Wednesday, March 28, 2007

ye. aku budak skOlah. napenye?

dua tiGa ari ni ada laa orG tu dok Gelakkan aku neh budak skolah.
haa.
memanG pon.
knape nye?

memanG aku keje kat skolah pon.
dan esok maktab aku ada hari sukan,
sama je macam skolah2 laen kat mesia neh.

dan kerana itu lah juGak
aku neh belum tido laGi
walopon dah nak pukul 4 paGi buto dah neh.

aku + member2 kecintaan aku berlumus tunGkus siapkan perhiasan khemah.
deranG ni sanGat sapotif.
aku sanGat bahaGia.

petanG tadi ada sarinGan tarik tali.
saket blakanG aku.
adehh.. adehh..
pastu miGrain aku datanG melawat aku time time neh laa juGak.
nak pecah kepala aku dibuatnya.

but as the niGht creeps in
..cewah
aku beransur pulih.

stelah muntah seround dua,
kepala aku dah oke.
dan badan aku pon takde laa senGal2 sanGat.

_______aku rumah biru : laksamana
tahun neh, kitoranG nye ikon ialah Sonic the hedGehoG.
comey + macho
hehe.

rumah sukan yanG laen pon best.
banyak senior yanG handel bab2 perhiasan khemah sukan neh.
so, cam menarek laa.
pasal leh tukar2 idea.
huhuhuuu..
..final year.


aku tatau nak expect pe tuk esok.
dah pukul 4 neh.
pukul 6.30 nak kene bangun dah.
..rumet suh banGunkan dier pukul 6.
cukup laa tuh aku tido 2 jam jek.
aku pasti bebudak lelaki tak tido mlm neh.
pasal deranG nak wat maskot laa.
ape laa.

hmmmm..
adekah rumah biru akan menGekalkan kejuaraan sperti tahun2 yanG lepas?
kuikuikui..
may the best team win.
hora..!!
berusahalah sumer..!!

Tuesday, March 27, 2007

23 years + 1 mOnth old. erGh. tua siOt :P

hmm..
aku tGh tunGGu rumet aku balek
..juGe meranGkap besprenG aku kat maktab perGuruan kedekut kertas neh

aku inGatkan bile aku balek dari TMC tu,
dia ade laa dlm bilek.
rupenye dia kuar nGan elyas.
teman pakcik tu Gi wat police report.

heh.
apsal aku sebok?
pasal aku belikan dia sejibik kek.
kekekekek..
hehe.

dari hari tuuuuuuu laGi aku nak beli.
tapi tak terbeli la plak.

ni dah sbulan besday dia belalu,
baru laaa aku ada kesempatan nak belikan dia sumthinG.

dua tiGa hari lepas ada laa orG wish besday dia.
pastu dia baGi tau aku,
"leli, ada laGi orG yanG wish besday i.
dah lama lepas dah pon ada wish laGi"
-dialoG diubah menGikut suka hati aku :P

aku cam sentap ar.
pasal aku memanG plan nak belikan dia somethinG dalam minGGu neh.
skali dia pi cakap Gitu plak.
ayok. ayok.


hehe.
tak kesah laa.

so, nette..!!
cepat laa pulanG.
nanti kek cair.
uuuuu.
hehe.

hepi belated besday,
netterz27.
<- busuk Giler.

Saturday, March 24, 2007

studenG

sempena kesibukkan yanG tiada hujunG pakal ni,
aku pon menGhasilkan artwerk tebaru.
hehe.
*prasan artis*




























ni lampu baru bilek kitoranG
*aku.nette.kemal.fatin*
beli kat ikea.
murah jek.
tak sampai 17 henGGet pon haa.
beli oi. beli
pastu jGn lupe bayar kat cashier yanG bernama 'akmal'.
*drool*

dan yanG satu laGi tu ialah buku buku leberi yanG aku kenGkunun pinjam.
hehe.
rase besalah plak ada kad leberi tapi tak pinjam buku.
:P :P *baGus nye. anak sapa la ni*

agagaga.
aku memanG menGade.
so wat?
:P :P

oke lah u ols.
tO do list tomorrow is:
1. peGi mesjid abu bakar.
2. peGi mid veli.
3. siapkan esaimen LTP.
4. siapkan esaimen ASS*.

**ASS - assessment in skools.
hehe.


bukan kah hari ahad hari untuk beistirehat besame kuarGe?
u_u" bukan lah tu.



stay tuned u ols.

