Friday, April 20, 2007

kohkohkoh.. klako Gile.






oke koranG kene tGk video ni.
saket peyut aku ketawa nGan si nette.


perhatikan pakcik yanG pertama tu.
aku rasa dalam seribu,
soranG macam dia je yanG takkan lari.
cool Gile.
wa saspek lu, ojichan..!!
hehe.

tapi yanG aku nye feveret ialah mamat yanG
tak pepasal kena lambunG,
pastu deranG lari.
sure dia terpinGa-pinGa.
kohkohkoh..

klakar oi. klakar.

Wednesday, April 18, 2007

pempuan dan alat tulis

aku.
beGitu menyayanGi alat-alat tulis aku.
dari pensel box sampai laa ke ubat stepler.
..stepler pon boley sakit.

pada aku, pensel box + kandunGan dalam nye tu,
sama je pentinG nye nGan henfon, beG duwet.
kalo hilanG,
tak keruan jadik nya.

pernah masa form 5 dulu,
Gam aku hilanG.
aku sedih macam kematian kucenG.
..sedey oke kalo kucenG mati.
pesal aku sayanG sanGat?
pasal bekas Gam tu simpan dari tinGkatan 1 sey.
5 tahun suka duka aku tempuhi bersama bekas Gam tu.
aku refill jek bile Gam tu abes.
bekas tudah takde kulit.
kelabu asap dah ropa nya aku tGk.
tapi bekas tu tetap menten.

so bayanG kan laa bila dah hilanG,
aku cam rasa ada kosonG dalam hati ku ini.
auww.

tu baru Gam.
belum mechanical pencil a.k.a pensel tik tik aku hilanG skejap.
owhh, chenta betol aku kat pensel tu.
kaler pepel.
..mc woo, ko ske kan?

skali hilanG plak.
aku ni kalo baranG hilanG,
memanG tatau nak cari kat mana dah.
pasal aku jenis yanG letak baranG setempat.

kebaikkan menGekalkan alat tulis yanG sama untuk bertawun tawun lama nya ialah,
oranG len tahu tu baranG kite.

cam hari tu masa kat UK,
aku tetinGGal pensel kat dalam kelas.
dekat sminGGu juGak laa aku mencari.
skali, ada orG pulanG kan kat aku balik.
pasal deranG slalu jek nampak aku bersama-sama nGan pensel itu.
hehehe..


___________
aku inGatkan aku sowanG je yanG panGai cam neh.
tapi bila beberapa kenGkawan aku pon cam hilanG arah kalo pen or apa-apa alat tulis deranG hilanG,
aku buat kesimpulan yanG pempuan memanG attach nGan alat tulis deranG.

cam intanG ari tu,
kesian aku tGk dia.
turun naik turun naik pi kantin cari pen dia.
muka bajet nak nanGeh dah.
bila di tanya ape masalah ko,
dijawabnya, "pen aku hilanG....."

setiap sudut kantin tu di jenGok nye haa.
tapi, nasib tidak menyebelahi beliau.
pen tu memanG hilanG.
huhu. shian dia.

eQin pon penah mcm tu.
cari laa entry kat bloG dia pasal pensel dia yanG ada 'rambut' tu.
hehe.


motif entry ni:

sape yanG pinjam Glu stick aku tu,
tulun laaaa pulanGkan balik pada ku.
u_u"
pensel box aku cam kosonG Gile tanpa kehadiran nya.
tsk. tsk.

Thursday, April 12, 2007

..for the luv of kiroro




memula aku encounter nGan kiroro
ialah bile aku mencilok cd laGu tunanG alonG.
..kohkohkoh

dlm cd tu ada beberapa laGu2 jepun len.
tapi entah kenapa jari telunjuk aku neh
rajin betol klik 'replay' button tu pada laGu miraie.

camtu lah love at first siGht aku pd kiroro.
..er. love at first listeninG.
hehe.

mase tu cuti skolah.
asal bukak je komputer,
mesti laGu tu je yanG aku pasanG.
dalam beberpa minit je,
aku dah boley hapal laGu tuh.
heeee..

asik aku dok dnGr laGu tu sambil tepekik-pekik nyanyi sama,
tetebe bile aku berpusinG kat sbelah kanan aku,
ada muke sorang pacik tua yanG tidak dikenali.
..warGh. tokojut den.
mintak derma rupa nye.
hish. kus smanGat.
..heh. leka snGt dnGr laGu miraei.

bile skolah bukak,
kebetulan pulak bebudak class japanese kene blajar laGu tuh.
heh.
aku pon ikut sama,
walopon hakikat nye aku amek french.
n_n

aku sukeeee kiroro miraei.
suara ala-ala husky yanG shweet.

ada laa dalam tiGa pat tahun
laGu tu jee yanG aku tau.
laGu len dari kiroro, wa tarak tau.
hehe.

