Friday, May 11, 2007

*mencarut*

aku dah lama pendinG nak bloG tentanG masalah peribadi aku neh.
sebab aku inGat aku mampu bersabar.
aku mampu tutop sbelah mata.
aku mampu anGkat sbelah kaki.
aku mampu bawak basikal sbelah tanGan saja.
:P :P :P

_________tapi tidak..!!
hari ni aku dah tak boleh nak bersabar.
aku dah tak leh nak tiputiputipuuu diri aku sendirik.
demmit..!!



________*kisah-nya
minGGu ini adalah minGGu exam.
last paper aku dah berlalu hari khamis tu.
dan kerana kecintaan aku untuk tonton anime,
dan kemenGertian aku bahawa nak donlod benda amat lambat,
aku menGadvancekan diri denGan mendonlod sebanyak munGkin episod2 yanG aku nak tGk.

cadanG biar donlod banyak2,
pastu hari khamis lepas exam,
leh laa aku khatam sumer.

dan plan aku berjalan dnGan cemerlanG laa.
leh je donlod.
dek kerana kesebokkan aku menelaah
..ye lah sanGat.
aku hanya sempat donlod dalam 6 episode Bleach.
jadi lah tu.. kan.

so, balik je exam,
aku terus landinG dan tGk sumer episode yanG aku dah donlod denGan cemerlanG.
dalam masa yanG sama,
aku nak juGak laa donlod episode2 yanG seterusnya,
tapiii...
alpha server yanG bertanGGunG jawab untuk mendonlod kan episode2 itew
membuat peranGai Gedik denGan memanjanG kan tempoh donlod.
aku dah laa takde donlod manaGer.
slalu nye, satu episode menGambil masa 2jam.
ini sampai 10 jam tu ape ke hey nye janG?

aiseh..
banyak kali aku cuba.
dan setiap kali itew, aku hampa.
stakat 2jam tu,
aku masihboleh tunGGu tepacak dpan laptop,
ni sampai 10 jam,
aku tido 5 round pon boley.
ces.

akhir nya,
aku kol ZhiYanG tanya ada port len tak yanG boleh nak donlod Bleach,
so, dia pon kasik laa aku website berkenaan.
bile aku donlod,
dia ckap donlod demikian akan menGambil masa lebey kuranG 4 jam utk satu episode,
aku rela je laa dari spuloh jam.
laGi pon dah malam mase tu,
at least, leh aku membuta dulu smentara tunGGu bendalah tu donlod.

so aku banGun paGi tadi tGk laptop aku,
masih laGi dlm proses mendonlod,
tapi tak lama laa,
dalam 2 jam jek laGi.
so, aku Gembira,
lalu mendonlod beberapa episode laGi.
1 jam, 2 jam.
oke. wat ever it takes, beb.

skali..
ku sanGka kan panas sampai ke petanG,
skali hujan di tenGhari.
demmit betol.

sedanG aku enak menGunyah biskut tiGer aku,
tetibe aku rasa kipas smakin slow.
shaits..!! karen takde..!!
dGn efisyen nye, intenet connection juGe takde.
..pasal kitoranG pakai modem electric.

abes ape kesah nye nGan benda2 yanG aku donlod.
burn. sumer burn.




*menGamuk + nanGes jap*





huwaaaaaaa.
penat tau aku macam ni.
sape sabotaj Gwe?!?!

dah laa tu.
skejap je plak tu blekout.
tak sampai 5 minet.
tapi donlod aku tu still burn.


aku. aku tatau nak buat camne dah.
dah laa exam dah abes.porak peranda rancanGan aku utk sambut hari kemerdekaan dari exam.




kejiiiiiiii T_T


dah zohor neh,
biarlah aku mencari ketenanGan jiwa.


stay tuned.
*muke GaranG*