Tuesday, May 22, 2007

..aku. manusia Gelabah.

yo-ho~!





pe khabar semua?
dah pukul 3.30 di kala petanG selasa yanG menyenGat neh.
so unnatural for me to update during this hour, kan?


sbenar nye,
draGon ball ada 7 bijik semua nya.
dan aku baru je lepas makan lunch
..yanG pada kebiasaan nya aku settle kan pukul 11.30am.
tapi hari ni aku tetibe cam bizi lak.
huhu.

pada minGGu terakhir neh,
banyak laa kerja-kerja sperti nak settle kan hal ehwal prektikum.
hel ehwal postinG dan sebaGainye lah.

dan sudah menjadi lumrah lah pelbaGai boranG-boranGan akan disajikan kepada sesiapa yanG berkenaan.
dan sudah menjadi lumrah laa untuk aku membenci keadaan-keadaan yanG seperti ini ye adik-adik.

arGh.
i hate administrative work.
apetah laGi administrative work kat ipba yanG sentiasa senGal.
u_u'


3 minGGu lepas,
kitoranG dibekalkan sehelai boranG postinG** untuk dibawa pulanG semasa cuti.
**boranG postinG:
boranG yanG ada ruanGan seperti..
NeGeri pilihan untuk bertuGas: ___________


aaaa. lokasi pilihan aku [ataupun lebih tepat lokasi hasil perbincanGan aku + abah] adalah rahsia kami berdua.
mama + adik ade curi2 denGar.
ahohoho.


oke. tu bukan hal nya.
yanG menjadi hal nye ialah
..aku lah yanG buat hal neh
bersama-sama boranG postinG tu,
kena lah serta kan salinan beberapa sijil
dan antara nya ialah sijil SPM.
..spm? sunGGuh nostalGic.


masa tu,
aku punyai masa yanG sunGGuh banyak untuk nak selesaikan urusan boranG postinG ni.
fotostet sumer sijil dan sahkan (certify) memana yanG patut.
so, aku setelkan lah secepat munGkin.
sebab aku tak suke buat benda2 seperti nak sah-sahkan ni last minit.
nanti kalut.
nak rilek pon tak leh.
Gelabah memanjanG.
Gelabah.net


tapi..
disebabkan aku ni pandai.
aku pi fotostet dan sah kan SLIP SPM aku.
bijak kan aku? u_u'

atas sebab musabab apekah aku berkelakuan demikian ye adik-adik?
pasal aku. ye aku.
lupa tentanG kewujudan SIJIL SPM neh.
huhuu~

bukan salah aku laaa.
seriyes, tak tipu.

sebab dulu aku amik sijil SPM aku beberapa ketika sbelum aku fly pi UK.
so, amik-amik, pastu tak pakai.
ni tup-tup nak sijil spm lah.
aku denGan cemerlanG nye capai aje lah slip spm aku.
pada aku, tu lah sijil nye.
huhuu.

pastu bile deranG cakap slip spm tu tak laku,
aku pon Gelabah.net laa nak mencari sijil demikian.
sebab aku yakin 200% sijil tu takde dalam simpanan aku.
dan aku juGe yakin 200% yanG sijil tu ade kat rumah aku dalam almari kaca kat tempat tv tuh.
hehee. persis sunGGuh diskripsi.

so aku tepon mama.
mama ckp takde.
huarGh.
mana aku nak cari.
Gelabah.net

skali rupa nya, sijil itew ada dlm folder sijil yanG memanG ada dlm simpanan aku yanG aku letak kat dlm meja hujunG kepala katil aku.


*maluk*


aku memanG manusia Gelabah.



so, denGan Gelabah nya,
aku seGera peGi ke kedai firdaus dan fotostet lalu sebat je memana lecturer nak mintak sah kan sijil aku.

fuhh. fuhhhhh..

penat ooo.
dah laa panas baGai nak Gila.
denGan perut yanG dah menGilai-nGilai.
denGan nasik bunGus aku dok menanGis kat bilik meronta-ronta untuk dimakan.
heheh. melampau.


sebab benda-benda macam ni laaa au tak suke administrative work..!!
..walopon dulu aku penah becita-cita nak kerja sbaGai administrator macam abah.



itu saje rumusan Gelabah saya untuk hari ni.
umm.
aku cuti 3 minGGu.
rase nye 3 minGGu juGak lah tak apdet :P
hehee~!


oke lah u ols.
stay tuned.

