Thursday, September 27, 2007

..maikol skofil, i leb yuh

pre-Season 3 prison break buzz


Wentworth said: "I’m not gay, but that rumour can’t be killed. I’d like to have a girlfriend and a family. But I haven’t met the right one yet.

”Until then I’m focusing on my job. I had to wait so long for this chance. I savour every second on set even if it means 14 hours of shooting a day."




____________*
pada mek wu dan kak dap,
u can stick with Bellick and Kellerman if you hate Scofield that much!
kui kui kui.
emosi lak aku.

aku tau laa mek wu tak leh lenyapkan style Bellick makan beGer tu dari inGatan dia.
menGGiurkan.
hak hak.

tenGok, kesian kat Scofield.
bukan main dia berdedikasi untuk prison break
sampai koranG cakap dia Gay.
teruk betul.
tak baik, oke?
hehe.

tape abG scofield,
janGan pedulik kan kate kate mereka itew.
i kan ade *wink wink*
auw.

Wednesday, September 26, 2007

aku sebijik karipap

haiii.. bosan nye meniti hidup yanG macam ni.
asik kena tunGGu. tunGGu.
tunGGuuuu.

tunGGu ape?
tunGGu untuk oranG nak beli aku laa.
aku kan sbijik karipap. ehek.


tapi skaranG nidah nak masuk waktu berbuka jek.
tak juGak ade oranG yanG beli aku.
ehh..
jap. ade awek laa.
nGorat la skit.
..cuba memlemparkan senyuman palinG menarik.
aiseh. dia datang ar.
kontrol. kontrol.

"mak, kasik oranG karipap ni sinGGit"
"enGkau ni, dah beli banyak kat pasor ramdan tu pon nak beli laGi?"
"alaaa.. oranG nak carik karipap laa"
"heh. ye lah. nanti mak bunGkuskan"

alamak.
dia nak pilih aku tak arini eh.
sabar. sabar.
sabar kan sparuh dari isi karipap. ehek.

aku melihat je dia pilih mohd sidek nGan ahmad lutfi,
tu GenG aku tu.
pilih laa aku..!!
pilih laa aku..!!
..cam laGi sila on 7 lak.
ark! aku kena kepit.
nyet!
lantas aku dimasukkan kedalam plastik beG berwarne merah jambu.


yeh! koranG, kite terpilih ar petanG ni.
syabas bete, syabas!
"lek ar, karip. ko ni overdose betol la." kate si sidek.
"wei. aku pon eksaited juGak neh. bez wei. leh masuk asrama pompuan. tih. tih. tih" lutfi menGekek.

pandanGan dari dalam plastik memanG tak best lah.
kabur jek.


suddenly..
Allahu akbar! Allahu akbar!

eh. dia bukak platik la wei.
tenyum! n_n

ms. jay san: hmm. dah lama ni mencari karipap yanG sedap. harap2 yanG ini sedap.
ms. jay chOw: nGap! hmmm..
ms. jay san: nGap! chew. chew. chew. oke.. yanG ni sedap.


aik.
aku dah tinGGal kesoranGan?
lutfi nGan sidek dah slamat dihadamkan oleh awek berdua ni.
aku? wei! aku sape nak makan.
tu laa. beli tiGa bijik,
nak konGsi dua oranG.
camne tuh?
dah laa aku ni sedap. kan nak laGi kan?
kan? kan? hns. hns.

suddenly juGak..
aik. aik. ape ko buat neh.
aku dibunGkus nye balik nGan plastik tu?
abes tanak makan aku ke?
tsk. tsk.

..kedenGaran dari luar plastik.
"adeh kenyanG ar. simpan buat sahur lah"

owh. oke.
nak makan time sahur takpe.
janGan dia lupa kat aku dah.

_______esok nye time sahur.
aik. minah ni lalu je.
pssssstttt..!!
ko lom makan aku le.
oit. makan loti lak dia.
ceh.


______luse nye time sahur.
zzzzzzz... nGaa..!!
Gempa bumi!
eh. dia nak makan aku ke?
ms. jay chOw: leh. lupa lak aku nak makan karipap neh. *sniff sniff* aik. elok laGi? umm. makan lah. nGap!







dan beGitu lah berakhir nya riwayat sebijik karipap.
kui kui kui.
moral of de story ialah
aku makan karipap 2 hari lepas punye untuk sahur ari neh.




sekian.
slamat berpose!
stay tuned u ols.

Monday, September 24, 2007

..awat laGu tuh

salam ramadhan al murtabak.
erk. al mubarak.

sori. sori.

kalo duduk kat hostel,
memanG cenGGini laa jadik nye.
asik penaaaat.
asik lesuuuuu.
dan yanG palinG best:
asik tidooooo.

halamak. mashuk ah.
hehe.


aku pon tatau apsal jadik macam itu.
padahal masa buat prektikel last week,
bukan main bertenaGa aku.
jaranG juGak laa aku terasa nGantok kat skolah.
pastu siap tak rase lapor pon haa.

stakat nGecat spanjanG hari,
tak makan nGan menom pon tak ape sey.
hebat tak hebat.

hehe.
tapi balik ipba neh,
kelas dari 9.00-12.oopm,
balik hostel terus boooom.
tak sempat nak appetizer terus main course tido sampai petanG.

letih ke?
stakat nak naik turun tanGGa ipba tu,
shud be no problemo lah kan.

aku rase aku penat otak.
saket otak pon ye juGak aku neh.
contoh nye sesi tadi.
banyak sanGat problem pasal prektikel yanG nak diluahkan
sampai penat aku denGar.
hehe.
teruk nyek.


ahh. malas aku nak citer pasal tu.
cuma skaranG ni,
aku bimbanG juGak laa nanti aku nye posa ni jadik posa yanG skadar lapar dan dahaGa.
asik tidoooooo jek.
huhu.

berusahalahh leli..!!
huii.




stay tuned u ols.

