Saturday, March 17, 2007

..pickinG up where i left

oke.
ni review aku untuk muvi 300.

aku Gi tGk nGan mama Linda last few days.
even tho` it was stated on screen that the price to be paid for the movie was rm11,
we paid only rm6.
..thank God i'm still a student..!!
ehehehe.

i was thinkinG that baGus juGe bayor murah,
at least kalo aku tak ske citer tu,
takde laa aku nak bisinG2 cakap tiket mahal ke ape ke kan.

sbenar nye aku takde laa nak teGedik-Gedik sanGat nak pi tGk cite tu.
pasal tu bukan jenis muvi yanG aku ske.
aku, beser laa.
horror
comedy
disaster
camtu laa yanG aku ske.

tapi ni citer epik, violent.
erGh.
not my cup of kopi.
hehe.

tapi blasah je laa.
pasal aku dah kemaruk sanGat nak tGk muvi.
ape2 muvi pon jalan je.

dan aku serah kan seGala jiwa + raGa ku.
..erk. salah.
aku serahkan seGala decision to be made to linda.
like ape muvi, pkul berapa.
..so me. tak reti2 nak decide.

so, she decided that we watch 3oo.


we went in early.
..which made me think, why? bukan nye free seatinG pon.
hehe.
disebabkan early,
aku sempat laa nGusha oranG2 yanG masuk kemudian dari kitoranG.
and most of it adalah Guys.

aku rasa more than half of the seats were occupied [bukan preoccupied eh] by Guys.
pastu aku wonder.
..alamak. mesti citer Ganas neh. huuu.
nOte: aku tak ske citer violence + torture.

cerita start.
hmm.. boleh tahan.
..sejam berlalu.

warGh. best nyee.
..dah abes.

hehe.
takde laa macam aku tGk citer puaka tebinG biru ari tu kan.
baru stenGah jam, aku dah setat tGk jam aku.
burinG sih.

__________300
health warninGs: nette, dont read this if u belum watch it. hehe.





citer tu almost 100% CGI la kan.
but, well paid off.

i love the colours in the muvi.
lots of brown, red, oranGe.
earth colours.

i've read reviews about the story line beinG lame and all.
yes, true.
i was JUST a story about how the death of 300 finest spartans is able to intriGue 30000 spartans to a war to defend their country from the so called 'kinG of Gods'. blahh..

..not to forGet that linda said the kinG xerxes looks a lot like jamal from 'biG brother'.
ahahahaaa..
memacam laa ko linda.

hehe.
hmm.
i dunno lah.
the muvi was movinG.
..bukan beGerak laaa. eek.

as if i can feel what the 30000 spartans felt, which led them to volunteer to fiGht.
cewah.


hmm.
basically, aku suke lah n_n
tGk janGan tak tenGok.

ujunG bulan ni tGk laGi.
zaty lanje..!!
yipee..
hehe.

oke lah.
tu jer.

stay tuned u ols.

2 comments:

  1. Anonymous9:02 AM

    bile tah aku dpt pi tgk cite ni.
    aih..

    woo

    ReplyDelete
  2. ujunG bulan ni aku pi tGk laGi.
    meh le join kalo tak malu :P :P

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!