.
hebat tak hebat.

hehe.
tapi balik ipba neh,
kelas dari 9.00-12.oopm,
balik hostel terus boooom.
tak sempat nak appetizer terus main course tido sampai petanG.

letih ke?
stakat nak naik turun tanGGa ipba tu,
shud be no problemo lah kan.

aku rase aku penat otak.
saket otak pon ye juGak aku neh.
contoh nye sesi tadi.
banyak sanGat problem pasal prektikel yanG nak diluahkan
sampai penat aku denGar.
hehe.
teruk nyek.


ahh. malas aku nak citer pasal tu.
cuma skaranG ni,
aku bimbanG juGak laa nanti aku nye posa ni jadik posa yanG skadar lapar dan dahaGa.
asik tidoooooo jek.
huhu.

berusahalahh leli..!!
huii.




stay tuned u ols.

Sunday, September 23, 2007

..ji end

skaranG ni dah pukul 9 paGi
pada hari ahad yanG tak berapa nak heninG neh.
stelah berhempas pulas
melintanG patah
membujur lalu :P
aku dah habes kan 3 bulan precticum aku
kat Sekolah kebanGsaan DenGkil.

jap laGi aku dah nak beranGkat pulanG ke KL.
ntah bile laGi laa aku nak jejak ke denGkil ni.


macam biasa laa baGi cikGu cikGu prektikel
buat mural [kesan peninGGalan kat dindinG dindinG skolah].
spanjanG minGGu lepas aku nGan bebudak Grup aku dok menGerjekan dindinG yanG maha panjanG tu.
hasil nya, kitoranG lukes berapa belas bendera neGeri dlm mesia tah.
aku pon tak inGat. huhu.

asek dok menGadap dindinG je,
imaGe dlm otak aku ni pon asek terbayanG dindinG dindinG itew.
uhuhuk.

tapi, kire menjadik laa.
takde laa buruk lukisan kitoranG tu.
takdelaa kalo oranG tenGok akan rase nak padamkan lepas sminGGu kan.
itu keji ye adik adik.
haha.

______nearinG the edGe
minGGu terakhir kat skolah denGkil sanGat menarik tertarik baGi aku.
selain hampir tak nGajar lanGsunG :P,
memacam ar jadik.

tapi hari last tu memanG shahdu sey.
dari awal laGi aku dah rase shahdu sbenor nye.
bukan pasal nak tinGGalkan skolah itew,
bukan pasal nak tinGGalkan daerah sepanG panG panG itew,
bukan pasal nak tinGGalkan 'aya' dan 'kawekawa' security,
bukan pasal nak tinGGalkan pakcik Gatai 'kedah-penanG',
bukan pasal nak tinGGalkan macik + pacik kentin yanG masak sanGat sedap, murah dan banyak itew,
bukan pasal nak tinGGalkan bilik Guru yanG berkayu tianG seribu itew,
bukan pasal nak tinGGalkan Malee Sejati,
..adeh penat.

tapi pasal sayanG sanGat nak tinGGalkan anak-anak aku nGan kakak-kakak otai kat skolah tu [dan juGe abG-abG tak berape nak otai soranG dua :P].

aku lemah betol laa.
ade ke bebudak ni nanGes bile salam nGan aku utk kali yanG last.
siot betol laa.
tak semena-mena aku pon berGenanG.
lemah. lemah.

bebudak ni. anak-anak aku.
..anak ramai, ayah nye belum ade. hee.
bebudak ni. anak-anak aku.
is the only reason why i wanted to Go to skool everyday.
is the only reason why i never skipped class everyday.
is the only reason why i sometimes pray ada relief bile aku takde kelas.

Gosh. i'm so in love with them.
mmwah mmwah..!!

ye. memanG deranG nakal tahap sin chan.
melompat sane sini.
tak denGar cakap.
tak reti-reti nak buat kerje.
asek meniru je.

so what? bebudak memanG macam tu.
kalo deranG tak macam tu, mesti ada somethinG wronG.
haha.


ada sekali tu aku demam selsema
..tinGat plak iklan skot imulshen "dia selesema, cekGuuu"
hehe.

aku memanG nGade skit kalo demam,
badan jadik lemah Gile, nak bukak mate pon tak larat.
tapi bile aku masuk kelas,
tenGok anak-anak aku,
made me smile, made me lauGh,
terus rase bersemanGat :)

aku suke bile deranG panGGil "miss..!!"
bile deranG berebut-rebut nak salam nGan aku.
bile deranG datanG peluk aku.
bile kak yonG slalu cakap "miss, masuk laa kelas kite.."
bile deranG jawab bile aku tanye "what day izit today classss?"
bile shahmi nyanyi kan laGu-laGu yanG aku ajor dlm kelas.
bile farhan tak dapat jawab soalan aku. haha. leh cubit.
bile deranG berebut-rebut nak tolonG anGkat baranG-baranG aku letak dalam kete, balik ke bilik Guru.
..selalu nye aku melenGGanG je, pasal habes sumer baranG aku dianGkut nye.
aku suke bile amali berkerut-kerut dahi nak lukis bunGe raya.
..walopon aku ckp tak reti lukis tak ape, still dia nak lukis juGak.
aku suke bile deranG slalu suh aku blanje deranG makan.
..tapi tak dapat pon. hehe.
aku suke bile deranG slalu usha aku kat perhimpunan.
aku suke bile hasmira dah pandai membaca simple sentences.
aku suke bile idlan buat kerje-kerje yanG aku kasik.
aku suke bile ain terGedik-Gedik nak jawab soalan aku.
aku suke bile safwan datanG dari jauh [budak kelas lain neh] juz sebab nak salam nGan aku sambil tersipu-sipu malu.
aku suke bile muhaimin manje-manje nGan aku.

aku suke. aku suke. aku suke. aku suke.

:'(

alhamdulillah 1st official teachinG experience aku macam ni.
insyAllah aku takkan pernah lupa kan mereka ni.

metafOra:
mereka ni lah lampu-lampu jalan yanG meneranGi jalan yanG Gelap, panjanG, berlopak, berliku kat denGkil tu.

Saturday, August 25, 2007

aku malas nak apdet, oke?
blarGh.


tunGGu ar pas aku habes prektikel nanti rajin sket kot.
jadi,
dalam bulan syaaban yanG mulia ini,
maafkan lah aku yanG pemalas ini.

kui kui kui.

aku hanya rajen main Game + buat lesson plan.
hehehe.


mwahhh.


stay tuned owez walopon aku pemalas
(>_<)

Saturday, July 21, 2007

ke denGkel yuk.

cikGu nak balek denGkel dah ni.
cukop laa sminGGu jek lepakinG kat kola lumpo neh.
..cam kamponG sanGat plak bunyi dia.

anyways.
tatau laa bila aku nak online balek.
kekadanG cam malas jek nak lepak cc.
u kno la kan.
i kan very the homey kinda pesen.
kui kui kui.

oke lah u ols.
jGn nakal2 ye murid2.
nanti cikGu skru tinGer kanG bari tau.
kekeke.


stay tuned.

Monday, July 16, 2007

back to realiteeee~

hello u ols.
aku kat hostel neh.
ada minGGu 'refleksi' [erGh] kat maktab.
so, i'll be here [online] for a week.
ni aku ade laa juGe bloGGinG masa kat denGkil.
cuma aku tak cukup maju utk nak post kat intenet je.
kui kui kui.

kire ni macam csi ar, back-to-back update.
heheee~

_________________________
askum sumer.
sebetol nye,
aku taip entry ni pada 29 June.
..and now it's 1.15am.
tak leh tido ar.

aku inGat skaranG ni,
memandanG kan bilik aku neh tak semaju bilik aku kat hostel,
..takde tenet.
maka lebey baek lah kalo aku taip je sesuatu utk bloG bile mana aku rasa ada masa.

kalo nak tunGGu peGi cc, baru nak taip,
nanti dah takde feel.
huhuh.

ye laa.
aci cc tu pon slalu kasik kompiter depan skali tu kat aku + awu.
malu ar nak taip-taip.
nanti orG tenGok.
..suke nenGok. hurrmmm.
:P

aaa..
aku nak citer pasal rumah sewa aku neh.
ni laa rumah sewa yanG pertama-tama kali nya dalam hidup aku.
kira aku dan hosmet aku neh pecah rekod ipba laa
pasal berapa kerat jek orG yanG perlu cari rumah sewa,
kena Go thru the aGony of findinG a suitable place to live in.

huhu.
namau lalui tu dah.
huhu.

rumah ni bez.
duduk bertiga je.
tapi bilik ada empat.
hebat tak kitoranG.
nGehnGeh,
sape nak jadik hosmet aku,
ada laGi satu kosonG neh.
keskeskes.

umm.
taman ini diberi nama Taman Emas.
kat depan taman emas,
ialah taman kristal.
pastu ada taman intan,
taman baiduri.
taman permata pon ada kot.
heh. kalo tak silap aku le.
..materialistik sunGGuh.

