Monday, July 16, 2007

back to realiteeee~

hello u ols.
aku kat hostel neh.
ada minGGu 'refleksi' [erGh] kat maktab.
so, i'll be here [online] for a week.
ni aku ade laa juGe bloGGinG masa kat denGkil.
cuma aku tak cukup maju utk nak post kat intenet je.
kui kui kui.

kire ni macam csi ar, back-to-back update.
heheee~

_________________________
askum sumer.
sebetol nye,
aku taip entry ni pada 29 June.
..and now it's 1.15am.
tak leh tido ar.

aku inGat skaranG ni,
memandanG kan bilik aku neh tak semaju bilik aku kat hostel,
..takde tenet.
maka lebey baek lah kalo aku taip je sesuatu utk bloG bile mana aku rasa ada masa.

kalo nak tunGGu peGi cc, baru nak taip,
nanti dah takde feel.
huhuh.

ye laa.
aci cc tu pon slalu kasik kompiter depan skali tu kat aku + awu.
malu ar nak taip-taip.
nanti orG tenGok.
..suke nenGok. hurrmmm.
:P

aaa..
aku nak citer pasal rumah sewa aku neh.
ni laa rumah sewa yanG pertama-tama kali nya dalam hidup aku.
kira aku dan hosmet aku neh pecah rekod ipba laa
pasal berapa kerat jek orG yanG perlu cari rumah sewa,
kena Go thru the aGony of findinG a suitable place to live in.

huhu.
namau lalui tu dah.
huhu.

rumah ni bez.
duduk bertiga je.
tapi bilik ada empat.
hebat tak kitoranG.
nGehnGeh,
sape nak jadik hosmet aku,
ada laGi satu kosonG neh.
keskeskes.

umm.
taman ini diberi nama Taman Emas.
kat depan taman emas,
ialah taman kristal.
pastu ada taman intan,
taman baiduri.
taman permata pon ada kot.
heh. kalo tak silap aku le.
..materialistik sunGGuh.

umm.
skolah dekat jek nGan rumah kitoranG.
kalo bukak pintu paGor tu,
pandanG kiri,
dah nampak skolah dah.
skolah kebanGsaan denGkil.
..yanG kekadanG menjenGkel kan.
hakhak.

takdelah.

umm.
oke.
pasal rumah.
kat sbelah kiri ada chinese family yanG suke bakar-bakar benda.
:P pastu habuk dia pon suke masuk ke rumah kitoranG.
tapi pacik tu slalu jek say sorry.
..tapi cam takde makne je.
haha.

umm.
sbelah kanan pulak.
rumah orG bujanG,
..macam kitoranG juGe laa, bujanG.
hehe. tapi ni anak-anak teruna.
aku anGGap deranG ni cam misteriyes jek.
pasal ape?
pasal kete, moto banyak.
tapi sape seko pon takde aku nampak laGi.
huh. musykil aku.
nak le juGe berkenal-kenalan nGan jiran tetanGGa kan?
hakhak.
leh tukar-tukar lauk ke.
pinjam-pinjam dvd ke.
amboiiii.

kat depan rumah pulak,
deretan rumah yanG masih belum siap.
ntah bile nak siap ntah.
slalu je nampak pacik2 indon tu dok menukanG setiap kali aku keluar rumah tetenGah hari bile nak pi skolah.

kat simpanG antara taman emas + taman kristal plak,
..kire jiran juGe lah tu kan.
ada juGe abG2 bujanG senanG yanG menceburi bidanG ke-beGer-an.
deranG ni bukak beGer stand memalam.
aku pon tak tau apasal everytime aku + hosmet nak lalu situ pi kedai kat depan,
mesti dia offer kitoranG beGer spesel nye,
yakni beGer kucenG.
siot sunGGuh.