Thursday, March 22, 2007

word vOmit

actually nak letak tajuk entry ni 'tekilan'.
tapi nanti cam same la plak nGan abG ajipp kan.
kopi rait. kopi rait.
hehe.

tapi, tu lah nye.
huish. tekilan bukan main.
tekilankilankilankilan.
kecik hati.
*camne hati bley berubah saiz plak neh*

_______________________________
hey yuh!!
*no, not you.
hehe. ada laa sambadi*

..sambunG balik.

hey yuh..!!

you sure have some nerve to do stuff like that to me huh?
*kaGum*

tapi aku pelik laa.
patut laa dulu ko slalu cakap ko ni pelupe.
makan semut banyak.
semut masak kicap.
semut GorenG.
semut Golek.
semut rebus.
erGh.
meh sini aku tulunG kutip kan semut kasik ko makan sampai kenyanG.
maybe ko lupe yanG dulu ko penah beG me to be yer friend.
dan denGan taat nye aku oke kan je.
aku letak perasaan marah aku sendiri kat blakanG.
*aku tak jual ikan - selfish*
just so that i could be a Good fren to you.
a really Good fren.

see.
YOU were the one who invited me.
ape perasaan koranG kalo oranG dah jemput masuk dalam rumah,
pastu, tutup pintu plak tak kasik masuk.
*kejadah nye*
itu kelly nG nama nya.

adeh laa.
saket jiwa aku kalo aku berterusan layan perasaan Gilak ni.


dan sebab tu,
hari ni.
malam ni,
aku dah nekad.
i will erase my footprints in your life.
for you have erased yours from mine.


takde makne aku kenanG member macam ko neh.
buat saket otak aku jek.
betol tak?
heh.


oke. tu je.
ko janGan buat benda yanG sama kat orG lain.
buat kat aku takpe.
aku tak report polis.
aku simpan dalam jek.
n_n


oke. sekian. mekaseyyy..


rGds,
leli.
________________________

*format surat kiriman tidak rasmi ini tidak layak untuk dijadi kan contoh, ye adik adik.
hehe.

i'm outta here.


stay tuned.

abG ajipp

hehe.
abG..!!
hutanG sudah ku bayar :P


koranG pon tau kan.
aku ni tader abanG kandunG.
dan untuk nak tampunG kekosonGan jawatan 'abanG' tu,
aku telah menGoffer incek ajipp untuk menjadik abanG "pick-up",
atau ditranslatekan menjadik abG anGkat aku.
hehe.
tu dah berlalu dekat2 4 tahon yanG lalu.

aku kenal abG ajipp pon tader rancanG2.
suratan + kebetulan. hehe.
sejak baru kenal tu,
teros bleh nGam.
nGam-ho..!!
hehe.

slalu sanGat lah kontek-menGontek ni.
tapi sejak aku fly ke enGlenG,
kitoranG cam jaranG Giler nak kontek each other.
dia sebok.
aku plak buat buat sebok :P
agagaga..

tapi sesejak bilik dorm aku dah maju neh,
dapat laa aku sambunG balik mana yanG aku tertinGGal tuh.
erk.
[pick up where i left].

dan baru-baru ni
*baru ke? baru la Gak kan*
abG ajipp ada bloQ sendirik.
so, dapat laa aku tau citer2 menariks,
Gossip2 panaz pasal dier neh.
hehe.
oops. panaz ker.


dan aku kaGum Giler..!!
o_O

unlike me,
abG ajipp sanGat lah menjaGe kebersihan bloQ dia.
*eQin, kite kene amek teladan neh*
not only does he update his bloG everyday.
tapi sehari tu,
kekadanG ada tiGa pat entry.
perGh. *saspek*

ramai plak tu nak bace bloQ dier.
pendek kate, cam best laa :P
hehe.

camtu lah kalau oranG dah suke kan?
abG ajipp is a loveable Guy.
mudah nak suke kat dier neh.
*bebaik sket. kanG koranG tesanGkot plak*
:P :P

pendek kate:
ramai je oranG yanG menyenanGi abG ajipp.
panjanG kate:
oranG ske lepak nGan abG ajipp sebab dia ni menGenyanGkan.
ark. salah. menyenanGkan.
hehehe.
maaflah tatabahasa melayu saye u_u"

huhuhu.
well.
banyak laGi laa kalo aku nak citer pasal abG aku neh.
tapi itu personal mater la eh.

aku nak letak Gambau abG ajipp kat sini.
tapi kene mintak permisi dia dulu.
tu yanG aku maleh tu.
pasal aku tGh wat esaimen ni.
*tapi sempat apdet bloG. sunGGuh hebat aku ini*
abG ajipp henGsem.
so, pepandai laa koranG imaGine muke dia caner eh.
peewit.

ehehehe.
oke la u ols.
esaimen aku dah merenGek nak suh aku siapkan dier.
supaya aku leh tido dalam pukul 3 satGi.
aum.

stay tuned.