umm.
skolah dekat jek nGan rumah kitoranG.
kalo bukak pintu paGor tu,
pandanG kiri,
dah nampak skolah dah.
skolah kebanGsaan denGkil.
..yanG kekadanG menjenGkel kan.
hakhak.

takdelah.

umm.
oke.
pasal rumah.
kat sbelah kiri ada chinese family yanG suke bakar-bakar benda.
:P pastu habuk dia pon suke masuk ke rumah kitoranG.
tapi pacik tu slalu jek say sorry.
..tapi cam takde makne je.
haha.

umm.
sbelah kanan pulak.
rumah orG bujanG,
..macam kitoranG juGe laa, bujanG.
hehe. tapi ni anak-anak teruna.
aku anGGap deranG ni cam misteriyes jek.
pasal ape?
pasal kete, moto banyak.
tapi sape seko pon takde aku nampak laGi.
huh. musykil aku.
nak le juGe berkenal-kenalan nGan jiran tetanGGa kan?
hakhak.
leh tukar-tukar lauk ke.
pinjam-pinjam dvd ke.
amboiiii.

kat depan rumah pulak,
deretan rumah yanG masih belum siap.
ntah bile nak siap ntah.
slalu je nampak pacik2 indon tu dok menukanG setiap kali aku keluar rumah tetenGah hari bile nak pi skolah.

kat simpanG antara taman emas + taman kristal plak,
..kire jiran juGe lah tu kan.
ada juGe abG2 bujanG senanG yanG menceburi bidanG ke-beGer-an.
deranG ni bukak beGer stand memalam.
aku pon tak tau apasal everytime aku + hosmet nak lalu situ pi kedai kat depan,
mesti dia offer kitoranG beGer spesel nye,
yakni beGer kucenG.
siot sunGGuh.

_______________.
back to our house.
rumah ni,
secara purata nya, oke.
cuma aku sdikit tetekan pasal rumah ni panas.
umm. banyak lampu oren.
lampu oren kan panas.
huhuh.
sebab tu laa aku neh suke berGelap je.
jaranG aku bukak lampu dalam bilik.
..panas.
>> sile rujuk entry 'the dark side of me'.

ummm. oh ye.
aku lupe nak citer pasal jiran blakanG.
kat blakanG ni ada laa rumah satu family neh.
tak kenal pon.
tapi aku slalu je usha dari atas.
pasal macik tu masak bau sedaaaaaap sanGat.
..macik, bile nak hulur hulur kat kitoranG yanG takde dapor nak memasak neh.
huhuuu.
sadis.

anyway, next week ada laa kot dapor.
boleh la masak memasak.
bosan Gak hari hari makan kedai.
nak makan meGi,
rambut aku asik abortion jek [keGuGuran].
hehe.

tapi, skaranG ni kitoranG dah jadik pelanGGan tetap macik kentin.
kalo cikGu2 len hanya makan time rehat jek,
kitoranG siap tapau untuk makan malam skali.
hehe.
pacik masak cedap..!!
dan murah.
dan banyak.
huhuh.

kat skolah tu tak berapa bosan laa.
walopon aku hanya menGajar 2 period [satu jam] sehari.
pasal aku + za pandai carik bahan hiburan.
..pat on the shoulder for both of us.
ahohohoho..

nanti lah bile-bile aku citer pasal bahan hiburan kitoranG tu.
ehe.

oke lah koranG.
dah 1.44am, cikGu nak tido.
dah siap homewerk sumer?
buku dah susun dalam beG?
esok aku nGajor musik.
nak ajar bebudak nyanyi laGu 'janGan takot Gelap'.
heeeeee~


stay tuned.

Adoi. Adoi. Adoi laaa..
Oke.
Askum + slamat lah ye waktu bebile pon.
Hehe.

Aku baru balek dari skool neh.
Hari neh balik pkul 6.05.
Sampai jek rumah,
Lepas solat,
Terus laa aku tesadai kat tilam aku neh.

Saaaaket nyeeee.

Ya ampun.
Aku jatuh tanGGa kat skolah tadi.
Depan student plak tu..!!
4 keturunan malu beb.

Masa tu dah nak pukul 5 dah.
Bebudak kene kuar Gi tempat perhimpunan.
Aku le neh yanG kene bawak budak kelas 3 cekap.
Aku pon suh laa deranG jalan.
Bile sampai ke tanGGa tu nak turun,
Tah camne tah aku ter slip beberapa anak tanGGa,
Lalu berpaut lah aku pada tianG nan satu kat tanGGa tu.
Siot je.
Terus aku banGon,
Cakap, ‘haa. Jalan. Jalan. Senyap ye..’
Dlm hati aku neh, ‘alamak. Malu nyee Gwe..!!’

Sampai kat kentin,
Bebudak kelas aku cakap,
‘miss, budak laki kelas 3 cerdik ketawa tadi’
..denGan mimik muka yang bersunGGuh.
Aku kate bior lah.
yang pentinG kaki aku neh dah lebam.
Aku belek je kaki aku.
Budak tu cakap, ‘tu laa miss. Pakai laGi kasut tinGGi’
Aku ‘hmmm...’ kan jek.
Uhukk

Malu sey.
Seb baik takde memane cekGu yanG nampak.
Ahohoho.

Ye u_u’
Aku kan chempiyen bab bab tejatuh neh.
Huh.
Akibat nye,
Ada kaki aku neh senGal Gile skaranG.
Huh.
Mesti esok aku jalan lain macam jek.
Tidaaaakkk..
Huhu.

Okelah.
Tu je nak nGadu.
Uhuk.

Stay tuned eh.

Sunday, June 24, 2007

anGel vs anGle

oke sumer.

"stand up..!!
Gud afternoon Miss Laili..!!"

..adalah antara patah-patah perkataan yanG aku denGar setiap hari.
kecuali hari sabtu dan ahad ye.

huhu.
sehari, aku ajar 2 period je.
satu jam.
tapi punye nak menGadap satu jam tu,
aku jadik nervous dan tak keruan sey.
huhu.

tapi sumer tu hilanG bila aku naik je tanGGa,
terus nampak bebudak kelas aku tesenGih macam keranG bushuk je memasinG tenGok aku.
"miss.."

heh.
berbunGe juGe laa hati aku neh.
dioranG nampak nye menerima kehadiran aku ke kelas deranG seada nya.
nampak macam deranG suke aku, tapi tatau laa kalo sumer tu dusta belaka.
heheh.


hmm..
aku seronots je leh masuk skolah balik.
leh memain nGan beudak2.
leh main netball juGe.
yippee.

oh ye.
lupa nak bitau,
aku skolah petanG,
so leh ar nak banGun lambat.
nGeh nGeh.

tapi..
aku sesekali rindu juGe laa kat bebudak ipba.
rindu kat scud.
skaranG layan malee jek.
puihh..

oke lah u ols.
aku nak balek dah neh.
maGreb oi. maGreb.

i mis u ols so muchy.
doakan yanG baik baik eh.

stay tuned..!!

Tuesday, May 22, 2007

..aku. manusia Gelabah.

yo-ho~!





pe khabar semua?
dah pukul 3.30 di kala petanG selasa yanG menyenGat neh.
so unnatural for me to update during this hour, kan?


sbenar nye,
draGon ball ada 7 bijik semua nya.
dan aku baru je lepas makan lunch
..yanG pada kebiasaan nya aku settle kan pukul 11.30am.
tapi hari ni aku tetibe cam bizi lak.
huhu.

pada minGGu terakhir neh,
banyak laa kerja-kerja sperti nak settle kan hal ehwal prektikum.
hel ehwal postinG dan sebaGainye lah.

dan sudah menjadi lumrah lah pelbaGai boranG-boranGan akan disajikan kepada sesiapa yanG berkenaan.
dan sudah menjadi lumrah laa untuk aku membenci keadaan-keadaan yanG seperti ini ye adik-adik.

arGh.
i hate administrative work.
apetah laGi administrative work kat ipba yanG sentiasa senGal.
u_u'


3 minGGu lepas,
kitoranG dibekalkan sehelai boranG postinG** untuk dibawa pulanG semasa cuti.
**boranG postinG:
boranG yanG ada ruanGan seperti..
NeGeri pilihan untuk bertuGas: ___________


aaaa. lokasi pilihan aku [ataupun lebih tepat lokasi hasil perbincanGan aku + abah] adalah rahsia kami berdua.
mama + adik ade curi2 denGar.
ahohoho.


oke. tu bukan hal nya.
yanG menjadi hal nye ialah
..aku lah yanG buat hal neh
bersama-sama boranG postinG tu,
kena lah serta kan salinan beberapa sijil
dan antara nya ialah sijil SPM.
..spm? sunGGuh nostalGic.


