Friday, October 26, 2007

citer horror : be alert . perhatikan sekelilinG

aku amek dari koleksi ribuan forwarded email aku.




Kisah Benar-Penangan Rumah Mayat

Sebuah kisah benar yg terjadi dan tak dpt dilupakan oleh penulis sepanjang
hidupnya!
Pesanannya, Hati2lah bila masok ka tandas dan pandang sekeliling dan baca
doa masuk tandas supaya anda tidak mengalami apa yg beliau alami.

Malam itu, malam Jumaat. Kebanyakkan anggota polis dan penyiasat-penyiasat
semua dah balik ke rumah, ada yang keluar makan, ada pulak yang sedang
melakukan rondaan atau serbuan di tempat-tempat yang hangat disarangkan
jenayah.

Aku baru jer balik dari rumah mayat SGH utk mengenal pasti satu mayat yg
menurut doktor rumah mayat, adalah Lim Ah Bee, seorang pemandu teksi, yang
dilaporkan hilang 7 hari lepas. Memang betul tu lah dia, menurut
gambar-gambar yang diberikan oleh ahli keluarganya, yg melaporkan kehilangan
Ah Bee kelmarin. Badanku berlengas peluh dan bau busuk dari bilik mayat.
Setibanya dipejabat, aku mencapai tuala dan sabun, menukar kasut, dan menuju
ke arah bilik mandi. Jam di dinding menunjukkan pukul 12:20 malam. "Apa lah
nasibku ini," aku mengeluh...

Baru semalam shif pagi, dan hari ini hari cuti aku. Tapi terpaksa bekerja
juga. Sgt Hilal terpaksa mengambil cuti tergempar kerana bapanya sakit
teruk. Takpelah hari ni hari dia. Besok mungkin hari ku pulak.

Sampai jer di bilik air, aku terus menuju ke kamar mandi. Seluruh bilik air
tu kosong, sebab hanya 3 orang jer yg bertugas malam tu. Kedua-dua rakan
sekerja yg bertugas keluar menghadiri kes. Aku pun melucutkan pakaianku,
terus membuka air panas dan membiarkan air itu menbasahi seluruh rambut dan
badanku...

Tiba-tiba, terdengar bunyi yang aneh, "Pssssttttt."

Mula mula, aku fikir salah seorang dari kedua rakanku itu dah balik ke
stesyen dan ada di kamar mandi.

Aku pun menjerit "Bala, kau ke tu ?" tapi tak ada jawapan.

Aku pun sambung menggosok gosok sabun ke seluruh badanku. Kurang dari 3
minit kemudian, bunyi tu ada lagi " Psssssssttttt". Tetapi kini, diikuti
dengan bau wangi, seperti bunga mawar. Dentuman hatiku terus pantas, dan
perasaan takut menyelubungi ku. Aku pun bergegas mengosokan sabun yang masih
ada di tubuhku, ambil tuala dan mengelap seluruh tubuh. Setelah menyarung
seluar, aku mencapai baju dan terus membuka pintu.

Tiba-tiba, didepan muka ku, bunyi itu datang lagi, kini lebih kuat
"PSSSSTTTTTT" ............ diiringi bau wangi yg menusuk hidungku...

Aku terpaku, tidak bergerak seketika... Lepas tu barulah aku pandang ke
atas.....


***PERHATIAN!!!
Pada sesiapa yg lemah semangat, harap hentikan membaca sampai disini jer,
kerana kejadian ini memang benar2 berlaku.

Sila scroll ke bawah...

> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
>>

Lalu aku tertawa sendiri...
"Cilaka punya perfume dispenser" buat suspend jerrrrrrrr...

Tuesday, October 23, 2007

..bile tak focus

oke. kat depan maktab ni
ada satu kedai makan yanG setia dikunjunGi oleh lebey kuranG 300 pelajar maktab sendiri dan juGe pelajar di hostel uni KL kat sbelah tu.
walopon sentiase dapat makanan lambat
kekadanG tak sedap
kekadanG tak dapat lanGsunG makanan
tapi maaaasih ramai dok pi makan kat sini.
antara nya aku laa.
hehe.
bila kala rasa malash nak menapak keluar,
makan aje lah kat situ.