Friday, May 18, 2007

..diary minGGu ini

ini bukan diary AF oke.
ni aku nye diary untuk minGGu ini.
diary kesehatan aku.
huhu..



isnin + selasa : selsema.
rabu + khamis : demam kora.
jumaat + [entah sampai bila] : saket tekak.




heh.
biasa laa tu demam lepas exam.
tu acara tahunan ar baGi aku.
sesetenGah orG demam sbelum exam.
aku plak demam lepas exam.

nette pon demam.
bajet cam demam post-exam berduet ar neh.
huhuhu~


stock tissue aku pon dah abes.
kalo koranG tGk brape banyak paket tissue aku pakai dlm sbulan,
mesti koranG kaGum nGan aku.

kalau tetiap bulan cam ni,
baik aku kawin nGan tokey kilanG tissue jek.
free supply of tissue for life.
ahohoho~

hmmm.
tau tau je lah kalo dah selsema + saket tekak tu.
selera makan pun tak mari.
hilanG pi mana aku tatau.
sampai kan aku terpaksa beli makanan yanG sedap-sedap cam mcD, nasik GorenG USA, untuk 'mari-kan' selera makan tuh.
hampesh betul.


hadoi.
letih ar demam yanG meleret-leret cam neh.
hari-hari aku banGun nGan harapan tekak aku tak saket,
idunG aku tak block.
harapan je laa kan.


takpe. takpe.
nanti baek la tu.
tak shok ah saket lama-lama pada minGGu-minGGu terakhir sem ni kan.
camne nak enjoice.
hehee~

oke lah.
tu je apdet aku yanG saje je nak baGitau aku tak berapa sehat.
atau pon 'sehak' bak kate oranG klantan + tGanu.
heheh.




oke. sape na tlG abeskan biG mac aku neh?
stay tuned u ols.

Thursday, May 17, 2007

..kau memaksa, aku terpaksa :P

oke. oke.
tak *mencarut* dah.
hehee~*



__________________________
apekah perasaan anda bila menerima sms
yanG menGucapkan "selamat penGantin baru..!!"
..walopon hakikatnye anda belom kawin.


hmm.
bende neh jadik kat aku dua hari lepas kot.
sedanG aku membuat kerja dGn cemerlanG,
tetibe je *QuxwienG* ade sms masuk.

bekerut dahi aku.
hah? aku ke yanG nak kawin?
confucious. confucious.
se tahu aku, akak aku yanG nak kawin ade laa.
aku lambat je laGi.
tunGGu abG ajipp lanGsunG dulu :P



dua kali aku baca msG tu,
baru aku faham.
heh.
rupa nye member akak aku silap antar daa.

dlm kad jemputan,
ade juGak deranG letak nomot tepon aku,
so member akak aku tu tesilap laa.

heh.
tekezut den dibuek nyo.




p.s:
sorry aku *mencarut* lama-lama.
bizi oke.
biase laa minGGu2 terakhir neh.
ade aje laa bende nak buat.
hari ni je ada 2 bende besar.
1. exhibition 'teachinG materials production'.
2. short play 'puss in boots and the case of the missinG lamb'.

pastu esok aku ada presentation 'interactive whiteboard'.
seb baik aku berduet nGan sudi.
beban dipikul besama.

ahohoho~!
jadi bukan salah ibu menGandunG mahupon anak yanG dilahirkan laa kalo aku tak apdet eh.
bwahahaha..




i lev u ols.
stay tuned.

Friday, May 11, 2007

*mencarut*

aku dah lama pendinG nak bloG tentanG masalah peribadi aku neh.
sebab aku inGat aku mampu bersabar.
aku mampu tutop sbelah mata.
aku mampu anGkat sbelah kaki.
aku mampu bawak basikal sbelah tanGan saja.
:P :P :P

_________tapi tidak..!!
hari ni aku dah tak boleh nak bersabar.
aku dah tak leh nak tiputiputipuuu diri aku sendirik.
demmit..!!



________*kisah-nya
minGGu ini adalah minGGu exam.
last paper aku dah berlalu hari khamis tu.
dan kerana kecintaan aku untuk tonton anime,
dan kemenGertian aku bahawa nak donlod benda amat lambat,
aku menGadvancekan diri denGan mendonlod sebanyak munGkin episod2 yanG aku nak tGk.

cadanG biar donlod banyak2,
pastu hari khamis lepas exam,
leh laa aku khatam sumer.

dan plan aku berjalan dnGan cemerlanG laa.
leh je donlod.
dek kerana kesebokkan aku menelaah
..ye lah sanGat.
aku hanya sempat donlod dalam 6 episode Bleach.
jadi lah tu.. kan.

so, balik je exam,
aku terus landinG dan tGk sumer episode yanG aku dah donlod denGan cemerlanG.
dalam masa yanG sama,
aku nak juGak laa donlod episode2 yanG seterusnya,
tapiii...
alpha server yanG bertanGGunG jawab untuk mendonlod kan episode2 itew
membuat peranGai Gedik denGan memanjanG kan tempoh donlod.
aku dah laa takde donlod manaGer.
slalu nye, satu episode menGambil masa 2jam.
ini sampai 10 jam tu ape ke hey nye janG?