masa tu,
aku punyai masa yanG sunGGuh banyak untuk nak selesaikan urusan boranG postinG ni.
fotostet sumer sijil dan sahkan (certify) memana yanG patut.
so, aku setelkan lah secepat munGkin.
sebab aku tak suke buat benda2 seperti nak sah-sahkan ni last minit.
nanti kalut.
nak rilek pon tak leh.
Gelabah memanjanG.
Gelabah.net


tapi..
disebabkan aku ni pandai.
aku pi fotostet dan sah kan SLIP SPM aku.
bijak kan aku? u_u'

atas sebab musabab apekah aku berkelakuan demikian ye adik-adik?
pasal aku. ye aku.
lupa tentanG kewujudan SIJIL SPM neh.
huhuu~

bukan salah aku laaa.
seriyes, tak tipu.

sebab dulu aku amik sijil SPM aku beberapa ketika sbelum aku fly pi UK.
so, amik-amik, pastu tak pakai.
ni tup-tup nak sijil spm lah.
aku denGan cemerlanG nye capai aje lah slip spm aku.
pada aku, tu lah sijil nye.
huhuu.

pastu bile deranG cakap slip spm tu tak laku,
aku pon Gelabah.net laa nak mencari sijil demikian.
sebab aku yakin 200% sijil tu takde dalam simpanan aku.
dan aku juGe yakin 200% yanG sijil tu ade kat rumah aku dalam almari kaca kat tempat tv tuh.
hehee. persis sunGGuh diskripsi.

so aku tepon mama.
mama ckp takde.
huarGh.
mana aku nak cari.
Gelabah.net

skali rupa nya, sijil itew ada dlm folder sijil yanG memanG ada dlm simpanan aku yanG aku letak kat dlm meja hujunG kepala katil aku.


*maluk*


aku memanG manusia Gelabah.



so, denGan Gelabah nya,
aku seGera peGi ke kedai firdaus dan fotostet lalu sebat je memana lecturer nak mintak sah kan sijil aku.

fuhh. fuhhhhh..

penat ooo.
dah laa panas baGai nak Gila.
denGan perut yanG dah menGilai-nGilai.
denGan nasik bunGus aku dok menanGis kat bilik meronta-ronta untuk dimakan.
heheh. melampau.


sebab benda-benda macam ni laaa au tak suke administrative work..!!
..walopon dulu aku penah becita-cita nak kerja sbaGai administrator macam abah.



itu saje rumusan Gelabah saya untuk hari ni.
umm.
aku cuti 3 minGGu.
rase nye 3 minGGu juGak lah tak apdet :P
hehee~!


oke lah u ols.
stay tuned.

Friday, May 18, 2007

..diary minGGu ini

ini bukan diary AF oke.
ni aku nye diary untuk minGGu ini.
diary kesehatan aku.
huhu..



isnin + selasa : selsema.
rabu + khamis : demam kora.
jumaat + [entah sampai bila] : saket tekak.




heh.
biasa laa tu demam lepas exam.
tu acara tahunan ar baGi aku.
sesetenGah orG demam sbelum exam.
aku plak demam lepas exam.

nette pon demam.
bajet cam demam post-exam berduet ar neh.
huhuhu~


stock tissue aku pon dah abes.
kalo koranG tGk brape banyak paket tissue aku pakai dlm sbulan,
mesti koranG kaGum nGan aku.

kalau tetiap bulan cam ni,
baik aku kawin nGan tokey kilanG tissue jek.
free supply of tissue for life.
ahohoho~

hmmm.
tau tau je lah kalo dah selsema + saket tekak tu.
selera makan pun tak mari.
hilanG pi mana aku tatau.
sampai kan aku terpaksa beli makanan yanG sedap-sedap cam mcD, nasik GorenG USA, untuk 'mari-kan' selera makan tuh.
hampesh betul.


hadoi.
letih ar demam yanG meleret-leret cam neh.
hari-hari aku banGun nGan harapan tekak aku tak saket,
idunG aku tak block.
harapan je laa kan.


takpe. takpe.
nanti baek la tu.
tak shok ah saket lama-lama pada minGGu-minGGu terakhir sem ni kan.
camne nak enjoice.
hehee~

oke lah.
tu je apdet aku yanG saje je nak baGitau aku tak berapa sehat.
atau pon 'sehak' bak kate oranG klantan + tGanu.
heheh.




oke. sape na tlG abeskan biG mac aku neh?
stay tuned u ols.

Thursday, May 17, 2007

..kau memaksa, aku terpaksa :P

oke. oke.
tak *mencarut* dah.
hehee~*



__________________________
apekah perasaan anda bila menerima sms
yanG menGucapkan "selamat penGantin baru..!!"
..walopon hakikatnye anda belom kawin.


hmm.
bende neh jadik kat aku dua hari lepas kot.
sedanG aku membuat kerja dGn cemerlanG,
tetibe je *QuxwienG* ade sms masuk.

bekerut dahi aku.
hah? aku ke yanG nak kawin?
confucious. confucious.
se tahu aku, akak aku yanG nak kawin ade laa.
aku lambat je laGi.
tunGGu abG ajipp lanGsunG dulu :P



dua kali aku baca msG tu,
baru aku faham.
heh.
rupa nye member akak aku silap antar daa.

dlm kad jemputan,
ade juGak deranG letak nomot tepon aku,
so member akak aku tu tesilap laa.

heh.
tekezut den dibuek nyo.




p.s:
sorry aku *mencarut* lama-lama.
bizi oke.
biase laa minGGu2 terakhir neh.
ade aje laa bende nak buat.
hari ni je ada 2 bende besar.
1. exhibition 'teachinG materials production'.
2. short play 'puss in boots and the case of the missinG lamb'.

pastu esok aku ada presentation 'interactive whiteboard'.
seb baik aku berduet nGan sudi.
beban dipikul besama.

ahohoho~!
jadi bukan salah ibu menGandunG mahupon anak yanG dilahirkan laa kalo aku tak apdet eh.
bwahahaha..




i lev u ols.
stay tuned.

Friday, May 11, 2007

*mencarut*

aku dah lama pendinG nak bloG tentanG masalah peribadi aku neh.
sebab aku inGat aku mampu bersabar.
aku mampu tutop sbelah mata.
aku mampu anGkat sbelah kaki.
aku mampu bawak basikal sbelah tanGan saja.
:P :P :P

_________tapi tidak..!!
hari ni aku dah tak boleh nak bersabar.
aku dah tak leh nak tiputiputipuuu diri aku sendirik.
demmit..!!



________*kisah-nya
minGGu ini adalah minGGu exam.
last paper aku dah berlalu hari khamis tu.
dan kerana kecintaan aku untuk tonton anime,
dan kemenGertian aku bahawa nak donlod benda amat lambat,
aku menGadvancekan diri denGan mendonlod sebanyak munGkin episod2 yanG aku nak tGk.

cadanG biar donlod banyak2,
pastu hari khamis lepas exam,
leh laa aku khatam sumer.

dan plan aku berjalan dnGan cemerlanG laa.
leh je donlod.
dek kerana kesebokkan aku menelaah
..ye lah sanGat.
aku hanya sempat donlod dalam 6 episode Bleach.
jadi lah tu.. kan.

so, balik je exam,
aku terus landinG dan tGk sumer episode yanG aku dah donlod denGan cemerlanG.
dalam masa yanG sama,
aku nak juGak laa donlod episode2 yanG seterusnya,
tapiii...
alpha server yanG bertanGGunG jawab untuk mendonlod kan episode2 itew
membuat peranGai Gedik denGan memanjanG kan tempoh donlod.
aku dah laa takde donlod manaGer.
slalu nye, satu episode menGambil masa 2jam.
ini sampai 10 jam tu ape ke hey nye janG?

aiseh..
banyak kali aku cuba.
dan setiap kali itew, aku hampa.
stakat 2jam tu,
aku masihboleh tunGGu tepacak dpan laptop,
ni sampai 10 jam,
aku tido 5 round pon boley.
ces.

akhir nya,
aku kol ZhiYanG tanya ada port len tak yanG boleh nak donlod Bleach,
so, dia pon kasik laa aku website berkenaan.
bile aku donlod,
dia ckap donlod demikian akan menGambil masa lebey kuranG 4 jam utk satu episode,
aku rela je laa dari spuloh jam.
laGi pon dah malam mase tu,
at least, leh aku membuta dulu smentara tunGGu bendalah tu donlod.

so aku banGun paGi tadi tGk laptop aku,
masih laGi dlm proses mendonlod,
tapi tak lama laa,
dalam 2 jam jek laGi.
so, aku Gembira,
lalu mendonlod beberapa episode laGi.
1 jam, 2 jam.
oke. wat ever it takes, beb.

skali..
ku sanGka kan panas sampai ke petanG,
skali hujan di tenGhari.
demmit betol.

sedanG aku enak menGunyah biskut tiGer aku,
tetibe aku rasa kipas smakin slow.
shaits..!! karen takde..!!
dGn efisyen nye, intenet connection juGe takde.
..pasal kitoranG pakai modem electric.

abes ape kesah nye nGan benda2 yanG aku donlod.
burn. sumer burn.




