Thursday, November 29, 2007

..kem bina neGara sambil membina badan

ekeke..
ye.last week aku di TanjunG Rhu, SepanG.
ada BTN bersempena denGan kursus sistem saraan mesia ni.
oke skaranG koranG cuba lakukan sperti mana aku nak suh koranG buat ni.
dalam otak koranG,
bayanGkan satu seGiempat sama yanG besar.
kalerkan seGiempat berkenaan denGan kaler hijO;
sebaGai simbol hutan simpanan kelapa sawit.
kat bahaGian atas tu koranG kalerkan denGan kaler biru;
sebaGai simbol laut. cewah.. ada laut sey.
pastu kat tetenGah petak tu,
tambah satu bulatan kecil berdiameter 1mm.
ye itulah kem nye.



terer tak aku lukes?

dikelilinGi hutan kelapa sawit dan paya.
tapi memanG mashuk pasal tepi pantai.
memula tak pasan sanGat. pasal kawasan tu rata.
tak nampak pon pantai.
tapi bila naik keatas tanGki air.
huiiii.. pantai sey. shantiks nyek!

hah? apsal aku naik atas tanGki air?
pasal ade ektivi rappellinG :
(in mountaineering) the act or method of moving down a steep incline or past an overhang by means of a double rope secured above and placed around the body, usually under the left thigh and over the right shoulder, and paid out gradually in the descent.
alaaa..
yanG turun banGunan ala-ala askar nGan polis tu pakai tali.
yes. dat one. hehe.

best wa cakap lu.
aku cakap best.
tapi member aku cakap muke aku ketakutan tahap melampau
sampaikan dia terpaksa pandanG tempat lain.
sebab kalo dia tGk muka aku, memanG keberaniannya dia pon turut hilanG.
hehe. malu aku.
was a Great experience laa.

pasal kem tu sendirik, tak payah nak cakap laa kan.
memanG tip top.
pasal kem baru.
so facilities sumer baru laGi.
memanG aku kasik 5 bintanG ar.

alamak.
aku dah malas nak citer:P
pasal bilik aku panas Gila ni oke.
muka aku dah merah neh.
aku benti dulu.
len kali nenek citer laGi ye cu?
hehehe.

stay tuned u ols.

Thursday, November 15, 2007

mellOw.

wah (n_n)
ramai sanGat oranG yanG nak berkahwin dah.
aku still rase blur.
huhu.

ye laa.
dulu last tenGok sinGle minGle,
rianG ria kanak-kanak ribena,
hu ha sana sini.
tau-tau dah jadik bini oranG dah.

palinG terkesan bila kenGkawan rapat aku pun dah nak melanGkah dah.
alaa.. macam coGan kata INTAN [institut tadbiran awam neGara]:
SelanGkah Ke Hadapan

ekekeke.
oke. deep inside aku memanG rasa sanGat cemburu nGan deranG.
best eh?
nampak macam best je. hehe.
lantas membuatkan aku rasa macam aku pon nak juGak.
tapi..
aku ni dah bersedia ke?
cukup dah ke ilmu aku ni?
dah pandai masak ke aku ni?
dah pandai nak nGuruskan rumah ke aku ni?
dah bersedia nak jadi wife oranG ke aku ni?

bile pikir balk sumer tu,
aku mellow kan diri aku sendiri.
natural laa kalo rasa macam nak ikut oranG lain.
bak kate oranG, musim laa.
oranG nak tunanG, kite pon nak juGak.
itu yanG last-last tak berapa nak menjadi.
pasal sebok nak ikot oranG,
diri sendiri tak pikir.
..aku la tu u_u'

kalo oranG len boleh cakap yanG deranG dah nak kawin dalam setahun dua ni,
aku tak kot.
palinG kuranG tiGa pat tahon laGi lah kot.

aku ni..
lambat matanG.
ari tu besday adik aku yanG ke 11.
mama aku boley cakap "haa. yanG dah sebelas tu, matured skit. dah besar dah."
tersedak aku. uhukk..!!
"abes oranG?" aku cakap..
ekekeke..
ye laa. aku memanG lambat skit.
skiiit je maa.
hehe.

