Monday, January 29, 2007

..aku + juGa diri mu

Kau masih cantik seperti dulu. Saat bersama kujumpa dengan mu. Terasa ingin ku bersamamu. Tapi aku tidak seperti dulu. Kau senyum mesra. Mungkin tak mengapa. Tapi ku tak bisa. Pasti ada yang kan terluka. Jangan ditunggu. Pasti takkan berlaku. Walau kucinta kamu. Biar disimpan. Adakan sempadan. Aku dan juga dirimu. Kini aku telah berdua. Masa depan yang tak kita duga. Kutahu kau masih mengharap jua. Tapi ku tak bisa meninggalkannya




yellOw people..!!

..erk. bukan oranG kunenG ar.
hehe.


well.
life kat ipba so far oke jek.
stakat ni aku still mampu cope nGan politik ipba nih.
..ecewah.
kuliah pun takde lah 'menG-senGsara-kan' sanGat kan.
esaimen dah start menimba,
dan kadar peratusan oranG teGur pasal kulit muka aku pun dah menurun :P
agagaga..


tadi lepas kelas,
aku memblahkan diri ke kl central.
pasal aku nakbeli teket bas nak balik sp rabu nih.
sesiapa yanG tau ipba
akan tau bahwasanya,
kalo nak Gi stesen lrt,
kene laa lalu yanG roundabout + Quaters polis + pejabat pos + Gerai jual kueh dan lelain.

disebabkan aku peGi sejurus lepas kelas,
aku pakai le baju kurunG aku haaa.
denGan tudunG yanG lepas ke bawah.
..bajet habes decent ar.

as i was approachinG the post office,
aku nampak laa seGerombolan posmen dok melepak depan tu.
aku dah rasa meluat dah.
kompom aku bakal di GanGGu oleh makhluk-makhluk kasar nie.
..**makhluk kasar adalah opposit kepada makhluk halus.
agagaga..

memanG sah laa kan.
tunGGu laGi.
'feewit' laa.
'ayu nyee' laa.
'nak ikut same boleh?' laa.
*bunyik tikus* alaaa.. yanG mulut muncunG kedepan yanG macam buleh sanGkut GayunG tuu.

ya tuhan.
meluat nyeee aku.

bukan lah aku nak katekan yanG aku ni kachak sanGat sampai deranG nak nGorat aku ke ape.
tapi aku yakin memane pempuan yanG lalu kat situ bakal diGanGGu oleh makhluk makhluk kasar nie.

ape nie?
..ape nie?
....ape nie?

ish. cam tu lah budaya kite kan.
dok melepak tepi jalan.
nGorat sane sini.
nyampah betul aku.

__________
oke. maybe aku emO skit.
tapi kenape?
pasal aku dah 2 tahun tak kene bende bende camnih.
lupe pulak aku some or most people [Guys - memane yanG hobi camnih, sori laaa. i just have to blow off steam] suke buat bende-bende macam nie.

tolonG laa wei.
tolonG laa..
banyak laGi bende leh buat.

ish.
and for Girls.
koranG rase banGGa ke bile kene bende-bende Gitu?
..maybe rase lawa sanGat le kot sampai kene nGorat.
..kalo mak Gwe lalu pun tak mustahil kene nGorat laa.
tu dah masuk under verbal assault tau?
because it happened without your consent.
**pm aku kalo nak tau more about rape+ assaults
n_n

oke lah.
aku pun dah takde steam to bloww off
:P
so, i'll end here.

rabu ni balik sp.
hora..!!

stay tuned n_n

Wednesday, January 24, 2007

lantai ohh lantai..

arGh..


____bile aku kat atas.
member: weh.. blaa..blaaaa..bla..
aku: hui. betol Gak eh. best Giler. aku nak membloG ah pasal nie.


____bile aku kat bawah.
aku: huiiiiii.. apa aku nak taip nih ?!?!?!?!

**atas: tinGkat 5
**bawah: Ground floor
..ternyata.
berbezaan altitude mempenGaruhi ke-ambitious-an Gwe.
hakhakhak.

sori lah ye.
bukan aku saje je nak bior besawanG.
tapi..tapii..
*cari alasan*
ermmm..
_________________

oke laaa.
aku nak citer pasal lantai parQuet kat bilik aku.


alaaaa..
lantai kayu yanG bercorak petak-petak tu.
takkan tatau kan.

masalah nye.
kat bilik aku kat ostel ni,
lantai parQuet tu,
tercabut-cabut haaa.

lepas ni boleh laa datanG bilik aku.
pasal ada pertandinGan menyusun parQuet yanG palinG kretips.
agagaga..

ish.
ada je yanG hilanG terus,
lantas menampakkan lantai yanG berlobanG-lobi.
adoi laaaa.

tapi.
alhamdulillah je lah kan.
ape nak buat.
sib baik ada lantai parQuet.
kalo berlantaikan tanah, Gimana sih?

therefore, aku bersyukur je lah.




hehe.
seronok nyeeee aku dapat tinGGal nGan roommates.
ni laaa first time dalam hidup aku,
aku tinGGal nGan oranG lain.
n_n

sronok nyeee.
tatau laa deranG sronok ke tak dapat aku sbaGai rumet depa kan.
ahaaha..haa...hurmm..

well.
tu jelah citer yanG aku nak konGsi for now.
aku still dalam 'adaptinG mode'.
..masih struGGle nak adapt nGan weather.
..masih sturGGle nak hafal jadual kuliah.
..masih struGGle nak kuarkan duit beli baju RM30++
..dan masih belom hafal route LRT + Star.
nGehehe.

oke lah koranG. dah nak 2.30 ni.
time for my nap n_n
afternoon, that is.
agagaga..

stay tuned, eh.
munGkin ada citer yanG laGi best next week.

Monday, January 15, 2007

blur yanG tak berkesudahan :P

oke.
sbenar nye aku ada je banyak idea nak tulih kat sini.
tapi cam malas.
hehe.

so.
just nak bitau my current status here la.
ye.
Gwe kat mesia.
kat pantai dalam.
kat kerinchi.
kat ipba.
kat hostel.
..curfew kul 11pm. T_T

umm.
so far,
alhamdulillah laa boleh adapt nGan keadaan kat sini.
cuma aku nye antibodi je yanG belom adapt.
asik seseme.
asik batok.
asik demam.
Gitu laa.

but yanG lain, oke jek.
umm.
tu je kot.
ada aje citer best yanG nak konGsi.
tapi nanti ah.
laa ni aku takde mood.
heh.

see yuh around.
stay tuned.