Wednesday, March 21, 2007

wO ai bu mie







ish.
skali je aku denGar,
sampai hari ni dok ulanG laGu tu je.
..leh tanya rumet2 aku yG dicayanGi. heh.

camtu lah aku.
susah nak cari benda yanG aku suke.
tapi bile dah jumpe,
mudah sanGat nak suke.
..erk. paham ke?
tak paham pun bebuat laa paham eh.

aku dalam mode malas nak explain neh.
hari ni becakap slow sanGat kot.
banyak member aku yanG mintak aku ulanG ape yanG aku cakap.
sampai aku jadik penat.

pelik aku.
rase macam dah cakap kuat Giler dah.
kanG kuat sanGat,
oranG inGat aku aku plak kan.
tapi aku nye 'kuat' tu, slow lah plak pade deranG neh.
ISO tak sama kot.
huhu.

_____________
anyways,
aku skaranG dalam proses utk menyabarkan diri aku.
member aku bitau aku ni cepat melentinG.
dah banyak dah oranG cakap aku cenGGitu.
so, i have to do somethinG about it laa kan.

kalo dulu,
oranG cakap aku ni penyabar, lembut sanGat.
sampai kepala kene pijak pon orait laGi.

ni bile aku cam dah boleh defend diri aku sendirik,
oranG cakap aku Gitu plak.
hehe.
ape2 je lah.

so, pasnih.
aku insyAllah baiki mana yanG patut.
i dont wanna be as before.
i just want to be a better person.
n_n

mekasey eh sebab kasik kritikan yanG membina neh.
aku suke cabaran.
cabaran kepada diri aku sendirik.
so, new me cominG up eh.

hehe.

oke deh.
mo mandi.
lepas sukan tadi sampai skaranG lom mandi.
busuk punya woranG :P
hehe.

stay tuned u ols
+ enjoys the sonG.

Tuesday, March 20, 2007

..the impact of the simplest thinGs.

reflectiOn untuk diri Gwe sendirik.

"
perGh. akhir nya laylee membuat learninG loG sperti yanG aku slalu suruh," kata liz robin denGan penuh kebanGGaan.

*in ur dreams..!!*

______nGomel tak pueh hati bermula dari sini.
tak ske, tak yah bace no :P








i never thouGht that a simple "hello you all" or "Gud morninG, people. how are you doinG? assiGnments oke ka?" would brinG such an impact.

paGi tadi,
Miss blarGh made me think.
i was disGusted *ooh. harsh* by the way she started our 2 hours lecture.
there was no 'hi' nor 'Gud moninG'.
..apatah laGi Gud moninG, GeorGous kan?
hehe.

instead,
she started to menGarah-arah people to Get into Groups of five.
for some unknown reasons,
we couldnt hear her voice despite her usinG the micropon.
plus, half of the people were not in the hall yet.

dia bejalan sana sini suh kitoranG buat kumpulan
pastu bile dia datanG kat aku,
sebok tanye mane Group kitoranG.
mati-mati dia nak juGak tenGok Group aku.
macam tanak berGanjak dari tempat dia bediri tu sampai dia tGk Group aku dah cukup 5 oranG.
cam kanak-kanak plak.

pastu dok membebel ape tah.
walopon dia bediri sbelah je,
aku cam tak leh nak reGister ape yanG dia ckp.
sebab aku dok pikir apsal dia ni takde introduction ape2 pon.
tau2 kene buat kumpulan and bincanG kan sesuatu.

dah lama tu baru aku pasan rupa nya ada benda kat screen yanG perlu dibincanG kan.
salah aku ke sebab tak prasan?
hmm. ye kot.

but, what about her instructions?
introduction?

hadoi tu laa.
Glabah sanGat.
untuk Miss blarGh,
len kali tu,
kasik laa GreetinG sket.
pastu kasik tau kat sumer oranG apa yanG kite nak buat arini.
bior jelas sket.
takkan lari GununG di kejar nye.

adeh laa.
kesan nye,
spanjanG-panjanG kuliah 2 jam tu,
aku memanG malas nak amik pusinG.
bebudak laen pun sama jek aku nenGok.
dah laa slide show dia sarat menGalah kan ibu kucinG.
too much writinGs.

an awful start could lead to an awful endinG.
hmm.

so, notasi untuk aku + bakal-bakal ibu
erk.. bakal-bakal teacher.
Dont forGet to start the day by sayinG 'hello'.
miGht want to throw in a shweet smile as well.
tak ruGi pun.
kan?

heh. tu je update tak pueh ati untuk ari ni :P
stay tuned u ols.