Sunday, September 23, 2007

..ji end

skaranG ni dah pukul 9 paGi
pada hari ahad yanG tak berapa nak heninG neh.
stelah berhempas pulas
melintanG patah
membujur lalu :P
aku dah habes kan 3 bulan precticum aku
kat Sekolah kebanGsaan DenGkil.

jap laGi aku dah nak beranGkat pulanG ke KL.
ntah bile laGi laa aku nak jejak ke denGkil ni.


macam biasa laa baGi cikGu cikGu prektikel
buat mural [kesan peninGGalan kat dindinG dindinG skolah].
spanjanG minGGu lepas aku nGan bebudak Grup aku dok menGerjekan dindinG yanG maha panjanG tu.
hasil nya, kitoranG lukes berapa belas bendera neGeri dlm mesia tah.
aku pon tak inGat. huhu.

asek dok menGadap dindinG je,
imaGe dlm otak aku ni pon asek terbayanG dindinG dindinG itew.
uhuhuk.

tapi, kire menjadik laa.
takde laa buruk lukisan kitoranG tu.
takdelaa kalo oranG tenGok akan rase nak padamkan lepas sminGGu kan.
itu keji ye adik adik.
haha.

______nearinG the edGe
minGGu terakhir kat skolah denGkil sanGat menarik tertarik baGi aku.
selain hampir tak nGajar lanGsunG :P,
memacam ar jadik.

tapi hari last tu memanG shahdu sey.
dari awal laGi aku dah rase shahdu sbenor nye.
bukan pasal nak tinGGalkan skolah itew,
bukan pasal nak tinGGalkan daerah sepanG panG panG itew,
bukan pasal nak tinGGalkan 'aya' dan 'kawekawa' security,
bukan pasal nak tinGGalkan pakcik Gatai 'kedah-penanG',
bukan pasal nak tinGGalkan macik + pacik kentin yanG masak sanGat sedap, murah dan banyak itew,
bukan pasal nak tinGGalkan bilik Guru yanG berkayu tianG seribu itew,
bukan pasal nak tinGGalkan Malee Sejati,
..adeh penat.

tapi pasal sayanG sanGat nak tinGGalkan anak-anak aku nGan kakak-kakak otai kat skolah tu [dan juGe abG-abG tak berape nak otai soranG dua :P].

aku lemah betol laa.
ade ke bebudak ni nanGes bile salam nGan aku utk kali yanG last.
siot betol laa.
tak semena-mena aku pon berGenanG.
lemah. lemah.

bebudak ni. anak-anak aku.
..anak ramai, ayah nye belum ade. hee.
bebudak ni. anak-anak aku.
is the only reason why i wanted to Go to skool everyday.
is the only reason why i never skipped class everyday.
is the only reason why i sometimes pray ada relief bile aku takde kelas.

Gosh. i'm so in love with them.
mmwah mmwah..!!

ye. memanG deranG nakal tahap sin chan.
melompat sane sini.
tak denGar cakap.
tak reti-reti nak buat kerje.
asek meniru je.

so what? bebudak memanG macam tu.
kalo deranG tak macam tu, mesti ada somethinG wronG.
haha.


ada sekali tu aku demam selsema
..tinGat plak iklan skot imulshen "dia selesema, cekGuuu"
hehe.

aku memanG nGade skit kalo demam,
badan jadik lemah Gile, nak bukak mate pon tak larat.
tapi bile aku masuk kelas,
tenGok anak-anak aku,
made me smile, made me lauGh,
terus rase bersemanGat :)

aku suke bile deranG panGGil "miss..!!"
bile deranG berebut-rebut nak salam nGan aku.
bile deranG datanG peluk aku.
bile kak yonG slalu cakap "miss, masuk laa kelas kite.."
bile deranG jawab bile aku tanye "what day izit today classss?"
bile shahmi nyanyi kan laGu-laGu yanG aku ajor dlm kelas.
bile farhan tak dapat jawab soalan aku. haha. leh cubit.
bile deranG berebut-rebut nak tolonG anGkat baranG-baranG aku letak dalam kete, balik ke bilik Guru.
..selalu nye aku melenGGanG je, pasal habes sumer baranG aku dianGkut nye.
aku suke bile amali berkerut-kerut dahi nak lukis bunGe raya.
..walopon aku ckp tak reti lukis tak ape, still dia nak lukis juGak.
aku suke bile deranG slalu suh aku blanje deranG makan.
..tapi tak dapat pon. hehe.
aku suke bile deranG slalu usha aku kat perhimpunan.
aku suke bile hasmira dah pandai membaca simple sentences.
aku suke bile idlan buat kerje-kerje yanG aku kasik.
aku suke bile ain terGedik-Gedik nak jawab soalan aku.
aku suke bile safwan datanG dari jauh [budak kelas lain neh] juz sebab nak salam nGan aku sambil tersipu-sipu malu.
aku suke bile muhaimin manje-manje nGan aku.

aku suke. aku suke. aku suke. aku suke.

:'(

alhamdulillah 1st official teachinG experience aku macam ni.
insyAllah aku takkan pernah lupa kan mereka ni.

metafOra:
mereka ni lah lampu-lampu jalan yanG meneranGi jalan yanG Gelap, panjanG, berlopak, berliku kat denGkil tu.