_______________.
back to our house.
rumah ni,
secara purata nya, oke.
cuma aku sdikit tetekan pasal rumah ni panas.
umm. banyak lampu oren.
lampu oren kan panas.
huhuh.
sebab tu laa aku neh suke berGelap je.
jaranG aku bukak lampu dalam bilik.
..panas.
>> sile rujuk entry 'the dark side of me'.

ummm. oh ye.
aku lupe nak citer pasal jiran blakanG.
kat blakanG ni ada laa rumah satu family neh.
tak kenal pon.
tapi aku slalu je usha dari atas.
pasal macik tu masak bau sedaaaaaap sanGat.
..macik, bile nak hulur hulur kat kitoranG yanG takde dapor nak memasak neh.
huhuuu.
sadis.

anyway, next week ada laa kot dapor.
boleh la masak memasak.
bosan Gak hari hari makan kedai.
nak makan meGi,
rambut aku asik abortion jek [keGuGuran].
hehe.

tapi, skaranG ni kitoranG dah jadik pelanGGan tetap macik kentin.
kalo cikGu2 len hanya makan time rehat jek,
kitoranG siap tapau untuk makan malam skali.
hehe.
pacik masak cedap..!!
dan murah.
dan banyak.
huhuh.

kat skolah tu tak berapa bosan laa.
walopon aku hanya menGajar 2 period [satu jam] sehari.
pasal aku + za pandai carik bahan hiburan.
..pat on the shoulder for both of us.
ahohohoho..

nanti lah bile-bile aku citer pasal bahan hiburan kitoranG tu.
ehe.

oke lah koranG.
dah 1.44am, cikGu nak tido.
dah siap homewerk sumer?
buku dah susun dalam beG?
esok aku nGajor musik.
nak ajar bebudak nyanyi laGu 'janGan takot Gelap'.
heeeeee~


stay tuned.

Adoi. Adoi. Adoi laaa..
Oke.
Askum + slamat lah ye waktu bebile pon.
Hehe.

Aku baru balek dari skool neh.
Hari neh balik pkul 6.05.
Sampai jek rumah,
Lepas solat,
Terus laa aku tesadai kat tilam aku neh.

Saaaaket nyeeee.

Ya ampun.
Aku jatuh tanGGa kat skolah tadi.
Depan student plak tu..!!
4 keturunan malu beb.

Masa tu dah nak pukul 5 dah.
Bebudak kene kuar Gi tempat perhimpunan.
Aku le neh yanG kene bawak budak kelas 3 cekap.
Aku pon suh laa deranG jalan.
Bile sampai ke tanGGa tu nak turun,
Tah camne tah aku ter slip beberapa anak tanGGa,
Lalu berpaut lah aku pada tianG nan satu kat tanGGa tu.
Siot je.
Terus aku banGon,
Cakap, ‘haa. Jalan. Jalan. Senyap ye..’
Dlm hati aku neh, ‘alamak. Malu nyee Gwe..!!’

Sampai kat kentin,
Bebudak kelas aku cakap,
‘miss, budak laki kelas 3 cerdik ketawa tadi’
..denGan mimik muka yang bersunGGuh.
Aku kate bior lah.
yang pentinG kaki aku neh dah lebam.
Aku belek je kaki aku.
Budak tu cakap, ‘tu laa miss. Pakai laGi kasut tinGGi’
Aku ‘hmmm...’ kan jek.
Uhukk

Malu sey.
Seb baik takde memane cekGu yanG nampak.
Ahohoho.

Ye u_u’
Aku kan chempiyen bab bab tejatuh neh.
Huh.
Akibat nye,
Ada kaki aku neh senGal Gile skaranG.
Huh.
Mesti esok aku jalan lain macam jek.
Tidaaaakkk..
Huhu.

Okelah.
Tu je nak nGadu.
Uhuk.

Stay tuned eh.

4 comments:

  1. Dear Teacher Leli,

    Nak beli katil 2 tingkat tak?
    RM300 kami kasi FREE kipas meja 12 inci.
    Penghantaran percuma...

    Nak tak?

    ReplyDelete
  2. temptinG. temptinG.
    tapi kami dok sana 3 bulan ja kak tatty.
    sepurnama telah berlalu.
    ehek.

    thanks anyway.
    really want to pay u a visit.
    tapi tatau bila.
    hwaaaa..
    T_T

    ReplyDelete
  3. hahaha...
    duduk taman emas tapi takdak katil..

    misken la neh ekekeke..

    take care ye adeq..

    ReplyDelete
  4. weh cikleli...huhu...aku tau komen ini terlewat...tapi nak juga ku katakan...

    ..eleh...kutuk aku slalu lebam2..ko tuh..angin takdak..ribut takdak..alih2 tumbang.. apa crita...ceh...


    sekian, dari jalan pantai bharu, 59200 Kuala Lumpur..=P

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!