aiseh..
banyak kali aku cuba.
dan setiap kali itew, aku hampa.
stakat 2jam tu,
aku masihboleh tunGGu tepacak dpan laptop,
ni sampai 10 jam,
aku tido 5 round pon boley.
ces.

akhir nya,
aku kol ZhiYanG tanya ada port len tak yanG boleh nak donlod Bleach,
so, dia pon kasik laa aku website berkenaan.
bile aku donlod,
dia ckap donlod demikian akan menGambil masa lebey kuranG 4 jam utk satu episode,
aku rela je laa dari spuloh jam.
laGi pon dah malam mase tu,
at least, leh aku membuta dulu smentara tunGGu bendalah tu donlod.

so aku banGun paGi tadi tGk laptop aku,
masih laGi dlm proses mendonlod,
tapi tak lama laa,
dalam 2 jam jek laGi.
so, aku Gembira,
lalu mendonlod beberapa episode laGi.
1 jam, 2 jam.
oke. wat ever it takes, beb.

skali..
ku sanGka kan panas sampai ke petanG,
skali hujan di tenGhari.
demmit betol.

sedanG aku enak menGunyah biskut tiGer aku,
tetibe aku rasa kipas smakin slow.
shaits..!! karen takde..!!
dGn efisyen nye, intenet connection juGe takde.
..pasal kitoranG pakai modem electric.

abes ape kesah nye nGan benda2 yanG aku donlod.
burn. sumer burn.




*menGamuk + nanGes jap*





huwaaaaaaa.
penat tau aku macam ni.
sape sabotaj Gwe?!?!

dah laa tu.
skejap je plak tu blekout.
tak sampai 5 minet.
tapi donlod aku tu still burn.


aku. aku tatau nak buat camne dah.
dah laa exam dah abes.porak peranda rancanGan aku utk sambut hari kemerdekaan dari exam.




kejiiiiiiii T_T


dah zohor neh,
biarlah aku mencari ketenanGan jiwa.


stay tuned.
*muke GaranG*

Friday, May 04, 2007

..bcoz u r 2 sweet 2 b 4Gotten.

munGkin dia inGat aku lupa.
tapi, aku tak (n_n)


abG ajipp
happy birthday
yanG ke *uhuk*
..tebatok plak aku.









mana munGkin aku lupa.
aku.. just..
aku memanG tanak wish dia.
pasal aku rasa cam,
kalau aku tak wish pon,
takkan tejejas.
ye laa.
tGk laa bloG dia.
banyak Gile orG wish.
..beliau memanG ramai kenGkawans u_u"
so aku fikir apelah sanGat nye wish aku yanG biasa tu.
laen laa kalo aku kasik hadiah ke,
cake ke,
kad ke,
flyinG kiss ke,
..ishishishiii


aku inGatkan dia takkan prasan.
skali, hehe..

______________________________
so, abG.
orG bukan tak senGaja tak wish birthday abG.
orG senGaja tak wish birthday abG :P
tapi, tak bermakna orG tak inGat.

in fact,
on that very day u were born [decades back :P]
..as well as the days to come.
i pray God to shower his love + blessinGs on you.
i pray that God murahkan ur rezeki,
..supaya kite leh konGsi sesama :P



berusahalahh,abG ajipp..!!
lev yuh so muchy (n_n)






stay tuned u ols.

Thursday, May 03, 2007

..suatu tenGahari yanG heninG di hostel

..ketuk ketuk..
..ketuk laGi.. dan laGi..laGi..
knock..knOckkkkkk..!!






hish. dah aku letak notis tak payah ketuk tu,
masuk je laa.
takyah susah-susah jemari tuh.



nette: masuk je laaaa.. *nada fedap*

tetibe ada bendasinG terjonGol di pintu.

stranGer: hai adikk.. sori kacau ye dik. wahh, adik. oranG len peluk bantal busuk, ko peluk laptop ye.
leli: *muka takde perasaan* dlm hati berkata, "walaikomsalam. ko sape?"
stranGer: oke dik. akak dari dominos pizza. nak kasik kupon *bwk keluar sesuatu yanG kelihatan sperti menu*


stranGer: oke adik-adik.. ni kupon akak nak kasik.. pizzaa.. blaa.. yada..yada..
adik ni dari mane? blaa..bla.. adik ni pulak?
nette: sabah
leli: kedah *muka ada perasaan dah sikit melihat Gambar-Gambar piza tersebut*

stranGer: oke. kupon ni nak Guna nye, adik kena blaaaa.. blaa.. yada..yadaaa.. [malas aku nak nulis balik :P]
stranGer: haa. tGk kenGkawan adik yanG beli ni. azraQ, ayuni, ili.. blaa.. blaaarGh..!! tGk kat bawah kupon tu, semua ni bernilai rm450, tapi nGan kupon ni, adik cuma perlu bayar rm20 je. blaa.. blaaaa.. ade duit kecik?

nette: *memandanG leli*
leli: *memandanG sepi*

..bayor je laaa.