____malam tadi aku makan kuewtiOw tomyam.
selesai makan,
apa laGi? kasi bayar laa.
hehe.
macam biasa,dek kerana ramai sanGat
aku tunGGu je lah Giliran aku sementara ada bebudak lelaki ni sebok nak menGoder.
pasal borinG sanGat tunGGu,
aku tenGok je lah dia order makanan dan juGe mendenGar ape yanG beliau tuturkan.

lelaki itu: ahh. oke. makan nasik.. blaa.. blaa.
budak kedai: oke. aa. abanG duduk kat mana?
lelaki itu: aaaa. kedah.

kedah..?!
mak aih. jauh nye ko nak pi makan nasik oi.
hehe. budak kedai tu pon me-rephrase soalannye
"err. nak duduk mana banG?"

lepas tu aku dah takleh nak denGar + pandanG mereka.
pasal aku nGn nette dok Gelak menGekek-nGekek.
hehe.

aku inGatkan mamattu saja laa buat lawak.
tapi nette kata muka dia memanG malu abis.
dok GelenG-GelenG kepala dia.
huhu.
sian budak tu.

aku saspek tu budak yanG baru masuk kolej kot.
ye lah.
selalu nye bile kite kat tempat baru,
adelah biase kalo kite slalu perasan semua oranG nak tau kite ni datanG dari mane.
hehe. ye tak?

jadi maafkan lah budak itew.
hehe.

oke lah.
memacam hal plak.
cau cin cau.

stay tuned u ols.

..stump me.

oke. aku tatau nak apdet ape.
rase cam paGi tadi ade nak citer somethinG pasal anGkasawan.
tapi aku kesuntukan mase
pasal nak kene pi blajar cara-cara nak main kriket.
..betol tak tipu.

ape ek aku nak citer.
ah lantak lah.
aku lupe :P


____________oke lah.
tadi kan aku pi kursus menjadi saoranG pemain kriket tu.
pastu aku terinGat laa
zaman-zaman aku sekolah dulu.
taak.. aku tak men kriket.
tapi aku main softball
..ato dalam bahasa uGanda disebut sofbol.
terer tu takde laa terer mane.
..tereris tu ade laa.
stakat wakil skolah camtu jek.
huhu.

cuma yanG buat aku terGelak sikit tu
pasal aku rasa cara aku diserap masuk dalam team sofbol skolah tu klakar.

oke. as usual lah kan,
bile nak bentuk satu pasukan,
akan ada pemilihan.
denGan penuh berdedikasi aku pon join laa juGak.
aku inGat laGi,
mase tu aku form two kot.
skolah petanG.
dek kerana keGiGihan aku yanG tak bertempat tu,
sanGGup aku datanG skolah paGi
sebab nak join team selection tu.

oke. dalam try-outs tu aku di letakkan dalam posisi catcher.
..yanG dok kat blakanG batter dan kena pakai topenG ala-ala action kamen tu.
hehe.
aku memanG tak penah main laa sbelum neh.
tapi, wat the hek.
aku cuba try test saje lah.

bila pitcher tu balinG jek bola,
si batter yanG depan aku tu tak pukul pulak bola tu.
aku dah takot Gila pasal aku tau keje aku la plak nak kene menanGkap bola tu.
aku takot bola tu oke?
so apa aku buat?

hahaa..

aku pejam mata.
aku anGkap tanGan sebelah yanG ada Glove tu.
..tup..!!

bola tu sanGkut dalam tanGan aku sey..!!
hah. hebat tak hebat?
..kuikui.

dan secara otomatis nya
senior-senior dalam kelab sofbol tu cam impress nGan aku.
..kunun nye aku terer ar menanGkap bola.
lalu aku diberikan posisi tetap sebaGai catcher.

erk. tapi aku memanG tak rtei nak main.
tapi lama-lama dah traininG semua,
terer la pulak kan :P
hehe.
boleh laa stakat nak wakil skolah tu.



hehe. tu je citer nye.
tapi kalo bukan sebab luck tu,
rase nye aku memanG tak merasa laa nak wakil dalam apa-apa sukan pon.
seb baek.. huhu. sukor. sukor.


oke lah.
tu je rabanan [noun untuk meraban] untuk hari ini.
aku cam nak demam laa pulak.
ubat aku dah telan.
sat laGi hiGh laa tu.
so, aku nak layan katun sat,
japGi tertidur lah saye ini.

oke lah u ols.
stay tuned sokmos.

