Wednesday, April 18, 2007

pempuan dan alat tulis

aku.
beGitu menyayanGi alat-alat tulis aku.
dari pensel box sampai laa ke ubat stepler.
..stepler pon boley sakit.

pada aku, pensel box + kandunGan dalam nye tu,
sama je pentinG nye nGan henfon, beG duwet.
kalo hilanG,
tak keruan jadik nya.

pernah masa form 5 dulu,
Gam aku hilanG.
aku sedih macam kematian kucenG.
..sedey oke kalo kucenG mati.
pesal aku sayanG sanGat?
pasal bekas Gam tu simpan dari tinGkatan 1 sey.
5 tahun suka duka aku tempuhi bersama bekas Gam tu.
aku refill jek bile Gam tu abes.
bekas tudah takde kulit.
kelabu asap dah ropa nya aku tGk.
tapi bekas tu tetap menten.

so bayanG kan laa bila dah hilanG,
aku cam rasa ada kosonG dalam hati ku ini.
auww.

tu baru Gam.
belum mechanical pencil a.k.a pensel tik tik aku hilanG skejap.
owhh, chenta betol aku kat pensel tu.
kaler pepel.
..mc woo, ko ske kan?

skali hilanG plak.
aku ni kalo baranG hilanG,
memanG tatau nak cari kat mana dah.
pasal aku jenis yanG letak baranG setempat.

kebaikkan menGekalkan alat tulis yanG sama untuk bertawun tawun lama nya ialah,
oranG len tahu tu baranG kite.

cam hari tu masa kat UK,
aku tetinGGal pensel kat dalam kelas.
dekat sminGGu juGak laa aku mencari.
skali, ada orG pulanG kan kat aku balik.
pasal deranG slalu jek nampak aku bersama-sama nGan pensel itu.
hehehe..


___________
aku inGatkan aku sowanG je yanG panGai cam neh.
tapi bila beberapa kenGkawan aku pon cam hilanG arah kalo pen or apa-apa alat tulis deranG hilanG,
aku buat kesimpulan yanG pempuan memanG attach nGan alat tulis deranG.

cam intanG ari tu,
kesian aku tGk dia.
turun naik turun naik pi kantin cari pen dia.
muka bajet nak nanGeh dah.
bila di tanya ape masalah ko,
dijawabnya, "pen aku hilanG....."

setiap sudut kantin tu di jenGok nye haa.
tapi, nasib tidak menyebelahi beliau.
pen tu memanG hilanG.
huhu. shian dia.

eQin pon penah mcm tu.
cari laa entry kat bloG dia pasal pensel dia yanG ada 'rambut' tu.
hehe.


motif entry ni:

sape yanG pinjam Glu stick aku tu,
tulun laaaa pulanGkan balik pada ku.
u_u"
pensel box aku cam kosonG Gile tanpa kehadiran nya.
tsk. tsk.

3 comments:

  1. mumantis gile ngan pencil case..
    ngan abang pon adeq tak penah wat gini ekekekke..

    ReplyDelete
  2. ape saje yanG orG ter-attach dGn, memanG layan jiwanG je.

    ..sbb tu kot bebudak ni ckp aku ni sentimentel instrumentel.
    hampeh.


    takkan nak mumantis nGan abG plak.
    nanti Bobot jerers. hehe.

    ReplyDelete
  3. huhu...aku pun terkait skali..tapi mmg sedey aaa...aku guna pencil picit Pilot Shaker kaler itam + 'rambut' nyer tu sejak form 5 lagi.. huhu..mana tak sedey oo..huhu...

    psst: pi tgk blog aku..ada entry buang duit..

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!