_________________________
pandai eh.
ni ape neh?
direct sellinG cara baru eh.
yanG aku pelik tu,
dia tak tanye pon adik ni berminat ke nak purchase ke, adik nak beli ke tak ke.
terus je dia cam mintak duit.
kitoranG pon, wat the heck laa, bayar je.
seb baik 20 jek.
seb baik ada duit elaun laGi.



huh.
stay tuned u ols.

..aku, dia dan library

oke.
semua institusi pendidikan mesti ada library kan?
paaalinG busuk pon,
mesti ada pusat sumber lah.

sebaGai pelajar yanG berdedikasi dan berkakilebar.
..hehe
adalah biasa kalau library tu dijadikan rumah ke-dua nya.
rumah pertama dah tentu laa hostel.
..tu kalau dok hostel laa.


tapi, aku?
aku?!

library adalah rumah aku yanG ke.. err..
ke- sekian lah.
hehe.

yanG pasti,
library bukan tempat aku cari bahan.
bukan tempat aku melepak.
bukan tempat aku berfikir.
bukan tempat aku mencari ilmu, mahupon mencari jodoh.
..hehe

_________tapi.
sesejak aku tidak laGi tinGGal berseoranGan,
mahupon berdua-duaan, mahupon bertiGa-tiGaan ni,
library je laa tempat yanG aku ada untuk nak menelaah.
..menelaah lah sanGat, leli.


ye lah kan.
aku dah biasa ada bilik sendiri.
my own space. my space.
can work at my own pace.
my own time.

tapi bile dah ramai neh,
aku cam ter-concious,
ter-inferior,
dan seGala macam ter- laGi lah.

because of that laa aku tetibe suka lepak kat library.
..tapi bila musim assiGnments je laa.
kalo tak, harapan laa nak jumpa aku kat library.
kuikuikui..

hehe.
tak semena-mena aku cam suka plak dok kat library tuh.
hehe.

__________________________

bukan pe aku tulis entry ni.
pasal skaranG ni musim assiGnments dah habes.
so, aku takde laa nak pi lirabry dah.
dan tadi masa kat tempat social umum a.k.a kentin,
ada member aku tanya..

dia: ko tanak Gi library ke?
aku: errrr...
dia: ohh lupa plak ko bukan muka library.
aku: *membuat muka shweet*

member a: oke. sape nak Gi leberi?
member b: hah? sorry laa. esaimen semua dah habes :P


..ohh.
aku sanGat setuju nGan member b aku itew :P :P
hehe.



all in all,
aku tetap aku,
aku yanG bukan muka library.
heee~

Wednesday, May 02, 2007

..oke u_u

ark. sowiii aku lama tak apdet..!!
hehe.
oke.
back to jiwanG karatz mode.




______________________________
Girl: not your fault.
boy: i'm sorry..
Girl: i just said, not your fault.
boy: but i'm really sorry.
Girl: ...
boy: really am.
Girl: am too..
boy: for?
Girl: for makinG you feel the way you are now.
boy: ...
Girl: ..but i dont understand lar. why cant you just..
boy: u never understood me, did you?
Girl: i..
boy: i want you to listen to this sonG.
Girl: sonG?
boy: yep. imaGine je lah it's me sinGinG.
Girl: ...





Setelah kupahami
aku bukan yang terbaik
Yang ada di hatimu
Tak dapat kusangsikan
Ternyata dirinyalah
yang mengerti kamu
Bukanlah diriku ..

Kini maafkanlah aku
Bila aku menjadi bisu
kepada dirimu
Bukan santunku terbungkam
Hanya hatiku berbatas
'tuk mengerti kamu
Maafkanlah aku..

Chorus :
Walau ku masih mencintaimu
Ku harus meninggalkanmu
Ku harus melupakanmu
Meski hatiku menyayangimu
Nurani membutuhkanmu
Ku harus merelakanmu

Dan hanyalah dirimu
Yang mampu memahamiku
Yang dapat mengerti aku

Ternyata dirinyalah
Yang sanggup menyanjungmu
Yang ramah menyentuhmu
Bukanlah diriku..

Back to Chorus



Girl: ..oke.
boy: oke? pe yanG oke?
Girl: oke.. skaranG dah faham.
boy: ..thank you.
Girl: ...






stay tuned u ols.
..walopon aku tak apdet :P