Wednesday, October 17, 2007

..holly holiday



helOi people..
hehe.

oke. posa dah posa.
raya pon dah raya.
seronok kan raya, adik-adik?

aku, seronok Gila..!!
takda laa sampai nak Gila.
oke. raya ni,
aku sanGat malaaaasss nak pi beraya rumah member.
all dedicated to my family jek.
saudara mara, adik beradik,
relatives, kazens, nephews, nieces,
tok nek, sumer lah sekali.

memanG mood untuk family je lah pendek kate.
hehe.
bukan aku tak nak pi reuinite nGan member2 aku,
just takde mood.
takpa, lepas ni boleh je kalo nak lepak kat mamak.
lepas raya pon boleh kan?

bukan apa.
sejak aku balek dari UK,
ada je sedara mara yanG aku masih belum jumpa.
yanG dah beranak pinak.
yanG dah tambah ahli.
yanG dah peGi sana. peGi sini.
macam-macam lah.
aku rendu sama mereka.
huhu.


so, aku pohon 100 ribu kemaafan lah kalo aku tidak menGunjunGi rumah anda yek.
wiwiwiii~


oke lah u ols.
ni ada oranG mai rumah aku sbenaQ nya.
nak pi boh nasik baGi depa makan sat.

cau cin cai bocai.


salam sunGai petani.
stay tuned u ols.

Tuesday, October 09, 2007

..nyalakan tekad. nyalakan pelita.

aku mintak maaf.
dari perlis sampai ke sabah.
kepada semua oranG yanG aku Gelarkan 'member'.
hehe.

Selamat Hari Raya Aidilfitri.
datanG laa rumah aku kalo terer.
wiwiwiiii~
aku buat kek cekelet sey!
femes seantero sG petani.
[?!] ye ke?

hehehe..
oke lah.
selamat lah dalam apa jua eh?
doakan yanG baik2.
malam ni aku Gerak balek ke sG petani yanG telah aku tinGGalkan sminGGu yanG lalu.
..cam lama sanGat jek.


tapi eksaited sey..!!
dah dua tahon tak beraya di Malaysia.
tak sabar nak kucup tanGan abah mama aku.
best. best.

i love hari raya.
and i love yuh Guys.

takinG care.
stay tuned u ols.

Friday, October 05, 2007

..surprise me.

blarGh.
bosan.
borinG.

itu lah post TESL syndrome.
last year dah lalui post dissy syndrome.
yanG menyebabkan kemurunGan.

tapi aku rasa tahun ni nye laGi dasat ar.

nak taw?
setelah berhempas pulas
berGolak Gadai
finishinG this 5 and a half year thinG
we didnt even have a proper celebration.

not that i wanted a party with confetti and so on.
a nice one weak break pon dah memadai.
lepas prektikel itu hari,
direct ada de-briefinG week.
dah tu, kursus intel.inside plak.
pastu, disusuli denGan kursus hisap dadah. [lantak!]
dan pelbaGai kursus-usus laGi.

seb baek ada hari raya aidil fitri.
dapat laa juGak cuti baranG sbakul dua.
kalo tak.. *shivers at the thouGht*

skaranG ni aku sendiri pon dalam keadaan yanG blur
..puttinG the reGular dossaGe of blur-ness aside.
blur lah aku. secara theory nye dah abes blaja.
tapi tak abes abes laGi.
confucious aku di buat nye.

seb baek lah juGak ada intenet kat bilik.
kalo tak, laGiiiiii la murunG.
dah laa takde pitis nak berjoli katak.
hwa hwa.
this is bad.


hmmm. nowadays,
kalo tak berlayar dalam intenet,
memanG tido je laa keje den.
borinG sey. borinG banGat!
..oke. borinG aku denGar perkataan 'borinG' itew.