*menGamuk + nanGes jap*





huwaaaaaaa.
penat tau aku macam ni.
sape sabotaj Gwe?!?!

dah laa tu.
skejap je plak tu blekout.
tak sampai 5 minet.
tapi donlod aku tu still burn.


aku. aku tatau nak buat camne dah.
dah laa exam dah abes.porak peranda rancanGan aku utk sambut hari kemerdekaan dari exam.




kejiiiiiiii T_T


dah zohor neh,
biarlah aku mencari ketenanGan jiwa.


stay tuned.
*muke GaranG*

Friday, May 04, 2007

..bcoz u r 2 sweet 2 b 4Gotten.

munGkin dia inGat aku lupa.
tapi, aku tak (n_n)


abG ajipp
happy birthday
yanG ke *uhuk*
..tebatok plak aku.









mana munGkin aku lupa.
aku.. just..
aku memanG tanak wish dia.
pasal aku rasa cam,
kalau aku tak wish pon,
takkan tejejas.
ye laa.
tGk laa bloG dia.
banyak Gile orG wish.
..beliau memanG ramai kenGkawans u_u"
so aku fikir apelah sanGat nye wish aku yanG biasa tu.
laen laa kalo aku kasik hadiah ke,
cake ke,
kad ke,
flyinG kiss ke,
..ishishishiii


aku inGatkan dia takkan prasan.
skali, hehe..

______________________________
so, abG.
orG bukan tak senGaja tak wish birthday abG.
orG senGaja tak wish birthday abG :P
tapi, tak bermakna orG tak inGat.

in fact,
on that very day u were born [decades back :P]
..as well as the days to come.
i pray God to shower his love + blessinGs on you.
i pray that God murahkan ur rezeki,
..supaya kite leh konGsi sesama :P



berusahalahh,abG ajipp..!!
lev yuh so muchy (n_n)






stay tuned u ols.

Thursday, May 03, 2007

..suatu tenGahari yanG heninG di hostel

..ketuk ketuk..
..ketuk laGi.. dan laGi..laGi..
knock..knOckkkkkk..!!






hish. dah aku letak notis tak payah ketuk tu,
masuk je laa.
takyah susah-susah jemari tuh.



nette: masuk je laaaa.. *nada fedap*

tetibe ada bendasinG terjonGol di pintu.

stranGer: hai adikk.. sori kacau ye dik. wahh, adik. oranG len peluk bantal busuk, ko peluk laptop ye.
leli: *muka takde perasaan* dlm hati berkata, "walaikomsalam. ko sape?"
stranGer: oke dik. akak dari dominos pizza. nak kasik kupon *bwk keluar sesuatu yanG kelihatan sperti menu*


stranGer: oke adik-adik.. ni kupon akak nak kasik.. pizzaa.. blaa.. yada..yada..
adik ni dari mane? blaa..bla.. adik ni pulak?
nette: sabah
leli: kedah *muka ada perasaan dah sikit melihat Gambar-Gambar piza tersebut*

stranGer: oke. kupon ni nak Guna nye, adik kena blaaaa.. blaa.. yada..yadaaa.. [malas aku nak nulis balik :P]
stranGer: haa. tGk kenGkawan adik yanG beli ni. azraQ, ayuni, ili.. blaa.. blaaarGh..!! tGk kat bawah kupon tu, semua ni bernilai rm450, tapi nGan kupon ni, adik cuma perlu bayar rm20 je. blaa.. blaaaa.. ade duit kecik?

nette: *memandanG leli*
leli: *memandanG sepi*

..bayor je laaa.

_________________________
pandai eh.
ni ape neh?
direct sellinG cara baru eh.
yanG aku pelik tu,
dia tak tanye pon adik ni berminat ke nak purchase ke, adik nak beli ke tak ke.
terus je dia cam mintak duit.
kitoranG pon, wat the heck laa, bayar je.
seb baik 20 jek.
seb baik ada duit elaun laGi.



huh.
stay tuned u ols.

..aku, dia dan library

oke.
semua institusi pendidikan mesti ada library kan?
paaalinG busuk pon,
mesti ada pusat sumber lah.

sebaGai pelajar yanG berdedikasi dan berkakilebar.
..hehe
adalah biasa kalau library tu dijadikan rumah ke-dua nya.
rumah pertama dah tentu laa hostel.
..tu kalau dok hostel laa.


tapi, aku?
aku?!

library adalah rumah aku yanG ke.. err..
ke- sekian lah.
hehe.

yanG pasti,
library bukan tempat aku cari bahan.
bukan tempat aku melepak.
bukan tempat aku berfikir.
bukan tempat aku mencari ilmu, mahupon mencari jodoh.
..hehe

_________tapi.
sesejak aku tidak laGi tinGGal berseoranGan,
mahupon berdua-duaan, mahupon bertiGa-tiGaan ni,
library je laa tempat yanG aku ada untuk nak menelaah.
..menelaah lah sanGat, leli.


ye lah kan.
aku dah biasa ada bilik sendiri.
my own space. my space.
can work at my own pace.
my own time.

tapi bile dah ramai neh,
aku cam ter-concious,
ter-inferior,
dan seGala macam ter- laGi lah.

because of that laa aku tetibe suka lepak kat library.
..tapi bila musim assiGnments je laa.
kalo tak, harapan laa nak jumpa aku kat library.
kuikuikui..

hehe.
tak semena-mena aku cam suka plak dok kat library tuh.
hehe.

__________________________

bukan pe aku tulis entry ni.
pasal skaranG ni musim assiGnments dah habes.
so, aku takde laa nak pi lirabry dah.
dan tadi masa kat tempat social umum a.k.a kentin,
ada member aku tanya..

dia: ko tanak Gi library ke?
aku: errrr...
dia: ohh lupa plak ko bukan muka library.
aku: *membuat muka shweet*

member a: oke. sape nak Gi leberi?
member b: hah? sorry laa. esaimen semua dah habes :P


..ohh.
aku sanGat setuju nGan member b aku itew :P :P
hehe.



all in all,
aku tetap aku,
aku yanG bukan muka library.
heee~

Wednesday, May 02, 2007

..oke u_u

ark. sowiii aku lama tak apdet..!!
hehe.
oke.
back to jiwanG karatz mode.




______________________________
Girl: not your fault.
boy: i'm sorry..
Girl: i just said, not your fault.
boy: but i'm really sorry.
Girl: ...
boy: really am.
Girl: am too..
boy: for?
Girl: for makinG you feel the way you are now.
boy: ...
Girl: ..but i dont understand lar. why cant you just..
boy: u never understood me, did you?
Girl: i..
boy: i want you to listen to this sonG.
Girl: sonG?
boy: yep. imaGine je lah it's me sinGinG.
Girl: ...





Setelah kupahami
aku bukan yang terbaik
Yang ada di hatimu
Tak dapat kusangsikan
Ternyata dirinyalah
yang mengerti kamu
Bukanlah diriku ..

Kini maafkanlah aku
Bila aku menjadi bisu
kepada dirimu
Bukan santunku terbungkam
Hanya hatiku berbatas
'tuk mengerti kamu
Maafkanlah aku..

Chorus :
Walau ku masih mencintaimu
Ku harus meninggalkanmu
Ku harus melupakanmu
Meski hatiku menyayangimu
Nurani membutuhkanmu
Ku harus merelakanmu

Dan hanyalah dirimu
Yang mampu memahamiku
Yang dapat mengerti aku

Ternyata dirinyalah
Yang sanggup menyanjungmu
Yang ramah menyentuhmu
Bukanlah diriku..

Back to Chorus



Girl: ..oke.
boy: oke? pe yanG oke?
Girl: oke.. skaranG dah faham.
boy: ..thank you.
Girl: ...






stay tuned u ols.
..walopon aku tak apdet :P

Friday, April 20, 2007

kohkohkoh.. klako Gile.






oke koranG kene tGk video ni.
saket peyut aku ketawa nGan si nette.


perhatikan pakcik yanG pertama tu.
aku rasa dalam seribu,
soranG macam dia je yanG takkan lari.
cool Gile.
wa saspek lu, ojichan..!!
hehe.

tapi yanG aku nye feveret ialah mamat yanG
tak pepasal kena lambunG,
pastu deranG lari.
sure dia terpinGa-pinGa.
kohkohkoh..

klakar oi. klakar.

