Tuesday, May 22, 2007

..aku. manusia Gelabah.

yo-ho~!





pe khabar semua?
dah pukul 3.30 di kala petanG selasa yanG menyenGat neh.
so unnatural for me to update during this hour, kan?


sbenar nye,
draGon ball ada 7 bijik semua nya.
dan aku baru je lepas makan lunch
..yanG pada kebiasaan nya aku settle kan pukul 11.30am.
tapi hari ni aku tetibe cam bizi lak.
huhu.

pada minGGu terakhir neh,
banyak laa kerja-kerja sperti nak settle kan hal ehwal prektikum.
hel ehwal postinG dan sebaGainye lah.

dan sudah menjadi lumrah lah pelbaGai boranG-boranGan akan disajikan kepada sesiapa yanG berkenaan.
dan sudah menjadi lumrah laa untuk aku membenci keadaan-keadaan yanG seperti ini ye adik-adik.

arGh.
i hate administrative work.
apetah laGi administrative work kat ipba yanG sentiasa senGal.
u_u'


3 minGGu lepas,
kitoranG dibekalkan sehelai boranG postinG** untuk dibawa pulanG semasa cuti.
**boranG postinG:
boranG yanG ada ruanGan seperti..
NeGeri pilihan untuk bertuGas: ___________


aaaa. lokasi pilihan aku [ataupun lebih tepat lokasi hasil perbincanGan aku + abah] adalah rahsia kami berdua.
mama + adik ade curi2 denGar.
ahohoho.


oke. tu bukan hal nya.
yanG menjadi hal nye ialah
..aku lah yanG buat hal neh
bersama-sama boranG postinG tu,
kena lah serta kan salinan beberapa sijil
dan antara nya ialah sijil SPM.
..spm? sunGGuh nostalGic.


masa tu,
aku punyai masa yanG sunGGuh banyak untuk nak selesaikan urusan boranG postinG ni.
fotostet sumer sijil dan sahkan (certify) memana yanG patut.
so, aku setelkan lah secepat munGkin.
sebab aku tak suke buat benda2 seperti nak sah-sahkan ni last minit.
nanti kalut.
nak rilek pon tak leh.
Gelabah memanjanG.
Gelabah.net


tapi..
disebabkan aku ni pandai.
aku pi fotostet dan sah kan SLIP SPM aku.
bijak kan aku? u_u'

atas sebab musabab apekah aku berkelakuan demikian ye adik-adik?
pasal aku. ye aku.
lupa tentanG kewujudan SIJIL SPM neh.
huhuu~

bukan salah aku laaa.
seriyes, tak tipu.

sebab dulu aku amik sijil SPM aku beberapa ketika sbelum aku fly pi UK.
so, amik-amik, pastu tak pakai.
ni tup-tup nak sijil spm lah.
aku denGan cemerlanG nye capai aje lah slip spm aku.
pada aku, tu lah sijil nye.
huhuu.

pastu bile deranG cakap slip spm tu tak laku,
aku pon Gelabah.net laa nak mencari sijil demikian.
sebab aku yakin 200% sijil tu takde dalam simpanan aku.
dan aku juGe yakin 200% yanG sijil tu ade kat rumah aku dalam almari kaca kat tempat tv tuh.
hehee. persis sunGGuh diskripsi.

so aku tepon mama.
mama ckp takde.
huarGh.
mana aku nak cari.
Gelabah.net

skali rupa nya, sijil itew ada dlm folder sijil yanG memanG ada dlm simpanan aku yanG aku letak kat dlm meja hujunG kepala katil aku.


*maluk*


aku memanG manusia Gelabah.



so, denGan Gelabah nya,
aku seGera peGi ke kedai firdaus dan fotostet lalu sebat je memana lecturer nak mintak sah kan sijil aku.

fuhh. fuhhhhh..

penat ooo.
dah laa panas baGai nak Gila.
denGan perut yanG dah menGilai-nGilai.
denGan nasik bunGus aku dok menanGis kat bilik meronta-ronta untuk dimakan.
heheh. melampau.


sebab benda-benda macam ni laaa au tak suke administrative work..!!
..walopon dulu aku penah becita-cita nak kerja sbaGai administrator macam abah.



itu saje rumusan Gelabah saya untuk hari ni.
umm.
aku cuti 3 minGGu.
rase nye 3 minGGu juGak lah tak apdet :P
hehee~!


oke lah u ols.
stay tuned.

No comments:

Post a Comment

saya yakin saya kunci komen ini..!!