malam ni je,
brape jam aku melepak kat frenster.
sampai ketahuan sape dah kawen,
sape belom, sape baru kawen,
sape sinGle, sape dah double,
sape punye frenster tak bes,
sape punye bes.
macam-macam laa.
abes dah tataw nak wat pa dah.


huhu. dah laa.
aku membebel bebnyak pon takde untunG.
lebey baek aku bace buku Narnia untuk kesekian kali nye.
huh.
tGk?! punya laa bosan sampai aku terrrrrpaksa baca buku cerita.
this is really bad!
:P

menGade nyeeeee aku neh.
stay tuned u ols.
mwahh..!!

Thursday, October 04, 2007

sahOr 2007

blarGh.

slalu nye aku rajen jek nak memunGut pahala sunat pepaGi buta.
banGun pada pukul 5am. makan pe yanG patut.


tapi smenjak dua menjak dan beberapa menjak yanG lalu,
Gara-Gara 'prOjek intel' neh,
aku menyahOrkan diri at odd hours.
pukul 1 paGi laa slalu nye.

dan aku nak amek kesempatan ni ucapkan
jutaan mekacih kepada milo
yanG telah menciptakan 'milO Ais Kool'
.."mudah! tidak perlu air panas!"
tu taG line dia lah.

dan itew adalah sanGat best :P
pasal slalu nye bile aku banGun pada pukul 5 paGi itew,
dalam keGelapan dan keheninGan,
aku just raba-raba je kat lantai,
amek botol air + cawan + sudu aku,
koyak peket milO ais kool 3-in-one tu.
kaco-kaco, dan terus menom,
pastu tumbanG balik.
hehe.
buwuk nye panGai cikGu.


tapi, like i mentioned earlier,
skaranG sahor pukul 1am jek.
menu masih sama.
milo ais kool.
aku saje je tanak banGon 5paGi tu.
pasal lately ni aku slalu tido lambat.
dah laa esok ada class.
so, aku banGon sahor.
pasal slalu nye kalo aku banGon,
memanG payah nak tido balik.
huhu~


tapi kan.
spanjanG 2 minGGu ni.
rajin betoi en.C-nOte tepon aku just nak banGon kan aku sahor.
rasa macam budak kecik laa plak :P
kekadanG aku cam, alaa kaco laa.
aku nak tido, dia plak tepon.
but, mekasih laa pasal slalu tulun banGonkan aku.
"..pahala sunat" kate nye.

..aku tatau ape niat dia dok tepon aku tetiap paGi tu.
kekadanG aku tamau anGkat.
pasal suara aku banGon tido ni lain macam sket.
kanG terpikat lak dia >_<
wiwiwiwii~

tapi aku sendirik pon tak sedar yanG tanGan aku berjalan sendirik untuk nak anGkat tepon.
huhu.

aku tau dia nak cuba tampilkan imaGe seseoranG yanG menGambil berat hal aku.
so that i know that he cares for me.
tapiiiiiiii.
...


oke lah. aku pon tatau aku meraban apa dah ni.
kate nak citer pasal sahor,
skali termasuk pasal emOsi lak.
kui kui.

if only en.C-nOte leh baca bloG aku ni.
aku nak cakap:
terima kasih. hOntoni.
semua yanG anda cakap tu betul.
tapi saya tak boleh dipaksa untuk suka anda.
kan?
..dan kerana itu, tak perlu lah nak marah saya.
anda takde sebab nak marah saye tau *muke separa kiut*




auuuuuuh. meraban laGi.
oke lah u ols.
tak lama laGi nak raya.


stay tuned..!!

Tuesday, October 02, 2007

..ku menGharapkan ramadhan

terlalu cepat aku rasakan ramadhan kali ini berlalu.
selalu nya akan rasa macam
ramadhan ni takes forever to end.
ye laa.
dok asik nanti nak raya je.

Gosh..!!
dah nak dekat sbulan berpuasa.
syawal is around the koner.
tapi apsal aku rasa macam sedey.
rasa macam belum puas ber-ramadhan.
tsk. tsk.


i'll miss u ramadhan.