Wednesday, April 18, 2007

pempuan dan alat tulis

aku.
beGitu menyayanGi alat-alat tulis aku.
dari pensel box sampai laa ke ubat stepler.
..stepler pon boley sakit.

pada aku, pensel box + kandunGan dalam nye tu,
sama je pentinG nye nGan henfon, beG duwet.
kalo hilanG,
tak keruan jadik nya.

pernah masa form 5 dulu,
Gam aku hilanG.
aku sedih macam kematian kucenG.
..sedey oke kalo kucenG mati.
pesal aku sayanG sanGat?
pasal bekas Gam tu simpan dari tinGkatan 1 sey.
5 tahun suka duka aku tempuhi bersama bekas Gam tu.
aku refill jek bile Gam tu abes.
bekas tudah takde kulit.
kelabu asap dah ropa nya aku tGk.
tapi bekas tu tetap menten.

so bayanG kan laa bila dah hilanG,
aku cam rasa ada kosonG dalam hati ku ini.
auww.

tu baru Gam.
belum mechanical pencil a.k.a pensel tik tik aku hilanG skejap.
owhh, chenta betol aku kat pensel tu.
kaler pepel.
..mc woo, ko ske kan?

skali hilanG plak.
aku ni kalo baranG hilanG,
memanG tatau nak cari kat mana dah.
pasal aku jenis yanG letak baranG setempat.

kebaikkan menGekalkan alat tulis yanG sama untuk bertawun tawun lama nya ialah,
oranG len tahu tu baranG kite.

cam hari tu masa kat UK,
aku tetinGGal pensel kat dalam kelas.
dekat sminGGu juGak laa aku mencari.
skali, ada orG pulanG kan kat aku balik.
pasal deranG slalu jek nampak aku bersama-sama nGan pensel itu.
hehehe..


___________
aku inGatkan aku sowanG je yanG panGai cam neh.
tapi bila beberapa kenGkawan aku pon cam hilanG arah kalo pen or apa-apa alat tulis deranG hilanG,
aku buat kesimpulan yanG pempuan memanG attach nGan alat tulis deranG.

cam intanG ari tu,
kesian aku tGk dia.
turun naik turun naik pi kantin cari pen dia.
muka bajet nak nanGeh dah.
bila di tanya ape masalah ko,
dijawabnya, "pen aku hilanG....."

setiap sudut kantin tu di jenGok nye haa.
tapi, nasib tidak menyebelahi beliau.
pen tu memanG hilanG.
huhu. shian dia.

eQin pon penah mcm tu.
cari laa entry kat bloG dia pasal pensel dia yanG ada 'rambut' tu.
hehe.


motif entry ni:

sape yanG pinjam Glu stick aku tu,
tulun laaaa pulanGkan balik pada ku.
u_u"
pensel box aku cam kosonG Gile tanpa kehadiran nya.
tsk. tsk.

Thursday, April 12, 2007

..for the luv of kiroro




memula aku encounter nGan kiroro
ialah bile aku mencilok cd laGu tunanG alonG.
..kohkohkoh

dlm cd tu ada beberapa laGu2 jepun len.
tapi entah kenapa jari telunjuk aku neh
rajin betol klik 'replay' button tu pada laGu miraie.

camtu lah love at first siGht aku pd kiroro.
..er. love at first listeninG.
hehe.

mase tu cuti skolah.
asal bukak je komputer,
mesti laGu tu je yanG aku pasanG.
dalam beberpa minit je,
aku dah boley hapal laGu tuh.
heeee..

asik aku dok dnGr laGu tu sambil tepekik-pekik nyanyi sama,
tetebe bile aku berpusinG kat sbelah kanan aku,
ada muke sorang pacik tua yanG tidak dikenali.
..warGh. tokojut den.
mintak derma rupa nye.
hish. kus smanGat.
..heh. leka snGt dnGr laGu miraei.

bile skolah bukak,
kebetulan pulak bebudak class japanese kene blajar laGu tuh.
heh.
aku pon ikut sama,
walopon hakikat nye aku amek french.
n_n

aku sukeeee kiroro miraei.
suara ala-ala husky yanG shweet.

ada laa dalam tiGa pat tahun
laGu tu jee yanG aku tau.
laGu len dari kiroro, wa tarak tau.
hehe.

sampai laa satu hari tu
semasa aku menompanG nek myvi ayanG.
..ayanG adalah kakak kpd ochet.
..ochet adalah kakak kpd odie.
heheh. terer tak aku?
tereris :P

haaa..
mase aku nek kete deranG laa,
aku tedenGr satu laGu neh.
dan serta merta aku menjatuhkan cinta kpd laGu demikian.
kohkohkoh..

so, aku pon tanya laa pada ochet.
"wahai ochet yanG boleh tahan bijak bestari tapi kekadanG senGal,
apekah tajuk kpd laGu yanG sunGGuh sedap dimakan, erk. sedap didenGar neh?"

dan sperti yanG aku kate kan tadi,
dek kerana beliau ni bijak tapi senGal,
beliau pon menjawab,
"aaa.. aku tatau."
..hampas.
tapi beliau ada mention yanG itu adalah laGu kiroro.
ehem2 ochet telah membelinya dari neGara sushi dan dnGn sukacita nya menGhadiahkan cd kiroro tu pade ochet.

tanpa membuanG masa,
aku meminta kebenaran untuk merembat cd berkenaan baranG sehari dua.
hehe..
asik cilok jek aku neh.
..baek punya cilok.

dan skaranG aku dah ada baaaanyak laGu kiroro.
kohkohkoh..
sumer laGu bez Giler.

bile aku drive jek,
mesti aku nak mainkan cd tuh.
sampai mama aku pon dah hapal :P
..mama, ma memanG werld.

huhuhh..
kiroro power.
tak mcm penyanyi lain,
deranG ni tak memerlukan pablisiti murahan tu sumer.
deranG ni terkenal dGn palisiti dari mulut ke mulut je.
erk. tak tak. bukan CPR. bukan.

vokal + alunan piano deranG tu
dah cukop utk jadikkan deranG bez.

horey kiroro..!!
horey jipun..!!
horey hola..!!
ekekeke..




**aku baru pas abes wat esaimen neh.
hns. hns.


stay tuned u ols.

Tuesday, April 10, 2007

..aku yanG tiba tiba syahdu



maaf. maaf. maaf.
maaf memanG tercipta untuk yanG bersalah.
kau, berikan lah dia kemaafan.
dia, kerana itu meminta.

maaf dari mu bukanlah picisan buat nya.
kau, lahirkan lah dari hati.
dia, pasti insafi.

dia, meminta maaf.
kau, memaafkan dia.

hati terluka pasti kan sembuh.
biarlah seikhlas hati.
maaf memaafi.

u_u"







rGds,
leli


staytuned u ols

Sunday, April 08, 2007

Macik Sue



*sobs*

kehadapan macik Sue yanG dirindui slalu,



Macik, teruk laa deranG kat sini.
pakse-pakse orG buanG sampah.
vacuum lantai + kapet.
cuci jamban.
cuci water filter.
..hehe. buat2 manje lak aku.


waaaa..
orG cam tak kesah.
tapi tu sumer membuatkan orG tinGat kat macik.
T_T uuuu..

orG tinGat..
pepaGi tu mesti macik masuk bilik orG.
and u would pay extra attention to my room.
pasal bilik orG je yanG macik leh masuk.
pepaGi tu, slalu nye bebudak tu belum pon banGun.
orG je yanG banGun awal2.

slalu nye orG sebok je dok ber-tenet,
pastu macik lak sebok dok vacuum bilik orG.

pastu kite sembanG2.
kutuk anak lelaki macik.
kutuk Gelpren dia.
citer pasal diet proGram yanG macik ikut.
berusahalahh..!!
hehe.

dan mase kite dok sembanG2 tu laa
orG teranGGuk-anGGuk dnGr macik ckp.
slalu nye orG takde pon can nak menyelit.
..huhuh
tapi mase tu lah orG boleh dnGar slanG devon-cornwall yanG tak leh didapati di mane2 tempat lain.
terkulat-kulat orG nak paham kan ayat2 macik.

mujur lah stelah hampir 2 tahun orG dok sembanG2 nGan macik tu,
dapat laa orG faham denGan baik.
..takde laa nak anGGuk2 kepala pura-pura paham kan.
hehe.


macik bukan saje cleaner orG.
tapi macik juGe sanGat menjaGe dan menGambil tahu perihal saket sihat orG.
orG kan slalu saket u_u"

waaaa..
macik sue.
*terinGat dia kasik kite rantai soranG satu*

i loff yuh macik Sue..!!



rGds,
leli, room D, H34.