sampai laa satu hari tu
semasa aku menompanG nek myvi ayanG.
..ayanG adalah kakak kpd ochet.
..ochet adalah kakak kpd odie.
heheh. terer tak aku?
tereris :P

haaa..
mase aku nek kete deranG laa,
aku tedenGr satu laGu neh.
dan serta merta aku menjatuhkan cinta kpd laGu demikian.
kohkohkoh..

so, aku pon tanya laa pada ochet.
"wahai ochet yanG boleh tahan bijak bestari tapi kekadanG senGal,
apekah tajuk kpd laGu yanG sunGGuh sedap dimakan, erk. sedap didenGar neh?"

dan sperti yanG aku kate kan tadi,
dek kerana beliau ni bijak tapi senGal,
beliau pon menjawab,
"aaa.. aku tatau."
..hampas.
tapi beliau ada mention yanG itu adalah laGu kiroro.
ehem2 ochet telah membelinya dari neGara sushi dan dnGn sukacita nya menGhadiahkan cd kiroro tu pade ochet.

tanpa membuanG masa,
aku meminta kebenaran untuk merembat cd berkenaan baranG sehari dua.
hehe..
asik cilok jek aku neh.
..baek punya cilok.

dan skaranG aku dah ada baaaanyak laGu kiroro.
kohkohkoh..
sumer laGu bez Giler.

bile aku drive jek,
mesti aku nak mainkan cd tuh.
sampai mama aku pon dah hapal :P
..mama, ma memanG werld.

huhuhh..
kiroro power.
tak mcm penyanyi lain,
deranG ni tak memerlukan pablisiti murahan tu sumer.
deranG ni terkenal dGn palisiti dari mulut ke mulut je.
erk. tak tak. bukan CPR. bukan.

vokal + alunan piano deranG tu
dah cukop utk jadikkan deranG bez.

horey kiroro..!!
horey jipun..!!
horey hola..!!
ekekeke..




**aku baru pas abes wat esaimen neh.
hns. hns.


stay tuned u ols.

Tuesday, April 10, 2007

..aku yanG tiba tiba syahdu



maaf. maaf. maaf.
maaf memanG tercipta untuk yanG bersalah.
kau, berikan lah dia kemaafan.
dia, kerana itu meminta.

maaf dari mu bukanlah picisan buat nya.
kau, lahirkan lah dari hati.
dia, pasti insafi.

dia, meminta maaf.
kau, memaafkan dia.

hati terluka pasti kan sembuh.
biarlah seikhlas hati.
maaf memaafi.

u_u"







rGds,
leli


staytuned u ols

Sunday, April 08, 2007

Macik Sue



*sobs*

kehadapan macik Sue yanG dirindui slalu,



Macik, teruk laa deranG kat sini.
pakse-pakse orG buanG sampah.
vacuum lantai + kapet.
cuci jamban.
cuci water filter.
..hehe. buat2 manje lak aku.


waaaa..
orG cam tak kesah.
tapi tu sumer membuatkan orG tinGat kat macik.
T_T uuuu..

orG tinGat..
pepaGi tu mesti macik masuk bilik orG.
and u would pay extra attention to my room.
pasal bilik orG je yanG macik leh masuk.
pepaGi tu, slalu nye bebudak tu belum pon banGun.
orG je yanG banGun awal2.

slalu nye orG sebok je dok ber-tenet,
pastu macik lak sebok dok vacuum bilik orG.

pastu kite sembanG2.
kutuk anak lelaki macik.
kutuk Gelpren dia.
citer pasal diet proGram yanG macik ikut.
berusahalahh..!!
hehe.

dan mase kite dok sembanG2 tu laa
orG teranGGuk-anGGuk dnGr macik ckp.
slalu nye orG takde pon can nak menyelit.
..huhuh
tapi mase tu lah orG boleh dnGar slanG devon-cornwall yanG tak leh didapati di mane2 tempat lain.
terkulat-kulat orG nak paham kan ayat2 macik.

mujur lah stelah hampir 2 tahun orG dok sembanG2 nGan macik tu,
dapat laa orG faham denGan baik.
..takde laa nak anGGuk2 kepala pura-pura paham kan.
hehe.


macik bukan saje cleaner orG.
tapi macik juGe sanGat menjaGe dan menGambil tahu perihal saket sihat orG.
orG kan slalu saket u_u"

waaaa..
macik sue.
*terinGat dia kasik kite rantai soranG satu*

i loff yuh macik Sue..!!



rGds,
leli, room D, H34.