so. aku nak amik masa ni untuk prepare kan diri aku sebaik munGkin.
betolkan mane yanG tak betol tu.
aku inGat baGus juGak laa kalo aku keje dulu.
sekuranG-kuranG nye tu akan bantu aku untuk hidup berdikari.
selama ni kalo bukan femili,
kenGkawan aku laa yanG dok jaGe aku.
hehe. i love laa koranG.

jadi pada yanG tak lama laGi dah nak tukaQ status tu,
aku nak ucapkan tahniah laa.
ur husbands are the luckiest to have u.
kan? kan? kan?
hee~


oke lah.
tu je untuk hari ni.
esok-esok tules laGi.

stay tuned u ols.

Tuesday, November 13, 2007

stOry of ma life.

pertamatama skali Gwe nak cakap
sori lah
pasal aku dah berzaman tak apdet bloQ aku neh.
huhu.

cerita tak menarik laa.
dah tak menarik tu
watpe aku nak taip kat dalam ni kan?
kan nye koranG nak bace
*mode merajuk cam cipan busuk*


_________*hmm.
skaranG ni pon aku tatau nak saji kan citer ape kat koranG ni.
tapi aku nak laa juGak berkonGsi pewasaan aku nGan koranG baranG sbakul dua.
hak hak.

tadi masa kat kursus sistem saraan mesia tu,
ada oranG cakap dalam masa yanG terdekat neh
munGkin kitoranG akan dapat tau neGeri mana kitoranG nak kene Gi nGajor nanti.

denGor je ayat tu,
terus aku rasa adrenaline rush.
fuhh fuhh.
aku dah setat nak Glabah.net

danG. seriyes?
ye lah seriyes.
january 3rd dah setat skolah dah.
sooner or later aku kene lah juGak menerima kenyataan bahawasanya aku neh dah nak jadik binik oranG.
errr.. cam salah je.
aku dah nak jadik saoranG cikGu.

munGkin di sG petani.
munGkin di alor staQ.
munGkin di klanG.
munGkin di kuantan. yay!
munGkin di kulai. yay juGak!
nGehnGeh..

ekceli aku memanG tak kesah sanGat aku kena campak mana pon.
cuma ..
ye lah kan.
it's Gonna be a new chapter lah in my life.
*kata-kata seseoranG yanG tak ske membaca buku*

huish. tak leh bayanG kan lah camne.
aku yanG Gelabah ni nak kene uruskan hidop aku 100% sendirik.
kyaa~


oke. thinkinG bout this membuatkan aku nak miGrain.
so sampai sini je laa tulesan aku ari ni.
kui kui kui.


stay tuned u ols.
mwa mwa.

Friday, November 02, 2007

23rd

terima lah kasih ku ini.
wiwiwiii~

oke. aku just nak ucap bebanyak 'thank you'
kepada mereka-mereka yanG mendoakan kesejahteraan aku
dunia dan akhirat pada hari besday aku ini.
..apsal ayat aku skemtism neh?


anyway,
i must say that aku rase sdikit TUA tahun ni
:P
maybe pasal aku pon dah nak abes blaja kot.
ton depan dah nak keje dah.
huhuhu.

tapi aku ni..
bak kate bonda,
aku ni makin tua makin manja.
uhukk.. benarkah?

apa-apa lah.
hmmm. dah 23tahun hidup ni,
aku just nak luahkan betapa bersyukur nya
aku sebab Allah kasik aku keluarGa yanG best Gila.
kenGkawan yanG superb merveles.
thank you, Allah.

dan sebaGai tanda terima kasih tu,
aku berjanji pada diri aku sendirik bahawa aku akan cuba menjadi yanG sebaik munGkin.
aku nak berbakti pada semua oranG.
tu cita-cita aku.
(n_n)


oke lah.
doakan yanG baik-baik ye.
mwahhhh.
love u ols sanGat-sanGat..!!



stay tuned owez..