Saturday, April 07, 2007

daily dosaGe of fear

Assalamualaikum.
salam sejahtera [utk netterz27 n_n]

jGn memalu utk dnGr laGu neh
sesembil koranG bace entry neh.






takot. takot.
*sile bace ala2 adik danish*
:P kuikuikui..


tetiap kali aku naik turun tanGGa tu,
tetiap kali tu laa aku slalu bayanG kan
macam mana laa kalo aku tejatoh.

patah GiGi.
koyak mulut.
pecah kepala.
patah kaki. [break a leG..!!]
patah tanGan.
..nGeriiii.

huhu.
aku pon tatau apsal aku neh imaGinative sanGat.
tapi, bukan salah aku laa.
pasal tanGGa tu memanG curam nak mati.
menGalahkan tanGGa kat batu caves nun.


yG curam tu kat kawasan bawah tu.
kat tanGGa yG kat rumput tu dah oke dah
:P









pasal tu laa bile aku turun,
mahupon naik,
mesti slow Giler.
pasal aku memanG takot.
bukan takot memain.
tapi takot yanG seriyes.
dead seriyes.
huh.

penah satu hari tu,
punye lah slow aku turun tanGGa tu
..takot tejatuh nye pasal.
sampai aku sempat imaGine
kalo aku jatoh, pastu aku mati,
mesti aku jadik penunGGu tanGGa tuh.
hehe.
scary dowh.


ape?
apsal aku takot sanGat tejatoh?
pasal aku neh memanG prone to accidents.
clumsy.

slalu je teseliuh kaki laa.
tersadunG laa.
memacam lah.
padahal aku rase aku neh dah cukop berhati-hati.
kekadanG bile time aku berinGat tu laa time yanG aku akan tejatoh.
huhu.
naseb. naseb.
wat to do.


oke lah u ols.
contohi lah aku yanG malas nak apdet bloG neh.
cam paku + tukul,
:P

stay tuned.

Monday, April 02, 2007

my 10 hour stOry de mory.

___________sabtu [5.00ptG]

"oke kak. naik laa bas neh. super VIP."
..o ye ke? ade yanG satu seat tu?
"ade..ade.. nak yanG satu seat, kite baGi yanG satu seat
hari pe kak nak balek KL?"
..esok. dlm pukul 2 Gitu. braper eh?
"..err. tiGaploh hinGGet kak."
..*mencebik*


slalu kalo naik transnasiOnal KL-sGpetani
..atau vice versa,
harGa tiket ialah rm26.

so, aku tawakal je laa.
ramai pulak oranG yanG nak balik KL hari ahad ari tu.
sampai habes sumer teket haa.
aku blasah je mane kaunter tiket yanG ada jual tiket untuk balik hari ahad ke KL.

_________ahad [2.30ptG]
..aaa. bas yanG pukul 2.30 dah dtG?
"yaa. sana nuuuuun.."sambel menudinG kat sbijik bas kaler pink.
..erGh.

hari tu kate bas cantik.
cam buruk jek.
blasah jek.

______naik bas.
oke.
cari tempat duduk aku.
*tGk depan*
*tGk blakanG*
*tGk depan*
*tGk blakanG*
aku nampak yanG ada satu seat tu hanya seat drebar bas je.
yanG lain sumer seat berdua.
..aku nak bas yanG ada sinGle seat..!!!
warGh.

_______dah setat bad mood.
malas aku nak layan.
layan laGu laGi baGush.
*pasanG mp3*

1 laGu .. 5 laGu .. 9 laGu .. 13 laGus
.. zZZzZz ..
*tejaGe*
huh ?! still kat penanG?
denGar laGu + tido balek

5 kali ulanG playlist.
5 X 13 = 63 laGu
boleh cair tinGer dibuatnye.

3 jam .. 6 jam .. 8 jam ..
tak sampai sampai juGak aku ke KL..!!

waaaaaa..
pukul brape aku nak sampai KL neh.


__________the end
akhir nye,
stelah aku menstatik kan diri selama 10 jam dalam bas buruk yanG berkaler pink,
aku pon sampai le ke puduraya.

apsal sampai lambat?
perjalanan biase amek dlm 4 jam.
perjalan yanG luar biase tu amek 10 jam.
o_O

pasal.
sG petani __sG perak.............KL
di kawasan yanG ber-dot dot tu ada kejadian jem yanG maha dasat.
panjanG Giler jem..!!
kalo sapu kat roti,
boleh banGkrap kilanG roti kat mesia dan sinGapore.

Gile.

aku pon tatau pasai apa jem.
padahal, bukannye ade eksiden,
bukan ade kete berenti.
keter sumer beGerak jek aku tGk.
tapi, jem.
..munGkin dioranG tak suke makan kaya.



anyways.
asalkan aku slamatsampai pon dah cukop baek la kan.
so kire oke laa.
pak Gad pon rilek je bukak paGar utk aku,
walopon mase tu dah pukul 1.30 paGi.
..meksey pacik..!!

huhu.
my weekend was Great.
nanti esok2 aku citer pasal weekend aku.
hehe.


oke la u ols eh.
stay tuned.

Wednesday, March 28, 2007

ye. aku budak skOlah. napenye?

dua tiGa ari ni ada laa orG tu dok Gelakkan aku neh budak skolah.
haa.
memanG pon.
knape nye?

memanG aku keje kat skolah pon.
dan esok maktab aku ada hari sukan,
sama je macam skolah2 laen kat mesia neh.

dan kerana itu lah juGak
aku neh belum tido laGi
walopon dah nak pukul 4 paGi buto dah neh.

aku + member2 kecintaan aku berlumus tunGkus siapkan perhiasan khemah.
deranG ni sanGat sapotif.
aku sanGat bahaGia.

petanG tadi ada sarinGan tarik tali.
saket blakanG aku.
adehh.. adehh..
pastu miGrain aku datanG melawat aku time time neh laa juGak.
nak pecah kepala aku dibuatnya.

but as the niGht creeps in
..cewah
aku beransur pulih.

stelah muntah seround dua,
kepala aku dah oke.
dan badan aku pon takde laa senGal2 sanGat.

_______aku rumah biru : laksamana
tahun neh, kitoranG nye ikon ialah Sonic the hedGehoG.
comey + macho
hehe.

rumah sukan yanG laen pon best.
banyak senior yanG handel bab2 perhiasan khemah sukan neh.
so, cam menarek laa.
pasal leh tukar2 idea.
huhuhuuu..
..final year.


aku tatau nak expect pe tuk esok.
dah pukul 4 neh.
pukul 6.30 nak kene bangun dah.
..rumet suh banGunkan dier pukul 6.
cukup laa tuh aku tido 2 jam jek.
aku pasti bebudak lelaki tak tido mlm neh.
pasal deranG nak wat maskot laa.
ape laa.

hmmmm..
adekah rumah biru akan menGekalkan kejuaraan sperti tahun2 yanG lepas?
kuikuikui..
may the best team win.
hora..!!
berusahalah sumer..!!

Tuesday, March 27, 2007

23 years + 1 mOnth old. erGh. tua siOt :P

hmm..
aku tGh tunGGu rumet aku balek
..juGe meranGkap besprenG aku kat maktab perGuruan kedekut kertas neh

aku inGatkan bile aku balek dari TMC tu,
dia ade laa dlm bilek.
rupenye dia kuar nGan elyas.
teman pakcik tu Gi wat police report.

heh.
apsal aku sebok?
pasal aku belikan dia sejibik kek.
kekekekek..
hehe.

dari hari tuuuuuuu laGi aku nak beli.
tapi tak terbeli la plak.

ni dah sbulan besday dia belalu,
baru laaa aku ada kesempatan nak belikan dia sumthinG.

dua tiGa hari lepas ada laa orG wish besday dia.
pastu dia baGi tau aku,
"leli, ada laGi orG yanG wish besday i.
dah lama lepas dah pon ada wish laGi"
-dialoG diubah menGikut suka hati aku :P

aku cam sentap ar.
pasal aku memanG plan nak belikan dia somethinG dalam minGGu neh.
skali dia pi cakap Gitu plak.
ayok. ayok.


hehe.
tak kesah laa.

so, nette..!!
cepat laa pulanG.
nanti kek cair.
uuuuu.
hehe.

hepi belated besday,
netterz27.
<- busuk Giler.

Saturday, March 24, 2007

studenG

sempena kesibukkan yanG tiada hujunG pakal ni,
aku pon menGhasilkan artwerk tebaru.
hehe.
*prasan artis*




























ni lampu baru bilek kitoranG
*aku.nette.kemal.fatin*
beli kat ikea.
murah jek.
tak sampai 17 henGGet pon haa.
beli oi. beli
pastu jGn lupe bayar kat cashier yanG bernama 'akmal'.
*drool*

dan yanG satu laGi tu ialah buku buku leberi yanG aku kenGkunun pinjam.
hehe.
rase besalah plak ada kad leberi tapi tak pinjam buku.
:P :P *baGus nye. anak sapa la ni*

agagaga.
aku memanG menGade.
so wat?
:P :P

oke lah u ols.
tO do list tomorrow is:
1. peGi mesjid abu bakar.
2. peGi mid veli.
3. siapkan esaimen LTP.
4. siapkan esaimen ASS*.