Saturday, March 17, 2007

..pickinG up where i left

oke.
ni review aku untuk muvi 300.

aku Gi tGk nGan mama Linda last few days.
even tho` it was stated on screen that the price to be paid for the movie was rm11,
we paid only rm6.
..thank God i'm still a student..!!
ehehehe.

i was thinkinG that baGus juGe bayor murah,
at least kalo aku tak ske citer tu,
takde laa aku nak bisinG2 cakap tiket mahal ke ape ke kan.

sbenar nye aku takde laa nak teGedik-Gedik sanGat nak pi tGk cite tu.
pasal tu bukan jenis muvi yanG aku ske.
aku, beser laa.
horror
comedy
disaster
camtu laa yanG aku ske.

tapi ni citer epik, violent.
erGh.
not my cup of kopi.
hehe.

tapi blasah je laa.
pasal aku dah kemaruk sanGat nak tGk muvi.
ape2 muvi pon jalan je.

dan aku serah kan seGala jiwa + raGa ku.
..erk. salah.
aku serahkan seGala decision to be made to linda.
like ape muvi, pkul berapa.
..so me. tak reti2 nak decide.

so, she decided that we watch 3oo.


we went in early.
..which made me think, why? bukan nye free seatinG pon.
hehe.
disebabkan early,
aku sempat laa nGusha oranG2 yanG masuk kemudian dari kitoranG.
and most of it adalah Guys.

aku rasa more than half of the seats were occupied [bukan preoccupied eh] by Guys.
pastu aku wonder.
..alamak. mesti citer Ganas neh. huuu.
nOte: aku tak ske citer violence + torture.

cerita start.
hmm.. boleh tahan.
..sejam berlalu.

warGh. best nyee.
..dah abes.

hehe.
takde laa macam aku tGk citer puaka tebinG biru ari tu kan.
baru stenGah jam, aku dah setat tGk jam aku.
burinG sih.

__________300
health warninGs: nette, dont read this if u belum watch it. hehe.





citer tu almost 100% CGI la kan.
but, well paid off.

i love the colours in the muvi.
lots of brown, red, oranGe.
earth colours.

i've read reviews about the story line beinG lame and all.
yes, true.
i was JUST a story about how the death of 300 finest spartans is able to intriGue 30000 spartans to a war to defend their country from the so called 'kinG of Gods'. blahh..

..not to forGet that linda said the kinG xerxes looks a lot like jamal from 'biG brother'.
ahahahaaa..
memacam laa ko linda.

hehe.
hmm.
i dunno lah.
the muvi was movinG.
..bukan beGerak laaa. eek.

as if i can feel what the 30000 spartans felt, which led them to volunteer to fiGht.
cewah.


hmm.
basically, aku suke lah n_n
tGk janGan tak tenGok.

ujunG bulan ni tGk laGi.
zaty lanje..!!
yipee..
hehe.

oke lah.
tu jer.

stay tuned u ols.

Wednesday, March 14, 2007

GeGar GeGarkan GeGar..

..phew.
lama tak apdet.
rase macam dah tak reti nak bloGGinG :P


aku nak citer pasal earthQuake yanG berlaku kat sumatera minGGu lepas.
______________________

mase tu aku + rumet2 aku dok rileks atas katil memasinG.
ada yanG tido,
ada yanG layan citer 'shoto no sushi'
..aku le tuh.

tetibe jek aku rase katil aku GoyanG2.
aku inGatkan jantunG aku yanG berdeGup kencanG.
aku pausekan citer kat laptop skejap.
..still GoyanG.
pastu aku kuarkan head phone aku dan berteleku skejap.
..baGaikan menGhayati GoyanGan itu.
"sah memanG katil aku GoyanG. Gempa bumi kat mane plak nih.." kate hati ku.
ecehh.

dalam 5 saat,
GoyanG GoyanG pon berenti.
lantas Gwe sambunG aje tGk citer jepun yanG terpause tadi.

petanG tu,
ada laa oranG kabor kan yanG kat sumatera nun ada earthQuake.
_____________________

terinGat pulak aku dulu mase tsunami jadik.
and oranG mesia dok sebok2 cakap terasa GeGarannye,
aku cam nak rase juGek.

so, bile dah terasa GeGar, ape yanG ko rase leli?
aku rasa aku takot.

yup.
aku memanG takot mase tu.
walopon aku kelihatan rileks + macho,
tapi aku takot sbenarnye.

tu baru kene tempias.
imaGine kalo aku kat tempat mereka yanG bernasib malanG itu.
*nauzubillah*