Thursday, May 03, 2007

..aku, dia dan library

oke.
semua institusi pendidikan mesti ada library kan?
paaalinG busuk pon,
mesti ada pusat sumber lah.

sebaGai pelajar yanG berdedikasi dan berkakilebar.
..hehe
adalah biasa kalau library tu dijadikan rumah ke-dua nya.
rumah pertama dah tentu laa hostel.
..tu kalau dok hostel laa.


tapi, aku?
aku?!

library adalah rumah aku yanG ke.. err..
ke- sekian lah.
hehe.

yanG pasti,
library bukan tempat aku cari bahan.
bukan tempat aku melepak.
bukan tempat aku berfikir.
bukan tempat aku mencari ilmu, mahupon mencari jodoh.
..hehe

_________tapi.
sesejak aku tidak laGi tinGGal berseoranGan,
mahupon berdua-duaan, mahupon bertiGa-tiGaan ni,
library je laa tempat yanG aku ada untuk nak menelaah.
..menelaah lah sanGat, leli.


ye lah kan.
aku dah biasa ada bilik sendiri.
my own space. my space.
can work at my own pace.
my own time.

tapi bile dah ramai neh,
aku cam ter-concious,
ter-inferior,
dan seGala macam ter- laGi lah.

because of that laa aku tetibe suka lepak kat library.
..tapi bila musim assiGnments je laa.
kalo tak, harapan laa nak jumpa aku kat library.
kuikuikui..

hehe.
tak semena-mena aku cam suka plak dok kat library tuh.
hehe.

__________________________

bukan pe aku tulis entry ni.
pasal skaranG ni musim assiGnments dah habes.
so, aku takde laa nak pi lirabry dah.
dan tadi masa kat tempat social umum a.k.a kentin,
ada member aku tanya..

dia: ko tanak Gi library ke?
aku: errrr...
dia: ohh lupa plak ko bukan muka library.
aku: *membuat muka shweet*

member a: oke. sape nak Gi leberi?
member b: hah? sorry laa. esaimen semua dah habes :P


..ohh.
aku sanGat setuju nGan member b aku itew :P :P
hehe.



all in all,
aku tetap aku,
aku yanG bukan muka library.
heee~

No comments:

Post a Comment

saya yakin saya kunci komen ini..!!