**ASS - assessment in skools.
hehe.


bukan kah hari ahad hari untuk beistirehat besame kuarGe?
u_u" bukan lah tu.



stay tuned u ols.

Thursday, March 22, 2007

word vOmit

actually nak letak tajuk entry ni 'tekilan'.
tapi nanti cam same la plak nGan abG ajipp kan.
kopi rait. kopi rait.
hehe.

tapi, tu lah nye.
huish. tekilan bukan main.
tekilankilankilankilan.
kecik hati.
*camne hati bley berubah saiz plak neh*

_______________________________
hey yuh!!
*no, not you.
hehe. ada laa sambadi*

..sambunG balik.

hey yuh..!!

you sure have some nerve to do stuff like that to me huh?
*kaGum*

tapi aku pelik laa.
patut laa dulu ko slalu cakap ko ni pelupe.
makan semut banyak.
semut masak kicap.
semut GorenG.
semut Golek.
semut rebus.
erGh.
meh sini aku tulunG kutip kan semut kasik ko makan sampai kenyanG.
maybe ko lupe yanG dulu ko penah beG me to be yer friend.
dan denGan taat nye aku oke kan je.
aku letak perasaan marah aku sendiri kat blakanG.
*aku tak jual ikan - selfish*
just so that i could be a Good fren to you.
a really Good fren.

see.
YOU were the one who invited me.
ape perasaan koranG kalo oranG dah jemput masuk dalam rumah,
pastu, tutup pintu plak tak kasik masuk.
*kejadah nye*
itu kelly nG nama nya.

adeh laa.
saket jiwa aku kalo aku berterusan layan perasaan Gilak ni.


dan sebab tu,
hari ni.
malam ni,
aku dah nekad.
i will erase my footprints in your life.
for you have erased yours from mine.


takde makne aku kenanG member macam ko neh.
buat saket otak aku jek.
betol tak?
heh.


oke. tu je.
ko janGan buat benda yanG sama kat orG lain.
buat kat aku takpe.
aku tak report polis.
aku simpan dalam jek.
n_n


oke. sekian. mekaseyyy..


rGds,
leli.
________________________

*format surat kiriman tidak rasmi ini tidak layak untuk dijadi kan contoh, ye adik adik.
hehe.

i'm outta here.


stay tuned.

abG ajipp

hehe.
abG..!!
hutanG sudah ku bayar :P


koranG pon tau kan.
aku ni tader abanG kandunG.
dan untuk nak tampunG kekosonGan jawatan 'abanG' tu,
aku telah menGoffer incek ajipp untuk menjadik abanG "pick-up",
atau ditranslatekan menjadik abG anGkat aku.
hehe.
tu dah berlalu dekat2 4 tahon yanG lalu.

aku kenal abG ajipp pon tader rancanG2.
suratan + kebetulan. hehe.
sejak baru kenal tu,
teros bleh nGam.
nGam-ho..!!
hehe.

slalu sanGat lah kontek-menGontek ni.
tapi sejak aku fly ke enGlenG,
kitoranG cam jaranG Giler nak kontek each other.
dia sebok.
aku plak buat buat sebok :P
agagaga..

tapi sesejak bilik dorm aku dah maju neh,
dapat laa aku sambunG balik mana yanG aku tertinGGal tuh.
erk.
[pick up where i left].

dan baru-baru ni
*baru ke? baru la Gak kan*
abG ajipp ada bloQ sendirik.
so, dapat laa aku tau citer2 menariks,
Gossip2 panaz pasal dier neh.
hehe.
oops. panaz ker.


dan aku kaGum Giler..!!
o_O

unlike me,
abG ajipp sanGat lah menjaGe kebersihan bloQ dia.
*eQin, kite kene amek teladan neh*
not only does he update his bloG everyday.
tapi sehari tu,
kekadanG ada tiGa pat entry.
perGh. *saspek*

ramai plak tu nak bace bloQ dier.
pendek kate, cam best laa :P
hehe.

camtu lah kalau oranG dah suke kan?
abG ajipp is a loveable Guy.
mudah nak suke kat dier neh.
*bebaik sket. kanG koranG tesanGkot plak*
:P :P

pendek kate:
ramai je oranG yanG menyenanGi abG ajipp.
panjanG kate:
oranG ske lepak nGan abG ajipp sebab dia ni menGenyanGkan.
ark. salah. menyenanGkan.
hehehe.
maaflah tatabahasa melayu saye u_u"

huhuhu.
well.
banyak laGi laa kalo aku nak citer pasal abG aku neh.
tapi itu personal mater la eh.

aku nak letak Gambau abG ajipp kat sini.
tapi kene mintak permisi dia dulu.
tu yanG aku maleh tu.
pasal aku tGh wat esaimen ni.
*tapi sempat apdet bloG. sunGGuh hebat aku ini*
abG ajipp henGsem.
so, pepandai laa koranG imaGine muke dia caner eh.
peewit.

ehehehe.
oke la u ols.
esaimen aku dah merenGek nak suh aku siapkan dier.
supaya aku leh tido dalam pukul 3 satGi.
aum.

stay tuned.

Wednesday, March 21, 2007

wO ai bu mie







ish.
skali je aku denGar,
sampai hari ni dok ulanG laGu tu je.
..leh tanya rumet2 aku yG dicayanGi. heh.

camtu lah aku.
susah nak cari benda yanG aku suke.
tapi bile dah jumpe,
mudah sanGat nak suke.
..erk. paham ke?
tak paham pun bebuat laa paham eh.

aku dalam mode malas nak explain neh.
hari ni becakap slow sanGat kot.
banyak member aku yanG mintak aku ulanG ape yanG aku cakap.
sampai aku jadik penat.

pelik aku.
rase macam dah cakap kuat Giler dah.
kanG kuat sanGat,
oranG inGat aku aku plak kan.
tapi aku nye 'kuat' tu, slow lah plak pade deranG neh.
ISO tak sama kot.
huhu.

_____________
anyways,
aku skaranG dalam proses utk menyabarkan diri aku.
member aku bitau aku ni cepat melentinG.
dah banyak dah oranG cakap aku cenGGitu.
so, i have to do somethinG about it laa kan.

kalo dulu,
oranG cakap aku ni penyabar, lembut sanGat.
sampai kepala kene pijak pon orait laGi.

ni bile aku cam dah boleh defend diri aku sendirik,
oranG cakap aku Gitu plak.
hehe.
ape2 je lah.

so, pasnih.
aku insyAllah baiki mana yanG patut.
i dont wanna be as before.
i just want to be a better person.
n_n

mekasey eh sebab kasik kritikan yanG membina neh.
aku suke cabaran.
cabaran kepada diri aku sendirik.
so, new me cominG up eh.

hehe.

oke deh.
mo mandi.
lepas sukan tadi sampai skaranG lom mandi.
busuk punya woranG :P
hehe.

stay tuned u ols
+ enjoys the sonG.

Tuesday, March 20, 2007

..the impact of the simplest thinGs.

reflectiOn untuk diri Gwe sendirik.

"
perGh. akhir nya laylee membuat learninG loG sperti yanG aku slalu suruh," kata liz robin denGan penuh kebanGGaan.

*in ur dreams..!!*

______nGomel tak pueh hati bermula dari sini.
tak ske, tak yah bace no :P








i never thouGht that a simple "hello you all" or "Gud morninG, people. how are you doinG? assiGnments oke ka?" would brinG such an impact.

paGi tadi,
Miss blarGh made me think.
i was disGusted *ooh. harsh* by the way she started our 2 hours lecture.
there was no 'hi' nor 'Gud moninG'.
..apatah laGi Gud moninG, GeorGous kan?
hehe.

instead,
she started to menGarah-arah people to Get into Groups of five.
for some unknown reasons,
we couldnt hear her voice despite her usinG the micropon.
plus, half of the people were not in the hall yet.

dia bejalan sana sini suh kitoranG buat kumpulan
pastu bile dia datanG kat aku,
sebok tanye mane Group kitoranG.
mati-mati dia nak juGak tenGok Group aku.
macam tanak berGanjak dari tempat dia bediri tu sampai dia tGk Group aku dah cukup 5 oranG.
cam kanak-kanak plak.

pastu dok membebel ape tah.
walopon dia bediri sbelah je,
aku cam tak leh nak reGister ape yanG dia ckp.
sebab aku dok pikir apsal dia ni takde introduction ape2 pon.
tau2 kene buat kumpulan and bincanG kan sesuatu.

dah lama tu baru aku pasan rupa nya ada benda kat screen yanG perlu dibincanG kan.
salah aku ke sebab tak prasan?
hmm. ye kot.

but, what about her instructions?
introduction?

hadoi tu laa.
Glabah sanGat.
untuk Miss blarGh,
len kali tu,
kasik laa GreetinG sket.
pastu kasik tau kat sumer oranG apa yanG kite nak buat arini.
bior jelas sket.
takkan lari GununG di kejar nye.

adeh laa.
kesan nye,
spanjanG-panjanG kuliah 2 jam tu,
aku memanG malas nak amik pusinG.
bebudak laen pun sama jek aku nenGok.
dah laa slide show dia sarat menGalah kan ibu kucinG.
too much writinGs.

an awful start could lead to an awful endinG.
hmm.

so, notasi untuk aku + bakal-bakal ibu
erk.. bakal-bakal teacher.
Dont forGet to start the day by sayinG 'hello'.
miGht want to throw in a shweet smile as well.
tak ruGi pun.
kan?

heh. tu je update tak pueh ati untuk ari ni :P
stay tuned u ols.

