Tuesday, October 23, 2007

..stump me.

oke. aku tatau nak apdet ape.
rase cam paGi tadi ade nak citer somethinG pasal anGkasawan.
tapi aku kesuntukan mase
pasal nak kene pi blajar cara-cara nak main kriket.
..betol tak tipu.

ape ek aku nak citer.
ah lantak lah.
aku lupe :P


____________oke lah.
tadi kan aku pi kursus menjadi saoranG pemain kriket tu.
pastu aku terinGat laa
zaman-zaman aku sekolah dulu.
taak.. aku tak men kriket.
tapi aku main softball
..ato dalam bahasa uGanda disebut sofbol.
terer tu takde laa terer mane.
..tereris tu ade laa.
stakat wakil skolah camtu jek.
huhu.

cuma yanG buat aku terGelak sikit tu
pasal aku rasa cara aku diserap masuk dalam team sofbol skolah tu klakar.

oke. as usual lah kan,
bile nak bentuk satu pasukan,
akan ada pemilihan.
denGan penuh berdedikasi aku pon join laa juGak.
aku inGat laGi,
mase tu aku form two kot.
skolah petanG.
dek kerana keGiGihan aku yanG tak bertempat tu,
sanGGup aku datanG skolah paGi
sebab nak join team selection tu.

oke. dalam try-outs tu aku di letakkan dalam posisi catcher.
..yanG dok kat blakanG batter dan kena pakai topenG ala-ala action kamen tu.
hehe.
aku memanG tak penah main laa sbelum neh.
tapi, wat the hek.
aku cuba try test saje lah.

bila pitcher tu balinG jek bola,
si batter yanG depan aku tu tak pukul pulak bola tu.
aku dah takot Gila pasal aku tau keje aku la plak nak kene menanGkap bola tu.
aku takot bola tu oke?
so apa aku buat?

hahaa..

aku pejam mata.
aku anGkap tanGan sebelah yanG ada Glove tu.
..tup..!!

bola tu sanGkut dalam tanGan aku sey..!!
hah. hebat tak hebat?
..kuikui.

dan secara otomatis nya
senior-senior dalam kelab sofbol tu cam impress nGan aku.
..kunun nye aku terer ar menanGkap bola.
lalu aku diberikan posisi tetap sebaGai catcher.

erk. tapi aku memanG tak rtei nak main.
tapi lama-lama dah traininG semua,
terer la pulak kan :P
hehe.
boleh laa stakat nak wakil skolah tu.



hehe. tu je citer nye.
tapi kalo bukan sebab luck tu,
rase nye aku memanG tak merasa laa nak wakil dalam apa-apa sukan pon.
seb baek.. huhu. sukor. sukor.


oke lah.
tu je rabanan [noun untuk meraban] untuk hari ini.
aku cam nak demam laa pulak.
ubat aku dah telan.
sat laGi hiGh laa tu.
so, aku nak layan katun sat,
japGi tertidur lah saye ini.

oke lah u ols.
stay tuned sokmos.

No comments:

Post a Comment

saya yakin saya kunci komen ini..!!