Saturday, April 07, 2007

daily dosaGe of fear

Assalamualaikum.
salam sejahtera [utk netterz27 n_n]

jGn memalu utk dnGr laGu neh
sesembil koranG bace entry neh.






takot. takot.
*sile bace ala2 adik danish*
:P kuikuikui..


tetiap kali aku naik turun tanGGa tu,
tetiap kali tu laa aku slalu bayanG kan
macam mana laa kalo aku tejatoh.

patah GiGi.
koyak mulut.
pecah kepala.
patah kaki. [break a leG..!!]
patah tanGan.
..nGeriiii.

huhu.
aku pon tatau apsal aku neh imaGinative sanGat.
tapi, bukan salah aku laa.
pasal tanGGa tu memanG curam nak mati.
menGalahkan tanGGa kat batu caves nun.


yG curam tu kat kawasan bawah tu.
kat tanGGa yG kat rumput tu dah oke dah
:P









pasal tu laa bile aku turun,
mahupon naik,
mesti slow Giler.
pasal aku memanG takot.
bukan takot memain.
tapi takot yanG seriyes.
dead seriyes.
huh.

penah satu hari tu,
punye lah slow aku turun tanGGa tu
..takot tejatuh nye pasal.
sampai aku sempat imaGine
kalo aku jatoh, pastu aku mati,
mesti aku jadik penunGGu tanGGa tuh.
hehe.
scary dowh.


ape?
apsal aku takot sanGat tejatoh?
pasal aku neh memanG prone to accidents.
clumsy.

slalu je teseliuh kaki laa.
tersadunG laa.
memacam lah.
padahal aku rase aku neh dah cukop berhati-hati.
kekadanG bile time aku berinGat tu laa time yanG aku akan tejatoh.
huhu.
naseb. naseb.
wat to do.


oke lah u ols.
contohi lah aku yanG malas nak apdet bloG neh.
cam paku + tukul,
:P

stay tuned.

Monday, April 02, 2007

my 10 hour stOry de mory.

___________sabtu [5.00ptG]

"oke kak. naik laa bas neh. super VIP."
..o ye ke? ade yanG satu seat tu?
"ade..ade.. nak yanG satu seat, kite baGi yanG satu seat
hari pe kak nak balek KL?"
..esok. dlm pukul 2 Gitu. braper eh?
"..err. tiGaploh hinGGet kak."
..*mencebik*


slalu kalo naik transnasiOnal KL-sGpetani
..atau vice versa,
harGa tiket ialah rm26.

so, aku tawakal je laa.
ramai pulak oranG yanG nak balik KL hari ahad ari tu.
sampai habes sumer teket haa.
aku blasah je mane kaunter tiket yanG ada jual tiket untuk balik hari ahad ke KL.

_________ahad [2.30ptG]
..aaa. bas yanG pukul 2.30 dah dtG?
"yaa. sana nuuuuun.."sambel menudinG kat sbijik bas kaler pink.
..erGh.

hari tu kate bas cantik.
cam buruk jek.
blasah jek.

______naik bas.
oke.
cari tempat duduk aku.
*tGk depan*
*tGk blakanG*
*tGk depan*
*tGk blakanG*
aku nampak yanG ada satu seat tu hanya seat drebar bas je.
yanG lain sumer seat berdua.
..aku nak bas yanG ada sinGle seat..!!!
warGh.

_______dah setat bad mood.
malas aku nak layan.
layan laGu laGi baGush.
*pasanG mp3*

1 laGu .. 5 laGu .. 9 laGu .. 13 laGus
.. zZZzZz ..
*tejaGe*
huh ?! still kat penanG?
denGar laGu + tido balek

5 kali ulanG playlist.
5 X 13 = 63 laGu
boleh cair tinGer dibuatnye.

3 jam .. 6 jam .. 8 jam ..
tak sampai sampai juGak aku ke KL..!!

waaaaaa..
pukul brape aku nak sampai KL neh.


__________the end
akhir nye,
stelah aku menstatik kan diri selama 10 jam dalam bas buruk yanG berkaler pink,
aku pon sampai le ke puduraya.

apsal sampai lambat?
perjalanan biase amek dlm 4 jam.
perjalan yanG luar biase tu amek 10 jam.
o_O

pasal.
sG petani __sG perak.............KL
di kawasan yanG ber-dot dot tu ada kejadian jem yanG maha dasat.
panjanG Giler jem..!!
kalo sapu kat roti,
boleh banGkrap kilanG roti kat mesia dan sinGapore.

Gile.

aku pon tatau pasai apa jem.
padahal, bukannye ade eksiden,
bukan ade kete berenti.
keter sumer beGerak jek aku tGk.
tapi, jem.
..munGkin dioranG tak suke makan kaya.



anyways.
asalkan aku slamatsampai pon dah cukop baek la kan.
so kire oke laa.
pak Gad pon rilek je bukak paGar utk aku,
walopon mase tu dah pukul 1.30 paGi.
..meksey pacik..!!

huhu.
my weekend was Great.
nanti esok2 aku citer pasal weekend aku.
hehe.


oke la u ols eh.
stay tuned.