Saturday, March 17, 2007

..pickinG up where i left

oke.
ni review aku untuk muvi 300.

aku Gi tGk nGan mama Linda last few days.
even tho` it was stated on screen that the price to be paid for the movie was rm11,
we paid only rm6.
..thank God i'm still a student..!!
ehehehe.

i was thinkinG that baGus juGe bayor murah,
at least kalo aku tak ske citer tu,
takde laa aku nak bisinG2 cakap tiket mahal ke ape ke kan.

sbenar nye aku takde laa nak teGedik-Gedik sanGat nak pi tGk cite tu.
pasal tu bukan jenis muvi yanG aku ske.
aku, beser laa.
horror
comedy
disaster
camtu laa yanG aku ske.

tapi ni citer epik, violent.
erGh.
not my cup of kopi.
hehe.

tapi blasah je laa.
pasal aku dah kemaruk sanGat nak tGk muvi.
ape2 muvi pon jalan je.

dan aku serah kan seGala jiwa + raGa ku.
..erk. salah.
aku serahkan seGala decision to be made to linda.
like ape muvi, pkul berapa.
..so me. tak reti2 nak decide.

so, she decided that we watch 3oo.


we went in early.
..which made me think, why? bukan nye free seatinG pon.
hehe.
disebabkan early,
aku sempat laa nGusha oranG2 yanG masuk kemudian dari kitoranG.
and most of it adalah Guys.

aku rasa more than half of the seats were occupied [bukan preoccupied eh] by Guys.
pastu aku wonder.
..alamak. mesti citer Ganas neh. huuu.
nOte: aku tak ske citer violence + torture.

cerita start.
hmm.. boleh tahan.
..sejam berlalu.

warGh. best nyee.
..dah abes.

hehe.
takde laa macam aku tGk citer puaka tebinG biru ari tu kan.
baru stenGah jam, aku dah setat tGk jam aku.
burinG sih.

__________300
health warninGs: nette, dont read this if u belum watch it. hehe.





citer tu almost 100% CGI la kan.
but, well paid off.

i love the colours in the muvi.
lots of brown, red, oranGe.
earth colours.

i've read reviews about the story line beinG lame and all.
yes, true.
i was JUST a story about how the death of 300 finest spartans is able to intriGue 30000 spartans to a war to defend their country from the so called 'kinG of Gods'. blahh..

..not to forGet that linda said the kinG xerxes looks a lot like jamal from 'biG brother'.
ahahahaaa..
memacam laa ko linda.

hehe.
hmm.
i dunno lah.
the muvi was movinG.
..bukan beGerak laaa. eek.

as if i can feel what the 30000 spartans felt, which led them to volunteer to fiGht.
cewah.


hmm.
basically, aku suke lah n_n
tGk janGan tak tenGok.

ujunG bulan ni tGk laGi.
zaty lanje..!!
yipee..
hehe.

oke lah.
tu jer.

stay tuned u ols.

Wednesday, March 14, 2007

GeGar GeGarkan GeGar..

..phew.
lama tak apdet.
rase macam dah tak reti nak bloGGinG :P


aku nak citer pasal earthQuake yanG berlaku kat sumatera minGGu lepas.
______________________

mase tu aku + rumet2 aku dok rileks atas katil memasinG.
ada yanG tido,
ada yanG layan citer 'shoto no sushi'
..aku le tuh.

tetibe jek aku rase katil aku GoyanG2.
aku inGatkan jantunG aku yanG berdeGup kencanG.
aku pausekan citer kat laptop skejap.
..still GoyanG.
pastu aku kuarkan head phone aku dan berteleku skejap.
..baGaikan menGhayati GoyanGan itu.
"sah memanG katil aku GoyanG. Gempa bumi kat mane plak nih.." kate hati ku.
ecehh.

dalam 5 saat,
GoyanG GoyanG pon berenti.
lantas Gwe sambunG aje tGk citer jepun yanG terpause tadi.

petanG tu,
ada laa oranG kabor kan yanG kat sumatera nun ada earthQuake.
_____________________

terinGat pulak aku dulu mase tsunami jadik.
and oranG mesia dok sebok2 cakap terasa GeGarannye,
aku cam nak rase juGek.

so, bile dah terasa GeGar, ape yanG ko rase leli?
aku rasa aku takot.

yup.
aku memanG takot mase tu.
walopon aku kelihatan rileks + macho,
tapi aku takot sbenarnye.

tu baru kene tempias.
imaGine kalo aku kat tempat mereka yanG bernasib malanG itu.
*nauzubillah*

Wednesday, February 28, 2007

maktab neh kedekut

oke.
sejujur nye aku tatau nak post apa kat bloG aku yanG aku rasa dah tak best dah ni.
..maybe aku patot delete jek.


dah tak feel sanGat lah bile membloG.
dulu tak pe laa.
nak membloG anytime boleh.
lepak jek dalam bilik.

ni nak kene turun ke bawah blok,
pastu takdek privacy.
suasana tu kurenG laa eh.
maka nak membloG pon jadik tak best sanGat laa.


hmm.
dua tiGa menjak ni stress skit laa.
pasal esaimen banyak.
lecturers tak membantu sanGat.
nak mintak esaimen spek pon tak kasik.
kedukut abes.
adeh laa.
sedih Giler nak blajar macam ni.

takde laa stress sanGat.
sesikit jek.
sib baik ada pembekal little britain yanG setia menGhulurkan cd yanG di donlod.
ehehehe.
kuranG skit stress.
tapi membuatkan aku rindu pada britain la pulak.
that would be the last thinG i wanna do.
hmmm.
___________
minGGu depan cuti skolah laGi.
cuti sminGGu tuh.
tak sure laGi nak balik berapa hari.
pasal esaimen berlambak.
kalo bawak balik rumah,
alamat nye selamat le.
huhu.
___________

smalam besday bez pren aku.
hari ni besday a Gud fren of mine.
birthday deranG berdua ni,
aku takkan boleh lupa laa.

birthday sbelah menyebelah.
dedua rapat nGan aku sejak first day aku datanG ke maktab kedekut fotostet kertas neh.
so, mane leh lupa kan.






aaa...
tu jelah kot update edisi campuran.
memacam cerita dalam satu post.
jimat ruanG.
jimat masa.
ekekeke..

oke lah u ols.
doakan yanG baik2 eh.
i luv u ol.

stay tuned.

Tuesday, February 13, 2007

..why mawi? u_u'

hmmm..
akunak apdet bloG.
tapi tatau nak cakap tentanG apa.
..tentanG dia?
n_n

heh.
tentanG smalam lah.

smalam aku kuar Gi somewhere laa.
bile aku balik bilik,
aku dapati ada bendasinG atas katil aku.
apakah ia?

adakah beathoven?
adakah ikan mata buntat yanG aku tinGGalkan kat uk?
adakah cik mut?
adakah seketol w850i yanG di impikan?
adakah?
adakah?

teka lah kalo boleh.
berani bet koranG takkan leh teka :P

poster mawi..!!

for some stranGe reasons,
the poster was lyinG on my bed.
suke ati dia jek nak lepak atas katil Gwe.

memula aku cam binGunG.
pasal mase aku balik tu,
tadek oranG dalam bilik.
and i looked around to see if someone was there.
takdek..

dalam hati aku dah menyumpah sape yanG kasik poster mawi nih kat aku.
dah takde bende lain ke nak kasik kalo ye pon nak wat saprais.
cit.

di sebabkan kat poster tu ada kalender,
aku pon rembat je laa.
leh Guna kalender tu memandanGkan aku takde kalender.

_________
investiGate punye investiGate,
ropa nya roommate aku yanG kasik poster tu.
beliau sanGke kan aku meminati al-mawi.
hakhakhak.
Gilos.
lalu menGhadiahkan poster itu kepada Gwe.

ape-ape je laa, mal.
di sebabkan hanG yanG baGi kat aku,
aku amik je laa.
susah susah jek.
tapi Gambor mawi tu aku GuntinG dan simpan dalam tonG sampah :P
aku amik kalender dia jek.
..sure kecik hati mawi bace ni.
huhuhu.


hehe.
oke laaa u ols.

tu je apdet picisan aku nih.
heeee.
khamis ni balik sp nGan abah.
yahuuuu..!!

stay tuned.